Plaćenici - BEZ STIJEGA, BEZ GOSPODARA!


Plaćenički forum 

Plaćenički fejs

vijesti iz svijeta 

Plaćenici

'
Dedo +385 (0)95 5342 508 
e-mail

Bez stijega, bez gospodara!
Airsoft pokret Plaćenici

06.10.2013., nedjelja

I šef svemira...


Unatoč više različitih meteo najava kroz tjedan, na kraju nas je poslužilo vrijeme. Jer točno u "prozoru" u kojem smo odlučili odigrat, nije pala ni kap kiše. Padalo je prije, padalo je poslije, no dok smo mi igrali vrijeme je bilo točno onakvo kakvo treba biti. Što reći na to? Jedino što se na to može reći jest: ...i šef svemira je na našoj strani.

Placenici

Nakon dulje pauze odlučili smo posjetit šumu u kojoj nismo bili mjesecima. Zadnji put konkretno 23. lipnja ove godine. No tako je to kod nas. Ima se terena i terena za igru, pa dok ista šuma opet dođe na red, prođu mjeseci, pa čak i godine. Zato nam je fascinantno kako neke druge airsoft ekipe mogu stalno igrati na istom terenu? I još povrh toga plaćat nekome koncesiju na isti. No ne kaže se uzalud - Svakoj budali njegovo veselje - pa tako tome treba pristupiti i po ovom pitanju. Koga veseli plaćati porez na budale, neka plaća. Mi ćemo i nadalje inventivno izbjegavat taj porez. Naravno koristeći pritom relativno dobru pošumljenost Bivše naše.

Placenici

Rezime današnjeg treninga ukratko bi bio - 22 Plaćenika odradila tri borbe u trajanu od 4 sata. Prvu borbu pobjeđuje strana sa dva borca manje. Razlog je pravodobno popunjavanje rupa u obrani i prebacivanje težišta iste sukladno ugrozi. Istodobno, kontra strana cijelo vrijeme nije uspjela formirati i održati međusobno uvezanu paljbenu crtu. Naravno drugu borbu mijenjamo uloge, pa je malobrojnija strana prešla u napad. Međutim, sporo raspoređivanje napadača i izlazak branitelja prema naprijed odmah je uzeo danak. Ionako malobrojniji, time smo stavljeni u potpuno pasivnu poziciju. Što brzo koristi "neprijatelj" i prelazi u otvoreni napad. Na kraju dolazi do miješanja linija tj. naši se više nisu imali gdje oživljavat. Nema druge nego prekinuti borbu. Iako su "neprijatelji" krivo protumačili pojam obrana, ova borba je ipak zasluženo njihova. Pred treću borbu dio ljudstva nam odlazi zbog otkaza baterija i replika, ali ima nas dovoljno za treću rundu. Usprkos stanovitoj preraspodjeli ljudstva, recimo kako je i treća borba bila u korist malo brojnijeg "neprijatelja". Sve u svemu, vrlo dobro proveden dan na čistom zraku. Pritom su novi Plaćenici zasigurno naučili nešto novo, dok su stari ponovili i utvrdili gradivo. Do sljedeće nedjelje...

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.