Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Fruteki, kašice i druga kljucanja

Hvala, dobro sam.
Rekonvalescenski period.
Prvenstveno radi diabetesa, a onda i radi krvožilnog sustava.
Eko Domestos, prvenstveno nezasičene masne kiseline,
pritom ne gledati količinu, već kvalitetu.
No....i malo kemije.
Zoblja imam u izobilju.





Fruteki...cikla, mrkvica, jabuke, celer lističar, đumbir, cimet, kurkuma,
u prihvatljivim oblicima za konzumaciju, tak da ne habamo gebisa.



Sve pod kontrolom!



Sezam, lan, pa samljeti u mlinčeku za kavu, malo Chia sjemenki i
zmešati sa jogurtom. Bogatstvo minerala i vitamina, balastnih tvari, topivih vlakana...





Chia sjemenke su mi novitet.
Naprosto se topim.



Indijski oraščić, maspater, do boli skup,
no našel sam dobar store, gdje su sve te pizdarije jeftinije 50% neg drugdje.
"Tvornica zdrave hrane"

Pronađoh i Quinoa-u, pseudo žitaricu, iznimno bogatu svime.
Osjećam se ko Astek, ili Maya, a možda kao Mexikanac.
Moram si negdi Sombrera nabaviti.
Našel sam si i recepta, a kakvog drugačijeg, neg Mexičkog.

Qinoa po mexički!
Treba ju dobro oprati, jer pušta neku sluz, pa bude gorka. Ova je
tvornički oprana.

Priprema:

1. Zagrijte malo maslinovog ulja u velikoj tavi malo dubljeg dna. Dodajte češnjak i miješajte dok ne pusti miris pa dodajte rajčicu, quinou, grah i kukuruz.

2. Začinite po želji i zalijte temeljcem ili vodom. Pustite neka zavrije, zatim pokrijte i neka se krčka oko 20 minuta dok quinoa nije kuhana. Na kraju umiješajte sok od limete, nasjeckani avokado i peršin. Dobar tek!















Slasni avokado....akcija 5 kn.
Kod njega je bitno preliti ga limunovim sokom, kako ne bi oksidirao,
potamnio.







Lejdis end džentlmen, u slast.

Post je objavljen 23.11.2018. u 07:29 sati.