|
...All that you touch
All that you see
All that you taste
All you feel.
All that you love
All that you hate
All you distrust
All you save.
All that you give
All that you deal
All that you buy,
beg, borrow or steal.
All you create
All you destroy
All that you do
All that you say.
All that you eat
And everyone you meet
All that you slight
And everyone you fight.
All that is now
All that is gone
All that's to come
and everything under
the sun is in tune
but the sun
is eclipsed by the moon.
"...
...For long you live and high you fly
And smiles you'll give and tears you'll cry
And all you touch and all you see
Is all your life will ever be...
“Veganism is not a sacrifice. It is a joy.”
|
.Čarapa Floyd.
19.04.2021., ponedjeljak
Bez jaja
Tofu kajgana. (luk, šampinjoni, mrkva, špinat, tikvica)
Pohani kruh sa domaćim ajvarom i kaparima. ( glatko brašno, brašno od slanutka, sojino mlijeko, delikatesni kvasac, sol, ljuta mljevena paprika, mažuran , maslinovo ulje )
Vegeširanac. ( tofu, leća, šampinjoni , orasi ,luk, češnjak ,stari kruh, unsweetened sojino mlijeko, aquafaba, krušne mrvice, sol, papar, dimljena paprika, ljuta paprika, peršin, celer)
Friško ubrani mladi špinat.
Oznake: čarapa floyd, vegan food
|
12.04.2021., ponedjeljak
Domaći rezanci od koprive.
Oštro brašno, mlaku vodu, ulje, sol i koprive sam dobro umijesila da bude čvrsto, ostavila oko sat vremena da odstoji u vrećici za zamrzavanje, razvaljala tijesto, zarolala i narezala.
(koprive sam usitnila štapnim mikserom)
Tijesto sam ostavila da se suši za idući dan.
Jako, jako fino !
Na biljnom ulju sam dinstala luk i vrganje, dodavala vodu u kojoj se kuhali rezanci, začinila (sol, bio vegeta, papar) te pred kraj dodala sviježi peršin i zobenu kremu za kuhanje. (interspar Bio-Hafer-Cuisine)
Pink Floyd- High Hopes
Beyond the horizon of the place we lived when we were young
In a world of magnets and miracles
Our thoughts strayed constantly and without boundary
The ringing of the division bell had begun
Along the Long Road and on down the Causeway
Do they still meet there by the Cut
There was a ragged band that followed in our footsteps
Running before times took our dreams away
Leaving the myriad small creatures trying to tie us to the ground
To a life consumed by slow decay
The grass was greener
The light was brighter
When friends surrounded
The nights of wonder
Looking beyond the embers of bridges glowing behind us
To a glimpse of how green it was on the other side
Steps taken forwards but sleepwalking back again
Dragged by the force of some inner tide
At a higher altitude with flag unfurled
We reached the dizzy heights of that dreamed of world
Encumbered forever by desire and ambition
There's a hunger still unsatisfied
Our weary eyes still stray to the horizon
Though down this road we've been so many times
The grass was greener
The light was brighter
The taste was sweeter
The nights of wonder
With friends surrounded
The dawn mist glowing
The water flowing
The endless river
Forever and ever
Oznake: čarapa floyd, vegan food
|
05.04.2021., ponedjeljak
...raspravljali smo mnoge stvari i kužili svijet...
Mlince prvo prokuhala pa ih kratko dinstala na već dinstanim gljivama (šampinjoni ,vrganji) luku i jackfruitu.
Za dinstanje sam koristila kokosovu mast.
Sve zajedno sam pomiješala sa sokom od marinade u kojoj je bio jackfruit i dodala još malo koncetrata rajčice, mljevene ljute paprike, soli, papra i timjana.
(Marinada je bila od senfa, bijelog vina, maslinovog ulja, češnjaka, soja umaka, papra i soka od naranče)
Pečene mrkvice i prokulice .
Veganski pohanci koji odlično pašu sa veganskim umakom od hrena.
Pohanci su od kuhane turkinje (bundeve) pa marinirane 2 sata u maslinovom ulju i češnjaku, zatim pohane u smjesi od blendanog sviježeg tofua, praška za pecivo, malo sode, malo brašna, malo mlake vode, malo ljute mljevene paprike, majčine dušice, soli, papra, senfa i delikatesnog kvasca.
Hren je sa thomy posnom majonezom .
Pire od bundeve sa kuhanom koprivom.
Kuhani kelj i prokulice sam kratko dinstala na češnjaku i maslinovom ulju.
Salata je bila od medvjeđeg luka i regmeta.
Ručak u prirodi.
Znači baked beans in tomato sauce sa mariniranim jackfruitom, šampinjonima, mladim lukom, ribanom mrkvom, lišćem rotkvice i medvjeđim lukom + prepečeno pecivo.
Salata od medvjeđeg luka i rajčica .
Salata od ribane mrkve i kristalke.
Jackfruit sam držala u marinadi 24 sata jer mi inače bezveze.
Marinada je bila od senfa, bijelog vina, maslinovog ulja, češnjaka, soja umaka, papra i soka od naranče.
...raspravljali smo mnoge stvari i kužili svijet...
p.s.-čokolada je veganska Oznake: čarapa floyd, vegan food
|
23.02.2021., utorak
Vegan food
Marinada za tikvice.
-senf
-naranča
-maslinovo ulhe
-češnjak
-bosiljak
-majčina dušica
-sol
-papar
-čili papričice
Marinda za bukovače.
-maslinovo ulje
-sol
-sok od limuna
-mladi luk
-češnjak
Marinada za sojine medaljone.
-med od maslačaka (vegan)
-pasirana rajčica
-dimljena i ljuta paprika
-češnjak
-čili
-maslinovo ulje
-sol, papar
-soja umak
Reciklirana večera.
Pire s sojinim vrhnjem i majčinom dušicpm.
Sojini medaljoni narezani na trakice sa svim i svačim. (luk češnjak, mladi luk, paradajz, mrkva, patliđan, tikvica, bukovače, paradajz sos i začini)
Medvjeđa pogača iz pećnice.
-palenta
-brašno od slanutka
-glatko brašno
-sojino vrhnje
-medvjeđi luk
-tikvice
-sol, papar, bosiljak
-mlaka voda
-aquafaba
-soda bikarbona
Salata od kuhanog krumpira, mrkve, cvjetače i kelja
Čarapa.
Oznake: čarapa floyd, vegan food
|
16.02.2021., utorak
Močno i sočno
Tikvca, žuta mrkva, medvjeđi luk, zelena salata, umak od manga, limuna, maslinovog ulja i malo soli, protein konoplje i sušena kopriva.
Veganska nedjelja.
Njoke sa umakom od mrkve i sojinog vrhnja.
Salata od krastavca, tikvica, paprike, feferona sa umakom od manga, limuna, soli i maslinovog ulja.
Cvjetača steak sa umakom od sunčanica, luka i sojinog vrhnja.
Puse svima.
Oznake: vegan food, čarapa floyd
|
10.02.2021., srijeda
Sezona može početi.
Mladi i jak medvjeđi luk.
Proljetna salata s slanutkom, maslinama, medvjeđim lukom, regmetom i jaglacom.
Lagano, fino i zdravo.
Špinat s sojinim vrhnjem.
Tofu kajgana s keljom.
Palenta s proteinom konoplje.
Oznake: vegan food, medvjeđi luk, čarapa floyd
|
09.02.2021., utorak
Junk food :)
Veganske trave.
Next level burger, pomfrit, onion rings, posni tartar, ljuti kečap, zelena salata i cannabeer.
Funghi pizza sa bijelim umakom od dinstanog luka, svježeg tofua, sojinog vrhnja za kuhanje. (obavezno Condi vrhnje jer je najgušće) i začina.
Gore sam stavila bukovače, jablanovače, sunčanice, vrganje, šampinjone, šitake, tikvice, masline, snack papričice i malo parveggio parmezana.
Oznake: vegan food, čarapa floyd
|
02.02.2021., utorak
Veganske čuftice.
Sastojci.
-tofu
-slanutak
-mrkva
-sjemenke suncokreta
-češnjak
-orah
-delikatesni kvasac
-krušne mrvice
-maslinovo ulje
-sok limuna
-senf
-peršin, celer, bosiljak
-sol, papar, kajenski papar,
Riža sa mrkvom, graškom i lisičarkama.
Veganske čuftice sa umakom od žute mrkve, kikiriki maslaca, delikatesnog kvasca i limunovog soka.
Kuhana brokula, cvjetača i prokulice sa maslinovim uljem, češnjakom, peršinom i limunovim sokom.
Leća sa povrćem.
Banana, višnja, kokos natur jogurt, konopljin protein i chia sjemenke.
Od svih teatralnih rock izvođača, Freddie je otišao najdalje... Čak i preko ruba...Doista je bio čovjek kojem je publika 'jela iz ruke'.
David Bowie
Oznake: vegan food, čarapa floyd
|
23.10.2020., petak
Biljna hrana
Kisela repa s slanutkom, porilukom, šampinjonima, mrkvom, celerom, peršinom i zobenim vrhnjem za kuhanje.
Gore sam stavila bučino ulje.
Brzi veganski kolač s malinama i trešnjama.
Veganske pljeskavice s grahom, sušenim vrganjima, sunčanicama i prosenjakom.
Juha sa čičokom, brokulom, porilukom, blitvom, lukom, češnjakom, peršinom i celerom.
Juha s pečenom turkinjom (slatka bundeva) , kiselom jabukom, kruškom, češnjakom.
Gore sam stavila zobeno vrhnje za kuhanje, bučino ulje, tostirane sjemenke suncokreta i tostirani orah.
Fina.
Zapečeni mlinci sa cvjetačom, paprikom, lukom, porilukom, šampinjonima i mariniranim jackfruitom, preliveno sa zobenim vrhnjem za kuhanje
Dinstane sunčanice s lukom, mrkvom peršinom i celerom za finu paštu.
Pašta fažol sa vrganjima, veganskom kobasicom i umakom od sunčanica.
Močna i sočna juha sa pečenom turkinjom, jabukom, češnjakom i dimljenim tofuom (zajedno zblendano).
Gore sam stavila zblendanu (pečenu ciklu) koprivu, tostirani orah i sjemenke suncokreta...
Zapečena palenta s rižinim vrhnjem za kuhanje i kurkumom.
Napokon sam našla okus koji mi paše sa jackfruitom, a to je domaći koncetrat rajčice, češnjak, maslinovo ulje i sol.
Zapečena palenta, pečeni jackfruit i dinstano zelje s lukom, crnim trubama, šampinjonima, paprikom, dimljenom i ljutom mljevenom paprikom.
Juha od pečenih rajčica, patliđana, mrkve, češnjaka, korijena celera, peršina, tostiranih oraha...
Gore sam stavila maslinovo ulje, kapare i marinirani đumbir u octu.
Dire Straits-Ticket to heaven
I can see what you're looking to find
In the smile on my face
In my peace of mind
In my state of grace
I send what I can
To the man from the ministry
He's a part of heaven's plan
And he talks to me
Now I send what I can to the man
With the diamond ring
He's a part of heaven's plan
And he sure can sing
Now it's all I can afford
But the lord has sent me eternity
It's to save the little children
In a poor country
I got my ticket to heaven
And everlasting life
I got a ride all the way to paradise
I got my ticket to heaven
And everlasting life
All the way to paradise
Now there's nothing left for luxuries
Nothing left to pay my heating bill
But the good lord will provide
I know he will
So send what you can
To the man with the diamond ring
They're tuning in across the land
To hear him sing
I got my ticket to heaven
And everlasting life
I got a ride all the way to paradise
I got my ticket to heaven
And everlasting life
All the way to paradiseOznake: čarapa floyd, vegan food
|
|
|