Došel sin neki dan zposla i zvleče iz ruksaka onu mutnu, četvrtastu bocu od mlijeka, stepka i veli Zmaju, na ti to, nemoj hititi, nutra je "tibetanska gljiva". -čega??????????????????????? -ma dala mi šefica....u to naliješ mlijeka, pustiš 24 sata i onda procijediš i to piješ, to ti jako zdravo, nekakav jogurt, a gljivu opereš i ponoviš radnju i tak stalno. Čuli jesmo za to, ali vidili - nikad. Zapravo, prije nekih 15-tak let mi je Ines (ona kaj se nije dala), ponudila toga, no,...mojne me batje zglupostima. Napravi Zmaj toga i drugi dan idemo mi to piti, ono, ko jogurt, kiselkasto, zovemo sina da nam se pridruži: -e, nemojte, dost mi je šefice na poslu kaj me maltretira s tom pizdarijom, još bute vi doma Zmaj popila 2 deca, a ja ostatak, oko pola litre. Mlađi je bil vani, pa ga nismo mogli malo maltretirati. Nakon ure vremena sam se tak zasral, da je grlica goli kurac za mene. I ode Zmaj surfati o tome i kak samo ona to zna, naiđe na one stranice di likovi drobe i baljezgaju. Pa kaže: *ne smije nikak biti u dodiru sa metalom i plastikom, a par redaka dalje.... obvezatno cijediti kroz plastičnu, a "plastično je fantastično", cediljku. *pije se dvadeset dana, pa se deset pauzira. Jogurt se i dalje pravi, da gljiva ne ugine, no, ne smije se bacati, jer ono 7 godina nesreće i pičke materine, već se dijeli po susjedstvu. *Staklena, ili keramička posuda mora se hermetički zatvoriti. *o ljekovitosti i ne bih....nema kaj ne liječi. Setil sam se i svojih problema sa računalom te Foruma i otvorene teme o HDD. Sve sami stručnjaci. Stari hard sa starim IDE priključkom, zapravo 2 HDD u kanti. Kupim novu kantu, pod garancijom, znači, nema otvaranja, a za prtpostaviti je da su u nutra novi priključci tipa SATA. Napišem, da hoću sa starih, skinuti podatke, te da ih ne želim baciti, već, poslije, puniti, pohranjivati, fotke i slično. I sve to napišeš i ondak pametovanje: -nebuš mogel to montirati unutra, jer su nutra SATA priključci -hahaha, dva harda, a nisi znal Ta dva HDD su imali svaki po 80 Gb, a računalo je uvijek pokazivalo da imam 80 GB memorije, a ne 160 Gigi -nisu ti dobro spojili drugi hard Zovem servis, firma di je kupljeno, veli mehaničar da su oni spojeni u RAID sistem i da je ovaj drugi, zapravo BACK UP, ak rikne prvi, sve je na drugome. Napišem ovim papcima na Forumu....e, sad svi znaju. Maspater, pa di ste bili kad je grmilo. No di ja ode, jebem ti pamet i gljivu. Valjda mi je to od nje. Ma hoću reći, koliko smeća ima po Internetu, užas. I svaki kurac danas sve zna i pametuje, skup zmenom. E sad ti tu (skoro pa Tito, šteta) budi pametan, pa sfiltriraj te podatke. Najgore mi to, kaj ljudi ne znaju da ne znaju. I normalno da sam si dal truda i da sam našel stranica iz kojih se da nekaj suvislo isčitati. Kao metalac, prvo kaj sam zaključil, da metal nije problem. Obični čelici, to železo, kaj ga zovemo, dobro odmaščeni, čisti, oni brzo oksidiraju, hrđaju, te nisu dobri za pohranu hrane. Zato se emajliraju. Inox čelici, ne hrđaju, a pogotovo ovi moderni za suđe, tipa 18/10 kiselootporni. Nije isto, jeli je neki medij u kontaktu sa metalom jednu minutu, ili godinu dana. Od plastike zazirem. Što je uopće plastika? Tisuće ih je vrsta. Kemija za koju mislim da se u dodiru sa kiselim medijima ipak neka pička matertina dešava. Gljiva je ipak, zapravo gljivice, zapravo to je taj Kefir, a ne onaj naš industrijski sa ekstraktima hmelja i nekakvim bakterijološkim starterima. Kefir nije lijek. Kefir je nekaj kaj pomaže metabolizmu u smislu imuniteta organizma. Stvar je u probavnom traktu. Sad bi mi moj pokojni profa iz hrvatskog rekel, da je STVAR u gaćama, a i da mi SPADAJU gaće, jer ne kaže se ....spada u...., nego pripada. Znači, 80 % zdravlja, reguliraju crijeva, tak da je ta micro flora, a ima je čak do 3 kg, jako bitna stvar, normalno sa ishranom u Mc Donald's-u. Sluša našu raspravu naš mali Zweistein: -kae vama došlo u zadnje vrijeme? Mislim, ono, stalno nekaj zdravlje, o zdravlju... Počel Zmaj nekaj objašnjavati, prtljati.......prekinem ju ja.... -gle, prije nam se jebalo za zdravlje i za sve, jer smo bili zdravi, nismo imali nikakvih tegoba, no sada smo u fazi svjesnosti, da još malo i fijuuu, pa bi si šteli malo produžiti, ovog tu zemaljskog života, jer i ovi kaj propovijedaju Uskrsnuće, ipak gledaju da tu požive što duže, ma što to got značilo. Više nebum, malo sam se zanesel, pre dugi post. Jedinoooo, čul sam da se ta gljiva, kefir, već koji kurac je, da se to množi, raste, pa tu Manu nebesku, ne bih štel bacati, hititi u smeće, već nekome dati. S toga molim predbilježbe. Eh da....ti Azerbejdžani Azerbejdžini, Aboriđini, već koji kurac jesu, sa Kavkaza....ne žive oni 150 godina radi Kefira. Oni piju i puše. Što znači piti i pušiti? Jednu, dvije rakijice dnevno i dva tri čibuka duhana dnevno, onak, čuvajući ofce na nekoj visoravni od tisuću, dvije, tri metara visine, tam negdi u pičci materinoj, u miru i tišini, bez šefova, vladajućih, oporbe, ovog jebenog računala, bloga, mobitela, amera, Kim Jong-un, asteorida .........s MJEROM u svemu, najvjerojatnije i u tome Kefiru, a ne ko ja, pa ko grlica, da prostiš. Stručni, nutrionistički dio molim pročitajte OVDJE Oznake: Tibetanska gljiva, kefir |
Dobih jedan mail, veli ČLANAK JEDNOG AMERIČKOG NOVINARA : no, ne bih rekel, čovijek je preupućen u situejšn. Daj ga čuj: "Ima na Balkanu jedna zemlja, koja graniči sama sa sobom. Gdje žive najljepše žene, a natalitet opada. Gdje nezaposleni najviše rade, gdje na najplodnijoj zemlji žive ljudi koji gladuju. Gdje vlakovi kasne po redu vožnje. Gdje svi igraju nogomet, a pobjeđuju u vaterpolu, rukometu ili tenisu. Gdje svi žure na posao, a niko ne stiže na vrijeme. Gdje osmosatno radno vrijeme traje dvanaest sati. Gdje je zdravstvo besplatno, a liječenje skupo. Gdje su novinari slobodni da napišu što god im se naredi. Gdje je svjetska kriza dobila državljanstvo. Gdje su javne nabave tajne, a državne tajne javne. Gdje se ratovi nikad ne završavaju. Gdje se povijest ponavlja svaki dan. Gdje su najbogatiji oni koji nikad nisu radili. Gdje je strana valuta uzeta za domaću. Gdje ljudi svetkuju, a psuju Boga. Gdje pametne zbog nerazumijevanja proglašavaju luđacima, a luđake sposobnima. Gdje nepismeni pišu povijest. Gdje su zakoni nezakoniti, a anarhija normalno stanje. Gdje vlast prezire građane kao neželjene svjedoke. Gdje se živi od budućnosti, jer na sadašnjost nemaju pravo. Gdje se svako svakome smješka, a niko nikome ne želi dobro. Gdje sudski postupci traju duže od života. Gdje su samo poplave način navodnjavanja zemljišta. Gdje prizivaju diktatora, a demokraciju smatraju porezom na budale. Gdje smatraju da će zemlja više napredovati ako što više nazaduje. Gdje nisi normalan, ako ne poludiš. Gdje živiš samo zato da bi umro. Gdje je vrijeme beskonačno, a glupost besmrtna... |
E ljudi, pozdraaaaaaaav. Juri novi stroj sve u 16. To gigabajta, to tetrapaka, to bu Zmajica otplatila za 12 mjeseci, a ja u pivama, mislim, trećine sam se odrekel. To 7dmica instalirana, to sve novo, a ja zbunjen totalno. Idem sad, idem Zmaju ljubiti pete i stope di je prošla, a kad deca zaspiju, e onda bum je tam ljubil. Valjda nebu jeke, ha? Mislim, ni to više tak malo i usko ko negdar. Pusa svima i zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzooooooooooooom! |
Prokron, rostfrei, stainless steel....sve je to isto.....inox! Legirani nehrđajući čelici, sa Niklom i Chromom, a i drugim elementima, poput Molybdenum, Titana, etc. Sve ovisno o tome za što nam treba, u smislu mehanike, termike, kemije, od ograda, nadstrešnica, daklem građevinske bravarije, što tu u kontinentu, što na moru, pa preko procesne industrije u proizvodnji hrane, do specijalnih namjena sa subjektom habavosti, otpornosti na visoke temperature, dodira sa agresivnim medijima, kiselinama. Laički govoreći mekani, tvrdi, oni koji se lako zavaruju, ili strojno obrađuju. Ma živa nauka. Što bi jednog laika interesiralo u vezi inoxa? Najviše nešto oko građevinske bravarije, jel tak? Pa za početak, podijelit ćemo inox na dvije kategorije. Trgovačkim riječnikom na obični "A-2" inox i Kiselo otporni "A-4", tzv., "morski". Na moru, a i more, puno je soli i to je razlog za što trebamo taj visoko legirani čelik. On može biti sirov, ne obrađen, brušen, visoko poliran i mat, "satiniran", tj., fino brušen. Polirani inox ima tu karakteristiku, da radi svoje "glatkoće", vremenski manje zadržava na sebi nanešene medije, poput npr., kiše sa zagađenjem iz zraka, morske vode i ostalih nečistoća. Lakše ga je održavati. Kako nas ima jako čudnih ljudi, izdvojio bih ovdje kategoriju onih što natrpaju toga inoxa sebi u kuću u vidu dijelova namještaja, općenito, u smislu uređenog interijera. Vremenski moment stvaranje prašine i packi po svemu tome. Fantastičan materijal da sve to vidiš na njemu i eto ti muke. Jeje, je, pa drljaj po tome. Postoje doduše sredstva na bazi raznih voskova, parafina etc. za drljanje svega toga, ali drljaj. Ili situacija! Montiramo inox ograde na dva objekta na otoku Krku. Gotov posel, svi zadovoljni. Za dva tjedna, histerična mušterija, baba, investitor, zove telefonski direktora i drvlje i kamenje, da kaj smo joj napravili, da je sva ograda pohrđavila. Zbunjeni, ekipa kreće dolje na teren, pregledava, fakat ograda sa crvenim štihom. Svud okolo ona terra rossa, krčka boksitača. Malo vjetra, malo kiše...... -aaaa Gospođo, ovaj, da malo uzmete krpu u ruke i pobrišete si svoju ogradu, haaa? Mislim, ak bumo vam nas 5 dolazili iz Zagreba, da vam brišemo tu ogradu......Vam se to isplati? Inače, već kad smo kod drljanja po inoxu, malo bi vam pokazal kak se to radi. Neki oblici Inoxa već se mogu kupiti obrađeni, jeli polirani, jeli brušeni-satinirani.....limovi i cijevi, no neke morate obrađivati. Zavisno od radione do radione i koliko dotični gazda ulaže u proizvodni proces u smislu kupnje strojeva, ili to radi ručno, sa minimum ručnog alata. Bit je u brušenju. Počinje se grubim granulacijama, pa sve finijim i finijim, da se završava poliranjem, "krpama" i pastama, koje u sebi isto tako sadrže abrazive. Od šmirgl papira, preko sve novije tehnologije, raznih abrazivnih materijala, čiju tajnu proizvodnje, proizvođači žele sakriti, logiš! Završna mekana krpa sa "plavom kredom", za visoki sjaj. Ozbiljnija kutna brusilica sa potenciometrom za regulaciju brzine, RPM. Gumeni valjak, čija razrezanost lamela pridonosi "napuhavanju", uslijed centrifugalne sile, sa ciljem da bolje drži navučeni abraziv. Čičak sa finim brusnim papirom granulacije 180 Rupice na papiru su napravljene za one alate koji imaju i opciju usisavača, prašine. Ova brusilica, konkretno, nema. Gruba krpa, tzv. "sisal" i zelena pasta, koju "manekeni" od majstora izbjegavaju, iz razloga toga, što poslije izgledaš kao rudar iz rudnika. Problem nekih majstora, a i radiona je u tome, što se neke faze postupaka, tretiranja, preskaču, u smislu što im se to ne da i što žele skratiti postupak, radi uštede na vremenu, a na uštrb klijenta, malo mu zmazati oči. Znači, cilj nam je bil, da od nečega ovakvoga napravimo nekaj ovakvoga No, još to treba oprati i obrisati čistom mekanom krpom, ali nisam, jel se dalje reže na mjeru, vari, buši, dorada. Matirani, satinirani inox se treba dovesti maltene u fazu sjaja, pa ga ondak obraditi finim abrazivom. Ak koga kaj interesira, nek se slobodno javi. Oznake: inox, poliranje, brušenje, matiranje, satiniranje |
Eto me! E sad ja tu glumatam nekog doktora, ono ala Dr. Oz, no, na ti već problema......kak sam Alexxl, sad tu treba ubaciti ono nekaj stranjsko...., ono, neki x, kad ih pun kurac imam...... -pa Dr. Ox.......hmm, vol?......nebu išlo..... -Dr. Ax.....o sikiru ti jebem, a na kraju krajeva, zakaj ja moram biti doktor, zakaj ja, ne bi bil pacijent, jel da? Neki dan, kad nam dete dalo novaca, pa se mi razbahatili po placu, pa si ja kupil onu bakteriju za aparatića za mjerenje šećera u krvi. I zmerim ja njega, nakon podužeg vremena, kad ono, ujutro, na tašte, sam Nestica i 3 tablete .... puk, bez pina -Ha! Pička mater, sad bu tata to sjebal!!!! Zuuuum frižider, jednog jogurtića, žlićicu cimeta nutra, njam, njam.....prošla ura, odem meriti, a ono, 17.....??????? tog nečeg, a plafon bi trebal biti 7, tog nečeg. No dobro, to radi farmaceutske mafije, ono, napravit zdravog bolesnim, kak bi imali kome uvaljivati tu kemiju, maspater. Za ljude mojih godina je normalna 10-tka. Pa nisam mala beba da imam 4. Mam mi se smračilo. Već sam vidil Zmaja, kak mi daje inzulina intravenozno, a ona Indijanka sa strane, kak se cereka i nudi mi sjemenke. Ništ, zabrinul se ja! Pa ni Šeksova, Jadrankina, ili kajjaznam KaraMarkova guzica u pitanju, pa me boli kurac, već moja mila strina. Ode tata surfovati i skužim di je problem, greška. Maspater.....u jebenom Cimetu!!!!! Ovaj kineski, kao i sve kinesko, to za kurac. Po trgovinama samo taj kineski iz Indonezija i pičkimaterinakajjaznamdisvene. I tata u istraživanje, ali ono tipa, ne sad gore na nekoj Nuteli slika lješnjaka i table čokolade, pa gotov čin, navlečeš se i kupiš, a u deklaraciji...." kakao 0,32 %....krema lješnjaka 0,27 %" Jogurt od banane, a ni B unutra, ili čaj od brusnice, a ono nutra 0,0021 % te brusnice. I ondak, više nikaj ni teško 100, 200 grama, onak okruglo, nego 125, 84, 73 gr. tak da te sjebu u računici, da ne skužiš kak za usrane čvarke daješ 150 kuna/kg, a dva metra od tebe leži narezani pršut po 99 kuna. Ili po apotekama....preparat Ginko Bilobe, zemeju u labos, više njih na testiranje, a ono nutra ni traga ni glasa ni od "G", ni od "B" i nikom nikaj. Institucije šeću kožicu, ljudi se varaju......ajde da to košta kunu, dvije, nek ono 100, 200 kuna, sto ti gromova. O Akcijama po trgovinama ni nebum. Ja te proizvođače i trgovce, koji jesu i de facto i de jure lopovi, ja to bez problema i grižnje savjesti pošaljem u kurac, maspater!!!! Jučer sam poslal ove iz Persila. To se pere tam, a manekeni tipkaju po sučelju kompa, ekrana, nama pred nosem, jel plavu, jel crvenu tipku, a tam fleka sama odleti, tak da, kak smo inače retardirani......... Eno mi 6 majica u ormaru, di je kapnula kap običnog jebenog jestivog ulja od suncokreta i to nije opralo tih 60000 vrsta deterdženata, stomateravam. Radi vešmašina, perilica, vrti, grijač radi, grije na 90° NivesCelzijusa, pa u čemu je onda kvaka? Banalne mrlje, ili možda ja imam takvo oko, pa haluciniram. Još natrljam prije s Venišom, ali ne, to se osuši i ja vidim mrlju. Više ni sebi ne vjerujem. Volim domaće, kaj odmak morem skenirati okom i naći logiku, a i vole komšije kada dođu na fudbal. Pa tih 23% čokolade, veli deklaracija tam iza, da to ima 48% kakaovca i tih kaka masti. Smeđi šećer, ovaj za budale....hitiš u čašu vode, opereš, zvlečeš van i vidiš, jeli pofarban, ili zbilja smeđi. Kao, on je zdrav! Isti kurac, a drugo pakovanje, smeđe pakovanje. Ak si hočeš normalno zasladiti kavu, kak si inače sladiš, trebaš ga duplo više od normalnog, s tim da mu je energetska vrijednost dupla. Jedino + je, kaj z'melasom dobiš nekaj tih minerala i koji vitaminčić. Jooooj! Di ja odeeee?!!!!! CIMET Tam po wikipedijama i int. smeću...... Ljekovit, antioksidant, smanjuje šećer i mašćobu, ma ko novi si. Valjda se i kita diže od toga? Ali koji? Samo Cejlonski! Ovaj drugi kineski..... Ma ne da nema učinka, već je i otrovan. Ak ga malo zimi, uz kaki kolačić, pa u kuhanom vinu....ok, ono, ko Aquatoksin, .....nema mjesta panici, ali, ak ga češće, e ondak vrišti i histeriziraj. Otrovan si i možda upravo umireš!!!!!! Hiti se kroz prozor, ali sa 15 kata bar. Jebala te Nadalina, AGZ, Šafram, Ko to yami i ostali. Tata se dal u znanstvenu expertizu, pa je potegnul do Arene. Ceylonskog ima u Bio & Bio. Ceylon je bivše ime za današnju Šri Lanku la Bandaranajku, a ne za Indoneziju, kak je jedan kreten napisal na Int.. Kak ih razlikovati? Nema zabune, velim....sve kaj kupite okolo po marketima je made in China via Indonesia, Burma, etc. znači taj fake, pun otrova Coumarin-a.....Kumarina Pogle gore u tabelu. Neki mozgovi trkeljaju da je razlika i kak je namotan, jel u jednu stranu, jel na obe, prema nutra, ko onaj kolač mačije oči. Najobičnija trkeljanja. Kupil sam mljevenog i u štapićima, ono, da ga vidim. U prahu je 55 gr. brutto, a štapići 28 gr. brutto. Znači, Ceylonski je desno, "pun i nježan", lako se drobi Lijevo, kineski, je tvrdi i debeli, oštrijeg mirisa. Sutra startam za istač, pa bumo vidili, jel to ruši, ili ne ruši? Oznake: cimet, zdravi, ne zdravi cimet, Kasia, Ceylon, Kumarin |
brza hrana -glavica crvenog luka -konzerva sardina -jaje, dva Luk sitno zreckati, jaja skuhati, dodati sardine, malo soli, biber i stračkati vilicom. Komad kruha i pojesti. |
e sad, kakve veze ima Sirija sa ovim najnovijim video uradkom...... pojma nemam...... glavno je da ste vi meni dobrodošli, hehehehe |
< | ožujak, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |