Ispovijedi ogorčenog uma lovca na vjetrenjače

srijeda, 19.09.2007.

DIONICE, DIONICE, DIONICE

Rekao sam sam sebi da neću pisati o politici i sličnim stvarima, no ne mogu se ne osvrnuti na nedavni hit događaj u nas malih Hrvata.

Hit, hit, hit – ajmo svi u dioničarstvo! Ok, nemam ja ništa protiv toga, čak podupirem takav način zarade. No, iznenadio me jedan zgodan detalj.

Drndam se ja tramvajem te bacim oko na red penzionera koji viri u desetcima metara ispred jedne banke. Ništa novo mislim, stigle penzije.

Priča broj 1:
Dolazim doma, palim TV te u Dnevniku na sva zvona pričaju o prodaji THT-ovih dionica. U prilogu prikažu i nekoliko različitih snimaka iz kojekakvih banaka, a kad tamo u 90% slučajeva stoje oni penzioneri koje sam vidio to isto popodne.

Priča broj 2:
Gledam te penzionere u redu i uhvati me flashback na jedan jumbo plakat koji sam vidio taj dan, taj isti put. Reklama za neku stranku. Neki starac sjedi i nešto jede, a pored njega veliki natpis "XXXXX penzionera gladuje".

Pitanje:
Jesam ja nešto propustio? Javljaju u vijestima da penzioneri kupuju dionice i to većinom gotovinom, a u sljedećem prilogu se žale ti isti kako su sirotinja koja gladuje.
Ponavljam – jesam li ja nešto propustio?
- 19:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>