Hvala, dobro sam. Rekonvalescenski period. Prvenstveno radi diabetesa, a onda i radi krvožilnog sustava. Eko Domestos, prvenstveno nezasičene masne kiseline, pritom ne gledati količinu, već kvalitetu. No....i malo kemije. Zoblja imam u izobilju. Fruteki...cikla, mrkvica, jabuke, celer lističar, đumbir, cimet, kurkuma, u prihvatljivim oblicima za konzumaciju, tak da ne habamo gebisa. Sve pod kontrolom! Sezam, lan, pa samljeti u mlinčeku za kavu, malo Chia sjemenki i zmešati sa jogurtom. Bogatstvo minerala i vitamina, balastnih tvari, topivih vlakana... Chia sjemenke su mi novitet. Naprosto se topim. Indijski oraščić, maspater, do boli skup, no našel sam dobar store, gdje su sve te pizdarije jeftinije 50% neg drugdje. "Tvornica zdrave hrane" Pronađoh i Quinoa-u, pseudo žitaricu, iznimno bogatu svime. Osjećam se ko Astek, ili Maya, a možda kao Mexikanac. Moram si negdi Sombrera nabaviti. Našel sam si i recepta, a kakvog drugačijeg, neg Mexičkog. Qinoa po mexički! Treba ju dobro oprati, jer pušta neku sluz, pa bude gorka. Ova je tvornički oprana. Priprema: 1. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi malo dubljeg dna. Dodajte češnjak i miješajte dok ne pusti miris pa dodajte rajčicu, quinou, grah i kukuruz. 2. Začinite po želji i zalijte temeljcem ili vodom. Pustite neka zavrije, zatim pokrijte i neka se krčka oko 20 minuta dok quinoa nije kuhana. Na kraju umiješajte sok od limete, nasjeckani avokado i peršin. Dobar tek! Slasni avokado....akcija 5 kn. Kod njega je bitno preliti ga limunovim sokom, kako ne bi oksidirao, potamnio. Lejdis end džentlmen, u slast. |
< | studeni, 2018 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |