26.01.2016., utorak

tekući dim

tekući dim

utorak , 26.01.2016.
Lejdis end džentlmen, let mi prezent yu.................
doduše
nebu bilo u Powerpointu, ko kod Oreškovića,
na nivou upoznavanja alata za 1. razrede OŠ, jelte, da.

Isto nebu bilo ni o pičkinom dimu, jer to smo apsolvirali,
još tam od Emanuele.



I tak se ja odlučim krenuti do Grada i to tramvajem.
Na Mažurancu sam propustil 6 tramvaja, dok nisam skužil da
stanicu nisu premestili, dolje, do Mimare.
Još mi čudno bilo kaj mi ne otvaraju vrata.
Inače, u tramvaju nikaj novoga.
Voze se, sve prepuno penzaća i mladih.
Svaki zavoj, penzaći lete po kabini i novi raspored,
mladi su i dalje mladi i ne jebu da se nekom starijem dignu.

I stigoh do Harisse. To sam i ciljalj, ali onak ofrlje, usputno.
Taj Dim...."tekući dim".
-ma daj sestro toga, pa da košta, kaj košta
-41
-aaaa, ta sol, himalajska, to za istač, il' nas guzite
-nenene, ....500.000.000 godina, ....certifikat,....87 vrsta minerala
-ma de i toga

I na kraju, doć u Harissu, a ne kupiti harissu, fakat bez veze
-ajde, de i te harisse

I zaboravih zeti Five spice i Ras el Hanout, maspater (ovo zadnje je isto začin, ali vokabularni).



Jedino kaj me jebalo u čitavoj priči, mi je stara grill tava.
Morat ću si zeti novu, ali ne jebem nikaj osim gusnate, bez ikakvih emajla,
teflona, keramika i kuraca. Gola i sa rebrima.
Rebra zato, jer se fino vidi na meseku i to mi čisto onak dekor jela.
No, cijene su, fijuuuu, od 300-700 čuna.
Ili možda nekakva grill ploča, nekaj ovak.



Za priloga sam si skuhal žgance, no, palentu, zlijal to u tanjura, radi forme i to štel prepeći u grill tavi, da dobi onak koricu, ta "rebra",
no, kak je tava već stara i sjebana, ta "rebra" su ostala zaljepljena na tavi,
maspater.
Sva sreća, palenta ukusna.



Štel sam ovak nekaj, no, malo kurac, jmbg.



End fajnli, taj dim!
Ma jeee, kužim ja da to malo snobovski, a zapravo i ne.
Fakat daje aromu dima, pogotovo, ak se dene na sirovo, jer ovak,
ima okusa po octu, malkice, a kaj me smeta,
ono, ko kada uđeš u pušnicu, od betonskih kvadri, izabereš jednoga, pošpricaš octom, pa ga ideš lizati, eto, baš tak.

Mislim, roštiljati, grillati u stanu, je čisti nonsens i to još sa punom pločom, na plinu, ccccc, no, jebi ga, kad imaš taj hendikep, pa živiš u stanu.

Evo sada sličica i sa dimljenom i ne dimljenom, jer mi Zmajica rekla (za njih):
-da se slučajno nisi usudio
No, ipak je probala zalogaj i rekla da ni tak loše.

Oznake: tekući dim


- 12:43 - gukni (5) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2016 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2020 (1)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)
Srpanj 2015 (6)
Lipanj 2015 (8)
Svibanj 2015 (9)
Travanj 2015 (7)
Ožujak 2015 (7)
Veljača 2015 (10)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (4)
Studeni 2014 (6)
Listopad 2014 (14)

Komentari On/Off

Box2