Mlade nade

srijeda, 29.04.2009.

Pobjeda Elektre protiv Radničkog u Mecama

yes

Dvanaest bodova iz 7. kola za ekipu HNK Radnički i 13 bodova iz 7 kola za ekipu NK Elektra. Ako ćemo gledati po osvojenim bodovima u proteklih 7 kola u proljetnom nastavku prvenstva 1.ŽNL, onda bi nogometni znatiželjnici mogli pomisliti da se ovdje radi o dvije podjednake ekipe. Stvarnost je nešto sasvim drugo. Elektraši se bore za sam vrh i proboj u viši nogometni rang, a igrači Radničkog (Mece) grčevito se još uvijek bore za opstanak u ligi. Definitivno još uvijek nije sigurno koliko će klubova napustiti 1.ŽNL u ovogodišnjem prvenstvu. Zato je svaki bod dragocjen u daljnjoj borbi ekipe iz Meca za opstanak, a s druge strane Elektrašima su bodovi potrebni za borbu za vrh i plasman u višu ligu. 24 boda s današnjom tekmom još uvijek su u igri do završetka prvenstva. Jedna paradoksalna situacija vlada u 1.ŽNL. Borba za sam vrh dugo nije pružila veću neizvjesnost, a s druge strane za opstanak se bori veći broj ekipa, jer su bodovne razlike minimalne (osim LIV-a) i do samoga kraja neće se znati slavodobitnik i gubitnik. Crveni vražići stigli su u Mece u odličnoj formi i što je možda bitnije s velikom vjerom u vlastite mogućnosti. Elektrašima je bilo bitno da ekipi Radničkog zabiju čim prije, jer objektivno se mogla očekivati zatvorenija varijanta domaćina s osloncem na čvrstu obranu i pokušajem da iz kontre ušićare koji zgoditak. Remi protiv izrazitog favorita, bila im je misao vodilja. Mora se priznati da Crveni vražići muški podnose pritisak u prvenstvu 1.ŽNL, a realno nogometaši Jedinstva sa svojim većim iskustvom imaju teži zadatak u svezi očekivanja navijača i uprave, koji ipak imaju veće pravo da polažu nade u pozitivan rezultat ekipe na kraju sezone. Zasigurno,je prava šteta što obje ekipe ne mogu biti na samome vrhu.To po svojim kvalitetama i dugoj športskoj tradiciji zacijelo zaslužuju. Tekma između ekipa Radničkog i Elektre razvijala se otprilike prema predviđanjima iz uvoda ovog teksta. Apsolutna dominacija Crvenih vražića tijekom cijele tekme okrunjena je zasluženom pobjedom konačnim rezultatom 1-3 (0-1). S rezultatom na kraju tekme Elektraši trebaju biti zadovoljni, bez obzira na još pregršt propuštenih prilika tijekom tekme. Ovdje treba posebno pohvaliti i istaknuti mlade navijače Crvenih vražića, Elektrine jegulje, koji su u velikom broju nazočili tekmi u Mecama i više nego korektnim navijanjem pomogli svojoj ekipi da osvoji zaslužene bodove. Biti će vremena i da ih bolje predstavimo u nastavku njihovog bodrenja.

Svaka čast, mladići!

Tekst : Daltoni thumbup

29.04.2009. u 16:33 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 27.04.2009.

Električne jegulje-navijačka skupina iz Osijeka

wink

27.04.2009. u 15:57 • 0 KomentaraPrint#

Električna jegulja (Electrophorus electricus)

PhotobucketElektrično punjenje ovih riba, koje se nalazi u repu, dostiže jačinu od čak 600 volti, što je dovoljno da potpuno ošamuti čovjeka. Ovo su prilično agresivne životinje i po svojoj agresivnosti veoma su slične najopasnijim vrstama morskih pasa. Električna jegulja je duga između 2,5 i 3 m, a teška je od 25 do 30 kg. U predjelu repa imaju specijalne stanice koje stvaraju električne šokove i koje su veoma slične jačim baterijama. Na tijelu se može primjetiti puno udubljenja, nalik malim kraterima. Na vrhu glave se nalaze plave oči i široka usta.

Kod ovih riba oba roditelja vode brigu o mladuncima. Ove jegulje svoju žrtvu love tako što je ošamute udarom repa i onda je pojedu dok je bez svijesti. Hrane se manjim ribama, žabama, riječnim insektima i riječnim biljkama. Prirodne neprijatelje nemaju. Njihov najveći neprijatelj je čovjek.

Žive na dnu rijeke, ali povremeno izranjaju na površinu kako bi udahnule zrak. Nastanjuju mirne i čiste dijelove rijeke Amazone. thumbup

27.04.2009. u 14:35 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 23.04.2009.

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro

Photobucket

Ime: Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Datum rođenja: February 5, 1985
Mjesto rođenja: Funchal, Madeira, Portugal
Visina: 184cm
Pozicija: Left/right winger, striker
Matični klub (profesionalni): Sporting Lisbon
Profesionalni debi: 1999 vs Moreirense
Trenutni klub: Manchester United Broj dresa: 7
Reprezentacija: Portugal
Međunarodni debi: August 20, 2003 vs Kazakhstan

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro (rođen 5. veljače 1985.),poznatiji kao Cristiano Ronaldo,profesionalni je nogometaš koji nastupa za Manchester United F.C. i Portugal.

Biografija Cristiana Ronalda Photobucket



Cristiano Ronaldo rođen je u Funchalu,Madeira u Portugalu.Ime njegove majke je Maria Dolores dos Santos Aveiro,a oca Jose Dinis Aveiro.Odrastao je sa jednim bratom Hugom i dvije sestre,Elmom i Katiom.Njegovo drugo ime – Ronaldo je vrlo rijetko u Portugalu,a Cristiano ga je dobio prema bivšem predsjedniku SAD – a Ronaldu Reaganu.Naime Cristianov otac bio je veliki Reaganov štovatelj,ali ne iz političkih razloga.

Rana karijera
Cristiano je počeo napucavati loptu još u dobi od 3 godine,a kad je krenuo u osnovnu školu sa 6 godina,bila je očita njegova ljubav prema nogometu.Klub za koji je navijao kao dječak bila je SL Benfica,iako je kasnije zaigrao za gradskog rivala Sporting.No,njegovi počeci bili su u amaterskom klubu Andorinha,gdje je njegov otac bio oružar.Tada je imao samo osam godina.1995.godine kad je imao samo 10 godina,Ronaldova reputacija u Portugalu naglo je porasla.Dva najveća kluba iz Madeire – CS Maritimo i CD Nacional počeli su se zanimati za usluge mladog Portugalca.Maritimo,veći od ta dva kluba,propustio je ključan susret sa Rui Santosom – menadžerom Andorinhe,te je Ronaldo potpisao za Nacional.Nakon sezone u kojoj je sa Nacionalom osvojio naslov odlazi na trodnevnu probu u Sporting,nakon koje ekspresno potpisuje za Sporting uz odgovarajuću odštetu Nacionalu. Ronaldo se pridružio drugim mladim igračima Sportinga u Alcocheteu,klubu - “nogometnoj tvornici”,gdje su s njim radili odlični stručnjaci.Sporting je shvatio da mladom Cristianu treba još podrške pa su sredili da i njegova majka doseli u Lisabon.Na prvoj utakmici za Sporting protiv Moreirensea zabio je dva gola.U to vrijeme je i nastupao za U – 17 reprezentaciju Portugala na UEFA – nom U – 17 prvenstvu.
Njegove predstave na UEFA U – 17 prvenstvu privukle su pozornost brojnih klubova.Tada ga je zapazio tadašnji menadžer F.C. Liverpoola – Gerard Houllier.Ronaldo je tada imao 16 godina.No,interes Liverpoola je kasnije prestao zbog toga jer je bio premlad i trebalo mu je dosta vremena da sazrije u vrhunskog nogometaša.No,na našu i Unitedovu sreću Ronalda je zapazio Sir Alex Ferguson tijekom ljeta 2003. godine,na utakmici otvorenja Alvalade stadiona u Lisabonu.Tada je United izgubio 3 – 1,a Ronaldo je pokazao sjajne sposobnosti na oba krila.Nakon te utakmice glavna tema kod Unitedovih igrača bio je mladi talent Ronaldo.Tada su izjavili kako bi ga radije imali na svojoj strani u budućnosti,a ne na suprotnoj strani terena.Ferguson je odlučio dovesti portugalskog tinejdžera u United.Netom prije toga Unitedu se na poziciji desnog veznog krila pojavila praznina.U redove Real Madrida otišao je David Beckham,a Beckhamovu poziciju i legendarnu Unitedovu sedmicu naslijedio je – C. Ronaldo.Cristiano je potpisao za United uz odštetu Sportingu od 12.24 milijuna funti.Za ManU je debitirao protiv Boltona,kada je ušao u 60. minuti.United je u tom trenutku vodio 1 :0,a Ronaldu je trebalo samo par minuta da izbori jedanaesterac koji je izveo Ruud van Nistelrooy,a njegov udarac obranio je Jaaskelainen.No,taj promašaj nije utjecao na konačni rezultat.United je pobijedio 4 : 0,a Ronaldov doprinos bio je pod povećalom britanskih tabloida,koji su tad pisali bombastične naslove poput - Seven Heaven.Za United igra kao desni winger – pozicija koju je igrao George Best,a Ronnie može igrati i na lijevoj strani veze.
No,unatoč svom talentu i sposobnostima,Ronaldo u počecima nije želio nositi broj 7 – zbog silnog pritiska koji taj broj u Unitedu nosi sa sobom,a od kluba je zatražio broj 28,koji je nosio u Sportingu.Preferira igrati malo slobodniju rolu,a suigrači su ga optuživali da je sebičan.Čak se jednom sukobio sa Ruudom van Nistelrooyem u Unitedovom trening kampu u Carringtonu.No,Ferguson je imao vjere u Ronalda,koji je potpisao ugovor sve do 2010.godine.Manchester Evening News citirali su tada Ronalda koji je izjavio : “United have stood by me and been there for me and I want to repay it.” – “United me cijelo vrijeme podržavao i želim im se odužiti”.
Ronaldo je kostantno imao probleme sa svojim temperamentom na utakmicama.U utakmici protiv Manchester City – a,a dobio je i jednu utakmicu kazne u Ligi Prvaka jer je navijačima Benfice pokazao srednji prst u prosincu 2005.Na prijateljskoj utakmici za Portugal protiv Luksemburga uhvatio je Jeffa Strassera za vrat nakon što je Strasser oštro startao na njega.Felipe Scolari upozorio ga je da obuzda svoj temperament na SP – u.
29.kolovoza 2005. Ronaldo je zabio 1000 – ti gol za United u Premiershipu.Bilo je to u porazu od Middlesbrougha 4 :1.U siječnju 2006. ostvario je “double – double” sa dva gola Fulhamu doma i još dva na Fratton Parku.Zabio je i u sljedećem kolu Premiershipa protiv Wigana i došao do broja od 8 pogodaka u Premiershipu.26.veljače 2006.,Ronaldo je u finalu Carling Cupa zabio gol,te svoj sezonski učinak zaokružio na 10 pogodaka.
Te godine dobio je nagradu FIFPro Special Young Player of the Year 2005,jedina nagrada koju je dobio od strane publike.U izboru za nagradu FIFA Player of the Year 2005 zauzeo je 20. mjesto.
Unatoč poznatom incidentu na SP – u,većina Unitedovih navijača i dalje je podržavala Cristiana.U prvoj utakmici nakon te neugodne epizode sa SP – a sa tribina se čulo 'there's only one Ronaldo'.Bila je to utakmica protiv Fulhama,koju je United dobio 5 : 1,a među strijelce se upisao i Ronaldo.
Nakon toga,BBC je objavio kako je Ronaldo rekao da više ne želi napustiti Old Trafford i da je sretan što ostaje u klubu.
U listopadu 2006. dobio je nagradu Barclays Player of the Month.Tijekom utakmice protiv Middlesbrougha biva optužen od suparničkog menadžera Garetha Southgatea za simuliranje.
Do prosinca 2006. Ronaldo je postao jedan od najvažnijih igrača Uniteda zabivši 6 golova u 3 ligaške utakmice i svoj učinak do tada zaokružio na 12 golova.Na utakmici protiv Wigan Athletica ušao je na poluvremenu i pokazao svoju snagu zabivši 2 gola u kratkom vremenskom razmaku.Sir Alex Ferguson izjavio kako je podcijenio fantastičnu portugalčevu formu kada mu je postavio cilj od 15 golova u sezoni.Škot je izjavio da je zadovoljan njime jer naporno radi na svojoj igri.”Još uči igru,a njegova sposobnost centaršuta pomogla mu je u ovoj sezoni.Njegova dodavanja bila su jako dobra.To pokazuje kako sazrijeva.Dosad je bio fantastičan,a napreduje sve više iz utakmice u utakmicu”.
U siječnju 2007. ponovo je dobio nagradu Barclays Player of the Month i postao tek treći igrač u povijesti Premiershipa koji je dva mjeseca uzastopce osvojio tu nagradu (nakon Dennisa Bergkampa 1997. i Robbiea Fowlera u 1996.).4.veljače 2007. na utakmici protiv Tottenhama United je pobijedio još jednim kontroverznim Ronaldovim potezom,kada je uspio odsimulirati jedanaesterac,unatoč malom ili nikakvom kontaktu Steeda Malbranquea.

Kako se približavala svaka sljedeća sezona,naročito ona 2006/2007.,postala je tradicija do počnu kružiti glasine kako je Ronaldo nezadovoljan u Unitedu i kako želi otići u Real Madrid – glasine su počele biti sve veće nakon što je Uprava Real Madrida u travnju 2007. poslala super ponudu za Ronalda u vrijednosti od 80 milijuna eura ili 54 milijuna funti.No, Ronaldo je sve te navode odbacio započevši početkom ožujka 2007. pregovore sa Unitedom o novom ugovoru.13.travnja 2007.,Ronaldo je sa Unitedom potpisao novi petogodišnji ugovor,sa kojim je postao najplaćeniji igrač u povijesti Uniteda.On naime trenutno zarađuje 120 000 funti tjedno. Nakon potpisivanja je rekao: „Sretan sam u klubu i želim s njim osvajati trofeje,a nadam se kako će nam to uspjeti već ove sezone“.

Tjekom sezone 2006/2007. Ronaldo je 22.travnja 2007. osvojio sljedeće nagrade PFA Player and PFA Young Player of the Year,tj. Najbolji nogometaš Premiershipa i Najbolji mladi nogometaš Premiershipa.Uz te dvije osvojene nagrade (jedini nogometaš kojemu je to također uspjelo bio je Andy Gray 1977. godine),Ronaldo je također uvršten u najbolju jedanaestoricu Premiershipa zajedno sa još sedmoricom igrača Manchester Uniteda.Ronaldo je svoj „treble“ nagrada kompletirao 24.travnja 2007.osvojivši nagradu PFA Fans' Player of the Year,nagradu za koju glasaju navijači diljem Velike Britanije.U nastavku sezone Ronaldo je također proglašen Najboljim portugalskim nogometašem,a početkom svibnja berbu nagrada okrunio je nagradom Football Writers' Association Award,a za koju glasaju sportski novinari.Na kraju ove sezone,na utakmici protiv gradskog rivala Citya,Ronaldo je zabio svoj 50 – ti gol u dresu Uniteda,a taj gol je ujedno bio i odlučujući,kako za pobjedu tako i za osvajanje Premiershipa nakon duge 4 godine posta. thumbup

23.04.2009. u 13:26 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 21.04.2009.

Elektra - Mladost 5:3

greedy

Kad u jednoj tekmi "padne" 8 zgoditaka, imamo igrača koji je postigao hat-trick za svoju ekipu Jurica Repinc-Elektra, a Stjepan Lucijanić - Mladost bio je dvostruki strijelac, dvije mlade korektne, atraktivne ekipe koje su odlučile nazočnim gledateljima pokazati svoje nogometno znanje bez kalkulacija i sa željom za pravo športsko nadigravanje u ambijentu koji je u svakom slučaju pridonio većoj ocjeni derbija u 22 kolu 1.ŽNL, onda zasigurno možemo pričati o zanimljivoj i kvalitetnoj utakmici. Ovdje posebno upućujem čestitke mladim navijačima Crvenih vražića (Električne jegulje), koji su svojim bučnim, ali korektnim navijanjem (bez i jednog incidenta) kroz cijelu tekmu bodrili svoje "starije" nogometne uzore. Što još treba reći o današnjem derbiju 1.ŽNL, osim BRAVO! svim sudionicima. yes U prvih šest kola nastavka proljetnog dijela prvenstva u 1.ŽNL igračima NK Elektre, osim tekme s LIV-om, sve druge tekme mogle su se svrstati u derbije dotičnih kola. I u 22. kolu igrao se je još jedan veliki derbi između ekipe NK Elektre i tima koji pristiže iz Đakovačke Satnice NK Mladost, koja je izgubivši doma u prošlom kolu polako počela gubiti na silini i realno izgubila trku za prvaka 1.ŽNL. Tekma u Osijeku protiv Crvenih vražića bio je jalov pokušaj da se proba "spasiti" trka za prvaka, ali to ambiciozni Elektraši niti u jednom trenutku nisu dozvolili i samouvjereno pobijedili u derbiju (objektivno jedinom u ovome kolu), konačnim rezom 5:3 (2:0).

Daltoni thumbup






21.04.2009. u 08:02 • 0 KomentaraPrint#

Jedanaest pogodaka Limača Slavonca

wink

U tekmi 21.kola I.kvalitetne lige mladeži-Limači između nogometaša Slavonca (Tenje) i limača NK Elektre gledali smo zanimljiv susret u kojem smo vidjeti 11 zgoditaka u mreži gostiju iz Osijeka. Rezultatom 11:0 igrači NK Slavonca prikazali su igru vrijednu divljenja, posebice za taj uzrast nogometaša; 98. i mlađe godište u potpunosti su nadvisili igrače Elektre. Zasigurno najveće zasluge za to pripadaju tenjskim nogometašima, ali vidi se tu i kvalitetan rad trenera Vlade, koji je svojim stručnim znanjem i pedagoškim radom u vrlo kratkom vremenu stvorio od limača Slavonca pravu ekipu o kojoj će se zasigurno u budućnosti još puno slušati. Trener Vlado M., čovjek koji je odškolovao mnoge generacije kvalitetnih mladih nogometaša (a još bitnije pravih ljudi), zasigurno je jedan od najboljih stručnjaka za rad s nogometnom mladeži.

Daltoni thumbup

19.04.2009.

21.04.2009. u 08:00 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 20.04.2009.

Početnici: Elektra - Otok 2-5, Pioniri: Elektra - Otok 4:2 (4:1)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Fotke:B.Mr.

Tekme kola zasigurno su igrane u Osijeku,gdje su nogometaši (početnici i pioniri) NK Elektre i NK Otoka zasluženo prisvojili epitet derbija kola skupine A lige mladeži. Ako izostavimo nogometaše Osijeka II,koji realno nemaju konkurencije,Otok je na samome vrhu po kvaliteti mladih nogometaša (početnici i pioniri). Očigledno je da se u Otoku stručno radi i zato rezultati toga rada nisu izostali.Bravo. Crveni vražići (Elektra)nikako da usklade dvostruki ritam pobjeda.U prošlom kolu početnici su bili bolji,a u današnjem kolu su izgubili. Obrnuta situacija je kod starijih pionira Elektre,ali posve zaslužena današnja pobjeda nad favoriziranim nogometašima pristiglih iz Otoka. Nakon podužeg vremena imali smo priliku pogledati i dvije nove sutkinje (uz asistenciju jednog muškog),koje još uvijek "treniraju" suđenje,ali svojim suđenjem nisu dale objektivan motiv sudionicima tekme za bilo kakav prigovor (isključenje,jedanaesterci),osim možebitne predrasude o ženama kao nogometnim sutkinjama (djeliteljima nogometne pravde). Šport je muškog roda i to ne samo u gramatici. U budućnosti Osječko-baranjska županija mogla bi imati kvalitetan novi tandem nogometnih sutkinja.Želimo im puno uspjeha u daljnjoj karijeri.Vrijeme će pokazati dali smo bili u pravu ili ne,vezano uz dvije kvalitetne i atraktivne mlade sutkinje.Nakon nekoliko godina suđenja biti će im puno lakše. Tekme (početnici i pioniri),osim samih rezultata,nisu ponudile pretjerani kvalitet,ali takvi su svi derbiji. Naposljetku, složili bi smo se s trenerom NK Otok(pioniri),koji je pravilno zaključio da su njegovi nogometaši mogli samo iz penala postići zgoditak.I to su uspješno pokazali. Opravdani crvendać,koji je pokazala glavna sutkinja u jednoj od današnjih utakmica,samo je alibi manje za nogometne sveznalice,koji s "lakoćom" pokušavaju omalovažavati kvalitet suđenja novih sutkinja u gradu s Drave. Pa,ni "muškići"ne pokazuju baš često crvendaće,zar ne? Tekme su obilježili mladi navijači Crvenih vražića,ELEKTRIČNE JEGULJE,koji su zdušno, cijelo vrijeme, korektno navijali i pružali potrebitu pomoć nogometašima NK Elektre.Svaka čast.

Tekst : Daltoni thumbup















20.04.2009. u 07:17 • 0 KomentaraPrint#

subota, 18.04.2009.

Hrvatske reprezentativke osvojile turnir UEFA-e

Photobucket

Hrvatska pobijedila BiH

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija pobijedila je jučer u Koprivnici reprezentaciju Bosne i Hercegovine u susretu zadnjeg kola Prijateljskog mini turnira. Naše su djevojke sa 6 osvojenih bodova i gol razlikom 10:5 najuspješniji sudionik natjecanja...

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija ostvarila je i drugu pobjede na Prijateljskom mini turniru koji je od 11. - 16- travnja održan na području Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, a u okviru UEFA programa pomoći.

Nakon što su poslije poraza od Farskih otoka u prvom kolu naše djevojke svladale Litvu s uvjerljivih 6:0, i u zadnjem kolu su pokazale zavidnu kvalitetu i karakter te pobijedile susjednu Bosnu i Hercegovinu s 3:2.

Pobjedom protiv BiH naše su djevojke osvojile 6 bodova te su kao najefikasniji sudionik, s gol razlikom 10:5, najuspješniji sudionik ovog natjecanja.

Kažimo i to kako su organizatori, Hrvatski nogometni savez i Kopriničko-križevački nogometni savez te gradovi domaćini pobrali komplimente svih sudionika za sjajnu oganizaciju i izuzetan turnir.



Konačni rezultati:


1. KOLO, subota, 11. travnja 2009.

Virje, Stadion NK Podravac
HRVATSKA - FARSKI OTOCI 1:3

Đurđevac, stadion NK Đurđevac
BOSNA I HERCEGOVINA - LITVA 2:0


2.KOLO, ponedjeljak, 13. travnja 2009.

Pitomača, stadion NK Pitomača
FARSKI OTOCI - BOSNA i HERCEGOVINA 2:3

Molve, stadion NK Molve
HRVATSKA - LITVA 6:0


3.KOLO, četvrtak, 16. travnja 2009.

Križevci, stadion NK Križevci
LITVA - FARSKI OTOCI 1:3

Koprivnica, stadion NK Slaven Belupo
BOSNA I HERCEGOVINA - HRVATSKA 2:3 hrvatska

18.04.2009. u 07:25 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 16.04.2009.

Odigrane utakmice četvrtfinala Kupa ŽNS

Danas (srijeda) su odigrane četvrtfinalne utakmice nogometnog kupa Osječko-baranjske županije. U Višnjevcu je gostovala đakovačka Croatia, a utakmica je u regularnom dijelu završena sa 2:2 (0:1), da bi o pobjedniku odlučili na koncu jedanaesterci. Uspješniji su bili gosti koji su slavili sa ukupnih 5:7. Olimpija je pak na svom terenu ugostiti NAŠK iz Našica, a susret je završen pobjedom domaćina rezultatom 3:2. Đakovo i Grafičar Vodovod plasirali su se odlukom ždrijeba bez borbe u polufinale koje se igra 29. travnja. Izvještaj sa utakmice Višnjevac - Croatia yes Tekma s "milijun" žutih kartona,jedan crveni za Žileta (Višnjevac), isključenje oba pomoćna trenera (Višnjevac, Croatia), rezultat regularnog djela 2:2, sijaset propuštenih prilika ekipe Višnjevca, odličan vratar Croatie s bravuroznim vratolomijama i na posljetku gledali smo rulet jedanaesteraca u kojem su spretniji bili nogometaši pristigli iz Đakova. To bi ukratko bio telegrafski pregled događanja na tekmi u Višnjevcu.

Tekst : Daltoni

Fotke : B.Mr.

16.04.2009. u 12:19 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 14.04.2009.

Elektra - Slavonac (pioniri)

wink

Suprotno svim prognozama nogometaši Elektre (početnici i pioniri) ostvarili su polovičan uspjeh u utakmicama protiv ekipa Slavonca iz Tenje. Početnici NK Elektre pod trenerskom palicom gosp.Olivera Pešerovića porazili su vršnjake iz Tenje konačnim rezultatom 3:0 (2:0). U drugoj tekmi, pioniri Elektre bili su favoriti protiv ekipe Slavonca, ali nogometaši Slavonca priuštili su Elektrašima iznenađenje i pobijedili rezultatom 0:2. 21.kolo A skupine lige mladeži na posljetku nije donijelo duplu pobjedu nogometašima Elektre, a nove bodove morati će potražiti već u sljedećem kolu gostujući kod Tomislava .

Daltoni thumbup

14.04.2009. u 17:32 • 0 KomentaraPrint#

Vratija se Car,a di je bija?


wink

Vratija se Car,a di je bija? Poslije poraza u Bilju nogometaši Elektre zakomplicirali su si situaciju na ljestvici 1.ŽNL. Utakmicama 21.kola odigranih na Veliku subotu nastavljene su najneizvjesnije borbe u proteklih nekoliko godina u 1.ŽNL za tablični vrh i pokušaj plasmana u viši nogometni rang. Elektraši od mogućih devet bodova na svome kontu ostvarili su samo jedan bodić, koji definitivno nije donijelo osmjehe na lica čelništva i sponzora NK Elektre. Stoga, osvajanje tri boda na vrućem terenu u Ernestinovu nametnulo se samo po sebi, ali to je lakše izreći nego ostvariti na samome terenu. I sreća je dio športa, ali kada u svojim redovima imate nogometnog virtuoza, onda Vam je puno lakše doći do željenog rezultata. Car nogometnih terena Hrvoje Jerković poslije odslužene kazne (tri žućka-tekma odmora) vratio se i preuzeo dirigentsku palicu i poveo Crvene vražiće do zaslužene pobjede nad Slogom iz Ernestinova. Crveni vražići predstavili su se publici u Ernestinovu u pravoj slici. Daleko je to od savršenstva, ali mora se priznati J.T.-u i nogometašima Elektre da nekoga vraga rade i primjećuje se pomak na bolje. Ipak, dobronamjerne kritike (između ostaloga) urodile su plodom i Crveni vražići vraćaju se kući pjevajući. Neizvjesnost tekme do samoga kraja pružila je nazočnim gledateljima priliku da uživaju u dramatici nogometnih događanja na terenu u Ernestinovu. Obje ekipe igrale su da bi pokazale svoje kvalitete, a nisu se upustile u razmišljanja o mogućim varijantama čudnih spodoba koje se muvaju oko športa i od toga žive. Uloga trenera u takvim tekmama je veoma bitna. Igrači trebaju nekoga da ih ohrabri, pruži im motiv i da im da samopouzdanje kada ne ide sve po planu. Kombinacijom iskusnijih " starijih" igrača i voljom i talentom mladih igrača može se postići fenomenalan rezultat. Osim čvrste, agresivne, muške igre, ali bez grubosti, nešportskog ponašanja, tekma je pružila i djeliće nogometne ljepote. Zasigurno u to ubrajam majstorije Gradištanca, koji je sa tri zgoditka postao uskršnji zeko Crvenih vražića. Inače, golovi su bili prava mala remek djela. Shvativši da samo kolektivnom igrom može najbolje pripomoći ekipi, a naposljetku i osobno profitirati, Gradištanac će zasigurno biti pravi vođa mladoj ekipi, kojoj u borbi za viši rang takva pomoć je od neprocjenjive vrijednosti. Samo treba ostati čvrsto na zemlji i svojim primjerom pokazati kako se treba boriti za klub. naughty Sudeći po količini trke, vižljavosti, agresivnosti, Igor Knez bi bio jedan od glavnih "razbijača" na sredini terena. Ubojito razgrađivanje suparničke igre, glavna je karakteristika mladog, perspektivnog Kneza. Igor je među najzaslužnijim za odličnu igru i super ostvaren rezultat Elektraša. Ovdje treba pohvaliti i nove prvotimce Crvenih vražića: Kukec, Petrović, Miklić, Markuš,Tuličić, koji su zasigurno odigrali zapaženu rolu u tekmi i vrijeme je da im se pruži puno povjerenje i u tekmama koje slijede. Posebice je to bilo vidljivo u drugom dijelu tekme, gdje su kao odlični tehničari u jakom tempu, polako se privikavajući i na kontakt igru, pokazali sve svoje nogometne kvalitete. Na žalost, zbog obnovljene ozlijede Elektraši će morati igrati neko vrijeme bez glavnoga oslonca obrane Ivana Gembeša. Želimo mu brz povratak na nogometne terene. Svi sudionici tekme zaslužili su maksimalne pohvale za prikazani trud i zalaganje. Ipak se i kod nas može gledati vrhunska tekma. Naposljetku, a možda je to trebalo biti i na početku ove priče treba pohvaliti upravu NK Elektra iz Osijeka, koja je priredila pravi svečani Uskrsni domjenak.

Tekst : Daltoni


Fotkice : B.Mr.

14.04.2009. u 12:25 • 0 KomentaraPrint#

nedjelja, 12.04.2009.

Sretan Uskrs


Photobucket

12.04.2009. u 20:07 • 0 KomentaraPrint#

petak, 10.04.2009.

Baranjke zaslužile veću podršku i pomoć !

yes

Pravilom da se i uz minimalna novčana sredstva može entuzijazmom i ljubavlju prema nogometu nadoknaditi materijalni hendikep,zacijelo bi dobar primjer za tu tezu bila agilna predsjednica ženskog nogometnog kluba "Polet-Baranja"Karanac, gospođa Branka Juhas. Ulazeći u 11.godinu postanka (opstanka) i borbe za nogometnu školu "Polet-Baranja" neumorna predsjednica puna optimizma i vjere u bolje dane za ženski nogometni klub iz Baranje očekuje zasigurno ipak veći pomak na bolje i veću angažiranost lokalne samouprave za bolju promidžbu Baranje (Kneževi Vinogradi). Osiguranje boljih uvjeta za mlađe nogometašice, koje su u Osijeku pokušale ostvariti što pozitivniji rezultat,glavna je misija gospođa Juhas. Kada pogledamo raspon godina između najmlađe i najstarije nogometašice ŽNK "Polet-Baranja" (11-16 god.),onda zasigurno mlade nogometašice mogu biti zadovoljne postignutim rezultatom. Ipak su igrale s prvakinjama,a to nikome nije lako. Konačnim rezultatom od 13:0 Princeze s Mačkamame i u mlađim kategorijama postaju nedodirljive i bilo bi pravo športsko čudo da se i one ne okite zlatnim medaljama za osvajanje prvenstva mladeži za sezonu 2008/09. Rezultatima Princeza s Mačkamame može biti zadovoljan i predsjednik ŽNK Osijek gosp.Gordan Matković.

Daltoni thumbup

10.04.2009. u 14:44 • 0 KomentaraPrint#

četvrtak, 09.04.2009.

Hrvatska domaćin ženskim A reprezentacijama

U periodu od 10.do 17. travnja u Hrvatskoj na području Koprivničko-križevaćke i Virovitičko-podravske županije, održati će se prijateljski mini-turnir nacionalnih ženskih "A" repki, u okviru UEFA programa pomoći u organizaciji HNS-a.

Sudjeluju reprezentacije Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Farskih otoka i Litve, a Hrvatska repka turnir otvara na Veliku subotu, tekmom protiv Farskih otoka u Virju, na stadionu NK Podravac.

Photobucket


Izbornik hrvatske repke Osječanin Kazimir Husić (trener ŽNK Osijek), za ovu priliku pozvao je Princeze s Mačkamame: Vanesu Zlosu, Anamariju Kalamizu, Violetu Baban, Mihaelu Pavlek, Maju Jošćak i Katarinu Kolar.

Raspored utakmica:

1. KOLO, subota, 11. travnja 2009.
16.00 sati, Virje, stadion NK Podravac: utakmica: HRVATSKA - FARSKI OTOCI
16.00 sati, Đurđevac, stadion NK Đurđevac: utakmica: BOSNA I HERCEGOVINA - LITVA

2.KOLO, ponedjeljak, 13. travnja 2009.
13.00 sati, Pitomača, stadion NK Pitomača: FARSKI OTOCI - BOSNA i HERCEGOVINA
16.00 sati, Molve, stadion NK Molve: utakmica HRVATSKA - LITVA

3.KOLO, četvrtak, 16. travnja 2009.
16.00 sati, Križevci, stadion NK Križevci: utakmica LITVA - FARSKI OTOCI
16.00 sati, Koprivnica, stadion NK Slaven Belupo: BOSNA I HERCEGOVINA - HRVATSKA

Jedna od ponajboljih igračica ŽNK Osijek Vanesa Zlosa biti će glavni oslonac u hrvatskoj repki izbornika K. Husića. Više nego uspješna studentica (Efos), zasigurno očekuje da će jednom zaigrati i u nekoj jačoj ligi (pa, stoga zacijelo uspješno uči i španjolski). pjeva

Photobucket

Daltoni thumbup

09.04.2009. u 14:30 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 06.04.2009.

rolleyes

Zacijelo se mnogi športski klubovi pitaju kako privući gledatelje na utakmice. Jedan od mogućih odgovora ponudila nam je utakmica između NK Bilja i NK Elektre.

Bez fantaziranja u športskoj i fer igri s kvalitetnim nogometnim znanjem, bez nepotrebne grubosti i na kraju zadovoljstvom navijača domaće ekipe, mogao bi biti jedan od recepata kako povećati gledanost.

Pa, nitko normalan ne ide na tekme kako bi gledali grubosti na i oko terena,već svi očekuju kvalitetan prikaz nogometne igre. Osobno, pomislio sam da bi korektna podjela bodova
bila najrealnija za očekivati na današnjoj tekmi, ali zbog dramatike prvenstva 1.ŽNL, Elektrašima je bila neophodna pobjeda. Naposljetku, vraćaju se doma pokisli. Konačan rezultat NK Bilje-NK Elektra 2:1(0:1).

Uspjeh je dugoročan proces,ali ni onda nema garancije da će se to dogoditi. Zato, samo polako, bez nervoze. Posebice treba spomenuti gosp. Stjepan Bubala koji je svojim nogometašima usadio pravi viteški duh unutar ekipe, gdje je jedino u športskom natjecanju bez uplitanja grubosti omogućeno igračima da prikažu svoje nogometno umjeće.

Gledatelji su zaista mogli uživati u vrhunskoj nogometnoj tekmi. Više nego pohvalno.

Rezultat je bitan, ali ne treba biti presudan, zbog kvalitete samoga nogoša. I zato, svaka čast nogometašima i vodstvu NK Bilja. To je jedini ispravan način kako privući što veći broj gledatelja na nogometne terene. Kvalitetom.

Za sve one "kvazi" trenere koji se upuštaju u nečasne radnje, kako bi postigli tko zna kakve ciljeve, gosp.Bubalo je ogledni primjer trenera koji većini "stručnjaka" može biti slamka spasa. Možda je bolje ostati moralna osoba, nego za "siću" trpjeti razne šerife, koji očekuju uspijeh preko noći. Zato smo imali priliku pogledati zanimljivu nogometnu predstavu.

Osnovno životno pravilo je da se u posljednjih 5 minuta ne može ništa riješiti, a to vrijedi i za nogomet. Sada je sve na nogometašima NK Elektre, kojima raspored u nastavku prvenstva ide na nogu, samo trebaju sada svi stisnuti "zube" i zajedničkim naporom se vratiti u viši nogometni rang kamo i pripadaju (4.HNL-Istok).

Daltoni thumbup

06.04.2009. u 22:53 • 0 KomentaraPrint#

ŽNK Osijek-Dinamo 12:0 (7:0)

pjeva



Po gledanosti na domaćem terenu ove sezone(i ne samo ove)nogometašice ŽNK Osijek daleko su ispred svih drugih klubova u 1.HNLŽ. Drugo kolo doigravanja Lige za prvaka na osječkoj Mačkamami donio nam je tekmu između dva neravnopravna protivnika. Princeze s Mačkamame predstavile su su publici u pravoj slici prezentirajući vrhunsku školu nogometa,a o pokazivanju umijeća zabijanja golova najbolje govori i postignuti rezultat na kraju tekme.Konačnim rezultatom 12:0 (7:0), nadahnute nogometašice iz Osijeka priuštile su mnogobrojnim gledateljima pravo športsko uživanje.Gošće iz metropole (Dinamo),svjesne nedodirljivosti Princeza s Mačkamame zacijelo su s velikim olakšanjem dočekale zadnji sučev zvižduk.

Daltoni thumbup

































06.04.2009. u 22:43 • 0 KomentaraPrint#

Princeze s Mačkamame

Nakon derbija odigranog u nedjelju na Mačkamami, postalo je očigledno kako najveće rivalke osječkim nogometašicama članice Dinamo Maksimira, to više svakako nisu.

Naime, nakon što je ekipa trenera Kazimira Husića u mrežu gostujućih nogometašica smjestila čak tuce pogodaka, postalo je očito kako Osječankama nema ravnih u hrvatskom prvoligaškom društvu.

Već nakon 45. minuta igre domaće nogometašice, na zadovoljstvo svoje vjerne publike, vodile su visokih 7:0. U nastavku je palo još pet pogodaka, a Zagrepčanke su jedva dočekale da sudac odsvira poslijednji zvižduk. Iako je cijela ekipa sudjelovala u pobjedi domaćih, svakako su se istakle Katarina Kolar, Maja Joščak i Anamarija Kalamiza koje su rešetale mrežu Zagrepčanki. Najviše puta to je poslo za nogom Kalamizi, koja je sa četiri pogotka bila najuspješniji strijelac utakmice. cerek

nogos.info@gmail.com.

06.04.2009. u 22:35 • 0 KomentaraPrint#

Kadeti:NK Olimpija-NK Marsonija 0:5 (0:2)

no

Mladi nogometaši NK Marsonije (kadeti)bilježe i nadalje fenomenalne rezultate (uvjerljivo 1.mjesto u 1. kvalitetnoj ligi mladeži), te je zasigurno još veći žal nad sudbinom seniora NK Marsonije.

Kadeti Olimpije individualnim pristupom na današnjoj tekmi nisu mogli uspješno parirati i konačnim rezultatom 0:5 (0:2) mogu biti "zadovoljni".

Izostanak glavnih igrača (i onih koji su to trebali biti) bio je prevelik hendikep kadeta Olimpije, protiv, ipak bolje ekipe Marsonije. Eh, da su tu danas bili kap. Granda, (Srna), Noto, Žaper vjerovatno bi rezultatski tekma mogla otići i na stranu domaćih nogometaša.

Daltoni thumbup

06.04.2009. u 22:31 • 0 KomentaraPrint#

subota, 04.04.2009.

Kadeti:Elektra-Metalac 3:0 Juniori:Elektra-Metalac 9 :1

hrvatska

Bez većih problema s nogometnim ozlijedama i s pregršt kvalitetnih igrača
kadeti Metalca, zasigurno jedni od glavnih pretendenata umjesto ulaska
u borbu za viši tablični plasman polako gube korak i približavaju se
donjem dijelu tablice.
Kadeti Metalca ne mogu biti prezadovoljni tabličnim (ne)uspjehom.

Juniori NK Elektra lakše od očekivanoga deklasirali su nogometaše Metalca uvjerljivim rezultatom 9:1(5:1).

Trener mladih Crvenih vražića Drago Horvat postavio je hrabro ofanzivnu
taktiku protiv ekipe s Bikare i to mu se u potpunosti vratilo kroz više
nego pozitivan rezultat tekme. Daltoni thumbup

thumbup

04.04.2009. u 21:02 • 0 KomentaraPrint#

petak, 03.04.2009.

Najava gradskoga derbija (kadeti i juniori) NK Elektra-NK Metalac

wink

I.kvalitetna liga mladeži-(kadeti i juniori) donosi nam u subotnje
prijepodne gradski derbi između nogometaša Elektre i Metalca.
Zasigurno, osvajanje bodova u gradskom derbiju donijelo bi dodatno
samopouzdanje za daljnji nastavak borbe u ligi mladeži,rekao nam je
trener juniora Elektre gosp.Drago Horvat.
Zato im je sutrašnja pobjeda u gradskom derbiju imperativ protiv
ekipe koja zasigurno nije zadovoljna sa svojim tabličnim (ne)uspjehom.

Donosimo djelić atmosfere s igrališta kraj Drave gdje se Elektraši uz
maksimalno ozbiljan pristup treningu pripremaju za subotnju tekmu.
Nastojat će da utakmica koja im slijedi bude prekretnica k uspješnijem
nastavku proljetnog dijela prvenstva. yes

03.04.2009. u 15:21 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 01.04.2009.

ŽNK Osijek-Rijeka Jack pot 4:2

rolleyes

Napokon smo, nakon podužeg vremena, imali priliku na Mačkamami pogledati u srazu s Princezama ekipu ( Rijeka Jack pot), koja je u potpunosti pokušavala pružiti ravnopravnu igru i priuštiti gledateljima uzbudljivu tekmu. Princeze s Mačkamame odigrale su pristojnu utakmicu u kojoj se pamte samo bodovi. Nogometašice iz Rijeke predstavile su se u odličnom izdanju, ali nisu uspjele postići neki značajniji rezultat. Treba istaknuti da su nekoliko minuta prije zadnjeg sučevog zvižduka imale super atraktivan rezultat (2:2), ali je iskustvo Princeza s Mačkamame prevagnulo na stranu Osječanki. Izostanak Vanese Zlose itekako se osjetilo u današnjoj tekmi i vjerojatno svi jedva čekaju njezin povratak na nogometni teren. Trener Kazimir Husić s opravdanim razlogom nije želio oporavljenu Vanesu Z. dovesti u nepotreban rizik, jer je svjestan njezinih kvaliteta i mogućnosti, posebice u srazu sa budućim športskim protivnicama u daljnjoj borbi ŽNK Osijek za ponovno osvajanje duple krune u Hrvatskoj. Od početka nogometašice iz Rijeke igrale su u punoj vjeri u svoje mogućnosti i bez trunke straha odigrale vrhunsku tekmu. Vodstvo Riječanki treba biti ponosno na korektan pristup mladih igračica u svezi s današnjom tekmom, a sam rezultat možda nije najrealniji prikaz stanja na terenu.

Daltoni thumbup

01.04.2009. u 10:44 • 0 KomentaraPrint#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Studeni 2011 (4)
Listopad 2011 (27)
Rujan 2011 (27)
Kolovoz 2011 (24)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (22)
Svibanj 2011 (15)
Travanj 2011 (24)
Ožujak 2011 (27)
Veljača 2011 (20)
Siječanj 2011 (18)
Prosinac 2010 (17)
Studeni 2010 (9)
Listopad 2010 (17)
Rujan 2010 (13)
Kolovoz 2010 (11)
Srpanj 2010 (4)
Lipanj 2010 (19)
Svibanj 2010 (15)
Travanj 2010 (11)
Ožujak 2010 (7)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (31)
Prosinac 2009 (31)
Studeni 2009 (32)
Listopad 2009 (38)
Rujan 2009 (28)
Kolovoz 2009 (16)
Srpanj 2009 (14)
Lipanj 2009 (23)
Svibanj 2009 (18)
Travanj 2009 (21)
Ožujak 2009 (15)
Veljača 2009 (7)
Siječanj 2009 (8)
Prosinac 2008 (9)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Uvjeti korištenja

Svi sadržaji i slike objavljeni na ovim stranicama zaštićeni su copyrightom. Zabranjeno je uzimanje i korištenje sadržaja bez prethodne dozvole autora.




Svaštara o nogometu!

Novo : http://daltoni-osbloghr.blogspot.com/



Osijek, Croatia Weather Forecast





daltoni@net.hr

Foto Daltoni




Sign by Danasoft - Get Your Free Sign






Linkovi

Dnevnik.hr
Video news portal Nove TV

Blog.hr
Blog servis



Free Counter
Free Counter

thumbuphrvatska Customized Soccer Jersey - ImageChef.com


height="38" width="41" id="EXim" alt="eXTReMe Tracker" />





Myspace Smileys






hrvatska thumbup

Geo Visitors Map





CASINOSWISS, CASINO, Football manager 2010, English Harbour Casino, KENO



free counters
Free counters