Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cryingplanet

Marketing

Čudan zvuk na noćnom nebu

Priča dolazi iz Hrvatske, točnije u Bušetini, selu u blizini Virovitice. Cura opisuje što se desilo te večeri, a i što je viđala prije.

Meni se upravo dogodio jedan pa.. neobičan događaj kojeg ne znam objasniti.
Maloprije sam bila kod frendice. Zajebavale smo se pomalo, ništa posebno, kad dođe njezina stara i kaže pita nas dal smo mi gluhe i zar ne čujemo vani buku koja traje već pola sata? (?!) Probala je ona to opisati, ali nije baš znala kako.
Izašle mi van (znači prije 3 sata, otprilike) a vani se čuje neko brujanje. Kao kad prolazi avion, ali puno jače i sa jednog mjesta u zraku (tako se činilo). Onda smo otišle na balkon na tavanu gdje sam ja uspjela i snimiti taj jezivi, jezivi zvuk sa fotićem. Onda se počeo pojačavati, pa smo otišle. Kad smo se vratile za minutu van, sve je prestalo.
Zašto je bilo jezivo? Pa zato jer je zvučalo kao vlak ili neki stroj ali puno, puno puta jače i još iz jebenog zraka. Jednostavno je tjeralo strah u kosti. I zbunjuje me kako je tako naglo prestalo. Znači bile smo na tavanu. Zvuk je postao glasniji. Sišle smo dolje. Izašle ponovno van. A vani samo obična noć.
Al bilo je jebeno, bez obzira na strah!


Zapravo to ni nije cijela snimka. Sve što imam traje oko minutu, ali na početku smo malo više pričale pa nije toliko bitno, zato sam podijelila snimak na dva dijela, ovo je drugi.

Uglavnom prvo frendica kaže kak je zima onda sam ja pitala jel se nešto vidjelo prije (jer je ona čula taj šum iz boravka), sjedila je u blizini balkonskih vrata i promatrala/slušala, prije no što nam je došla reć. Mislim da onda kaže da se nije ništa vidjelo.. (više ni ja nisam sigurna šta pričamo). Nakon toga frendica me tjera da se vratimo dolje jer se usrala
(-Ajmo, Željka! -Čekaj! -'Ajde! - Čekaj sam' malo!) i na kraju se čuje njena stara kad se pojačavalo (-Sad još jače.). I na kraju frendica (pomalo panična (Daj idemo.)) I to je kraj..


Pa iskreno da ti kažem nije prvi puta da vidim/čujem nešto neobjašnjivo i to čak iz istog smjera (uvijek). Ja i bratić smo često znali vidjeti neobične točke, točkice ili točketine (kugle) svjetla baš tamo, na onoj strani (na istoku) od moje kuće. A pošto smo mi smatrani kao čudaci koje previše interesiraju takve stvari nikad nas nisu shvaćali za ozbiljno (frendovi i to..), a prije nisam imala dokaza. Uvijek su mislili da vidimo samo ono što želimo pa mi je i blesavo uopće i pričati o tome. Pogotovo na forumima gdje imaš samo svoju riječ koju će zasigurno netko popljuvati.


Ne, ne.. prvi puta sam to čula. Ali sam prije znala vidjet neobična svjetla iz tog smjera.

A da idem tamo?! Jesi ti normalan?! Pa da me nešt pojede?!
A zapravo bi imala dobar pogled kad bi otišla u vrt iza kuće jer se iza i vide sva ta polja, ali ne.. ta svjetla sam vidjela uvijek slučajno, ne da sam promatrala ili istraživala dal se redovito nešto vidi il tak nešt.


Znam kak vlak zvuči jer se ponekad čuje. Ne bi se čuo pola sata vlak i to tako snažno.
Avion? Najsličnije je, ali onda nema smisla (opet) da se čuje tako dugo, konstantan zvuk i onda kad krene (''avion'') bliže da u jednom trenu prestane. Avion se prvo čuje tiše, glasnije (kad dođe bliže) i opet tiše (kad odlazi).
Ovo se čulo glasno, stalno ista jačina, onda glasnije (mnogo glasnije) i onda ništa.

Ok, najsličnije je avionu jer zvuk dolazi iz neba, ali onda je to neki jebeno čudan avion.

Ne znam šta je, ali svejedno mislim da avion nije.


Zvuk s neba
Stvarno je stravičan eek




Post je objavljen 24.01.2008. u 12:44 sati.