Sad samo parim.
Bamboo steamer.
To Baozi, to Dim Sum, to Won Ton, to Pič Ka Mater Ina, sto čuda, cccc.
Jeba te Led i Watt, tata experimentira sve u 16.
Krenul sam od baznog tijesta, kvasnog.
-1/2 kg glatkog brašna
-suhi kvasac
-soli
-cca 250 ml tople vode
Odmoril
Zmešal i valjal.
Delal te pinklece, dumplings-e votever.
Frkat z ovim mojim ćevapima od prstiju, baš ni nije bilo nekaj uspješno,
a ni Zmaj se ni proslavila.
Mala na videu dela to rutinski.
More i onak...preklopiti u mjesec, pa zavrnuti čoške iza i slijepiti, ala Won Ton
Radil sam dvije mesne file.
Kaj se okusa tiče, ne znaš koja je bolje ispala.
1. FILA
-mljeveno mješano meso
-kozice
-sezamovo ulje (Od prženog sezama, tamno, jači okus)
-umak od kamenica...Oyster sauce
-komadić Gingera, svježeg
-fish sauce
-Chilli pappper sauce
-Gustin, mala žličica
-soya sos
Sve te sosove po malo i oprezno
2. FILA
-mljeveno meso
-đinđera
-shitake gljive
-Mu Err gljive
-jedan manji poriluk
-soya sos
-škrob, gustin
Sve te file su se pacale malo u friđu
Bamboo steamer ima 2 nivoa + poklopec.
Eh daaaa.....od glava kozica i jedne kocke pileće juhe sam skuhal temeljca, kojeg sam dodal u te mesne file.
Meseko je to tak fino popilo.
Malo sam preteral sa sezami streetom, jak okus u pičku materinu,
no nakon fermentacije, a boga mi i parenja, dobar dio nestao.
Stimer je prava stvar. Paril sam cca nekih 20 minuta u Woku i dolijeval vode.
Slijedeći recept ide isto to, s tim da bum tjesteninu valjal od Gustina i Tapioke Manioke, tam mi negdi zapisani recepat.
Eto....stimer ne bum reklamiral, ali kome treba, bum mu rekel.
Web Shop, tu u Zabregu....159 čuna.