05.03.2014., srijeda

A ne znam kak bi naslova (Wok fjužn)

A ne znam kak bi naslova (Wok fjužn)

srijeda , 05.03.2014.
Glavica luka, pa dinstati na maslinovom ulju, dok se ne
zastaaaaa, ovaj zimski, suh, bogme, nikaj da se zastakli.
Valjda kineski.

Ondak šampinjoni "v slanici" ne V kisu....ocediti i na luk, dinstati.
Simultano, skuhati rižu. Dozirati količinu, pa u sito i dobro je oprati pod tušem hladne vode....da se ono "brašno" okolo opere, kaj bi ju posle napravilo ljepljivom, a ne treba nam, jelte.
Kuhati u dost slane vode sa nekaj "špriceva" ulja u nju. 15 minut!
Inače, riži bi bilo dostatno, oko 20 minuta kuhanja, no, but, ali,
ocedi se, pa se pukne u wok sa lukom i šampinjonima, pa još malo da se dinsta, fjužn i to, tak. Ubacil nekaj malo soli, vegetu, češnjaka u granulama i par žlica safteka od meseka, iz rajnglice.



Meseko sam del u rajnglicu, sa sv. maščobom, bez začina, pa onak pekel malo jenu stranu, pa drugu, pa kad je dobilo rumena, poklopil, meso otpustilo vlage, počelo se dinstati, ja okretal i nadziral, a kad sam skužil da bu počelo zagorijevati, dolil sam malo vina i vode, te posolil, pa poklopil,
pa druga strana, pa posolil, pa poklopil, pa malo češnjaka u granulama i tak.
Kad sam hitil ocenu da bi bilo gotovo, zgasil plina i ostavil da se odmara.
Najveća smrt za meso je, kad ga pikaš i režeš, onak kipućega.
Ondak sokovi idu van, a temperatura ga suši i dobiš komad jelove fosne,
pa si jedi trešće.



I sad, na mesto da si toga natrpam i obžderem,
ja kao bloger, moram to aranžirati i poslikati za Bloga.

Normalno da bi bilo bolje sa svježim šampinjonima, no kaj ćeš?
Ja bum "Sokola", a jel me voljel, ili ne, jebe mi se!
Ajte živili!


- 18:05 - gukni (10) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< ožujak, 2014 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2