Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

03.08.2020., ponedjeljak

Nastavak


Dosadašnji trendovi se nastavljaju. Prema prijavama na forumu jučer se na kontinentu trebalo okupiti između 13 i 17 boraca. Znamo i gdje je bio trening, ali potvrde toga nema ni u kakvom obliku. Nema slike, nema tona. Nema grupne slike sa treninga kao dokaza okupljanja, ali nema ni nikakve pisane potvrde okupljanja. Izgleda kako presudna važnost informativno-propagandne djelatnosti za uspješni nastavak ove djelatnosti još nije jasna svima, ali nadajmo se kako će se to promijeniti. Do tada možemo samo ukazivati na problem i nadati se kako će svijest pojedinaca napokon proraditi. Jer povijest je nebrojeno puta pokazala kako je propaganda i stanje duha pripadnika važnije i od osnovnih potrepština tipa streljivo, hrana i gorivo. Jer sve se to u konačnici može zarobiti od neprijatelja, ali ako nema morala i duha kod boraca, ne pomaže vam ni najbolja logistika.

Placenici

Za to vrijeme dobar dio stare ekipe nam se razišao po obali i otocima. Neki su se prebacili na podvodna djelovanja sa puškama i nadmudrivanje sa plivajućom lovinom. O njihovoj uspješnosti najbolje govori slika. Dok poruka pukovnika glasi: "U nedostatku airsofta jutros u 5 sati zaronio u fight pod vodom. Nakon 2 sata i 15 minuta rezultat vidljiv na fotki. Vježbajte pi*da vam materina!"
Istodobno v.d. politički ove ekipe nastavlja sa procesom opremanja i nabave objavljenoj u prethodnom postu. Nakon nabave i registracije lovačke puške risanice, na red je došla i ona sa glatkom cijevi. Ona je neophodna za lov na sitniju divljač uporabom sačme, iako se do 50m može koristiti i za lov na divlje svinje uz uporabu "kugle". Stari je to naziv za lovačke patrone kalibra 12/70 punjene sa projektilima, poznatim pod nazivima "Gualandi", "Solengo" i "Farrandi".

Placenici

Što se situacije u svijetu tiče, asimetrični ratovi se nastavljaju od SAD-a do Bjelorusije, dok oni "vrući" uglavnom stagniraju. U prvom redu tu se misli na Libiju, Siriju i Ukrajinu. No jesen se bliži, a s njom će stići svašta u svijetlu ove viralno-ekonomske krize koja se još razvija, a čije prave posljedice će se tek vidjeti. Cijeli svijet kuha, a što će biti rezultat te "kuhinje" tek ćemo doznati. Utakmica se nastavlja...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.