Te pič, ovaj ličke šnicle, to Vam pičkin dim!
Ovako ide!
Znači junetina, lička, a more i drugo meso.
Posolit, pobiberit, paaa, mrvice i to utuć u njih,
razbit ih do jaja, svaku žilicu, preko naylona,
da ne pršti okolo, pa da vam žena ne jebe mater,
radi nereda.
Usput deti krompira za pire. Nek kuva!
Umutit jaja za poh.
Panirati, prvo u kajganu, pa onda pak u mrvice i na vruće ulje u tavu.
Do zlatno žute boje s obje strane, pa vanka, na stranu.
Nasjeckat peršina i češnjaka.
Ocijediti višak ulja, da ostane za žlicu, dvije,
vratit šnicle u tavu, posut sjeckanim peršingom i češnjakom,
zalit dobrom vinčinom u vrh, ostatak popiti, da nezna žena,
aaaa, jebi ga stara, kad toliko ide, ni ja nis veroval.
Poklopiti i na plamen, da krčka, 10 minuta jedna strana, pa 10 minuta druga i gotovo.
Pustiti da malo odmori i oladi.
Završiti pire, stračkati ga vilicom, a ne nikak mixerom, ili strojno, jer od lupanja se odvaja škrob u pireu, pa postaje onak gumasti i
mijenja okus, kao taki kawasaki.
Poslje, malo maslaca i mlijeka i taman aman.
I u slast.
Meko ki putar!
|