Od djelova krmetine, najobožavam plećku, ili vratinu.
Način pripreme ovog komada plećke, kaj je bil na akciji, jer se više nije mogel očuvati, nakon 480 odmrzavanja i smrzavanja,
zaklano tam negdi 1994.,
u Mađarskoj,........................., a dobro tretirano antibioticima,..................
je nastao radi moje škrtosti, genetskim mješanjem tate škotlanđanina i mame židovke + kaj je Zmaj međimurka.
Rerna mi je na struju i to guta, a gore plin, ....jeftinije.
Ja bi to najrađe na suncu, onak solarno, no kad je pljuga.
Samo jebenih 36 stupnjeva.
No, rajnglica,... ulja, zagrijati i šup nasoljeni komad plećke, cca 1.5 kg.
Ššššššššš....5 minut jedna strana, pa pet druga,
pa još jenput tak i meso se karmelizira, što je jako dobro.
Čepe se mikro pore, stvara se korica i sokovi ostaju nutra.
I kad je rumeno, poklopiti i smanjiti vatru.
Pa dinjstati i povremeno preokretati, slijedećih po ure, pazeći da ne zagori.
Meseko pušta vlastiti sok i dinjsta se.
E, kad nestane toga soka, treba početi dolijevati.
Obavezno s čajem od brusnice.
Tak mi je savjetoval naš kolega "Gospon profesor".
On sve dela sa brusnicom, već 30 tak godina!
Ma zajebavam!
Ali sam primjetil trenda, u kulinarstvu, da Chefovi-pacijenti, sve više
koriste čaj, na mjesto vode, za podlijevanje..
Probal sam sa zelenim, bez šećera i limuna, jebo ga patak, cccccccccc.
Mo'š mislit razlike drastične! Jedu govna!
I zadnjih 5 minut sam hitil nutra malo češnjaka, sitno sjec.,
radi arome, jer ga obožavam.
Zgasil plin i ostavil da se "odmara", odstoji.
Ne valja vrućr meso odmak rezat, jer izlaze "pare-sokovi"
i meso se zdrveni.
S čim Zagorci lože peć, a počinje sa slovom "Z"?:
-Zdrvimi, jeba ga patak!
Pa safteka gore
I pomfrita-vrita zkečapom.
Post je objavljen 08.09.2011. u 18:57 sati.