Pa neki šnicli od jučer, svinjetina plećka, pa neka junetina šnicli, pa uvaljat u brašno, ove juneće, sve ispeć na masti, maknut vanka, ulit 2 dcl vode, pa kad prokrčka, 5-6 režanja češnjaka na sitno, kocka goveđe juhe, vratit šnicle, smanjit vatru, poklopit, krčkat 10 min, okrenuti, pa još 10 min. Pire ....krompir, maslac mlijeko i izmlatiti mikserom, da bude gumasti i sterat u kurac svakog kuhara koji veli da se tak ne dela pire, jer je onda gumasti. Eh daaaa, ona Indijanka i ona njena trkeljanja, sa selektivnim Copy Paste, i bezveznjačkim odabirom po ovom Internetskom smeću. Anita Šupe Pa kaže žemska: Okosnica Vaše prehrane je davanje prednosti namirnicama životinjskog porijekla u odnosu na one iz biljnog svijeta. Zašto? - Priroda nam je osigurala dvije vrste hrane: biljnu i životinjsku. One imaju drukčije funkcije u tijelu i potrebno je konzumirati obje. Životinjska hrana, bogata punovrijednim proteinima i masnoćama, daje građevinski materijal za tijelo, dok biljna hrana bogata vlaknima, antioksidantima i fitokemikalijama čisti tijelo. Ne mislim da u prehrani treba prevladavati meso, već da životinjska hrana treba biti ravnopravno zastupljena u prehrani, i to u svom izvornom cjelovitom obliku, bez uklanjanja masnoće koja prirodno dolazi u namirnicima. Dakle, kad pričamo o HRANJENJU svog tijela i IZGRADNJI tkiva i strukture u tijelu, životinjska hrana je najbolja i jedina prikladna. Dalje si sami čitajte OVDJE Pa juhica....1/2 kile krilaca, mrkva, celer, peršin, luk, kocka, vegeta, sol. Procijediti.....umutiti jaje sol brašno i malkice vode, da tjesto bude onak tekuće, gušće, pa vilicom cijediti u uzavrelu juhu. Da, daaaaaa, domaća jaja, sa sela, od trkaćih kokoši. Zelena šalata i vudri ga Blaž. Piše onaj neki Amer, kaj se tu priženil u Zagreb, kak obožava nas, naše rituale ispijanja kave i podnevne mirise kuhanih ručkova iz naših domova. Veli da toga nema u Ameriki. |
< | travanj, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 |