07.07.2014., ponedjeljak

Junetina u safteku

Junetina u safteku

ponedjeljak , 07.07.2014.
2 načina.
Šnicli od plećke.....je da im je malo sjebanija forma, no
50 % su mekši od buta, a i jeftiniji.
Mislim, poslije guze, forma je jako bitna, cjebote.
"Pa nisi u Eksplanadi!"
Povaditi žilice...tu dobiš manje i veće šnicleke.
Oprezno posoliš, jako malo.
Rastučeš batom.



Uvaljaš u glatko brašno i pržiš u tavi na, ja na svinjskoj masnoći.
Zdravija je, a i tko je imal ulja prije?????







Sve spržiš, onak laganica i makneš van.

U tavu di si pržil i di se dosta toga brašna pohvatalo za dno, uliješ dva deci vode, pustiš da uskipi, sastružeš lagano sa dna,
ubaciš kocku goveđe juhe, ili pileće, 4-5 režnjeva češnjaka, ali sitno, sitno, kaj sitnije moreš i kad ukuha, vratiš tih pol šnicli unutra.



Smanjiš vatru na minimum, poklopiš i pustiš da se krčka 5-10 min.
Treseš tavu, ili otklopiš, pa malo kuhačom promešaš.
Nakon 5-10 min. okreneš drugu stranu i isto to.

Zgasiš! Dobiš gustog umaka, ali fantazija!!!

U mintajmu, skuhaš krumpira, oguliš ga, strackaš i dodaš brašna te umjesiš valjuške, njoke, soli. Trebalo bi biti oko 3/4 krumpira i
oko 1/4 gl. brašna.
Razvaljati u kobase i narezati na komade.
E, hoćeš li ih poslije još obrađivati, valjanjem i raznim kerefekama,
tvoj problem!
Kuhati u slanoj vodi, cca 10 min.



Druga tura šnicli-umak na kiselo-vrhnje-vino
------------------------------------------------------------

Na tri žlice rastopljenog maslaca i jedne žlice g. brašna,
napraviti zapršku do zlatno žute boje.
U to puknuti, dva deci vrhnja i dva deci vina.
Ja sam bijelo, ali može i crveno, a i crno.
Jedan režanj sitnoseckanog češnjaka.
Štapnim mixerom sam potpomogel da se sve sjedini u kremasto.

Uvalil ostatak šnicli nutra i krčkal,
prvo jednu stranu, pa okrenul drugu.

Kuhaš, dinstaš do neke "tvoje" gustine, konzistentnosti.




- 17:52 - gukni (9) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2