12.04.2013., petak

Ručkić

Ručkić

petak , 12.04.2013.
Pa neki šnicli od jučer, svinjetina plećka, pa neka junetina šnicli, pa uvaljat u brašno, ove juneće, sve ispeć na masti, maknut vanka, ulit 2 dcl vode, pa kad prokrčka, 5-6 režanja češnjaka na sitno, kocka goveđe juhe, vratit šnicle,
smanjit vatru, poklopit, krčkat 10 min, okrenuti, pa još 10 min.

Pire ....krompir, maslac mlijeko i izmlatiti mikserom, da bude gumasti i sterat u kurac svakog kuhara koji veli da se tak ne dela pire, jer je onda gumasti.







Eh daaaa, ona Indijanka i ona njena trkeljanja, sa selektivnim Copy Paste,
i bezveznjačkim odabirom po ovom Internetskom smeću.

Anita Šupe
Pa kaže žemska:

Okosnica Vaše prehrane je davanje prednosti namirnicama životinjskog porijekla u odnosu na one iz biljnog svijeta. Zašto?

- Priroda nam je osigurala dvije vrste hrane: biljnu i životinjsku. One imaju drukčije funkcije u tijelu i potrebno je konzumirati obje. Životinjska hrana, bogata punovrijednim proteinima i masnoćama, daje građevinski materijal za tijelo, dok biljna hrana bogata vlaknima, antioksidantima i fitokemikalijama čisti tijelo.

Ne mislim da u prehrani treba prevladavati meso, već da životinjska hrana treba biti ravnopravno zastupljena u prehrani, i to u svom izvornom cjelovitom obliku, bez uklanjanja masnoće koja prirodno dolazi u namirnicima. Dakle, kad pričamo o HRANJENJU svog tijela i IZGRADNJI tkiva i strukture u tijelu, životinjska hrana je najbolja i jedina prikladna.

Dalje si sami čitajte OVDJE








Pa juhica....1/2 kile krilaca, mrkva, celer, peršin, luk, kocka, vegeta, sol.



Procijediti.....umutiti jaje sol brašno i malkice vode, da tjesto bude onak tekuće, gušće, pa vilicom cijediti u uzavrelu juhu.



Da, daaaaaa, domaća jaja, sa sela, od trkaćih kokoši.
Zelena šalata i vudri ga Blaž.

Piše onaj neki Amer, kaj se tu priženil u Zagreb, kak obožava nas, naše rituale ispijanja kave i podnevne mirise kuhanih ručkova iz naših domova.
Veli da toga nema u Ameriki.








- 22:07 - gukni (10) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2013 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2