Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

15.09.2024., nedjelja

Dan 935.

Placenici
Slika: https://t.me/Slavyangrad/108768

Tjedan za nama obilježio je nastavak razmjene granata, projektila i dronova na širem prostoru oko Ukrajine. Nema smisla nabrajati što je sve lansirano i oboreno od Murmanska do Odese. Umjesto toga naglasak ćemo staviti na ukupne trendove. Iako ponešto sporije, nastavljen je Ruski napredak prema Pokrovsku (Krasnoarmejsku), te oko Ugledara. Pokrenut je protunapad u Kursku, te je od Ukrajinske vojske do sada oslobođeno desetak naselja na zapadnom dijelu okupiranog područja. Uz to treba izdvojiti Ukrajinski pokušaj zauzimanja Ruske naftne platforme "Krim-2", koji je plaćen s gubitkom osam čamaca Willard Sea Force s 80-ak specijalaca, dok su Rusi izgubili jedan lovac Su-30 s posadom. Od ostalih vijesti izvjesno je slanje oko 220 Iranskih balističkih raketa kraćeg dometa Fath-360 prema Rusiji. Transportirane su s brodom preko Kaspijskog mora.

Placenici
Karta: https://t.me/Slavyangrad/108732

Nasuprot tome još se vodi žustra rasprava između SAD-a i UK oko odobrenja napada u dubinu Rusije s oružnim sustavima njihove proizvodnje. Dok je UK Kijevu odobrio korištenje krstarećih projektila Storm Shadow, SAD im za tu namjenu još nije odobrio uporabu svojih balističkih projektila ATACSM. Razlog je po svemu sudeći Putinova izjava kako će s tim odobrenjem NATO postati izravni sudionik tog sukoba. Bez puno uvijanja reče kako će to biti izravni početak Trećeg svjetskog rata. Dok zapad i ostatak svijeta sad važu kakav bi Ruski odgovor mogao biti, treba biti realan i priznati kako se taj isti WW3 već vodi neko vrijeme. Službeno je započeo dana 6. siječnja 2018. s napadom US-vođenih dronova na Ruske baze u Siriji, a nastavljen je s uništavanjem plinovoda "Sjeverni tok 1. i 2." 27. rujna 2022. godine. Srećom prije i nakon toga vođen je preko posrednika, pa se može reći kako je to za sada proxy-WW3.

Placenici
Slika: https://t.me/DDGeopolitics/122842

Nadajmo se da ova nova Ruska "crvena linija" neće biti prijeđena, ali ako i bude, za očekivati je Ruske asimetrične odgovore u obliku kibernetičkih napada i sabotaža po zapadu. U situaciji kada na terenu stvari idu vama u korist, nije mudro u isti vojni sukob izravno uvući neprijateljski savez zvani Nejtou. Isto tako do kraja godine bi se politička situacija u SAD-u trebala promijeniti s odlaskom sadašnje administracije koja je izravno kriva za rasplamsavanje tog trećeg nastavka Ukrajinskog rata. U iščekivanju navedenog na osobnom planu obuke nastavljeni su radovi na potresom razorenoj Banovini. Na red je došlo postavljanje izolacije i lamperije u potkrovlju Pobijeve nove kuće koja se uz 0% potpore države gradi od 2022. Vrijeme između radova iskorišteno je za upucavanje optika i potom izlazak na čeku od 22 do 01h. Iako je kukuruz bio upravo pobran, divlje svinje na njivu nisu izašle. Pritom je jedva uočena jedna u kretanju po voćnjaku lijeske po kojem je skupljala otpale plodove lješnjaka. Dok se WW3 nastavlja...

Placenici
Slika: Manga

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.