• 7 peciva
• 350 ml mlijeka
• 100 g slanine
• 350 g kuhane šunke
• 4 svježa jaja
• 4 tvrdo kuhana jaja
• 1 žličica majčine dušice
• 1 vezica mladog luka
• 20 g maslaca
• sol i svježe mljeveni papar
Opis:
Obično se za uskršnji doručak jede šunka u kruhu, jaja, slanina i mladi luk. No što se dobije ako se svi ti sastojci pomiješaju i ispeku u pećnici? Pa jako fini uskršnji doručak!
Priprema:
Peciva narežemo na kocke, premjestimo ih u zdjelu, posolimo, prelijemo mlijekom i ostavimo da se moče 30-ak minuta. Za to vrijeme šunku narežemo na kockice, dva mlada luka na tanke kolutiće, a slaninu nasjeckamo. Zatim u ugrijanu tavu stavimo sjeckanu slaninu, bijeli dio mladog luka, posolimo, promiješamo i pržimo bez masnoće 2-3 minute. Potom u zdjelu s namočenim pecivima dodamo zeleni dio mladog luka, majčinu dušicu, svježa jaja, kockice šunke, prženu slaninu i luk, popaprimo i sastojke dobro izmiješamo. Dobivenu smjesu premjestimo u maslacem namašćenu vatrostalnu posudu za terine, poravnamo, prekrijemo aluminijskom folijom i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 50-ak minuta. Jelo izvadimo iz kalupa, pričekamo da se malo ohladi, narežemo na kriške i poslužimo s tvrdo kuhanim jajima i preostalim mladim lukom.
I to je to, dobar tek!
E to sam Copy Paste!
.................a radil nekaj slično od ostataka, jučer, npr.
Nemam vremena se zajebavati tu na blogu!
Sav sam u optici i trigonometrijskim funkcijama.
Zmaj je doma na godišnjem, pa sad neg ona malo, pegla, pere,
puši, kuha i to.
Klopa je zgledela ovak i jako ukusna.
A optika?
Malo igranja sa cvikama, sa UV 400, 37 kn, Metro, pa fotkano IR 720
filterom i polpol pretopljeno u PS.
Interesantno, zar ne?
|