Šmirglanje s odsijecanjem, mljevenjem, opcijskim kuhanjem/pečenjem, te proždiranjem dijelova tijela kako domaćih, tako i safari životinja, vikendom

25 svibanj 2007

Stari Sotonko Ufurguz, brat Gamade Ufurguz, šogor Mehmeda Ufurguza, stric Njoje Ufurguza-Parca, tetak Vraga Ufurguza, svekar Toshibe Ufurguz-Jaglac, automehaničar Gabre Somuna zvanog Štaštakor, ljubavnik Invazijine Topot-Megadeth, nadvožnjak Savitlije Međurječevića-Gipkog, protokolarac Izmeta Fekana-Fekalije, prirodoslovac društva kombajnera Tavanski Sokol iz Gospića, dizajner programa protutinejdžerske akumulativne promidžbeno-psovačke skupine s Triglava, dežurni liptač krvi na tradicionalnim nesretno-saobraćajnim susretima u Donjoj Guževini, minuciozni jodlač iz lokalnih Đedovih Alpa, jogunasti žderač krmelja žutokljunog kašmirskog trepetljikaša, prva uzdanica revolucije, zidar jajima, bog i cjepidlaka, osmislio je novu igru za mlađahne i čudne. Ideja mu se nasanjkala u mozgić njegova entiteta, postojanja i bitka, tijekom, za vrijeme, u proceduri, prilikom te paralelno sa šmirglanjem volovskih sisa na takmičenju u šmirglanju dijelova tijela domaćih te divljih safari životinja u drugoj etapi koja se održavala u Nairobiju.

Zgrožen brutalnošću tog sporta Sotonko se primislio, vođen dovitljivošću starog šmirglača, kako unaprijediti šmirglanje, te nazvati taj novi sport "Šmirglanje s odsijecanjem, mljevenjem, opcijskim kuhanjem/pečenjem, te proždiranjem dijelova tijela kako domaćih, tako i safari životinja, vikendom". Cijela nova ideja sastojala se u tome da se natjecanja održavaju vikendom i blagdanima, što bi uvelike doprinijelo posjećenosti od strane zaposlenih ljudi, te više ne bi dolazili samo pankeri, neonacisti, kanibali, Žalosna Sova, njegova tetka i Kerber, koji je, usput, pokazao veliku zainteresiranost za Seciranje djevica i Odgrizanje glava kravama u trku, sporednih manifestacija u sklopu "Šmirglanja". Nakon što je izložio program Komisiji za destruktivno i maliciozno ophođenje s okolnom florom i faunom, Sotonko je dobio zeleno svjetlo kirurški ugrađeno u čelo mu, ne bi li lakše odsimulirao travnjak za sušnu njivu svoje jetrve, koja je jako voljela kositi isti, no kako je bila u sušnom, a i trusnom području, trave nikad nije bilo. Zato bi Sotonko, ne bi li uveselio staru damu, lijegao tijekom noći na zemlju, isijavajući zeleno svjetlo te glumeći travu za otkos, da bi ova već od prve sunčeve zrake krenula kositi, sva sretna, vesela, razdragana, raspoložena te oduševljena preko svake razumne mjere. No, kako je teren bio na trusnom području, Sotonko je klizio sve dalje i dalje, a za njim je trčala stara jetrva, lamatajući rukama i psujući zemlju što joj odnosi veselje u obliku trave za okos, ne znajući da se u osnovi, u biti, zapravo, i ispod krinke, radi o njezinu rođaku Sotonku što je htijaše oraspoložiti. No, pehist kakav je već Sotonko bio, a uz to i vičan svim derivacijama najgorih poroka, tog kobnog jutra Sotke je zaboravio napuniti bateriju, a jetrva se od tuge izudarala drškama od dječjih kolica što ih joj je pokojni muž Vjetrokliz, inače carinik, zaplijenio od Satije Sai-Babe prilikom pretresa njegovih dlanova. Hoteć si pomoć oko povelike tuge za jetrvom, Sotonko se okrenuo organiziranju takmičenja u Kundačenju u mali mozak, koje je kasnije promijenilo ime u Usađivanje u mali mozak te postalo naširoko poznat i hvaljen sport diljem nacije.

Dapače, sport je postao ekstremno popularan u ruralnoj Gruziji, gdje je u popularnosti potukao dotadašnjeg favorita među agresivnim kontaktnim sportovima, popularnu bojnu igru Maljutkam ti majku, koju je utemeljio bivši diktator na vlasti, general Selotejp Rščkovič Gdanjsk i njegov posinak Tarantula Zumba Zvizavačuglavu, crnoputi atlet iz Navo gorno gradsko vjenska pazdravstvujgorbačovska pri Morskoj Soboti. Ukrajinskoj. I to bi bilo uglavnom to. Sotonko je postao poznat i bogat zbog predanog, trudbeničkog upiranja iz petnih žila, a ponajprije zahvaljujući izvlačenju njegovih brojeva iz loto bubnja gospođe Sudbine, za koju mnogi spore da postoji. Dakle, zaključak? Fino se treba opustiti i jebat majku svima, ganjat divokoze po obroncima Anda ako ti je ćeif, a ako nije, jednostavno se do guzice sasjeć drogom i alkoholom, pa kako bude. Fala.

J. R. S.

<< Arhiva >>