29.06.2011., srijeda

Lasagne

Lasagne

srijeda , 29.06.2011.
Loš dan danas.
Prvo mi umrle najbolje cipele, poslje , ha, brat sestri, cca 7 godina.



Pa nisam ih nosil svaki dan, maspater.
Da sam znal da bu tak dobre i udobne, ondak bi si kupil bar 6 pari.

Onda krenem kuhati i nestane struje.



Tam gore, u pičci materinoj, gore na vrh Velebita, tam di vuk poštu nosi,
tam u onom zadnjem selu, koje ima struju, tam di gromovi pucaju svaki drugi dan, tam nestane struje jenput u 20 godina!

Tu u ovoj usranoj Metropoli, tu bar 30 X godišnje,
...........
i HEP-u i HDZ-u i nofcima i Blogu.

Maspater, sva sreća kaj sam kuhar i pol, pa mogu i u mraku kuhati.
Onaj jebeni puškomitraljez sam rastavljal i sastavljal vezanih očiju za par sekundi i sad da mene jebu nekake lasagne. Ma šanse nema.

Sva sreća plin imam, a ovu stoku bi najrađe istim podušil!







Tjesto sam svoje delal, 4 žutanjka, žličica soli, brašno, od oka,
šlus ulja, i poslje dodaval vode, dok se ni skompaktiralo.
Uljem postižem efekt da mi se ne ljepi, po površini, a i po meni.
Stavil da se odmara.

Bijelanjke sam stukel u snijeg, kaj bu mi poslje poslužilo kao fila!

Rajčica



Gore udaril nožem križić, pa u kipuću vodu, radi guljenja kožice.

Na žalost, došla su vremena kad se isplati doma delati i tjestenina i
npr. ta "šalša".
Trgovci su se razbahatili, da to ni normalno.
Da se svi ponašaju kao ja, bagra bi bila manja od makovog zrna.
A i ljudi su razmaženi. Stalno neka izvoljevanja i namišljanja.


450 gr. mješanog mljevenog na 1 glavicu c. luka, dinjstati, dodati malo mirodija,.....
E tu sam sad svoj na svom. Balkony pun mirođija-bosiljak, kadulja, vlasac,
timijan i malo češnjaka.







E ondak bešamel umak.
Na ulju dodati brašno, pržiti minut, dva i zaliti vrućim mlijekom.
Ubiti grudice pjenačom, ili štapnim mikserom.



Nikaj, to je to!
Počet slagati!

Napraviti kuglice, razvaljavat ih i slagati u vatrostalnu zdjelu,
predhodno po dnu namazanu maslacem.







Za kvalitetu fotki bumo zavalili dripcima iz HEP-a.
Ja neznam jesu li oni i metra žice ugradili u sustav, od kada su to sve nasljedili od "crnog komunizma" i mraku i onom ko je svijetlo upalil.



Pa ragu, pa bešamel,...





Tjesto, paradajz i tak



Tjesto, šampinjoni, bešamel



Tjesto sir bešamel, ......ma kak ti se digne.





Tučeni bjelanjak.

Znal sam ja i šparoga deti.
Ma to je kao i sa pizzom, varijacije na temu.



I trošiš materijal ko HDZ-ovci HEP-ove nofce, dok ne potrošiš.







Pričekaš da malo splasne, upikneš koji put vilicom, da se malo odmori,
razrežeš i udri.
Piva pod normalno.



Eto.


- 21:51 - gukni (18) - štampaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2011 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (3)
Veljača 2023 (1)
Kolovoz 2022 (2)
Veljača 2022 (1)
Travanj 2021 (1)
Studeni 2020 (1)
Lipanj 2020 (1)
Ožujak 2020 (1)
Veljača 2020 (1)
Siječanj 2020 (3)
Prosinac 2019 (1)
Studeni 2019 (2)
Kolovoz 2019 (8)
Srpanj 2019 (1)
Svibanj 2019 (1)
Travanj 2019 (2)
Ožujak 2019 (2)
Veljača 2019 (5)
Siječanj 2019 (4)
Studeni 2018 (2)
Listopad 2018 (3)
Travanj 2018 (2)
Veljača 2018 (3)
Siječanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Rujan 2017 (4)
Kolovoz 2017 (1)
Srpanj 2017 (7)
Lipanj 2017 (4)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)

Komentari On/Off

Box2