Pa neki šnicli od jučer, svinjetina plećka, pa neka junetina šnicli, pa uvaljat u brašno, ove juneće, sve ispeć na masti, maknut vanka, ulit 2 dcl vode, pa kad prokrčka, 5-6 režanja češnjaka na sitno, kocka goveđe juhe, vratit šnicle,
smanjit vatru, poklopit, krčkat 10 min, okrenuti, pa još 10 min.
Pire ....krompir, maslac mlijeko i izmlatiti mikserom, da bude gumasti i sterat u kurac svakog kuhara koji veli da se tak ne dela pire, jer je onda gumasti.
Eh daaaa, ona Indijanka i ona njena trkeljanja, sa selektivnim Copy Paste,
i bezveznjačkim odabirom po ovom Internetskom smeću.
Anita Šupe
Pa kaže žemska:
Okosnica Vaše prehrane je davanje prednosti namirnicama životinjskog porijekla u odnosu na one iz biljnog svijeta. Zašto?
- Priroda nam je osigurala dvije vrste hrane: biljnu i životinjsku. One imaju drukčije funkcije u tijelu i potrebno je konzumirati obje. Životinjska hrana, bogata punovrijednim proteinima i masnoćama, daje građevinski materijal za tijelo, dok biljna hrana bogata vlaknima, antioksidantima i fitokemikalijama čisti tijelo.
Ne mislim da u prehrani treba prevladavati meso, već da životinjska hrana treba biti ravnopravno zastupljena u prehrani, i to u svom izvornom cjelovitom obliku, bez uklanjanja masnoće koja prirodno dolazi u namirnicima. Dakle, kad pričamo o HRANJENJU svog tijela i IZGRADNJI tkiva i strukture u tijelu, životinjska hrana je najbolja i jedina prikladna.
Procijediti.....umutiti jaje sol brašno i malkice vode, da tjesto bude onak tekuće, gušće, pa vilicom cijediti u uzavrelu juhu.
Da, daaaaaa, domaća jaja, sa sela, od trkaćih kokoši.
Zelena šalata i vudri ga Blaž.
Piše onaj neki Amer, kaj se tu priženil u Zagreb, kak obožava nas, naše rituale ispijanja kave i podnevne mirise kuhanih ručkova iz naših domova.
Veli da toga nema u Ameriki.