Jedna prosidba

08.08.2012.

Danas je poseban dan. Za nas dvoje, naravno.

ZARUČILI SMO SE.

Razmišljala sam da napišem nešto povodom naših zaruka i dvoumila se između:

klasičnog....kako se sve odvijalo i
povjesnog....šta uopće znači taj pojam.

Čak sam htjela da predstavim samo album sa naših zaruka ... jer fotografije govore i bez puno objašnjenja. A onda mi je odjedanput došlo u misli da za ovaj poseban događaj trebam napisati nešto posebno.

Šta je za mene posebno? Pa naravno...moj zaručnik (kako to lijepo zvuči kad se kaže naglas). On je za mene nešto posebno. I tako sada pokušavam da vam predstavim mog Zorana.

Zažmirite i zamislite najkremastiji čokoladni puding, koji je pripremio kuhar sa tri zvjezdice, od najsvježijih sastojaka koji su se mogli pronaći i na kraju začinio tako da puding dobije pomalo gorkasti okus. Zatim je uzeo sočne, crvene trešnje, izvadio iz njih koštice i napunio ih pripremljenim pudingom. Trešnjama je je ispunio jedno ogromno licitarsko srce. Unutrašnja strana srca ispunjena slatkim plodovima je prekrivena svježom oblatnom i ukrašena žuto-crnim štrajfnama od šećerne glazure. To je takav šećerni preliv, koji se sjaji a s druge strane tako je sladak da može skliznuti kroz grlo samo u trenu dok još postoji nedirnuti osjećaj okusa. Prednja strana je umjesto natpisa: volim te, ti si moje bla,bla... ukrašena imenima iz svijeta informatike (prije svega android, linux, php, ... )

Dakle, mislim da je ovaj opis izvanredan. Doduše, ko ne poznaje mog Zorana ne može možda da shvati ali ostali znaju u čemu je simbolika.

E da, on me je zaprosio ... danas ... klekao pred mene i postavio ono sudbonosno pitanje ...i ja sam prihvatila. Na prstenju smo ugravirali naša imena i današnji datum. Prstenje nosimo na lijevoj ruci ali pitanje je samo vremena kada ćemo ih početi nositi na desnoj. Radujem se već unaprijed.

A čokoladni puding? Pa ima ga dosta da bi se mogao tako brzo pojesti a štiti ga i preslatka glazura. Ako se polako i pomalo jede više se uživa u njegovom okusu. Zato nemam straha da će se brzo pojesti. Vanjsku stranu srca štite simboli profesionalnog rada koji je uvijek pri ruci kad krene naopako po pitanju srca. Ostalo? Pa nagađajte a mi ćemo da se bacimo u planove za budućnost.

Neka nam je sretno!!!

Mala galerija fotosa od ovog značajnog događaja:
<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.