I kupil sam si ja parnoga stroja. Sad samo parim. Bamboo steamer. To Baozi, to Dim Sum, to Won Ton, to Pič Ka Mater Ina, sto čuda, cccc. Jeba te Led i Watt, tata experimentira sve u 16. Krenul sam od baznog tijesta, kvasnog. -1/2 kg glatkog brašna -suhi kvasac -soli -cca 250 ml tople vode Odmoril Zmešal i valjal. Delal te pinklece, dumplings-e votever. Frkat z ovim mojim ćevapima od prstiju, baš ni nije bilo nekaj uspješno, a ni Zmaj se ni proslavila. Mala na videu dela to rutinski. More i onak...preklopiti u mjesec, pa zavrnuti čoške iza i slijepiti, ala Won Ton Radil sam dvije mesne file. Kaj se okusa tiče, ne znaš koja je bolje ispala. 1. FILA -mljeveno mješano meso -kozice -sezamovo ulje (Od prženog sezama, tamno, jači okus) -umak od kamenica...Oyster sauce -komadić Gingera, svježeg -fish sauce -Chilli pappper sauce -Gustin, mala žličica -soya sos Sve te sosove po malo i oprezno 2. FILA -mljeveno meso -đinđera -shitake gljive -Mu Err gljive -jedan manji poriluk -soya sos -škrob, gustin Sve te file su se pacale malo u friđu Bamboo steamer ima 2 nivoa + poklopec. Eh daaaa.....od glava kozica i jedne kocke pileće juhe sam skuhal temeljca, kojeg sam dodal u te mesne file. Meseko je to tak fino popilo. Malo sam preteral sa sezami streetom, jak okus u pičku materinu, no nakon fermentacije, a boga mi i parenja, dobar dio nestao. Stimer je prava stvar. Paril sam cca nekih 20 minuta u Woku i dolijeval vode. Slijedeći recept ide isto to, s tim da bum tjesteninu valjal od Gustina i Tapioke Manioke, tam mi negdi zapisani recepat. Eto....stimer ne bum reklamiral, ali kome treba, bum mu rekel. Web Shop, tu u Zabregu....159 čuna. |
< | srpanj, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |