yazza

ponedjeljak, 22.05.2006.

posao u mrezhi

ima neka tajna veza

ima ljudi koji su zavisni od drugih. totalno im je nemoguce zhivjeti bez svoje mrezhe. istinski lideri :)
imaju prijatelje koji ih smatraju malo luckastim, malo nezrelim, shto oni u sushtini i jesu. ali ti su im prijatelji tako vezani za njih. ne mogu se odlijepiti. a i shto bi se odlijepljivali. lider je onaj koji se uvijek poziva na sve derneke, na sva puteshestvija, njemu se pokazuje nova cura, novo auto, od njega se cheka odobrenje. a on se brine za svoje ljude. za svoju mrezhu.

prije izvjesnog vremena sam na jednom razgovoru za posao (ja sam ga provodila, samo da objasnim) chula "ja imam jednog druga, on mi je i kolega, i nas dvojica uvijek idemo u kompletu."

kako zgodno za poslodavca - dobijash 2in1, ponekad - mada rijetko - 3in1 :)
imate chitavu ekipu, koja radi za vas, umjesto da ih tek obuchavate :)

samo jedno pitanje? ko je toj vashoj ekipi shef? vi? hah

"lider" je shef. on je iznad vas i malo ispod boga ako bash hocete.
lider gdje god ode drzhi konce u svojim rukama. pravi odlichan utisak. obara sve zhivo s nogu. mozhe reci shta god hoce kome god hoce u lice. direktno. i bash ga briga.

uvijek mozhe da ode.

i na kraju to i uradi. i povede OBAVEZNO nekog sa sobom. bar jednog. za pochetak. poslije se javi nekom drugom, i ubijedi ga da i on ode. a u novoj firmi bez problema ubijedi sve zhive da on poznaje nekog ko bi se fenomenalno fitnuo u ekipu bash za taj posao. i tako... neprekidno.

pauk plete svoju mrezhu. i radi samo za sebe.

i poslije ode. skoro uvijek odlazi. skoro nikad ne ostaje. a i shta ce vam...

on vodi svoj rat sa svim poslodavcima, da ne kazhem sa svim uspjeshnijim ljudima od njega, sa svima s kojima je zhivot bio malo pravedniji. a on se okruzhi svojom mrezhom, pred kojom je velikachak. i nadje josh neku ulogu - nekog kome ce prichati o prodavnici tkanina na obali ostrva. no nikad ne bi skupio smjelosti da sve ostavi i tako uvijek ima svoj nedosanjani san. koji ga pokrece.

isn't it pathetic?....

- 10:53 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 10.05.2006.

mramor, kamen i zheljezo

... nikad nece biti slomljeno.

i to nema veze s vezom. prvo, jerbo se i kamen i mramor i zheljezo, ipak, lome. drugo, jer je mramor sam po sebi kamen, tako da rechenica nema veze s vezom. a i veza pershuna ima u sebi dosta zheljeza i vitamina, a lomi se. fakat.

ehet. ne merete reci da se nisam javila...

- 21:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.05.2006.

- shta je bilo sreco? shto si tako tuzhan?
...cuti...
- stvari nisu ispale bash takve kao shto si ochekivao. mislio si da ce se sve promjeniti kad se pojavim a u stvari nije.
- da. nije bash tako kao shto sam mislio...
- znam... velika je zabluda da ti neko mozhe promijeniti zhivot i da kad se pojavi sve odjednom bude u redu.

- niko ti ne mozhe promijeniti zhivot osim tebe samog. ljubav ne donosi chuda jer je ona sama po sebi dovoljno chudnovata...

- 10:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #