28.05.2012., ponedjeljak

pita "žarača"

pita "žarača"

ponedjeljak , 28.05.2012.
Pita "žarača", .....e tak bumo je zvali.

Daklem, kopriva!
-blanširati, 2 minute, ono, da eliminiramo mravlju kiselinu.





U to sam del nekih:
-300 gr. sviježeg, kravljeg, posnog sira
-2dcl kis. vrhnja
-2 jajca (lijevo i desno)
-žličicu soli
-pol žličice bijelog papra
-prstohvat timijana

Kore? Nekakve kupovne. Ma dobil od zeta, dost toga, kada je bil u pretvorbi
iz restorana u pizzeriju, pa da se ne baci.

Po dvije, pa namazati uljem, pa smjesu namazati i frkati, ali kak frčeš, isto mazati uljem.









i u namašćeni protvan.



Ova desno, zadnja štruca, je u tri kore, tak je ispalo.
Na 180 NC, nekih 35 min. dole, pa još 10tak min.,
gore na srednjoj prečki.









Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

ali to nije sve!
Prvih deset čitatelja ovoga posta, dobivaju na poklon,
još jedan recept,
piletina u umaku od kopra.
Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!
Za samo 0 čuna!

Piceka sam raskasapil.
Kosti i dio sitniša s grincajgom u juhicu, a batke, izfiletirana prsa,
speć u tavici na šparetu.

Zmaj se odlučila za pirre, kao prilog + krastavci na salatu.

Kopar i krastavci idu, hehehehe.

Umak!
Na malo suncokretovog i maslinovog ulja, "ustakliti" sitnosjeckanog luka,
glavica.





Dvije žlice brašna prek toga, pa zaprška na svijetlo.
Poslije podliti juhicom, ubaciti:
-1 lovorov list
-2 klinčeka i krčkati 10tak minuta, podlijevajući juhicom
-žličicu vegete
Maknuti lovor i klinčiće
Zmixati štapnim blenderom







Sve se stigne ak su dječica dobra.
Nađe deda njima posla.






U to 2 dcl kis. vrhnja, pol scjeđenog limuna
isto razmutiti blenderom

ukuhavati do gustoga

paaaa kopar















Po meni taj limun nutra, on diže kiselost, tak da umak otvara apetit.
Jako dobro se slaže sa piletinom.

Da deca vole, bila bi i kuhana piletina s tom omakom čist O.K..
U slast!

- 06:59 - gukni (18) - štampaj - #

27.05.2012., nedjelja

Već kad smo kod narodnih

Već kad smo kod narodnih

nedjelja , 27.05.2012.
Šašavog li Bloga.
Napišem post, klik, objavi, a ono naslov u objavu, a text u "spremi".
Cccccccc, nikad od ovoga bloga neki Blog!



"Boj ne bije svijetlo oružje,već boj bije srce u junaka."

Ni narod glup.
Narod to, onak, empirijski!

Delam nekaj, kadli, tam u susedstvu, galama.
Znam fazana, ta sused mi je, znam kak diše.
Tata to hrani svaki dan.
Vidim, nekaj ni uredu. Odem do ograde, pogledam prek živice,
a ono intruder.

I sad, koliko ja to mogu dokumentirati, svojim mobačem, vidite sami.
Mačak se prikradal i prikradal, no fazan ga ne jebe.
Ono, galama, da mu oca i majku, pa par juriša, pa taktičkog povlačenja,
pa malo oca i majku i ode mačak.
...........a mogel je sam odletiti.

Normalno da sam junačinu nagradil s par šaka kuruze.










- 07:06 - gukni (15) - štampaj - #

26.05.2012., subota

uz duuuuugu kavu

uz duuuuugu kavu

subota , 26.05.2012.
"Posteći je usprezala spolni nagon, nosila vrećišta od struna ispletena..."

sve nekaj selebriti, te prstenje, te halje, te ko koga naguzil, di i zakaj...
Žutilo od stoljeća VII.
ccccccc

Ja bi uvel narodne izreke,
bar ti koristi nauk tokom života.

Ono:
da se željezo kuje dok je vruće



C, na čakavštini normal
Pa npr., ove modernije, mislim čemu stalno nekakvi arhaizmi, a vrijeme leti naprijed.


NE MRZI SEBE OD RANOG JUTRA
- SPAVAJ DO PODNE!



NAJBOLJI LIJEK ZA NESANICU JE
DA SE DOBRO ISPAVAŠ!



ZEMLJA JE STVARNO ZAGAĐENA...
KUD SE GOD OKRENEŠ,
SVE SAMO GAD DO GADA!



NOVCI NISU PROBLEM,
... NOVACA NEMA!



STVARNOST JE ILUZIJA
UZROKOVANA NEDOSTATKOM ALKOHOLA!



AKO MOŽEŠ OSTATI MIRAN
DOK JE SVUD OKO TEBE PANIKA,
VJEROJATNO SI KRIVO RAZUMIO SITUACIJU



POSAO TREBA PRAVILNO RASPODIJELITI

- DRUGIMA



KNJIGA JE SVETINJA,
A SVETINJA SE NE DIRA



RAD JE ZADOVOLJSTVO,
ALI SAD NIJE TRENUTAK
DA SE PREPUŠTAMO ZADOVOLJSTVIMA.



ČOVJEK JE JEDNA JEBENA STVAR
... POGOTOVO AKO JE ŽENA



NAJPAMETNIJI MUŠKARAC JOŠ SE NIJE RODIO,
JER NAJPAMETNIJA ŽENA KORISTI
KONTRACEPCIJSKA SREDSTVA.



ZAŠTO SE ŽENE ULJEPŠAVAJU???
JER JE MUŠKARCIMA ČULO VIDA
RAZVIJENIJE OD MOZGA

- 06:35 - gukni (12) - štampaj - #

24.05.2012., četvrtak

domaći ajngemahtec,...no, uljušak

domaći ajngemahtec,...no, uljušak

četvrtak , 24.05.2012.
Ili, pileći uljušak.

Nekaj jednostavnoga, brzog, okrepljujućeg, zdravog!



Na ulju, malo "ostakliti" luka pa na to dodati korijen:
-mrkva komada 2
-peršing isto 2
-celer malo više, pol glavice, ko moja šaka, velika je.
Ja njom šine ravnam. Jebo i Brus Lija i Čak Norisa.

Pirjati i dodati pilećeg sitniša, pile, batke, ma kaj imaš i koliko imaš.

Grašak! Da graška obvezatno, no nisam ga imal, jegiba!

Poslije početi podlijevati vodom, pa vegete, pa pileću kocku i pustiti da krčka.
Nakon, cca 45 min, ma ja volim kad se raskuha,
naribati unutra tijesta napravljenog od:
-1 jajeta
-10 dkg brašna
-žličice soli

Ono, zmešati do tog "viskoziteta", da se ne lijepi za ruku.
Kad kuglu hitiš u vrata friđa, nesme se zalijepiti.

Ribaš na ono najkrupnije "oko", na ribežu.
To se kuha max., cca., appx., okolo, odprilike, max., cca., appx.:
5-6 min., ne više!

E!
Jel ima ko da ima doma kakav "fondue", kaj ga je dobil na svadbi, kao,
poklon, (a u sebi si mislil: e, jebo sam ti mater za ovaj fondi. Kad buš se ti ženil, udavala, kupit ću ti isto, ali duplo veći, maspater),
a da mu ne treba iiiiiiiiiiiiiiiiii
želi ga donirati????????????????????

Ja dođem po njega, ili platim poštarinu.
Mislim, to suđe je zbilja kretensko, no nekaj bi probal.
Ili!
Di ima kakva takva pizdarija od keramike za kupiti, ono na svijeću,........

i

molil bi pacijente tipa forumaša:
-čuj, ja neznam di toga ima, ali..............................................
da odjebu!!!!!!

Ono, postaviš pitanje, a javi ti se 200 kretena koji ti ne odgovore,
neg trkeljaju ko naši političari, maspater, popizdim!

Kaj još?

E da!
Procvala mi salata na balkonu.
Ta potočarka mi tak draga, da mi je je žal više jesti.






- 17:42 - gukni (6) - štampaj - #

23.05.2012., srijeda

Čudni snovi

Čudni snovi

srijeda , 23.05.2012.
Sekvenca 1.

Ona stoji u čipkastom, prozirnom korzetu.
Prilazi joj druga sisata plavuša i počne je milovati po grudima.
Ja gledam.
Šutimo.

Sekvenca 2.

Krava, june u kombiju. Kombi nema bočne stranice.
Prilazim, milujem june po glavi.
Tijelo joj je umotano u platno.
Sjedam u kombi i krećem ka brdu.
Na vrh brda, nema vrbe da mrda, samo čovjek i manje čoviek, tj., neka žena.
Predajem im junicu.
"A gdje je platno?" - pitaju me
Okrenem se "nizastranu", kad netko nosi platno, držeći ga za kraj, dok ono valovito vijori prama nama. Usko i dugačko.

Sekvenca 3.

Ja u dućkasu.
Nešto pričam sa blagajnicom.
Smijemo se i lijepo nam je.

Ostalo sam zaboravio, sem kraja.

Imam jednu neostvarenu željicu.
Da, sam, sagradim kuću, na ogromnoj okućnici.
Negdje jako daleko u nekoj vukojebini.

Kažu jučer na radiju:
-kriza će do 2016.

Te Marković, te rat, te 2 X HDZ, te 1 X ovi, godina 2012.
Non-stop neki kurac!
Za ovog života, zajebi!
Jedino taj Loto, to mi je jedina šansa, to treba igrati.
Nada u dobitak!

E sad taj kraj, taj doživljaj i moje svjedočenje.

Sekvenca zadnja: "the day after"

Pogledam u nebo!
Počeli se skupljati crni oblaci.
Počelo grmiti, munje sijevaju.
Odjednom tišina.
Par sekundi iza toga, odozgor se ču duboki glas:
-pa Alexa, pička ti materina, uplati više taj jebeni Loto!!!!

I ništ, uplatil sam ga.



Inače ne igram, porez na budale, no kak sam postal očajnik,
..... pa sam si mislil, koliko toga da uplatim.
Ma minimalno, samo dvije kolone i taj Jocker i to je to,
jer, ak te hoće, onda te bu,
tj., čemu kombinacije, ak si u kombinaciji, ak te oče, mislim,...Otac.

Ak danas dobim, prvo idem u crkvu, se krstiti,
a ondak polako kuću graditi!
I gajbu pive bum si zel i tak bum se nažlempal, da bu strahi!
- 16:55 - gukni (16) - štampaj - #

22.05.2012., utorak

Osunčani doručak

Osunčani doručak

utorak , 22.05.2012.
Pričam s mlađim kolegom.
Jako puno ljudi su mu dužni para i para.
Velim mu:
-moraš preći na "solarno plaćanje".
-kakvo je to?
-pa kaj još nisi čul za to?
-ne
- pa, pare na sunce, a ondak bumo delali

Nije da ljudi nemaju para, već se to obezobrazilo, kao i država.
Ovih mjeseci sam popravil, susedima i poznanicima pun kufer kosilica,
klepal kose i motike,.............
kune da bi dali, maspater.

Dobro mi veli Zmaj.
Ti se sprijateljiš s ljudima i onda kad treba naplatiti:
-pa kak da prijatelju naplatim?

Zato i nemam.

A zbilja je istina, ono, kad ti se dogodi da ti netko sa kršem od auta dojde pred radionu da mu nekaj popraviš, privariš, da ti da bar 20 kuna za pijaču.

Kad ti dojde s Merđom, 99,999 %, da nikaj nebuš dobil.

Howg! Ja sam govorio!

Možda me doručak razveseli!


- 16:41 - gukni (20) - štampaj - #

Osunčani doručak

Osunčani doručak

Pričam s mlađim kolegom.
Jako puno ljudi su mu dužni para i para.
Velim mu:
-moraš preći na "solarno plaćanje".
-kakvo je to?
-pa kaj još nisi čul za to?
-ne
- pa, pare na sunce, a ondak bumo delali

Nije da ljudi nemaju para, već se to obezobrazilo, kao i država.
Ovih mjeseci sam popravil, susedima i poznanicima pun kufer kosilica,
klepal kose i motike,.............
kune da bi dali, maspater.

Dobro mi veli Zmaj.
Ti se sprijateljiš s ljudima i onda kad treba naplatiti:
-pa kak da prijatelju naplatim?

Zato i nemam.

A zbilja je istina, ono, kad ti se dogodi da ti netko sa kršem od auta dojde pred radionu da mu nekaj popraviš, privariš, da ti da bar 20 kuna za pijaču.

Kad ti dojde s Merđom, 99,999 %, da nikaj nebuš dobil.

Howg! Ja sam govorio!

Možda me doručak razveseli!


- 10:00 - gukni (1) - štampaj - #

21.05.2012., ponedjeljak

Aukcija

Aukcija

ponedjeljak , 21.05.2012.
Ulje na limu: "Landscape"
1000 X 900 mm
by alexxl - 400 kn



Salata by alexxl, "for 2"
100 kn



Baciklo s disk kočionim sustavom, amortizerima i tim MPE 3...4 CD playerom, ....tamo iza disk kočnica, isto by me,
4.000 kuna



Sebrna medalja, Beograd, jučer, Luka, made by čaća Alexxl,
NEPROCJENJIVO!!!!!







- 17:06 - gukni (10) - štampaj - #

20.05.2012., nedjelja

Sam

Sam

nedjelja , 20.05.2012.
Sam u kući,...........69 dio, ili
Pale sam na svijetu, ili
sam sam se rodio, sam živim i sam bum crknul.

Ode Zmaj delati, stariji isto dela, a mlađi u komšiluku.
Ja sam!
Da bar imam neku šocu, sad bi bila šansa.
Nas dva goli, pa lovice, pa ko koga ufati, taj toga, hmmm, je...lte!

I za koga danas kuvati, za koga?

No prvo zajutrak!
Pa kom bum, ak nebi sebi.

Gledam nekaj Crno jaje, a ono, gle tanjura, ko da je neko hitil petardu u tanjur.




To po rubovima tanjura!
Dobro da ni nekaj tekućijeg, pa ti konobar donese to za stol,
sa umočenim palcem nutra, cccccc.
Seljačine!
Meni da tak nekaj donese za stol, prvo bih mu rekel da si to Gospođi mami odnese, a ondak bi ga poučil!

Treba to znati servirati.
Ništ ne velim, nisam neki majstor i neznam, ali
danas sam se potrudil.
Pa o meni se radi.
Vi sam si govoril.







Jebi ga, nemam kaj delati, pa krstim jariće po kući.

Update
Stigla sinčina.
Nema zlata, a kak bi ga i bilo kad je kralj Petar sve odnesel u Londru.
To malo srebra se našlo.
Tatek to stavil na stelažu, pa bum zutra zakucal na zid, da mi susedi nebi sada i oca i majku. Polnoć je!

- 11:39 - gukni (10) - štampaj - #

19.05.2012., subota

Crno mi se piše

Crno mi se piše

subota , 19.05.2012.
Hercegovci!
Oni su krivi.
Taj crnjak!

Ja i on, jučer, 5 litri crnjaka!
Pas mater, valjda sam ondak, onak pijan, ugljena jel,
kad mi danas, stolica sva crna!

Tak mi je znalo biti i od bambusa, pa sam mislil da je to zbogradi Cole,
no, zajebal sam se.

Danas sam bil u bazenu.
Ne u kupaćima, već u radnom odijelu. Ja i brusilica, maspater.
Inače normalni ljudi izađu iz bazena, mokri i čisti, a ja,....cccccccccc,
Ko da me negdo hitil u brašno.

Sad se lijećim, ....čistim.
Solo salata!

Rajčica, bunarka, medvjeđi luk (valjda je, koliko je vjerovati pijanom beraču),
potočarka, malo sviježeg kopra, sok limuna, co, junferičino maslinovo.








Huuuuu!
Aleluja, braćo i sestre!
- 15:19 - gukni (6) - štampaj - #

17.05.2012., četvrtak

Bazga

Bazga

četvrtak , 17.05.2012.
Kad zbrojiš sve recepte ispada ovako:
-10 cvijetova
-1 l vode

namakati 24 sata
ocijediti i na to

-1 kg šećera
-cca 15 grama limunske kiseline, ili još pride pravog limuna.

Zmutiti i u flaše.

E sad, ak delaš toga 100 litara, ono da dočeka slijedeću godinu,
ondak treba i malo prokuhavanja i kaki konzervans i sterilizacija i pasterizacija, no to me ne zanima.

Šećer je inače konzervans!

Ja to ne................, ma fuj, bljak, deca to.

Skoro sam se usral berući to:
Berem ja to, berem, kad, odjednom, lom u grmlju i
ŠŠŠŠŠŠŠŠŠ, topot, klopot, topot, slično konju.
Nisam vidil, tam kroz šipražje.
Ili je vepar, ili srna, srndać,
no po intervalu klopotanja, prije nekaj dugonogog.

Pa mogel sam poginuti radi jebenog soka, maspater i soku i jagodama i trešnjama.










Heh!
Nabral sam si i medveđeg luka.





Samo za Teobaldu!

To moraš biti kretenčina da zameniš sa otrovnom đurđicom i još + toga,
ideš jesti.

Kao sunčanicu sa zelenom pupavkom.
Zbilja su si slične, treba probati, ili ko ona kretenka iz Istre,
to sa češnjakom, pa ako češnjak pocrni, e onda je otrovno.

I kretensko zdravstvo, takvu kretenku šalje u kr, ma ne, u Italiju na transplataciju jetre, a stara kornjača ima 100 godina i glupa je ko kurac.
A mi to platimo, te njene egzibicije, maspater.
Nemrem bilivit.

I ondak Zmajev ručak, ono tjestenina i picek u umaku od vrhnja.
Naribam gore sira, pa u mikrovalku na grijanje, a umak joj se pretvoril u "ulje", bem ju u bulju, a na balkonyu, gle kopra!



cakcakcak, bešamel i fertih

No, bu, drugi put!

Eto, kak je meni teško












- 17:23 - gukni (13) - štampaj - #

16.05.2012., srijeda

Neće grom, hoću ja!

Neće grom, hoću ja!

srijeda , 16.05.2012.
Praskozorje.




Danas sam se probudil?
Pa baš i ne.
Popijem jednu kavu, nikaj.
Tlak 25/10, tih mililitara, ili većkak.

Popijem drugu, isto nikaj, ooooo maspater.
Krenem na grunta, nema se kaj čekati, ali kratkim putem, ipak je kraće.



I dalje tlak skoro nula.
Počnem delati, kad fala blogu eto spasonosnih grablji.
Tada sam se razbudil.



Pa nemreš tak polusnen bauljati okolo, a zvijerad vreba.
Jedan neoprezni korak i na, ugrize te Slijepić, mislim,
ni on kriv, ta slijep je, kaj kurac on vidi, kaj grize, a mora!



No, sva sreća pa tata ima lijeka i za tu zvijerad.
Uvijek naoružan, a ti si mami sikći, tak da znaš!



Jebem ga smotana. Stalno moram paziti, da ga slućajno ne zrežem.

A i ove!



Sam zuje, a od zujanja nike koristi.
Ni grama meda, jebo ih međed.

Inače hortikultura o.k.







Dada, u pravu ste, to je albino bor, treba neki kurac znati o genetiki, pa si ga ondak moreš i imati. Nenene, nije kreč.

Kad tam, van grunta, u džunglama Patagonije, ručak.
Da ručak, to lijek.
Kopriva!
E sad se osvrnimo na naslov posta.
Znači, neće grom u koprive, ali ima ko oće.

I ajmo, berba.
Ja to golim rukama. Uopće ne žari! Malo!
Najbitnije je da u koprive nejdeš golom guzom i kitom.
E ondak je zajebano.

Naberem ja toga.
Samo vrhove.
Ono od 6-8 listova, dole je drvenasto.



Pa pranje



Pa blanširanje, ono da se oslobodiš "žara", zapraf, mravlje kiseline.



Cijeđenje



Voda se ne hiće.
Zalije se cvijeće znjom, kipućom normalno, bem te smotana, cccccc,
ili u špricu pa špricati po listovima, kao folijarno gnojivo, znači intravenozno, rekli bi hašišari.



Ili čaj, bljak.




Gle, ove masne fleke, to i ulja ima u sebi.
E ljudi, to je afrodizijak, to.
Popiješ to, pa malo koprivom tam dole, jebate, tak naotekne, a valjda i od tog željeza kaj ga ima, mislim ono, tvrdoća.

I nikaj!
To sam strančiral, većinu ostavil u vrećicu za pitu od koprive, pa u škrinju,





a dio:

zgulil dva krompira i na sitno, kockice, stavil kuhati.

skosal malo vlasca i češnjaka pa na maslinovo

u krompir pred kraj dodal goveđu kocku i žličicu vegete

na onaj češnjak i vlasac, hitil blanširanu koprivu, minuta, dvije, kajjaznam,
možda i tri, pa u krompir i na čušpajza.

Mmmmmmmmmmmmmmm izvrsno!




















- 18:33 - gukni (12) - štampaj - #

15.05.2012., utorak

bela Rada,... bela tetka na trapezu

bela Rada,... bela tetka na trapezu

utorak , 15.05.2012.


Je!
Da bi bilo smisla u ovom besmislu, prosim
uključiti zvučnike, o.k.?




















- 17:28 - gukni (6) - štampaj - #

14.05.2012., ponedjeljak

Lekar Živojin

Lekar Živojin

ponedjeljak , 14.05.2012.
E taj sam, ali za biljke.
Danas smo liječili surfinije.

Gledam, ono list žut, dijagnoza, fali željeza.




-Alo apoteka
-kae
-to i to
-fali železa, imamo nekaj takvoga, 2 deca, 25 čuna
-ma evo vama moja čuna, nedam, n e d a m
staraaaaaaaaa!
-kae, kaj se desilo?
-se sečaš ono kad si bila maloum.., ovaj malokrvna, pa si si donesla onih pol tone Feruma u tabletama?
-da
-jel ostala kakva tableta?
-da

Mislim ono, ak nama višim bićima to pomaže, kaj nebi i biljkama.
I napravim ja eliksira.







E sad čekati.
To treba pun kurac vremena da to ode u zemlju, pa ondak kroz korijen u list, no
tata bu to folijarno, direkt intravenozno, kroz list.

Kopriva ima tog železa ko u priči.
Razmočiti u kanti vode, koprivu, pa procijediti i u špricu i špricaj.

List bi trebal ovak nekak biti zelen.



Hit sezone o.g., na mom balkonu, mi je bunarka i potočarka.

Sve ja sijam po balkonu, sve i paradajzove, a jednu godinu i red kuruze,
normalno, sa grahom,
pa ko god mi je prošel pored, ispod balkona, zapravo nije ni prošel,
već su se ljudi valjali dole od................ smijeha.

Sam se vi smijte, gle prinosa!



Mengele je goli kurac za mene i tu makrobiotiku, ili već kak, to oko tog graška.

Pol kvadrata, pol kvadrata, ne jebem živu neprijateljsku silu i ostale fortifikacijske objekte, skup sa oklopljenim vozilima i tenkovima,
bez artiljerijske pripreme.
Smrt Fašizmu!!!!





A gle ovo!




Već sam ja to sebi šišal sa škarama za šalatu i sad, cvaknul ja par listića poprek i gle, nema da vene, tak je ostalo par tjedana (žute strelice),
a crvena strelica, e to je uljez, koji????
Trputac, super biljka, ali brate odvratnog okusa, ubi blože.

Mislim, ono, tak, da se zna!
Ne ždere Alexa samo mesinu, ja i po biljkama, cccccc.
Pivo od krmenadli, ili vino od telećih jetrica?
Rakija od muda labudova????

Obožavam biljke!


- 18:00 - gukni (14) - štampaj - #

13.05.2012., nedjelja

Globalno selo i blogerska druženja

Globalno selo i blogerska druženja

nedjelja , 13.05.2012.
Ahhh, kad se sam setim onih opasnih vremena,
i onih krvavih borbi, protiv nam mrskog HDZ-a,
koji su slali kordone policije sa oklopnim vozilima na nas............



Našeg križnog puta................Bla.., ovaj,... mesničkog polja....





Palih drugova,...........ma, se sećate da je tak opal gledajući onu sisatu, da si je i ruku strgal...............smotanog.



Ubačenih elemenata sa strane...........



Davna vremena, opasna vremena!
Kao, sad nam je bolje, fol, maspater i vremenu i kiši i + 12!

Ondak ona foto druženja, nagrade, pa čak i posel za Novu tv,
ma lijepo.
Hvala Bugenvilijo!



Tu sam upoznal još 30tak blogera.
Super.

Danas sam se našel sa PMS-om. Upoznah "svinjčeta".

Čovjek je "ilegalac" i želi takvim ostati, pa od slika, na vam ova.



Osim, što dijelimo slične svijetonazore u ničem drugom nismo slični.
Em je mršaviji, em je mlađi, em je zgodniji, em je školovaniji,
emti, vjerojatno i bolje pjeva od mene.
Čovjek je malo opičen na nauku, pa sam mu pomogel malo oko kuće, kao hausmajstor.
E, fakat je istina da ti s doktoratima, da su sa šrafcigerima na Vi,
makar sam i ja danas bil malo na vi sa šrafcigerom, poslije 5-6 rakijica,
pa me Svinjče upozoril:
-ne, ne, na desno treba

I radi, puno radi i zato je slabo na blogu.
Eto zakaj ga nema.

I znate koga mi je želja upoznati?

1. Teobaldu
2. Toxicu
3. na, mozak mi se zblokiral, ma onu kaj je malo u Sarajevu, a malo u Splitu,.....ona kaj se svako jutro probudi.
Stalno mi Neverin na pameti, iš, iš, išššššš..........
makar bi i njega volil, no, upoznati, ne valjda okinuti, cccccccc.

No, te za sada.

Guba je taj naš blog, baš guba.
Ono, stvarni, virtualni frendovi, poznanici, pa se jednog dana nađete.

Windici sam poslal onaj fishbone od inoxa, ona meni malvaziju,
Bugi mi dala "mu err" gljive,
od Golden age-a dobih kristalnu kuglu, ja nekima pomoć oko designa i html code-ova, Nova meni honorarnog posla.

Baš smo vašar, sajam, sajam taštine.

Pusa svima i najte kaj zameriti.
- 22:11 - gukni (19) - štampaj - #

12.05.2012., subota

Paella, oli ti paelja po Vuku

Paella, oli ti paelja po Vuku

subota , 12.05.2012.
Evo, post sam započel, a sad idem u kuhinju to skuhati i poslikati,
pa bu post bil gotov popodne.
Neobično, zar ne?

Raspizdil me jučer Zmaj!
Danas dela dnevnu, a ja i deca sami doma.
I sad, kao jučer:
-stari, imaš u škrinji lignje, pa si napravite rižoto
-"pa si napravite", a od kad to deca znaju kuhati?
-no, napravi im
-koliko lignji ima?
-paketić od 1/2 kg
-dam se kladiti, neočišćene! To očišćeno, sfrigano, bu bilo 10 dkg,
jebem te škrtu. Kaj glumiš Isusa? Sad bumo se mi s time nahranili, ccccc.

I ondak je počela:
-blabla, računi, struja, voda, plin, Diners, American, Master, svijetska kriza.
-ma jebem ja vas, sve skup, eto, maspater.

Simultano, moj mozak dela na drugoj valnoj dužini, "blink":
-a ima u škrinji kaj picekovog mesa.
-nema, sam kokoš
-dobro bu bilo, a skočiš još do dućana po dagnje i gambere, kozice?
-e ne mislim, računi su, blablabla
-ooooo jebate di se gasišššš?

I tak, paelja bu bila od riže, piceka i tih jebenih lignji,
+ to nekaj povrća

Šafrana nemam, a i ne mislim ga imati.
Inače ga kila košta 15.000,00 €, ono, btw, maspater, a sam boja rižu.
Zato tata ima kurkumu.

Idem sad kuhati, pa se čujemo kad skuham, eto,
ajd bok!

Update 11:00 h GWT, ili, već kak.
Na, kurcem nisam mrdnul do sada,
Vrtim se po kući, ko prdac u gaćama.
Sam sam one lignje očistil.
Znači 1/2 kg............
260 gr. čistih
140 gr. smeća,
= 400 gr.,
a di je ostalo, pitaj bloga?
Shlapilo?,....pa kak sam brz čak i moguće.
Zmrznuta voda!!!!! Maspater lopovsku i trgovcima!


Novi update! 12:41 h.
Eno krčka, sad će!
Ja to na čušpajz!


Još noviji update! 12:42 h.
Ovo je post u živo, hehehehe!


cca 13satova


Aaaaaaaaaaaaaaa, kurcufala!
Gotov ručak, a ja se natrpah.
Sad idem hititi par fotki tu na post, pa malo odkrmiti.
Natočil sam se crnjaka, a on dela svoje.

Idem, odozad, kak inače čitam novine.



Je čušpajz, ali dobar čušpajz, ma kajkurac dobar, odličan!!!!





Ovaj inox wok, to vam je drek, ništ, nula od woka!



a ovo sam ja i taj drek od woka!




peršing i češnjak + vino, belo i crno, a ja sam fol, onaj iz Prljavog Kazališta,
Davorin, kak ono,....Bregović????



Tu riža dođe, prethodno oprana i močena u vodi.



kuruza





Jedva gledam, ubi me crnjak!







Znate kaj, ajte se svi skup, zmenom, jebite.
Ja nemrem više gledati, odoh krmiti.
Stal sam na 9. fotki, pa resto navečer, aleluja!

+ gratis nekaj texta

Update svih updateova....17:30 h. srednjehrvatso vrijeme.
Baš sad je jedem. Još bolja je, ovak provučena kroz mikrovalku.

















Upsss! Jedna lepršava od jučer. Ma neka je.

I dinjstal ja to.
Prvo sfrigal na maslinovom, lignje, pa s njima van,
pa ondak luk i piletinu, pa na to ta povrća, pa pred kraj,
vegeta, kocka juhe, kurkuma, bijeli biber, vina bijelog, vina crnog,
koncentrat rajčice, iscijedil jedan limun, ukrčkal i to je to.

Da sam kojim slučajem del unutradagnje, al ono sa školjkom, pa kakvog škampa, cijelovitok, pa "boce" od bataka, to bi onda i nalikovalo na nekaj.

Ma i ovak je zasitno i odličnog okusa, a brzo se možeš još dotrpati,
da se ne baci, jelte?

I još da je Zmaj doma, a deca vani, pa udariš poslije koridu, onak goli po stanu, a joooooooooooooooooooooj, tak bi je upiknul, da bi mukala.


- 09:03 - gukni (18) - štampaj - #

11.05.2012., petak

Dlaka i jaje

Dlaka i jaje

petak , 11.05.2012.
Ah, malo filozovski post o životu.
Ono, u stilu dragog mi kolege, tu sa bloga,...........NF.



Komad stubišnog plota.



Pogled s exclusive , dole, di je stoka sitnog zuba.





Malo opoja, gablec.

I kaj ti je život?
Danas jesi, sutra nisi!





Veli predivna gazdarica:
-dečki, jel se može pomoći tim smotanim grlicama?

Mi:
-G'đo, kaj to neki problem?

Od sada, barem za taj par grlica, važi:
"danas jesi, a blogme i zutra buš"

Dojdem doma, a ono operacija.
Dlaka svud!
Džukela mijenja krzno, a Zmaj operira.



Hitim pogled prek balkona, velim, petak je, sunce me ubi danas,
kadli,....... vidi inspiracije, vidi lepršave energije.
Potrčim ko sumanut po fotić, Zmaj će:
-stari, pa kaj ti je, si ponoril, .............

a ja klik, pa klik:

-ma sve O.K., bil je tu na cvijećeku neki leptirić, pa da ga uslikam,
znaš mene
-ahhhhhhhh, jesi šašav, a ja pomislila da si si vidil duha pokojnog dede Pantelije.




- 17:47 - gukni (7) - štampaj - #

09.05.2012., srijeda

Za one kojima još uvijek nije jasno odakle financijska kriza

Za one kojima još uvijek nije jasno odakle financijska kriza

srijeda , 09.05.2012.





Helga je vlasnica bara. Ona shvaća da su uglavnom sve njene mušterije nezaposleni alkoholičari i da se od takvih mušterija njen bar ne može izdržavati.
Da bi riješila ovaj problem, ona radi novi marketinški plan koji dozvoljava njenim mušterijama da piju "na dug", ( piješ sad / platiš kasnije ).
Helga knjiži dugove svojih mušterija i praktično im odobrava zajmove za pice.

To se brzo pročuje i kao rezultat - mušterije navale u Helgin bar.

Vrlo brzo njen bar ima najveći promet u gradu. Kako mogu piti na odloženo plaćanje, nitko od mušterija se ne buni sto Helga s vremena na vrijeme podiže cijene vina i piva - najčešće konzumiranih pica.

Kao dodatna posljedica ovoga, dolazi do ogromnog povećanja bruto prihoda. Mladi i dinamični potpredsjednik lokalne banke prepoznaje ogromni budući potencijal ovih dugova i povećava Helgi kreditni limit u svojoj banci. On ne vidi nikakav problem oko toga, jer iza svega stoje dugovi nezaposlenih alkoholičara - mušterija kao zalog !

To brzo primijete i eksperti za burzovno poslovanje u centrali banke i smisle način kako da ostvare ogromne bonuse pretvarajući ove zajmove u ALKO-OBVEZNICE. Ovim vrijednosnim papirima se onda trguje na svjetskoj burzi.

Naivni investitori u stvari ne razumiju najbolje da su "preporučene" akcije koje su kupili - u stvari dugovi nezaposlenih alkoholičara i tako cijena obveznica stalno raste !!! i uskoro postaju jedne od najboljih za trgovinu u nekim od vodećih državnih brokerskih kuca.

Jednog dana ( iako cijene akcija i dalje rastu ), menadžer u lokalnoj banci odluci da je ipak vrijeme da se zahtjeva plaćanje duga izdanog na račun odloženog konzumiranja alkohola u Helginom baru. On obavještava Helgu, a ona onda zahtjeva plaćanje od strane svojih mušterija, ali - kako su oni samo nezaposleni alkoholičari naravno da ne mogu platiti.

Kako Helga ne može ispuniti njene obaveze u vezi zajmova lokalne banke, ona proglašava bankrot. Bar se zatvara i njenih 11 zaposlenih gubi posao. Preko noći cijena ALKO-OBVEZNICA pada za 90%.

Urušena vrijednost obveznica uništava likvidnost banke: banka ne može vise odobravati nove zajmove i njena ekonomska aktivnost biva zamrznuta. Kako su dobavljači također odobravali Helgi odloženo plaćanje i cak investirali u obveznice visoke vrijednosti, sad moraju otpisati sav njen dug uz gubitak preko 90% pretpostavljene vrijednosti obveznica.

Njen dobavljač vinom proglašava bankrot, zatvarajući porodični biznis koji se uspješno odvijao pune tri generacije; njenog dobavljača pivom preuzima konkurentska firma koja odmah zatvara lokalnu pivaru i otpusta svih 150 radnika.

Srećom, banka, brokerska firma kao i njihovi direktori spašavaju se multi-miliunskom infuzijom od strane vlade,bez dodatnih obaveza. Fondovi neophodni za ovo izbavljenje biti ce osigurani iz novouvedenih poreza koji padaju na leđa zaposlene srednje klase građana, koji uglavnom ne piju alkohol i nikad nisu ni bili u Helginom baru.


No tata ima riješenje da izađemo iz recesije,
oooooo ....em vas tupaste.


- 19:27 - gukni (7) - štampaj - #

08.05.2012., utorak

Dinamika

Dinamika

utorak , 08.05.2012.
Život mi postal dinamičan, valjda radi čiste pohlepe pojedinaca.
Što čovijek more napraviti u 8 h rada + 100 km, zbilja čudno.

Kad dogovoriš nešto, po npr. 100 kn, pa te ovaj počne cijediti maximalno,
200 %, e ondak si se zajebal i to nešto, dogovoril, zapraf za 50 kn, jegiba.

Dinamika i stres, nikaj drugo.



I ondak dojde kraj radnog dana i kreneš doma, dragoj dječici i ženici.

Četrdeset godina braka, npr., kak li bu to izgledalo,
kak zapravo izgleda 40 godina braka u 10 sekundi, kak???????


- 17:09 - gukni (7) - štampaj - #

07.05.2012., ponedjeljak

Jedan brzi

Jedan brzi

ponedjeljak , 07.05.2012.
Ha, radni dan!
Za ručak ričet,
pa sam prvi tanjur s parmezanom, a drugi s bučinim uljem.





Eto, to je to, danas od mene.
Žurim!
Deca su kudkoji, a ona u kupaonici.
Rekla mi:
-čim izađem van, odi operi više taj veš!















- 17:52 - gukni (3) - štampaj - #

06.05.2012., nedjelja

Pašticada

Pašticada

nedjelja , 06.05.2012.
Da sam je pogodio, pogodio sam je.
Umak je bio fantazija, a i njoke.
Meso isto.
E sad, šta je to pašticada?

Moja je prava, tvoja nije, treba ovako, pa onako,
ide ovo meso, a ne ono meso, sa "konšervom" bez poma,
prošek, ili vino, svinjska mast, ili maslinovo..................................

Nemojte molim Vas!!!!
Ako ćemo pravo, onda svi vi krivo radite, jer prava pašticada je sa konjetinom,
a ne govedinom.
Gore od Venecije, Verone, preko Istre, Primorja, Dalmacije, Levanta, do Egeja, tisuće kombinacija i svaka je dobra.

Po meni, treba rajčice, obavezatno. Nekad se nije stavljala,
iz prostog razloga, jer ju Columbo nije još otkrio.
Svinjska mast da, obavezno, jer je govedina, junetina suha.
Maslinovo poslije isto, jer maslinovo, to je, to je, to nam je Bog dao.
Vino?
Ma dosta, da počnem.
Jučer sam stavio meso u pac.
Komad junetine od vrata.
Zašto to meso?
Zato kaj je bilo po 52 kune kila, a od buta, npr. jebenih 67 kuna, eto zato.
Po meni bi najbolji bio, lažni biftek, gov. "pisanica", jer već ima formu valjka i fino bi se dala rezati.

Zbušil sam džepove po mesu, pa u njih finog dimljenog špeka i češnjaka.
Stavil u zdjelu, zalil sa čašom kvasine, stavil povrće i prelil vodom,
pa u friđ.
Od povrća, mrkva, korijen peršina, celer, pa njihovo lišće, češnjak i luk.



Dobro bi bilo, kad bi bilo, kad meso ne bi imalo ove mrene, ovojnice, jegiba









Danas!

Zvlekel meso vanka, ocedil, povrće posebno, a grančice, stapke peršinga isto posebno.



Na dobro zagrijanom suncokretovom ulju u rajngli, prepržil sa svih strana pečenku, kak bi joj začepil pore. Pred kraj sam dolil i malo maslinovog, da zamiriši.





Zmaj je jučer oribala šparet.
Daj pogle kaj sam joj napravil.



Zadavila bu me!

E, ondak sam u padelu del dvije žlice svinjske masti, pa kad je ugrijalo, na to sviježi crveni luk i dinjstal.



Pošto nisam imal goveđeg temeljca išel sam napraviti neki fake.
Onu vodu od paca sam hitil.
One grančice peršina i celera, lovorov list, par komada, 4-5 klinčića,
10tak zrna bibera, što crnog, što zelenog, prstohvat ružmarina,
žlicu vegete, goveđu kocku, mislim da je to, to............



Na požutjeli luk, dodal povrće od paca i dalje dinjstal nekih 10 minuta, pa u to pečenku, pa još dinjstal, kasnije podlijevakući "temeljcem".
Dodal sam još deci kvasine u dinjstanje.





I zalil temeljcem + 1/2 litre crnjaka, te ostavil da tiho krčka, cca uru i nekaj.
Poslije sam ja to otklopil, kak bi isparavalo malo vani, ono da se reducira.

Ondak sam se hitil na njoke.
Malo sam experimentiral. Oko forme.
Čevapi od prstiju me baš i nisu slušali, a i češalj je s prekratkim zubima,
no tata je stekel nauka, pa bu si napravil alatku za tu pizdariju.

Da! Tjesto je od krompira i brašna, s više krompira, da njoki budu mekši.











U slanoj vodi naravno.



i malo ulja, a izgleda da je moglo i dvije minute manje, no huz ker,...fuck.



Vratimo se mi na pašticadu ae, e, ae, čuj spikera!

Pa puk u saft Konšervu poma, pelata.









Pa jednu jabuku na kockice, pa 5-6 šljiva, malo brusnica, ono, čist iz zajebancije.





Meso vanka



Štapnim mixerom zmuljal sve to u prekrasni umak, pa dodal još zeru šljiva i brusnica, da poslije onak "podlete" pod zub, ko iznenađenje.



Meseko se odmaralo pod alu folijom.
Razrezal sam ga, posložil, prelil umakom i
e ljudi, baš sam pogodil, jako sam zadovoljan.
Umak je strašan.
Bil sam dodal još malo origana i muškatnog oraščića u kuhanje,
a onaj temeljac,.....njega sam dolijeval kroz cjediljku, ono, da ne utrči nekaj
krutoga.









I nalil sam se crnjaka i zakrmil do maloprije.











- 22:22 - gukni (12) - štampaj - #

05.05.2012., subota

Nemaimanemaima......, nema naslova!

Nemaimanemaima......, nema naslova!

subota , 05.05.2012.
Danas sam, osim kaj sam bil na Zmaju, pa iza nje, pa ona na meni,
pa 69, pa 96, ma nema di me nije bilo, svaka mi čast i sve me boli,

...............bil sam pretežno u kuhinji.

Kuhal sam junetinu s povrćem, juhica, salatica,
a za sutra sam stavil u paca, komad junetine, ono alla dalla pašticada,
no o tome sjutra.
I kak sam ja to?
Junetina od vrata, ne masna, pa soli, biber, senf.
Ondak sam pripremil povrća,..... mrkva, celer, luk, peršing, paprika babura i za juhicu od pilećih hrptova, te abfala, ovih masnih od junetine, te za ovo danas, te za sutra,..... za pac danas.



Ha! Vraga bi ja to sve napravil da mi nije junačke desnice i mog santoku noža.
Nema mile lale!

Halbe trinken, halbe Ša,...Santoku geben!



















Nikaj, na maslinovom počel frigati luka, pa kad je zažutilo, meso na to,
pa kad je to, "zarumenilo", mrkva, peršin korijen, paprika, pa pirjal,
pa to poslije prebacil iz woka u inox rajnglu, pa dodal, zapravo, prelil
s Vrancem i vodom, pa to krčkalo uru vremena, pa dodal, lovorov list,
malo timijana, češnjaka, pa govedu kocku (fol temeljac), list peršin, celer, još krčkal poklopljeno, pred kraj otklopil da isparava, da zgusne i to je to.















Za prilog restani krompir, a za salatu, mišung,.............
-bunarka
-potočarka
-zelena
-vlasac
Ja sebi sa bučinim uljem, da nebi imal problema sa prostatom,
makar mi Zmaj veli, da se manem alkohola i da više fukam,
pa problema nebu,
a Zmaj sebi sa maslinovim uljem.











Prek sam si limuna scjedil.
I na kraju balade zaboravim fotkati servirano.

Vele da je danas mjesec poseban??????????????
Treba ić vidit to i fotkati!



Mali update!

Došel pulen iz Vukovara!





Usput sam, idući po njega, mobačem ufotkal Mesec



pa fotićem, onak, prekokurca............



Setil sam se jedne svoje, arhivske................



Da mjesec, dvanaest mjeseci, da mjeseci,..................
godina dana!




























- 20:57 - gukni (5) - štampaj - #

Vukovarska regata

Vukovarska regata

Imam problema sa detetom!
Lupaju ga hormoni!
Ni više tak, tak mali, klinac.
Narasel u dva metra,
Kao koplje.

a ugledal se na šašavog taju.................

Probudim ga u 4:00 h, ajde idemooooo!
Bus kreće u 5:00 h, ono, s..., pišanje, malo odojka, kakav gemišt, luka,
pa da ide dete po to zlato.

Ma vrag zlato!
Komad špijatera, pa malo, ono, fol,....eloksirano.

I sredi on sebe i ode na balkon, vidit, kakvo je vrijeme, kad odjednom:



-ooooo, jebem ti mater, pa si ti normalan? Pa 4:30 su!!!!????
-ma daj stari, pali pilu, idemo!!!!!
-e, znaš kaj, budi danas 4.,....5., ostani dole i ne dolazi doma, maspater!!!!
- 13:43 - gukni (1) - štampaj - #

03.05.2012., četvrtak

E,...... jajebali ste!

E,...... jajebali ste!

četvrtak , 03.05.2012.


Bem ti, Teobaldoooooo, oooooo, Teobaldoooooo,....
kak se ono napravi da mjuza sama počne na blogu,
pa da NF popizdi!

Sad bum ja malo minđa!
Više kornjača!
Zobzirom na godine!

Nebum nikog zrezal, al bum vas udavil!
E da sam davitelj, tu sam meštar.



Stigel mi Santoku kuhinjski nož iz, a di odrugdje neg iz Japana.
Vele Nippon, oooo jebem ih smotane, ja pomislio, nekaj su zajebali,
pa mi poslali Zippa, maspater!

No, pravi!
Uh kak se minđasto osećam!

Sad idem jebat mater, mrkvama, peršinu, luku i to kaj nađem u friđu.
Ma na 100 tu, mikroni, prašina, jebo blender!

Mislil sam i Zmaju malo zrezati, proširiti, da lakše uđe, no zadnji put,
kad sam joj došel pod poplon, rekel sam joj u nju:
-uf, što imaš veliku picu,.....
uf, što imaš veliku picu,.....
uf, što imaš veliku picu,.....
uf, što imaš veliku picu,.....

-pa kaj mi to govoriš četri puta?
-nisam, samo sam jenput rekel!

Dobar tay ebay, a i PayPal.
Još me nisu zjebali nigdar, no, uvijek postoji prvi put!



Sva sreća pa su mi kartice prazne, heheehhe

Oti jebem, kak sviraaaaa!
A di su žuta slova, a di su velika slova na pasosu.
Maspater!

Crna Teobaldo, što učiniiiii
- 18:08 - gukni (16) - štampaj - #

02.05.2012., srijeda

Poljoprivrednici - neprijatelji svjetske demokratije

Poljoprivrednici - neprijatelji svjetske demokratije

srijeda , 02.05.2012.


Kaže Amerikanac, ... mi smo kopali 100 metara pod zemlju i našli smo telefonske žice stare 300 godina. Znači, ... već tako davno mi smo imali telefon.
Kaže Englez, ... nije to ništa, i mi smo kopali i na toj dubini našli kompjuterske kabele stare 300 godina. Znači, ... mi smo u to doba imali internet.
Kaže Bosanac, .... ih, ... i mi smo kopali 100 metara u dubinu i, .... nismo našli ništa. .... Prije 300 godina imali smo wireless ...

- 18:22 - gukni (7) - štampaj - #

< svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2