Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
kontakt +385 (0)98 28 68 96 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

16.03.2023., četvrtak

Dan 386.

Placenici

Nakon prošlotjedne radne akcije i lova na Banovini, na red za trening je došla streljana za kratko. Inicijator navedenog biva Miš, koji se povratkom s Afričke turneje zaželio mirisa baruta. Pa odrađujemo trening s 15 metara udaljenosti u siluete. Kod mene se kao i inače uvježbavala brza paljba. Dosadašnjim treninzima stiglo se do "tripl-tap" tehnike pucanja po obrascu - prvi metak glava, zatim dva u trup. Taj prvi metak je najčešće sjedao po "sredini čela", dok je s prenošenjem na trup postizana vrlo pristojna grupa. Slika mete dovoljno govori.

Placenici

Na bojišnici Trećeg svjetskog nastavljen je Ruski napredak kroz Bahmut i po autoputu M03 prema Slavjansku s zauzmanjem sela Zaližnjanske. U Bahmutu je ovladano s dijelovima kopleksa AZOM. Kijev je zbog blata na tom prostoru pokretanje protuofenzive odgodio za sljedeći tjedan. Rusi su s zauzimanjem Krasnogorovke korak bliže zatvaranju obruča oko Avdivke, dok na sjevernom dijelu bojišnice postrojbe VDV-a napreduju prema Kupjansku. Minimalni napredak kroz predgrađe Ugledara imaju i marinci 155. Gardijske brigade Pacifičke flote. Gine se i na ekonomskom bojnom polju. Nakon SVB, propada Signature Bank teška 110 milijardi U$D. Bankrotira Njemačka željezara Eisenwerk Erla GmbH čiji prvi put spomen datira iz 1380. godine. Preživili su sve od tada, ali ne i ove cijene plina. Od jučer se ljulja i Credit Suisse banka.

Placenici
Slike: https://t.me/Slavyangrad/37579

No sve to je 14.3. zasjenio incident s rušenjem US bespilotne letjelice MQ-9 Reaper kod Krima. Još nije jasno što se točno dogodilo jer se izvješća razlikuju, ali izgleda da su USAF-ovi operatori letjeli s tim dronom s isključenim transponderom. Zbot toga ga presreću dva lovca Su-27. Koji su ga prilikom bliskih prolijetanja "zapišali" s gorivom. Uslijed toga ili naglog manevra njegovog operatora (po Ruskoj verziji) dron je izgubio stabilnost i pao u more. Letjelica vrijedna 32 milijuna U$D bit će lijep prilog dosadašnjem Ruskom izučavanju Zapadne tehnike. Kad ga uspiju izvući s dna Crnog mora. WW3 se nastavlja.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.