08.09.2011., četvrtak

plećka u rajnglici

plećka u rajnglici

četvrtak , 08.09.2011.
Od djelova krmetine, najobožavam plećku, ili vratinu.

Način pripreme ovog komada plećke, kaj je bil na akciji, jer se više nije mogel očuvati, nakon 480 odmrzavanja i smrzavanja,
zaklano tam negdi 1994.,
u Mađarskoj,........................., a dobro tretirano antibioticima,..................

je nastao radi moje škrtosti, genetskim mješanjem tate škotlanđanina i mame židovke + kaj je Zmaj međimurka.
Rerna mi je na struju i to guta, a gore plin, ....jeftinije.
Ja bi to najrađe na suncu, onak solarno, no kad je pljuga.
Samo jebenih 36 stupnjeva.

No, rajnglica,... ulja, zagrijati i šup nasoljeni komad plećke, cca 1.5 kg.
Ššššššššš....5 minut jedna strana, pa pet druga,
pa još jenput tak i meso se karmelizira, što je jako dobro.
Čepe se mikro pore, stvara se korica i sokovi ostaju nutra.









I kad je rumeno, poklopiti i smanjiti vatru.



Pa dinjstati i povremeno preokretati, slijedećih po ure, pazeći da ne zagori.
Meseko pušta vlastiti sok i dinjsta se.
E, kad nestane toga soka, treba početi dolijevati.

Obavezno s čajem od brusnice.
Tak mi je savjetoval naš kolega "Gospon profesor".
On sve dela sa brusnicom, već 30 tak godina!



Ma zajebavam!
Ali sam primjetil trenda, u kulinarstvu, da Chefovi-pacijenti, sve više
koriste čaj, na mjesto vode, za podlijevanje..
Probal sam sa zelenim, bez šećera i limuna, jebo ga patak, cccccccccc.
Mo'š mislit razlike drastične! Jedu govna!



I zadnjih 5 minut sam hitil nutra malo češnjaka, sitno sjec.,
radi arome, jer ga obožavam.
Zgasil plin i ostavil da se "odmara", odstoji.
Ne valja vrućr meso odmak rezat, jer izlaze "pare-sokovi"
i meso se zdrveni.
S čim Zagorci lože peć, a počinje sa slovom "Z"?:
-Zdrvimi, jeba ga patak!





Pa safteka gore



I pomfrita-vrita zkečapom.


- 18:57 - gukni (7) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< rujan, 2011 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2