MORH u lovu na NLO

30 siječanj 2008

Izgleda da MORH-ovci opet love NLO-e. Sjetimo se da su 1997. godine lovili NLO iznad Paga. U zraku su bila 4 miga, što naravno MORH opovrgava. Što su prošle srijede vidjeli na radaru da je ponovno podiglo 4 miga u zrak ne znam, zato ću prenijeti priču momka iz Crikvenice koji je sve to vidjeo i ispričao Zoranu.

To se dogodilo u srijedu (23.01.2008.) kada je zatvarao lokal. Iznosio je smeće i odjednom ga je uhvatila nelagoda iz nekoga razloga (to se dogodilo kad se počeo penjati stepenicama). Zatim je krenuo prema kantama, te je na desnoj strani ugledao 4 aviona (nisam znao da su nam sva četiri aviona ispravna) kako se na različitim visinama kreću prema lijevoj strani ( s obzirom na položaj kretali su se JI-SZ) te je krenuo prema cesti i stao nasred, jer je na lijevoj strani vidio nešto (nije vidio točan oblik niti je mogao procijeniti na kojoj je udaljenosti) što je bilo jako čudne boje od koje je prepoznao ljubičastu ali je nije mogao definirati jer se konstantno mijenjala. Zatim je to nestalo (krenulo prema onim avionima).
Sljedeći dan taj stup se nije gasio iako su sva ostala svjetla iz ulične rasvijete pogašena (ne znam ima li veze s time ali to je njegova pretpostavka).



Satelit sada ne prijeti ljudima

29 siječanj 2008

Komadi, ako ijedan preživi vrućinu pri povratku u Zemljinu atmosferu, vjerojatno će pasti u ocean jer oceani prekrivaju više od 70 posto Zemljine površine, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće Gordon Johndroe.

No rekao je i da američka vlada prati spuštanje satelita iz orbite i razmatra razne mogućnosti kako bi "ublažila eventualnu štetu".

Američka bi vojska mogla upotrijebiti raketu i njome u svemiru uništiti taj satelit veličine kombija, ali jedan visoki vojni dužnosnik kaže da je malo vjerojatno da će se to dogoditi iz nekoliko razloga, a jedan je od njih i strah od pada tako stvorena svemirskoga otpada što se Kini dogodilo kad je lani srušila svoj satelit.

"Kad znamo da je 75 posto Zemlje prekriveno vodom, a većina je kopna nenaseljena, vjerojatnost da ovaj satelit ili ikakvi ostaci padnu na naseljeno područje izuzetno je mala", rekao je Johndroe.

Glasnogovornik Pentagona Bryan Whitman rekao je da se u zadnjih pedesetak godina u Zemljinu atmosferu vratilo više od 17 tisuća umjetnih satelita, bez incidenta.

net.hr


A objašnjenja su im za malu djecu... rolleyes

Špijunski satelit pada na Zemlju

28 siječanj 2008

Sigurno ste već čuli ovu vijest. Prenosim s reiki-hara foruma.

Prema nekim izvorima, krajem veljače ili počekom ožujka očekuje se pad američkog satelita kojem je otkazao pogon, na Zemlju. Težak je oko 9 tona i veličine manjeg autobusa.

1979. je u Indijski ocean pala svemirska stanica Skylab, 2000. je NASA pod nadzorom spustila 17 tona težak satelit u Compton Gamma Ray Observatory, 2002. godine je u zemljinu orbitu udario tri tone težak satelit i ostaci su pali u Perzijski zaljev, na tisuće kilometara dalje od planirane lokacije.

Osim što prijeti da će satelit udariti u naseljeno područje i tako izazvati žrtve, postoje još dvije stvari: satelit sadrži hidrazin, raketno gorivo, koje je otrovna tekućina i može štetiti svima koji su s njom u kontaktu.

Satelit koji je bio poslan u Svemir sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, usto bi mogla otkriti podatke koji se inače drže u tajnosti.

Špijunske satelite obično planski spuste u more, kako bi tajnost podataka ostala nedostupna.

Planet x - Slobodna Dalmacija

25 siječanj 2008

Ovaj članak je izašao nakon što je Slobodna Dalmacija bila na ovom blogu, točnije na "Pismu Norveškog Političara". Jedna stvar me zanima, jesu li oni izmislili tog anonimnog građanina koji piše vladi i proziva odgovorne što nas nisu obavijestili o smaku svijeta 2012. ili postoji stvarno taj biser? rofl

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Čudan zvuk na noćnom nebu

24 siječanj 2008

Priča dolazi iz Hrvatske, točnije u Bušetini, selu u blizini Virovitice. Cura opisuje što se desilo te večeri, a i što je viđala prije.

Meni se upravo dogodio jedan pa.. neobičan događaj kojeg ne znam objasniti.
Maloprije sam bila kod frendice. Zajebavale smo se pomalo, ništa posebno, kad dođe njezina stara i kaže pita nas dal smo mi gluhe i zar ne čujemo vani buku koja traje već pola sata? (?!) Probala je ona to opisati, ali nije baš znala kako.
Izašle mi van (znači prije 3 sata, otprilike) a vani se čuje neko brujanje. Kao kad prolazi avion, ali puno jače i sa jednog mjesta u zraku (tako se činilo). Onda smo otišle na balkon na tavanu gdje sam ja uspjela i snimiti taj jezivi, jezivi zvuk sa fotićem. Onda se počeo pojačavati, pa smo otišle. Kad smo se vratile za minutu van, sve je prestalo.
Zašto je bilo jezivo? Pa zato jer je zvučalo kao vlak ili neki stroj ali puno, puno puta jače i još iz jebenog zraka. Jednostavno je tjeralo strah u kosti. I zbunjuje me kako je tako naglo prestalo. Znači bile smo na tavanu. Zvuk je postao glasniji. Sišle smo dolje. Izašle ponovno van. A vani samo obična noć.
Al bilo je jebeno, bez obzira na strah!


Zapravo to ni nije cijela snimka. Sve što imam traje oko minutu, ali na početku smo malo više pričale pa nije toliko bitno, zato sam podijelila snimak na dva dijela, ovo je drugi.

Uglavnom prvo frendica kaže kak je zima onda sam ja pitala jel se nešto vidjelo prije (jer je ona čula taj šum iz boravka), sjedila je u blizini balkonskih vrata i promatrala/slušala, prije no što nam je došla reć. Mislim da onda kaže da se nije ništa vidjelo.. (više ni ja nisam sigurna šta pričamo). Nakon toga frendica me tjera da se vratimo dolje jer se usrala
(-Ajmo, Željka! -Čekaj! -'Ajde! - Čekaj sam' malo!) i na kraju se čuje njena stara kad se pojačavalo (-Sad još jače.). I na kraju frendica (pomalo panična (Daj idemo.)) I to je kraj..


Pa iskreno da ti kažem nije prvi puta da vidim/čujem nešto neobjašnjivo i to čak iz istog smjera (uvijek). Ja i bratić smo često znali vidjeti neobične točke, točkice ili točketine (kugle) svjetla baš tamo, na onoj strani (na istoku) od moje kuće. A pošto smo mi smatrani kao čudaci koje previše interesiraju takve stvari nikad nas nisu shvaćali za ozbiljno (frendovi i to..), a prije nisam imala dokaza. Uvijek su mislili da vidimo samo ono što želimo pa mi je i blesavo uopće i pričati o tome. Pogotovo na forumima gdje imaš samo svoju riječ koju će zasigurno netko popljuvati.


Ne, ne.. prvi puta sam to čula. Ali sam prije znala vidjet neobična svjetla iz tog smjera.

A da idem tamo?! Jesi ti normalan?! Pa da me nešt pojede?!
A zapravo bi imala dobar pogled kad bi otišla u vrt iza kuće jer se iza i vide sva ta polja, ali ne.. ta svjetla sam vidjela uvijek slučajno, ne da sam promatrala ili istraživala dal se redovito nešto vidi il tak nešt.


Znam kak vlak zvuči jer se ponekad čuje. Ne bi se čuo pola sata vlak i to tako snažno.
Avion? Najsličnije je, ali onda nema smisla (opet) da se čuje tako dugo, konstantan zvuk i onda kad krene (''avion'') bliže da u jednom trenu prestane. Avion se prvo čuje tiše, glasnije (kad dođe bliže) i opet tiše (kad odlazi).
Ovo se čulo glasno, stalno ista jačina, onda glasnije (mnogo glasnije) i onda ništa.

Ok, najsličnije je avionu jer zvuk dolazi iz neba, ali onda je to neki jebeno čudan avion.

Ne znam šta je, ali svejedno mislim da avion nije.


Zvuk s neba
Stvarno je stravičan eek


NASA - alien na Marsu?

23 siječanj 2008

NASA-inim Explorer Spiritom postavljenim na Marsu je slikan, kako kažu "ljubitelji aliena", izvanzemaljac. Izgleda da vole planinarenje što bi bio jedan od razloga čestog dolaska upravo na planine na Zemlji. zubo
Meni ovo izgleda kao da je ubačeno... rolleyes

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Originalna slika:

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I gdje su oni to našli...ja ništa ne vidim.




Fantasy

21 siječanj 2008

Nisam ljubitelj fantasy-a, ali su mi se ove slike posebno svidjele. Neki će naći sublimirane poruke u njima, njihova stvar sretan

Is it easier to imagine the end of the world than the end of capitalism?




Alien Concept

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Invasion

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kitty won`t play

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Machine

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Strings

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Virus (I Am Legend smijeh )

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Walking the dog

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Zatvorene 73 autoškole u Hrvatskoj

19 siječanj 2008

Hrvatske autoškole ne idu dalje. Širom Hrvatske zatvoreno je posljednjih dana preko 70 autoškola, od čega za sada, 11 splitskih. "Torcida", "Golf", "Croatia start" među prvima su nakon uručenja rješenja bile prisiljene staviti ključ u bravu narednih mjesec dana. Ukoliko ne ispune zadane uvjete i - trajno!

Izmijenjeni zakon o autoškolama iz 2004. godine je stupio na snagu u kolovozu prošle godine, a u njemu između ostalog stoji kako voditelj mora imati visoku ili višu stručnu spremu prometnog ili pedagoško-odgojnog smjera, te minimalno tri godine instruktorskog iskustva. Osim što gotovo nema voditelja s tim uvjetima, ostavljen je kratak rok za steći praktički nemoguće uvjete, a zatvaranje makar tek na mjesec dana financijski je udarac od kojeg će se teško oporaviti pogođeni. Pojasnio je spornu odredbu Joško Komadina, član glavnog odbora Udruge Hrvatske autoškole, ujedno i voditelj škole "Golf".

- Meni osobno nedostaje tek diplomski rad za steći uvjete, ovih dana ću i to riješiti, ali bez milosti su i mene zatvorili, jednako kao mnoge druge. Otvorit ću ja nakon mjesec dana, ali desetak kreditnih rata za otplatu auta, plaće zaposlenicima i život moje i njihovih obitelji ne mogu stajati na mjestu - ističe Komadina.

Komadina upozorava da ako se već moralo zatvarati autoškole, da je postojalo lakših i financijskih bezbolnijih rješenja, primjerice moglo se dati nekoliko mjeseci vremena da se postojeći kandidati dovedu do cilja, a novi ne upisuju.

- Bilo je mnogo bolje dok smo se vodili pod Ministarstvom prosvjete, s njima se razgovaralo, dok MUP samo kažnjava, dijalog je strana riječ u njihovom pojmovniku - uglas će voditelji.

Tonći Rakela, vlasnik i voditelj škole "Torcida" teško se nosi sa činjenicom da je njegova učionica zauvijek zatvorena. On, naime, ni nakon mjesec dana takozvanog privremenog rješenja ne može steći uvjete da promijeni sudbinu sebe i svojih djelatnika. Da apsurd bude veći, unatrag dvije godine su svi vlasnici autoškola, tako i Rakela, uložili dodatna financijska sredstva za ponovnu verifikaciju kako bi se "prilagodili" uvjetima HAK-a, od povećanja obima radnog prostora do informatizacije, da bi taj novac ovim činom nepovratno otišao u vjetar.
- Uručili su nam jučer u podne rješenje sa zabranom rada. Stvoreni su umjetni dugovi, ne razumijem zašto su mom instruktoru prije samo dva tjedna dopustili prijavu kandidata za ispit, a danas im nisu dozvolili polagati. Teško jest nama, ali ova se odluka najviše razbila kandidatima o glavu - razočarano će Rakela, koji napominje kako će on i njegovi instruktori lako pronaći posao u drugim školama, jer rezultati stoje iza njih.

Međutim, konstatira Rakela, žalosno je inzistiranje na pukoj formi, dok se sadržajno postižu izvanredni rezultati. Apsurdno je, tvrdi on, da njegova škola s pragom prolaznosti gotovo 70 posto mora prestati s radom.

Najžalosnije i možda najizigranije osjeća se Ivan Munitić, voditelj omiške autoškole "Fortica".

- Obećao mi je ministar Kirin osobno da neće dirati nas kojima nedostaje nekoliko godina do mirovine. Mojih 37 godina rada kao instruktora njima ništa ne znače, ne mogu ja sada završavati za tete u vrtiću! Tri godine mi nedostaju, za to vrijeme bi moja djeca završila fakultete i naslijedili me u poslu. Ubili su mene i obrazovanje moje djece, jer ja ih više nemam odakle školovati. Ovo je nacionalna sramota - plačnim glasom podijelio je svoju sudbinu s nama 62-godišnji Omišanin Munitić.

Ogorčen je i Vinko Pavić, iz splitske škole "Croatia start", koji je odbio vojnu mirovinu jer je htio raditi, a sada su i on i njegova obitelj ostali bez prihoda.

Voditelji izražavaju bojazan da će biti tek "vijest za jedan dan", kao i sve bitne odluke koje se donose u paketu s nebitnima, kako bi se skrenula pozornost sa stvarnih problema.

GlasDalmacije




•• Zbog neispunjavanja uvjeta koje propisuje izmijenjeni Zakon o autoškolama, ključ u bravu u svega nekoliko dana bile su prisiljene staviti 73 hrvatske autoškole, od čega 10-ak iz Dalmacije. Naime, u zakonu, koji je na snagu stupio u kolovozu prošle godine, između ostalog stoji da voditelj škole mora imati visoku ili višu stručnu spremu prometnog ili pedagoško-odgojnog smjera, te minimalno tri godine iskustva na instruktorskim poslovima. Veliki broj zatvorenih autoškola nema propisani stručni kadar, a ako ga ne nađu u roku od 30 dana, prijeti im trajno zatvaranje.
- Od 70-ak autoškola kojima je uručeno privremeno rješenje o zatvaranju, 40-ak već sada ima ili će imati ispunjene uvjete za rad, jer su neki pred završnim ispitima ili pred polaganjem licencije. Ostalih 30-ak škola morat će u ovom kratkom roku pronaći adekvatno obrazovanu osobu na mjestu voditelja škole - kazao nam je Nikola Vidaković, predsjednik Hrvatske udruge autoškola (HUA) dodavši kako već danas imaju neformalni razgovor s predstavnicima MUP-a, pod čijom se nadležnošću nalaze škole.
Već je, tvrdi Vidaković, poslan zahtjev MUP-u da utvrdi činjenično stanje u autoškolama, te da se onima koji imaju propisani kadar, čim prije omogući nastavak rada.
Vlasnik splitske autoškole “Croatia-Start” Vinko Pavić, kojem je prije nekoliko dana također uručeno rješenje o privremenoj zabrani rada, ogorčen je zbog odluke resornog ministarstva koja je, kako kaže, nepoštena prema ljudima u poodmakloj dobi, s dugogodišnjim stažom u ovom poslu.

SANDRA LAPENDA


Splitska lista za odstrel

•• Među privremeno zatvorenim školama u Splitu su Croatia-Start, Instruktor, Dalmacija, St-Classic, Golf, Torcida i Nino. Iako je novi Zakon, tvrde u Udruzi autoškola, unio red, ovakvi propisi lako bi mogli dovesti do propadanja manjih škola.

Slobodna Dalmacija



Kao mala sam jedva čekala narasti da mogu voziti auto. Napunila sam 18 godina i uputila "molbu" roditeljima da me upišu, ali tada "nije bilo vrijeme" za to. Uspila sam se pomiriti s tim i pričekala sam još malo kada su me opet odbili. Prošlo je par godina i konaćno sam, na jedan čudan način, došla do nešto para i upisala autoškolu, Croatia-Start. Vlasnik i predavač, gospodin Pavić, je jedna krasna osoba. Uživala sam ići na njegova predavanja jer je bilo ugodno i uvijek bi ubacio neku šalu. Strpljivo nam je objašnjavao sve što smo ga pitali, pa makar to morao ponoviti 10 puta. S njim smo pričali i o drugim stvarima. Davao nam je i savjete o vožnji i pokušavao predočiti u kakvim se sve situacijama možemo naći na cesti i sl. Još su me samo ta predavanja dijelila od auta. Konaćno je došao dan polaganja prometnih znakova i pravila što je prošlo savršeno, rezultat 120/120. I konaćno, nakon svih tih godina došla sam do auta! Instruktor mi je susjed, legenda, sve najbolje mogu reči o tom čovjeku. Odvozila sam 7 sati i adio. Glupa policija umjesto da se bavi kretenima i tatinim sinovima na cesti, krene zatvarati autoškole! Njima je bitno da je predavač VSS, a nije im bitno koliko dugo predavač radi taj posao, kako i kolika je prolaznost, već da je VSS pa makar nemao pojma o ičemu. Standardni debilizam u Republici Hrvatskoj. Ne opravdavam ni jednu autoškolu koja se nije prilagodila zakonu, ali s druge strane se svakim danom sve više razočaram u našu policiju. Uvijek se bave glupostima, nikada pravim problemima. Možda im je tako lakše...možda ih netko plača za taj debilizam, još gore, možda netko iskorištava njihove ovčjo-seljačke mozgove. Sve je to politika. Državi je nestalo novaca pa su krenuli u zatvaranje autoškoli, što je sljedeće? Neke ljude treba sastaviti sa zemljom, jedino tada će država krenuti naprijed. Nije ni čudo što je stopa kriminala sve veča, što su ratovi na cestama i broj mrtvih sve veči i što se među političarima i policijom dila droga.

Welcome to Croatia, state of mafia!

NLO u Texasu

17 siječanj 2008

Evo članka iz jutarnjeg lista.

U slabo naseljenom dijelu Teksasa kod grada Stephenvillea gdje se noću vrlo jasno vidi vedro nebo i zvijezde uznemireni stanovnici su vlastima prijavili da su uočili neobične leteće objekte za koje vjeruju da su NLO-i, objavili su američki mediji.

Ricky Sorrells tako je primjerice posvjedočio da je vidio spljošteni metalni objekt kako lebdi oko stotinjak metara iznad paše kod svog doma. Još deseci inače posve normalnih ljudi, uključujući jednog pilota, policajca i nekoliko poslovnih ljudi, posvjedočili su da su vidjeli veliki bešumni objekt s jarkim svjetlima kako leti vrlo nisko i brzo.

- Ljudi, koji su u ovim krajevima vrlo pobožni, ne znaju što bi mislili i većina se zapravo boji da je došao kraj svijeta - rekao je zabrinuti Steve Allen, vlasnik prijevozničke kompanije i pilot koji je prošli tjedan vidio objekt dugačak kilometar i pol, te dodao da to nije bilo apsolutno ništa poznato čovjeku.

Dok dužnosnici tvrde kako postoji logično objašnjenje, lokalno stanovništvo se kune kako je to bilo nešto puno tiše, brže i bliže zemlji od zrakoplova. Ljudi koji žive u tom dijelu Teksasa prijavili su sličan opis objekta koji su viđali nekoliko tjedana.


Što je ljudima, svi briju na smak svijeta.

UFO konferencija - Mexico

15 siječanj 2008

Predobar dokumentarac s pravim snimkama NLO-a. Ma čudo jedno! Obavezno download i pogledat ga. Hvala "znas me :)" na dokumentarcu.
Inaće, ovih dana se u Texas-u viđaju NLO-i usred dana i poslana je snimka nekog NLO-a iz Karlovca redakciji Nove TV, snimku možete pogledati na dnevnik.hr



UFO u Zagrebu

smijeh smijeh thumbup

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hvala Petru na slikama!

Sea Monster

13 siječanj 2008

Ne vjerujem u morska/jezerska čudovišta, ali me je ovaj video zaintrigirao. Prvi, kratki, dio videa je o tom nekom morskom/jezerskom biću i prikazuje ga kako iskače iz vode. Za Nessie znam da je fake (budem pisala o tome), ali ovo...izgleda mi nekako real smijeh Možda i nije, sami odlučite za sebe.

Ostali dio videa je smeče, al pogledajte ga ako hoćete. Spominju mi neke izvode iz biblije, odmah mi je želudac bacio centrifugu bang


Lijek za Mind Control

New cure for mind control



Malo paranoičan video, nije dosadan, a u jednu ruku govori istinu. Iako je to samo jedan mali dio svega toga, može biti početak. Smatram da ne treba ići u tu krajnost pa pobacati sve televizije, treba biti svjestan sebe u svakom trenutku i biti svjestan toga što gledamo i što nam se prezentira na ovaj ili onaj način.

Kako postati vođa kulta i Mind Control među Jehovinim svjedocima

Brainwashing i mind control u religijskim kultovima. Zanimljivo. Traje 12 minuta.



Svjedočanstva bivših Jehovinih svjedoka o Mind Control

Ex-Jehovah's Witness, Therapist discusses MIND CONTROL



Jane's story: Jehovah's Witnesses ruin families



Teen kicked out of Jehovah's Witnesses for being raped



Jehovah's Witnesses, secret societies, origin of religions



Ima ih još koliko god hoćete.

No religion, be free!


Afrika koju nikada nećete vidjeti na TV-u



Strange Lights over Iraq filmed by Soldiers

10 siječanj 2008

Ajmo vojnici što ovo gledamo? smijeh


LOCKHEED X-22A

09 siječanj 2008



Antigravitacijski borbeni disk


Informacija koja je zainteresirala javnost govori da je Lockheed “na crno” radio na letjelici diskolikog oblika. Ne samo da letjelica koristi antigravitaciju, već se vjeruje da je opremljena visoko naprednim oružjem koje ispaljuje svjetlosne zrake. Lockheed ima patent nad putničkom diskolikom letjelicom, tako da nije nerazumno smatrati da su također (uspješno) istražili mogućnost kreiranja letjelice kao vojne platforme.

Colonel Steve Wilson, USAF (pokojni) je tvrdio da su “crni” Američki astronauti trenirani u tajnoj aerospace akademiji i kasnije bi djelovali van Beale i Vandenberg Air Force bazama u Kaliforniji.

Iz tih baza, ti vojni astronauti su redovito letjeli u svemir. Jedna od svemirskih letjelica koje su koristili, izvještava Colonel Wilson, je X-22A, Lockheed-ova antigravitacijska diskolika letjelica s dva čovjeka.

Dokaz postojanja X-22A je prvi put došao na svjetlo dana tijekom operacije Desert Storm kada su Američki vojnici (kao i Irački vojnici) svjedočili pojavi diskolike letjelice kako kruži nedaleko US vojnika. Svjedoci su također tvrdili da su vidjeli kako ta letjelica ispaljuje snažan snop svjetla koji izbriše svaki trag predmeta koji se nalazio na određenom mjestu i ostavi kružni trag paljevine na tlu, kao da pougljeni taj dio tla.

Vojnici Desert Storm kažu: “U prvih par dana sve video snimke i video kamere, većinom G.I., su zapljenjene tako da neće zabilježiti niti jedan osjetljiviji material.”

Dr. Boylan tvrdi:

“Spomenuta diskolika letjelica je antigravitacijska letjelica koja služi kao zračno oružje, moguće da je Lockheed X-22A, prava DarkStar. Dalje, izgleda da je pravi DarkStar disk opremljen s najnovijim Neutral Particle Beam oružjem, koje razbija metu na molekularnoj razini. Izvanzemaljske letjelice ne spaljuju ljude, tako da ovaj izvještaj nema veze s izvanzemaljcima.

Rečeno je, da su Amerikanci znali što vojska danas ima u svom arsenalu, ne bi vjerovali i smatrali bi da netko fantazira o Star Warsu.”

Dr. Boylan dalje kaže:

“Kažeš da se Lockheed X-22A antigravitacijski borbeni disk kreće brzo, da je opremljen Neutral Particle Beam oružjem koje usmjerava energiju i nevidljiv je na radaru, korišten u svjetskim vojnim operacijama iz novog U.S. Space Warfare stožera koji se nalazi u zemlji ispod 13,528' King's Peak u High Uintas Primitive (Wilderness) Area, Wasatch Mountains, 80 milja istično od Salt Lake City?”

NSA dopisnik:

“Yeah, man!”

Pismo norveškog političara

Na stranici projectcamelot.org stiglo je pismo nakon postavljanja stranice posvećene Benazir Bhutto. Osoba koja je napisala pismo napisala je svoje pravo ime (koje su provjerili) i priložila svoje fotografije sa premijerom Norveške, kao i sa Benazir Bhutto. Ipak, ta osoba nije željela da se objavi ime.



"Ja sam političar iz Norveške. Želim reći da će se teške stvari desiti između 2008. i 2012. godine.
Norveška vlada pravi sve više podzemnih baza i bunkera. Na to pitanje su jednostavno odgovorili da je to radi zaštite ljudi u Norveškoj. Tražio sam informaciju kada će to biti završeno, a odovorili su: "Prije 2011. godine".
Izrael čini istu stvar, kao i mnoge druge države.
Dokaz, da je ono što govorim istina, su fotografije sa ministrima koje sam upoznao. Oni sve ovo znaju, ali ne žele stvarati uzbunu i masovnu paniku.
Planet X dolazi i Norveška je počela skladištiti hranu i sjemena u području Svalbard i sjevernom polu uz pomoć SAD-a i EU. Oni će spasiti samo one koji pripadaju eliti i imaju moć, kao i ljekare, naučnike i sl. koji su potrebni za novi početak.
Ja već znam da ću prije 2012. godine otiči u područje Mosjoen, gdje se nalazi duboka podzemna vojna baza. Tamo smo podijeljeni u sektore: crveni, plavi i zeleni. Njima je ovo već naznačeno, a kampovi su već odavno napravljeni.
Ljudi koji će ostati na površini i umrijeti zajedno sa drugima neće dobiti pomoć. Plan je da 2 miliona Norvežana bude osigurano, a ostalih 2,6 miliona će umrijeti.
Svi sektori i arke su povezani tunelima i imaju vozila kojima se može preći sa jedne arke na drugu. To je iz razloga da mogu biti u kontaktu jedni sa drugima.
Veoma sam tužan. Često plačem sa drugima znajući da će toliko mnogo ljudi saznati istinu prekasno. Vlada laže ljude od 1983. godine do sada. Svi važniji političari Norveške znaju za ovo, ali samo mali broj njih će to reći drugima zbog straha da bi mogli propustiti NOAH 12 vozila koja bi ih odvezla na sigurno mjesto.
Ako kažu ikome, zasigurno su mrtvi. Ali, ja više ne brinem za sebe. Čovječanstvo i druge vrste moraju preživjeti. Ljudi to moraju znati.
Sve vlade svijeta su zabrinute zbog ovoga. Za ljude koji se žele sami spasiti mogu samo reći da potraže pećine na visokim mjestima gdje mogu napraviti zalihe hrane za najmanje 5 godina, uključujući konzerviranu hranu i vodu.
Posljednji put govorim: "Bože, pomozi nam svima...", ali znam da nam Bog neće pomoći. Samo svaka osoba pojedinačno može nešto učiniti. Probudite se, molim vas...!
Mogao sam vam pisati koristeći drugo ime, ali više se ne bojim ničega. Kada znate ovo pouzdano, postajete nesavladivi i nikakvo zlo vam se neće dogoditi kada znate da je blizu kraj.
Uvjeravam vas 100% da će se ovo desiti. Četiri godine su preostale do kraja. Nabavite oružje, napravite grupe za preživljavanje i pronađite mjesto gdje možete biti sigurni sa hranom.
Pitajte me bilo šta - ja ću vam odgovoriti koliko god znam o povezanosti Norveške sa ovim slučajem. Samo pogledajte okolo, svugdje se prave podzemne baze i bunkeri. Ljudi, otvorite oči. Pitate li vlade šta to prave, samo će odgovoriti: "To je samo skladište za hranu". Zasljepljuju vas lažima.
Znaci prisustva vanzemaljaca su takođe tu i često vidim norveške elitne političare koji nisu ono što govore. Čini se kao da su kontrolirani u svakom pogledu.
Zapamtite da oni koji će biti u gradu i okolini su oni koji će biti prvi umrijeti. Kasnije će vojska počistiti ostatke preživjelih i imat će naređenje da ubiju bilo koga ko se usprotivi odvođenju u kampove gdje će svi biti označeni brojem.
Vidim da je na vašoj stranici spomenuta Benazir Bhutto. Njena smrt je tragična. Kao što vidite, sastao sam se s njom. Takođe sa fotografija ćete vidjeti da sam upoznao brojne političare i svjetske vođe.
Javnost neće znati šta se događa do pred sami kraj, jer vlada ne želi stvarati masovnu paniku. Sve će se desiti mirno, a vlada će samo nestati.
Ali ja kažem: "Ne idite mirno u noć. Preduzmite mjere da budete sigurno sa vašom porodicom. Dođite zajedno sa ostalima. Radite zajedno da nađete način rješavanja problema sa kojima ćete se suočiti.


S poštovanjem,"


[Ime i dokaz identiteta je u prilogu]


Preveo: Adis Bečić
http://www.goldentours.inet.ba/ufos/web/07-Razno/Norveski_politicar.htm


Originalno pismo možete pročitati na http://projectcamelot.org/norway.html

Matične stanice – spas za milijune oboljelih

05 siječanj 2008

Gledala sam dokumentarac o ovoj temi i moram priznat da je bio odličan. Mnogi ljudi idu u Japan iz zapadnih zemalja po svoju dozu matičnih stanica. Zanimljivo je to što neki ljudi dobro reagiraju na ove tretmane, dok neki uopće ne reagiraju i znanstvenici ne znaju zbog čega. Liječenje matičnim stanicama nije priznato i uzeto kao jedan od načina iako se pokazalo uspješno u 90% slučajeva. Ono što znanstvenici ne znaju je kako matične stanice znaju put do oštećenog dijela u organizmu. Inaće, ubrizgavaju se u leđa...
Evo tekst s net.hr-a:

Istraživanja na matičnim stanicama glavni su medicinski i znanstveni događaj 2007., predvodeći niz postignuća za koja se vjeruje da će uroditi izlječenjem mnogih bolesti.

Istodobno, i na planu javnog zdravstva bilježi se napredak u borbi protiv dvije ubojite bolesti, izvješćuje Glas Amerike (VOA).

Matične stanice su temeljne stanice koje imaju sposobnost razviti se u bilo koju vrstu stanica u ljudskom tijelu. Znanstvenici kažu da im ta sposobnost daje potencijal da liječe bolesti jer ih se može manipulirati da postanu zdravo, odnosno željeno tkivo.

U 2007., dvije ekipe znanstvenika, jedna u SAD-u i jedna u Japanu, objavile su da im je uspjelo pretvoriti stanice kože u svojevrsnu matičnu stanicu sa sposobnošću preobrazbe u različite vrste stanica. To presudno otkriće zaobilazi potrebu korištenja matičnih stanica embrija.

James Thompson, sa Sveučilišta Wisconsin, jedan je od američkih znanstvenika kojima je uspjela manipulacija stanica kože. On kaže da bi razvoj takve metode mogao utišati žučne rasprave oko korištenja ljudskih embrija u istraživačke svrhe. "Vjerujem da ovi novi rezultati, premda ne eliminiraju tu kontroverzu, ipak vjerojatno predstavljaju početak kraja te kontroverze."

Američki su istraživači pružili prve dokaze da reprogramirana matična stanica može djelovati kao lijek, preokrenuvši jedan krvni poremećaj - srpastu anemiju - kod miševa.

Srpasta anemija je genetska bolest krvi koja ponajviše pogađa djecu afričkog i azijskog podrijetla, a odlikuje ju izobličenje crvenih krvnih stanica, eritrocita, koji ne uspijevaju prenositi dovoljno kisika. Znanstvenici su uzgojili soj miševa koji sadrži gen srpaste anemije ljudi. Potom su stanicu kože miša reprogramirali u stanje nalik embrijskom, te ju potakli da stvara eritrocite. Novostvoreni eritrociti bili su normalni, te su simptomi srpaste anemije potpuno nestali kako se stvaralo sve više normalne krvi.

Trojica znanstvenika, Mario Capecchi sa Sveučilišta Utah, Oliver Smithies sa Sveučilišta North Carolina, te Martin Evans, sa velškog Sveučilišta Cardiff, nagrađeni su Nobelovom nagradom za medicinu za 2007., za stvaranje takozvanog "knock-out" miša, soja ove laboratorijske životinjice koji omogućuje izvođenje većine genetskih istraživanja.

"Rekao bih da naša istraživanja u temelju počivaju na njihovom stvaranju takvih miševa," kaže Matthew Goldberg, neurolog Sveučilišta Texas Southwestern, u Dallasu, koji traga za lijekom protiv Parkinsonove bolesti.

Njegova ekipa koristi "knock-out" miševe u pokušaju identifikacije koji su geni odgovorni za izazivanje Parkinsonizma. Kod knock-out miša neki su geni 'stišani' kako bi se imitirala ljudska bolest. "'Utišavanjem' gena može se analizirati ponašanje miša i fiziološke promjene do kojih dolazi, te se tako može zaključiti kakva je normalna funkcija tog gena," kaže Goldberg.

Godina 2007. donijela je značajne promjene i u javnozdravstvenoj slici svijeta. Broj oboljelih od ospica smanjen je u Africi za 91 posto, a u čitavom svijetu za 68 posto zahvaljujući intenzivnoj kampanji cijepljenja.

Direktorica američkog Nacionalnog centra za kontrolu bolesti Julie Gerberding sudjeluje u koaliciji organizacija nazvanoj Measles Initiative - Inicijativa protiv ospica.

"Ovakav je napredak za proslaviti! No moramo isto tako priznati da je 242 tisuće djece koliko ih još umire od ospica daleko, daleko previše," kaže Gerberding. Initiative Measles će se sada usredotočiti na cijepljenje djece u južnoj Aziji gdje se bilježi najveći broj slučajeva.

Na kraju 2007., istraživači izvješćuju i o značajnom napretku u razvitku cjepiva protiv malarije. Devedeset posto od milijun djece koliko ih svake godine u svijetu oboli od malarije živi na području subsaharske Afrike. U kliničkom pokusu u Mozambiku, eksperimentalno je cjepivo smanjilo rizik nastanka teške malarije kod dvije tisuće djece za gotovo 60 posto. Znanstvenici kažu da bi cjepivo - koje proizvodi GlaxoSmithKline - moglo biti dostupno za dvije godine.


Na Rubu Znanosti - DOWNLOAD (Pt.2)

Znanost sudnjeg dana

http://rapidshare.com/files/40733108/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-01-11_-_Znanost_sudnjeg_dana.part1.rar
http://rapidshare.com/files/40748790/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-01-11_-_Znanost_sudnjeg_dana.part2.rar
http://rapidshare.com/files/40765509/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-01-11_-_Znanost_sudnjeg_dana.part3.rar
http://rapidshare.com/files/40792403/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-01-11_-_Znanost_sudnjeg_dana.part4.rar


Polje

http://rapidshare.com/files/40526153/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-01-16_-_Polje.part1.rar
http://rapidshare.com/files/40530410/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-01-16_-_Polje.part2.rar
http://rapidshare.com/files/40528436/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-01-16_-_Polje.part3.rar


Budučnost zrakoplovstva

http://rapidshare.com/files/59138827/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-01-25_-_Buducnost_zrakoplovstva.part1.rar
http://rapidshare.com/files/59117247/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-01-25_-_Buducnost_zrakoplovstva.part2.rar
http://rapidshare.com/files/59092259/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-01-25_-_Buducnost_zrakoplovstva.part3.rar


Čovjek i NLO

http://rapidshare.com/files/58636859/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-02-15_-__ovjek_i_NLO.part1.rar
http://rapidshare.com/files/58613664/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-02-15_-__ovjek_i_NLO.part2.rar
http://rapidshare.com/files/58593147/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-02-15_-__ovjek_i_NLO.part3.rar


Templari

http://rapidshare.com/files/58779976/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-02-22_-_Templari.part1.rar
http://rapidshare.com/files/58766416/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-02-22_-_Templari.part2.rar
http://rapidshare.com/files/58750317/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-02-22_-_Templari.part3.rar
http://rapidshare.com/files/58731133/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-02-22_-_Templari.part4.rar


Piramidalne strukture

http://rapidshare.com/files/40815486/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-04-07_-_Piramidalne_strukture.part1.rar
http://rapidshare.com/files/40860203/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-04-07_-_Piramidalne_strukture.part2.rar
http://rapidshare.com/files/40878918/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-04-07_-_Piramidalne_strukture.part3.rar
http://rapidshare.com/files/40884035/Na_Rubu_Znanosti__-_2005-04-07_-_Piramidalne_strukture.part4.rar


Kolektivna svijest

http://rapidshare.com/files/40729919/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-04-14_-_Kolektivna_svijest.part1.rar
http://rapidshare.com/files/40728470/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-04-14_-_Kolektivna_svijest.part2.rar
http://rapidshare.com/files/40725845/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-04-14_-_Kolektivna_svijest.part3.rar


Damanhur

http://rapidshare.com/files/39982491/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-05-12_-_Damanhur.part1.rar
http://rapidshare.com/files/39982867/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-05-12_-_Damanhur.part2.rar
http://rapidshare.com/files/39981435/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-05-12_-_Damanhur.part3.rar
http://rapidshare.com/files/39979815/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-05-12_-_Damanhur.part4.rar


Nebo NLO-a

http://rapidshare.com/files/58297662/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-02_-_Nebo_NLO-a.part2.rar
http://rapidshare.com/files/58285004/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-02_-_Nebo_NLO-a.part3.rar
http://rapidshare.com/files/58238105/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-02_-_Nebo_NLO-a.part4.rar
http://rapidshare.com/files/58213349/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-02_-_Nebo_NLO-a.part5.rar


Svici sa Mrtvog mora

http://rapidshare.com/files/59072352/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-09_-_Svici_sa_Mrtvog_mora.part1.rar
http://rapidshare.com/files/59052489/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-09_-_Svici_sa_Mrtvog_mora.part2.rar
http://rapidshare.com/files/59033482/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-09_-_Svici_sa_Mrtvog_mora.part3.rar


Feng Shui

http://rapidshare.com/files/57738445/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-16_-_Feng_Shui.part1.rar
http://rapidshare.com/files/57715776/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-16_-_Feng_Shui.part2.rar
http://rapidshare.com/files/57691187/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-16_-_Feng_Shui.part3.rar
http://rapidshare.com/files/57652679/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-16_-_Feng_Shui.part4.rar
http://rapidshare.com/files/57630476/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-06-16_-_Feng_Shui.part5.rar


Novi Pogonski Sustavi i Izvori Energije

http://rapidshare.com/files/17669991/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-09-26_-_Novi_Pogonski_Sustavi_I_Izvori_Energije.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17683008/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-09-26_-_Novi_Pogonski_Sustavi_I_Izvori_Energije.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17665076/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-09-26_-_Novi_Pogonski_Sustavi_I_Izvori_Energije.part3.rar
http://rapidshare.com/files/17668084/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-09-26_-_Novi_Pogonski_Sustavi_I_Izvori_Energije.part4.rar


Letaći Drevnog Doba

http://rapidshare.com/files/17851164/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-03_-_Letaci_Drevnog_Doba.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17854507/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-03_-_Letaci_Drevnog_Doba.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17857103/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-03_-_Letaci_Drevnog_Doba.part3.rar
http://rapidshare.com/files/17846066/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-03_-_Letaci_Drevnog_Doba.part4.rar


Rad na tijelu

http://rapidshare.com/files/18343861/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-11_-_Rad_Na_Tijelu.part1.rar
http://rapidshare.com/files/18357856/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-11_-_Rad_Na_Tijelu.part2.rar
http://rapidshare.com/files/18374248/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-11_-_Rad_Na_Tijelu.part3.rar
http://rapidshare.com/files/18385359/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-11_-_Rad_Na_Tijelu.part4.rar


Otmice

http://rapidshare.com/files/17818056/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-17_-_Otmice.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17831072/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-17_-_Otmice.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17833117/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-17_-_Otmice.part3.rar
http://rapidshare.com/files/17836303/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-17_-_Otmice.part4.rar


Fizika i Tehnologija Star Treka

http://rapidshare.com/files/18491655/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-31_-_Fizika_I_Tehnologija_Star_Treka.part1.rar
http://rapidshare.com/files/18493715/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-31_-_Fizika_I_Tehnologija_Star_Treka.part2.rar
http://rapidshare.com/files/18496052/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-31_-_Fizika_I_Tehnologija_Star_Treka.part3.rar
http://rapidshare.com/files/18497653/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-10-31_-_Fizika_I_Tehnologija_Star_Treka.part4.rar


Magijski Kultovi

http://rapidshare.com/files/18499956/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-07_-_Magijski_Kultovi.part1.rar
http://rapidshare.com/files/18503205/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-07_-_Magijski_Kultovi.part2.rar
http://rapidshare.com/files/18505753/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-07_-_Magijski_Kultovi.part3.rar
http://rapidshare.com/files/18506949/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-07_-_Magijski_Kultovi.part4.rar


Lucidno Sanjanje

http://rapidshare.com/files/17015758/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-14_-_Lucidno_Sanjanje.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17029768/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-14_-_Lucidno_Sanjanje.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17050411/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-14_-_Lucidno_Sanjanje.part3.rar
http://rapidshare.com/files/17080288/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-14_-_Lucidno_Sanjanje.part4.rar


Vremenski Strojevi

http://rapidshare.com/files/40762169/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-21_-_Vremenski_Strojevi.part1.rar
http://rapidshare.com/files/40765759/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-21_-_Vremenski_Strojevi.part2.rar
http://rapidshare.com/files/40801144/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-11-21_-_Vremenski_Strojevi.part3.rar


Krugovi u žitu

http://rapidshare.com/files/18510792/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-05_-_Krugovi_U_Zitu.part1.rar
http://rapidshare.com/files/18513700/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-05_-_Krugovi_U_Zitu.part2.rar
http://rapidshare.com/files/18516899/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-05_-_Krugovi_U_Zitu.part3.rar
http://rapidshare.com/files/18519357/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-05_-_Krugovi_U_Zitu.part4.rar


Transportna Sredstva Budučnosti

http://rapidshare.com/files/17671059/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-12_-_Transportna_Sredstva_Buducnosti.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17673915/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-12_-_Transportna_Sredstva_Buducnosti.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17677074/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-12_-_Transportna_Sredstva_Buducnosti.part3.rar
http://rapidshare.com/files/17678904/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-12_-_Transportna_Sredstva_Buducnosti.part4.rar


Održivi razvoj

http://rapidshare.com/files/17608603/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-19_-_Odrzivi_Razvoj.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17627899/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-19_-_Odrzivi_Razvoj.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17642443/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-19_-_Odrzivi_Razvoj.part3.rar
http://rapidshare.com/files/17650641/Na_Rubu_Znanosti_-_2005-12-19_-_Odrzivi_Razvoj.part4.rar


Kvantno polje

http://rapidshare.com/files/14525997/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-16_-_Kvantno_polje.part1.rar
http://rapidshare.com/files/14545421/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-16_-_Kvantno_polje.part2.rar
http://rapidshare.com/files/14564345/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-16_-_Kvantno_polje.part3.rar
http://rapidshare.com/files/14577546/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-16_-_Kvantno_polje.part4.rar
http://rapidshare.com/files/14593023/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-16_-_Kvantno_polje.part5.rar
http://rapidshare.com/files/14597501/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-16_-_Kvantno_polje.part6.rar


GMO

http://rapidshare.com/files/17833238/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-30_-_GMO.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17842037/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-30_-_GMO.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17854748/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-30_-_GMO.part3.rar
http://rapidshare.com/files/17862023/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-01-30_-_GMO.part4.rar


Reinkarnacija

http://rapidshare.com/files/14507469/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-02-06_-_Reinkarnacija.part1.rar
http://rapidshare.com/files/14509659/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-02-06_-_Reinkarnacija.part2.rar
http://rapidshare.com/files/14512128/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-02-06_-_Reinkarnacija.part3.rar
http://rapidshare.com/files/14514162/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-02-06_-_Reinkarnacija.part4.rar
http://rapidshare.com/files/14509471/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-02-06_-_Reinkarnacija.part5.rar
http://rapidshare.com/files/14505384/Na_Rubu_Znanosti_-_2006-02-06_-_Reinkarnacija.part6.rar

Domaće cjepivo kod djece izaziva meningitis

03 siječanj 2008

Hrvatsko cjepivo MoPaRu izaziva sve veći broj nuspojava, posebice seroznog meningitisa, pa roditelji sve češće sami plaćaju strano cjepivo

Piše DIVNA ZENIĆ

Iako pedijatri i infektolozi već godinama upozoravaju kako cjepivo MoPaRu zagrebačkog Imunološkog zavoda, koje štiti od ospica, zaušnjaka i rubeola, zbog velikog broja nuspojava, prije svega meningitisa, treba zamijeniti stranim, modernijim cjepivom, država te zahtjeve ne uvažava.
Istodobno, i izvješća Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) upućuju na porast broja nuspojava - u statistici za 2006. godinu evidentirano je 70 prijavljenih nuspojava Hrvatsko su cjepivo već prestale koristiti Slovenija, Makedonija, BiH...MoPaRu-a, dok ih je godinu dana ranije bilo 64. Od lanjskih 70 nuspojava, 45 ih se odnosi na postvakcinalne zaušnjake, dok je kod 12-ero djece u dobi od 12 do 15 mjeseci nakon cijepljenja registriran serozni meningitis. Liječnici ističu kako je brojka prevelika da bi se zanemarila, napominjući kako je stvarni broj vjerojatno i veći od broja prijavljenih slučajeva.
Velik broj pedijatara i infektologa zbog toga favorizira strano cjepivo priorix, koje proizvodi britanska farmaceutska kompanija GlaxoSmithKline, no u HZJZ-u odbacuju mogućnost da će se domaće cjepivo zamijeniti njime.
Posljedica nema

Prof. dr. Ira Gjenero-Margan, voditeljica Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a, navodi kako nema razloga za promjenu efikasnog cjepiva koje se koristi više od dva desetljeća i koje ni kod jednog djeteta nije ostavilo neku trajnu posljedicu. Objašnjava da su nuspojave MoPaRu-a blage.
S tim se, međutim, ne slažu u Hrvatskom pedijatrijskom društvu, gdje naglašavaju kako su nuspojave MoPaRu-a ozbiljnije i brojnije nego kod modernih cjepiva.
- Nitko MoPaRu-u ne osporava kvalitetu i učinkovitost, ali je i činjenica da to cjepivo sadrži stare vakcinalne sojeve, zbog čega se i zalažemo da ga se zamijeni modernijim, s manje opasnih nuspojava. Zašto bi djeca nakon cijepljenja dobivala zaušnjake i posebice serozne meningitise, ako se to može izbjeći - ističe prof. dr. Vjekoslav Krželj.
Na ozbiljnost nuspojava domaćeg cjepiva upozorava i dr. Goran Tešović, koordinator Službe za infektologiju dječje dobi u zagrebačkoj klinici “Dr. Fran Mihaljević”, gdje je na Klinici liječeno 13 mališana s postvakcinalnim meningitisom, a godinu dana ranije njih 17. Pad je, prema njegovim riječima, rezultat toga što roditelji u Zagrebu, prema preporuci pedijatara, u sve većem broju koriste strana cjepiva, koja moraju plaćati.
- Ako je to cjepivo tako dobro, zašto su ga prestale koristiti druge zemlje, primjerice Slovenija, Makedonija i BiH - zaključuje dr. Tešović.


Državni otpor

•• Otpor državnih epidemiologa prema uvođenju novih cjepiva nije nikakva novost - liječnička struka se, podsjećaju u Hrvatskom pedijatrijskom društvu, dugo borila i da se cijepljenje protiv hemofilusa influence B, koje štiti od meningitisa, uvede u kalendar obveznog cijepljenja, a borba i medijska prepucavanja bila su potrebna i da bi se cjepivo protiv hepatitisa B u Hrvatskoj “prebacilo” s 12-godišnjaka na dojenačku dob, kako je to uobičajeno u svijetu.
Dr. Goran Tešović upozorio je još 1993. godine u najuglednijem svjetskoh medicinskom časopisu “Lancet” na slučajeve meningitisa, kao reakciju na to cjepivo.

Slobodna Dalmacija

Sretna 2008.

01 siječanj 2008



2007. godina je bila poprilično crna u svijetu kao i u Hrvatskoj. Nadam se da će ove godine biti više svjetlijih trenutaka kao što su bili sportaši u 2007-oj i da će stari i novi vozači okrenuti list u svojim životima i na cestama se ponašati kao pravi odrasli ljudi i poštovati druge kao što poštuju sami sebe.
Želim vam sve najbolje i nek vam se ostvare sve želje, zato pazite što želite.

Sretno!

P.S. Nadam se da će jednom i Split imati bijeli doček.


<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.