Vrlo jednostavno jelo, pičkin dim, dapače, a ukusno, egzotično, interesantno. Jelo baš nije nekaj fotogenično, no odlično je. Kus-kus je jelo sjeverne Afrike. Radi se od pšenične krupice, durum pšenice i kuha se na pari, na višeetažnim posudama, dolje, a gore je povrće i meso, koje cijedi svoje sokove po kus-kus-u. Instant, "brzi" kus-kus iz supermarketa se jednostavno dozira u zdjelu i prelije vrućim (ne kipućim) pilećim, ili mesnim temeljcem, iste količine. Šalica kus-kus-a, šalica temeljca. Poklopiti i ostaviti 15-tak minuta. Sa strane, skuhati Okru (Bamije) u slanoj vodi, appx. 20 minuta. Ocijediti i puknuti u kus-kus. Zaliti maslinovim uljem, dodati bambusove izdanke, procijeđene iz konzerve. Sve lagano promješati. Sa strane sam u rajnglici spekel komad svinjske plećke, na svinjskoj masti. Prvo onak, pržiš, pa poklopiš i dinstaš, pred kraj podlijevaš i gotovo. Salata po izboru. Okru, tj. bamije, sada se može nabaviti u mini marketu "Pekinška patka". Bambus i trista trica i kurčina isto....azijatske, uključujuči japanske, afričke, mexičke, egzotične pizdarije. Za ovakav način pripreme kus-kus-a, pravilo je da se umješaju dvije vrste povrća, jedna kuhana i mekana, a druga da je hrskava. |
< | veljača, 2019 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 |