Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

05.04.2020., nedjelja

Šef svemira i materijalno

Protekli boravak na planini koštao je. Na stranu sad fizika tipa blagi zavoj, uzbrdica, zadnji pogon, šira guma 235, pijesak na cesti i naravno kao okidač izletanje srnjaka... mislim primarno na djelovanje Šefa svemira i njegove poruke. Ne treba se vezivati uz materijalno, a za ovog limenog ljubimca sam bio vezan. Možda bi me ta vezanost sutra-preksutra navela na donošenje krive odluke. Dok bi Scenica ostavio na cesti ne trepnuvši, kamionet u koji je uloženo sedam godina vremena, opreme, truda i novaca, sigurno ne bi ostavio tek tako. A svaka odluka vođena emocijama u presudnom trenutku može značiti razliku između života i smrti. Stoga treba prihvatit ono na što se ne može utjecati i raditi na onome što možeš promjeniti. Nema predaje. Šef svemira dijeli karte, a mi s njima igramo.

Placenici

Već sutra ujutro pred kućom mi trube lokalci. Pitaju jel trebam pomoć s izvlačenjem? Pošto kiša pada predlažem da se čujemo popodne. Za čas s traktorom preokreću vozilo na kotače, a zatim ga izvlače na cestu. Šlepaju ga u dvorište i to je to. Vadim bocu vina iz 2013. godine za počastit ljude. Pitam što sam dužan? Gledaju me u čudu. Što bi bio dužan? Pa to se u planini podrazumijeva. Obećavam uzvratit s uslugom prve prilike. Operativno djelovanje se nastavlja u danima koji slijede uz usvajanje novih vještina poput pečenja kruha ispod peke. U doba ograničenog kretanja kroz RH provedba transporta ljudstva i nepokretnih tehničkih sredstava prema logističko-remontnom središtu uspješno su izvršene. Kao i pokretanje postupka naplate štete preko suda i osiguranja. Do tada ostatke vozila prodajem tehničko-remontnom središtu koji ga može dovesti u plovidbeno stanje. Dok se to ne dogodi, bolje je imati novce u džepu.

Placenici

Što nam budućnost nosi tek ćemo vidjeti, ali dolazi vrijeme kad će računi srnjacima biti ispostavljeni. Svijet je bio zreo za drugi udar krize i bez Covida-19, koji je samo iskorišten kao "dimna zavjesa" za ono što su pametni ljudi najavili davno prije. Naš dr.sc. Slavko Kulić je drugi udar krize najavio još 2009. godine. U međuvremenu Rusi javljaju kako se 96% zaraze Covidom-19 prenosi kapljičnim putem. Znajući kako se virus na površinama zadržava do 72 sata, jasno je kako je u smislu spriječavanja zaraze važnije nositi rukavice nego maske. Gospodarstvo cijelog svijeta je stalo, a kraj se još ne nazire. Imaginarni novci na burzama kapitala se tope, prodaja svega je stala i svijet ide u depresiju. Što slijedi nakon depresije pokazala nam je povijest. Najgore tek dolazi. Gejm on...

Placenici

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.