utorak, 17.11.2020.

izolacija

Kad si od četvrtka u izolaciji i cili tvoj razred onda radiš online. Srića već smo se upoznali i znamo kako dišemo, a imali su i prije izolacije jedan kvizić online koji su riješili na mobitelima roditelja (viber je zakon).

Radna atmosfera u kući je nesnošljiva ako samo drnda viber i ako se nema šta radit. Pa san odlučila da budem humanitarka i da lipo sve slobodno vrime koje bi inače provela šlisajući po trgovinama, šetajući i vozikajući se,odradim za potrebe tombole u našoj školi za projekt Škole za Afriku.

Šeširiće i jastučiće od lavande već ste vidjeli, no evo vam ih opet. Tek sam počela. Bit će toga vagon, a možda i dva. Do ponediljka je još ihu huuuuuu.

Ja san fala bogu 6. dan ok, valjda ću i bit nadalje.




Robu za kartonski krug zaklamati.







Gornji i donji dio spojiti silikonskim pištoljem.








Jučer san pala u očaj kad san skužila da veliki dio crne vreće triba očistit lavandu od grančica. Godinama to radimo s dicon pomalo, grančicu po grančicu. U očaju kad san se vidila kako do Nove godine ne finin, sine mi ideja, zgnječit u vrećici.

Di mi je prije pamet bila, ne znan.




Učas posla.

I šećer na kraju. Radila san je 2 dana, naravno s pauzama za sušenje glitera. Puno sati rada, al mi nije ža ni da san je radila još dulje. Nadan se da će mu se svidjeti.



Jedva finila ovaj post. Stalno griješin. Slike s mobitela se obrću naopačke. Triba i snimit s drugin imenon.

Eto. Pozdrav svima iz izolacije. Policjoti nas prate samo da znate. I neka.

- 21:21 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.08.2019.

posebna čestitka za posebnu osobu

Trebam jednu posebnu čestitku za posebnu prigodu i posebnu osobu. I tako nekako nikako da me uhvati volja za radom i nikako da dobijem inspiraciju, pa su 3 čestitke završile u smeću.

Onda sam se sjetila You Tube-a. Tamo stvarno nema čega nema. Prvo sam pronašla jelku od dugmadi koja mi se jako svidjela. Odlučila sam da načinim slično srce.




Zalijepila silikonom.



Obojala akrilnom bojom.



Posprejala posebnim bojama.



Sprejanje je trajalo u nedogled. Svaki put bila sam zadovoljnija onim prijašnjim.




Međutim morala sam načiniti više čestitki tako da moje kolegice izaberu onu koja im se čini najljepša pa sam ponovno pošla na You Tube i pronašla sličnu čestitku. No ne mogu je više naći, pa nema linka.





A onda sam na You Tube-u pronašla predivnu čestitku koju sam morala napraviti. Naravno ja sam izabrala moju omiljenu crvenu boju.



Treba vam 7 kvadrata 10x10cm. Ja sam upotrijebila deblji papir koji koristim za čestitke (mislim 180 miligramski).


Slijedeći upute s videa, a i dodajući nešto svoje nastala je predivna čestitka. Izgleda da ju je teško napraviti, ali nije. Jedino treba pažljivo pratiti upute za lijepljenje.























Danas sam se sjetila da napravim post, al sam bila nesretna što nisam napravila ništa svoje. Sve ideje su bile tuđe.

Već danima gledala sam papirnate ubruse s motivima srca i eto malo prije sinula mi je ideja. Znala sam da to moram iskoristiti, samo nisam imala ideju kako.




Uzela sam ubrus, tanki kist i vodene boje i malo se poigrala.



Prednja strana izgleda ovako.



Stražnja mi je još ljepša.


Kad sam završila bojanje, razmutila sam malo drvofiksa s vodom, premazala i osušila sušilom za kosu.











Eto, sutra neka moje kolegice izaberu što ćemo uručiti našoj dragoj kolegici koja ide u mirovinu.

- 15:04 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

šeširići od lavande



















Obradujte dragu osobu. Pozdrav od Mele!!!

- 15:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

česstitke za bebe

Ima bezbroj ideja na Internetu. Eto neke sam ukrala i načinila 4 čestitke. Tako ja odmaram živce.









Od jedne dobre duše dobila sam kataloge uzoraka tkanina i zidnih tapeta. Spasila ih je zadnji čas da ne završe u smeću. Uistnu bi bilo šteta da se taj otpad ne iskoristi. Sada se mogu igrati dezenima i bojama, ali nažalost nemam puno vremena.

Pozdrav!

- 15:03 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

čestitke za moje prijateljice

Uskoro će u našj školi biti puno fešti. Udaju se tri mlade kolegice, a rodilo se i rodit će se još dice. Šta oće reć da san ja stara, a osićan se ka da iman petnajst.

Pa san sinoć i danas bila u pogonu. Nije da baš volin biti kreativna kad nisan kreativna, al kad krenen nekako se i kreativnost rodi.

Nije mi bilo lako, odavno nisan napravila nikakvu čestitku. Zgadile su mi se. Je, je, bilo i je tu mač, i jednostavno mi se čak ni u školi nij dalo da i s dicon radin, a morala san. Tako je to kad pređeš mjeru.

Nisu ove bog zna šta, al eto podilit ću i s vama. Nisan imala strpljenja da tragan po Internetu nego san radila već viđeno.


Eto i tri moje najbolje frendice u srpnju imaju rođendan. Sad san se sitila da san nji potpuno zaboravila. Ajmeeeeeeeeeeeeee!




1. san morala skoknut do posla da opeljušin ona moja 4 ormara sa raznoraznim ukrasima na koje san stukla brat bratu jedan dobar servis auta. Mama je pala u očaj kad je vidila šta se sprema. Ko joj je kriv kad mi je kupila stan bez radne sobe.



2. Onda san to sve morala istrest na stol jer ja ne mogu biti kreativna ako mi nije sve pri ruci. Oči lete tamo-amo i ideje se rađaju.



3. Pa san iz sobe izvukla moje blago, kataloge sa uzorcima tapeta i tkanina koje mi je dala jedna krojačica (joj što je volin). Zamislite sve je to trebalo da završi u smeću.















Tako san lipo zauzela i kauč. Mama je pobigla u sobu da to ne gleda.


Evo što san zvrndala sinoć i danas. Čini mi se priko 10 h posla. Izašla san iz štosa, pa mi je stalno nedostajalo ono nešto što je eto ostalo u školi, pa san vrtala, mrdala, kombinirala... Ima tu kiča, al šta je tu je, moje je.




































I ŠEĆER DOLAZI NA KRAJU.

Onako crknuta od čestitki i sat vrimena pospremanja mojih drangulija, prionula san na pravljenje švapske pite koju je mama neki dan napravila, a meni se jako dopala.













Ima jedan kuvar meni jako drag i ne voli slatko. Ajmemenijadnatisan!!!


- 15:01 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ruža za najbolju prijateljicu

Pošto nisan odlučila na kojojem mi je stolnjaku ljepše ispala evo vam obje fotke.





Nikad nisan bila vrsna kuharica, al sam nekoć davno, a tu i tamo u skoroj prošlosti, znala kreirati tortu ( medo, zeko, kućica Ivice i Marice, jaje, panda, navijačka, torte za dolazak u vojsku, srce i ne mogu se više sjetititi). To su uvijek bile torte od banana. Uživala sam ukrašavajući ih. Nažalost slika nemam.

Jučer sam napravila maminu tortu od sira koju svi volimo. Znala sam da je rizično da je stavim u kalup od ruže, al tko ne riskira ne profitira. Čim je bila gotova odmah sam je zaledila jer tako se s tom tortom radi. Jutros je izvađena iz zamrzivača i kad mi se nakon 2, 3 ure učinilo da je vrime da je odvajam, odvojila sam je. Uf, neki mali komadići su se i odlomili pa sam ih namještala. Pošto je taj vražji silikon jako tvrd prethodno sam ga namazala uljem. Ne znam jesam li trebala na silu odvajati dok je još bila zaleđena ili sam trebala čekati da se sve potpuno odledi. Ili je baš ovo vrijeme bilo idealno?

U sredini, pošto je to kalup za kuglof stavila sam voćnu salatu od jagoda. Mašna je od papira silikonom zaljepljena na stakleni tanjur.



Pošto je za taj kalup bilo previše smjese odvojili smo u jednu manju duguljastu aluminijsku posudu ostatak. Tako da torte imam i ja.

Jučer sam joj rekla da će dobiti tortu jer sam se nehotice izlanula da je pravim, al iznenađenje je bilo veliko jer nije znala da je u obliku ruže.

- 15:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 28.10.2016.

Igram se

Eto, čim sam izašla iz škole, ulovila me želja da nešto meštrujem. Pokupovala sam nekoliko kilograma pašte, prošvrljala po internetu i načinila učas ova dva vijenca.





I sada sam na sto muka. Kako ih pobojati kad se drvofiks osuši? ( Drvofiks nisam nanosila kistom već sam ga lijevala iz tube.)

Naši zlatni i srebrni sprejevi nisu dobri jer kad se osuše boja nije sjajna. Dakle, trebalo bi kupiti i lak u spreju.

Nekako mi se sviđa crvena zagasita boja - bordo, a pada mi na pamet da posprejam bijelim sprejem pa da sve to izgleda poput čipke.

A onda si mislim što ću ja moje prvašiće zamarati tako teškim zadatkom kad sam na internetu vidjela predivan vijenac od kokica. To bi za njih možda bilo najprimjerenije.

Eto, dajte ideje, a ja idem načiniti još koji vijenac.


I tako još za radnog vremena odvezem se da kupim zlatni sprej jer probati moram kako će to izgledati. I kao što sam i mislila, i pored sprejanja sa bezbojnim lakom, zlatna nije po mome guštu. Od zlata odustajem, no probati sam morala.



A što se kokoca tiče bile bi idealne da se ne kližu po ljepilu (drvofiksu), a preko noći su usahle i između njih je bilo puno praznina koje sam popunila kokosom. Silikonom ih mališani ne mogu lijepiti.



Idem probati kokice lijepiti s nečim drugim. Samo s čim ?


Možete primijetiti da su fotografije sve gore i gore jer je moj fotoaparat sve bolesniji i bolesniji.

Naravno da ne mogu dočekati sljedeći tjedan da nabavim bijeli sprej, pa sam kistom bojala akrilnim bojama. Puno muke, nemojte probavati. Dodatno sam posprejala bezbojnim lakom.





I naravno da sam pronašla ljepilo koje ne pojede kokice. To je naše magnetin ljepilo od TOZ-a. Njime prvašići mogu raditi, ali Zvonka i ja smo se složile da bi smjesa brašna i vode možda bila dobitna kombinacija. Živi bili, pa vidjeli.



Još jedan u nizu na vratima moje prijateljice. Ove godine ovo mi je idealna poklon. Baš se zabavljam, slaganje pašte me odmara, jednom riječju uživam.



Što se tiče lijepljenja kokica, lijepljenje sa brašnom i vodom nije urodilo plodom. Brašno je pojelo kokice pa su usahle.

- 20:56 -

Komentari (48) - Isprintaj - #

subota, 08.10.2016.

Čestitke za Nisu

Davno sam rekla da se želim okušati u još nečijim radovima. Ovo ljeto i to sam ostvaila.

Bio je to poseban gušt ući u Nisinu arhivu i čeprkati po njenim remek djelima. Nije bilo lako izabrati nekoliko najfotografija pa sam ih izabrala puno više. Onda sam ipak iz tog izbora morala izabrati nekoliko koje sam izradila kod fotografa.

Nisam previše razmišljala što i kako, pustila sam da me ruke vode. U Splitu sam Nisi uručila poklon. Obje smo bile sretne i to je u svoj ovoj priči najvažnije.






































Vjerujte nije lako od umjetničkih fotografija načiniti čestitku. Neke su ispale dobro, a neke tako tako; malo sam ih načičkala.


- 20:30 -

Komentari (32) - Isprintaj - #

nedjelja, 17.04.2016.

čestitke za vjenčanje







































- 13:48 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 13.02.2016.

Randomova srca 2

Svima koji slave Valentinovo neka ga provedu u sreći i ljubavi.

I ove godine Randomova srca bila su mi inspiracija.














































Od srca našem najvećem internetskom srcu - Random Heartu.

Mela

- 20:53 -

Komentari (13) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.12.2015.

Sretna vam nova 2016.



vatra u kaminu mojega ujaka

- 19:21 -

Komentari (30) - Isprintaj - #

nedjelja, 27.12.2015.

Duričina igra

1. što biste najradije konzumirali na Badnjak:
a. bakalar na bijelo
b. hobotnicu s krumpirima i povrćem ( po mogućnosti pod pekom )
c. paštetu od grancevola

a) bakalar na bijelo koji je donio Franjo

2. koja je vaša omiljena Božićna večera:
a. punjena purica zmlincima
b. pečeni teleći but
c. janjetina

c) sve skupa

3. koja od ove tri pjesme vas najviše veseli:
a.Wham!
b.Mariah
c.Fantomi

c) sve vesele pjesme

4. što će vas od navedenog razveseliti pod borom:
a. čarape s uzorkom sobova
b. dezić s mirisom vanilije
c. tabletić s kariranim uzorkom

a) čarape sa uzorkom

5. koje piće najradije pijete za blagdane:
a. božićno pivo
b. kuhano vino
c. medicu
d. navedite sami

e) pelinkovac ( doma ga uopće nemam, al me po njemu prepoznaju ), umjesto njega može i medica

6. na novogodišnji tulum povest ćete:
a. sestričnu
b. prijatelja
c. pesa / mačku

d) Zvonku

7. od blagdanskih rekvizita koji vas vesele su:
a. prskalice
b. lampice koje sviraju
c. Deda Mraz koji pleše rumbu

a) prskalice i Franju prerušenog u Djeda Maraza

8. na kojoj destinaciji bi najradije proveli blagdane:
a. na zagrebačkim fontanama
b. u Rio de Janeriju
c. u Ličkoj pećini s medvjedom koji spava zimski san

b) u Riju

9. blagdanski film koji ste najviše puta gledali:
a. Beskrajan dan
b. Čudo u 34. ulici
c. Gremlini
d. Batman
e. Moje pjesme, moji snovi
f. neki po vašem izboru
( Sam u kući je izvan svake kategorije, stoga se ne računa )

g) Kovrčava Sju

10. koji je najorginalniji poklon koji ste poklonili dragoj osobi?

Džemper koji čeka Franju.

- 12:57 -

Komentari (16) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.12.2015.

vatrena čestitka



vatra u kaminu mojega ujaka

- 13:51 -

Komentari (37) - Isprintaj - #

utorak, 22.12.2015.

Namjerne i slučajne čestitke

Ove godine dobila sam donaciju, boje za rad u školi koje sam trebala isprobati. Pošto volim eksperimentirati nije mi to bilo teško.

Boje s mramornim efektom iskoristila sam dvojako. Kada se nakapaju na papir i kruži kistom dobije se sljedeći uzorak.




Ako nakapate nekoliko kapi u vodu, koju ulijete u plastiku i na vodu brzo bacite papir i podignete ga, dobijete sljedeći uzorak.



S takvim uzorcima nastanu vrlo efektne čestitke.





Druge boje su boje u spreju od kojih neke imaju zlatni i srebrni sjaj.



Najprije sam drvofiksom nakapala bijeli papir za kopiranje veličine A4.



Zatim sam posprejala osušeni papir i dobila predivan uzorak čija je tekstura idealna za izradu različitih božićnih motiva.







A onda sam s jednom blazinicom obojala prljave kistove i slučajno dobila zanimljivu kuglicu. A kad sam odlučila sok od cikle upotrijebiti kao boju na blazinici, boja se razlila kako pokazuje slika ( blazinice su naime reljefne, što prije nisam uočavala, i boja je putovala utorima, pa su se stvorili mali romboidi).



Na kraju posla sa čestitkama, pri rezanju obojanih papira, ostalo mi je puno tankih obojanih trakica. Već sam bila kod smeća sa punom šakom trakica, al sam se vratila jer mi je bilo žao to baciti. I nekako vrdajući, mrdajući s tim trakicama nastale su ove neobične jelkice na koje sam jako ponosna.



Naizmjenično se lijepe trakice ukoso lijevo pa desno. Lijepe se silikonskim pištoljem samo na dva mjesta.





Meni su ove jelkice jedne od najdražih slučajnih kreacija. Kad počnem raditi ja nikada ne znam kakvu ću čestitku napraviti.

Pozdrav od Mele !


P.S. Boje su kupljene u Chemacu.








- 17:17 -

Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 17.12.2015.

Čestitke od novogodišnjih ukrasa

Ako želite načiniti posebnu čestitku za posebnu osobu i s posebnom cijenom ( skupe su ) tada odete u kupnju ukrasa i poigrate se.














naušnice - kuglice









Pozdrav od Mele koja se nada da ima onih koji izrađuju i šalju ili uručuju čestitke.




- 16:18 -

Komentari (21) - Isprintaj - #

subota, 05.12.2015.

Blogerska razmjena

Virtualno poznajem mnoge blogere. Na susretu blogera upoznala sam neke i uživo. No s dvoje blogera često se sretnem.

Zvonka mi je već prava prijateljica.Međusobno si dijelimo svoje rukotvorine i veselimo se i najmanjoj sitnici.

Bellarte mi je obećao pomoći oko mojeg projekta i veoma sam mu zahvalna na tome.


































Okušala sam se sa Randonovim srcima, Zvonkinim i Bellartovim rukotvorinama, a trenutna mi je želja da se poigram s ...

Živi bili pa vidjeli. Pozdrav od Mele !

- 16:31 -

Komentari (29) - Isprintaj - #

srijeda, 02.12.2015.

Čestitke od papira

Svakog dana mene moja draga Zvonka zbombadira s videima kako se rade raznorazne stvarčice. Tako sam ja sinoć odgledala 2, 3 videa i neuspješno napravila neku pahuljicu, ali su zato nastale nove čestitke.

Što god ona meni pošalje, ja prebacim na čestitke. Tako da mi pošalje sliku krova ja bih načinila čestitku.






A onda sam danas sasvim slučajno otkrila ovu čestitku i veoma se obradovala. Vjerojatno takvih čestitki ima na pretek, al ja sam sama došla do nje i svojatam je i čuvam kao svoje blago.



Postupak je jednostavan, a čipkasta čestitka čarobna.



U jedan kut kvadrata, kojeg ne crtate već dobijete presavijanjem papira, zabodete šestar i načinite luk te izrežete po luku.



Papir presavijete 3 puta.



Izrežete željene oblike. Srca su najljepša.



Lagano izglačate.



I dobijete predivnu čipku spremnu za lijepljenje u ćošak čestitke.



Ne lijepiti magnetin tekućim ljepilom jer probija bijeli papir i ostavlja mrlje, već lijepiti sa uhu ljepilom ili ljepilom u stiku.



Crveni papir možete kupiti po komadu, ali više se isplati kad kupite cijelo pakovanje.

Postupak možete pojednostavniti da napravite cijelu pahuljicu pa je podijelite na 4 dijela, samo što je tada više papira i teže je reckanje.

Uživajte u reckanju. Pozdrav od Mele !


- 16:59 -

Komentari (14) - Isprintaj - #

nedjelja, 29.11.2015.

ZA DURICU I NJENE PILIĆE
























- 21:30 -

Komentari (6) - Isprintaj - #

DURICE, MI SMO UZ TEBE !!!

Poslanica Blogonarodu!

Poštovani blogonarode!

Prije nekog vremena jednoj od nas jer je u nekim svojim fazama dala u potragu za nekim imaginarnim likom, ovdje na ovim stranicama prijetilo da će biti prijavljena svom poslodavcu, nitko od vas izgleda nije shvatio tu prijetnju ozbiljno jer nitko nije osim mene reagirao na isto.

Da budem iskrena ni ja nisam to shvatila naročito ozbiljnim jer sam mišljenja da osoba od koje su dolazile prijetnje laprda bez veze.

Međutim sada se događa da jedna od nas ima probleme zbog pisanja na blogu, i to ne bezazlene probleme, zato vas sve skupa molim da bez obzira na naše podjele damo svi zajedno bezrezervnu podršku našoj dragoj Durici, ovo je nešto što se tiče svih nas i svakoga pojedinačno, jer svako od nas mora dignuti svoj glas protiv suspendiranja prava na slobodu govora.

Obzirom da mene čita ipak ograničen broj blogera budite slobodni na vašim blogovima prenijeti informaciju o ovome.

Pokažimo Durici i svima nama da ni ona niti bilo tko kome se nešto tako dogodi neće ostati sam.



(Prenesite dalje ovaj isti post i s istim naslovom. Neka svi postovi budu takvi u znak prosvjeda protiv diktature, koju pokušavaju provesti i nad slobodnim i neplaćenim vremenom ljudi! Neka se zna da su se na krive namjerili, namjerivši se na nas Blogere!!! Dopišite svoj komentar i prenesite dalje. Stvorimo lanac prosvjednika: ja sam prenijela od Frešcajga)


Lionica

Lastavica
A o čemu se radi, kakve probleme ima Durica? Ona ne bloguje u
radno vrijeme (kao neki), a nisam vidjela ni da piše bilo kakve veće
kritike nadređenih.
avatar
29.11.2015. (14:45) - - - -
lion queen
negdje je nešto napisala, što je taknulo u živac nekoga tko joj visi iznad glave... a taj živac joj je očitao lekciju jer ima MOĆ. iako je ona pisala u svoje slobodno vrijeme, a ne u radno vrijeme. ovo je atak na SLOBODU GOVORA! zamisli, lastavice, naredio joj je o čemu smije pisati na blogu - o šminci i receptima!!!! nije li to seksizam i diskriminacija po SPOLU. sada i ona ima zašto njega tužiti!
avatar
29.11.2015. (14:49) - - - -
White Lilith
Dala podršku na originalnom postu....uvijek! ŽŽ!
za podsjetnik. Živjele žene!
Tebi lavice čovjekice:*
avatar
29.11.2015. (14:52) - - - -
analiza
Tiha voda bregove roni... Lionice
a ta tiha Durica uz pravnu pomoć sveopćeg blogerskog pučanstva
će zasigurno doći do svojih prava i cilja osobne slobode
ako ne u RH onda zasigurno u Strasburgu.
Treba sagledat sve moguće opcije... pravda je ponekad spora
ali sigurno dostižna.
avatar
29.11.2015. (15:00) - - - -
Razmišljanja jedne žene
dala sam mišljenje kog Fresha, podršku i sve što ide uz to Durici .
avatar
29.11.2015. (15:08) - - - -
Demetra
U ovoj nam slobodnoj je dozvoljeno pisati o svemu i pripremiti se da dobiješ otkaz, da ti oduzmu posao ali da uredno moraš 8h sjediti na svom stolcu, da ti smanje plaću, da te tuže zbog "klevete", a ti dokazuj i plaćaj advokate, da te sačeka netko u mraku pa proslijedi do bolnice i još puno, puno toga. Eto to je kod nas sloboda govora. Žao mi je da je oplahnula osobu koja u radno vrijeme rješava pedikera, a očito ima sigurnu zaštiti nekog iznad. Mi koji smo prošli socijalizam znamo da se puno toga ne smije javno reći, a ni danas nije ništa drukčije, na žalost.
avatar
29.11.2015. (15:10) - - - -
lion queen
dragi moji blogeri, prenesite ovaj post istovjetno na vašim blogovima, neka cijeli blog bude blog prosvjeda protiv zatirača slobode govora, jer je očito da taj tko je otkucao duricu čita blog. e pa nemojte mu dati da čita išta drugo do prosvjeda protiv njegovog čina. a vrijeme je da se time pozabave i novinari. ako sada popustimo, sutra će netko drugi biti na redu i ta stvar će postati normalna, a nije normalna!!! što ga briga što ona radi u svoje neplaćeno vrijeme!!!! sram ga bilo!!! ovo nije KOMUNIZAM!!!!
avatar
29.11.2015. (15:24) - - - -
shadow-of-soul
to je stvarno grozno, da ti netko diktira što ćeš pisati u svoje slobodno vrijeme, da ti netko diktira sa kim ćeš se družiti, da ti netko bilo što diktira!!!!!

nedopustivo!
avatar
29.11.2015. (15:26) - - - -
shadow-of-soul
i tko je ta "osoba", koja ju je prijavila???? tko je ta dotična ili dotični, da se usudio ili usudila ići nešto takvog raditi??????

ma, sram neka je/ga bude!
avatar
29.11.2015. (15:28) - - - -
Mela
1.NITKO NE SMIJE DIRATI MOJU I NAŠU DURICU !!!
2. U svoje slobodno vrijeme može pisati o čemu god želi.
3. Prijetnja na radnome mjestu o pisanju ili ne pisanju je mobing.
4. Durica nikoga nije imenovala i ima pravo iznostiti svoje mišljenje, negodovanje, odobravanje i neodobravanje.
5. Mi prosvjetari smo često izloženi "ispiranju mozga" i o tome trebamo i imamo pravo dignuti svoj glas.

SVI SMO MI DURICE !!!

Ovo sam napisala kod Frešcajga i sada kod tebe.

A što se tiče moga Franje ja ću ga i dalje tražiti i moje Ministarstvo s time nema baš nikakve veze.
avatar
29.11.2015. (15:46) - - - -

- 16:20 -

Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.11.2015.

Bellartove čestitke

Odlučila sam iznenaditi umjetnika. I mislim da sam uspjela.





















Kad od umjetničke slike praviš čestitku, lako možeš pogriješiti, no uvijek se mogu izvlačiti na umjetničku slobodu.


- 19:18 -

Komentari (12) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.11.2015.

Mačkovi unikati



Mela je naručila sliku u kojoj će biti njeno omiljeno voće i povrće. Ne volim raditi po narudžbi, al kad je Mela u pitanju, onda se mora.

"Moraju biti šljive, jabuka, mandarine, grožđe i češnjak, i obavezno kamenčići", rekla je Mela. "I konop, i konop !"

Ah, ah, kako joj udovoljiti ??? Franjo, javi se ! Spasi me !

Ušla sam u hladnjak i ispraznila ga. Pojela grozd grožđa, opeljušila 5-6 češnjaka; pronašla zaleđene šljive i njih potamanila, pojela i mandarinu...





Bambu je bilo dosadno.

Sve sam zalijepila i čekala da se ljepilo osuši.
U međuvremenu sam napravila 2 mesne rolade sa mekinjama.







Bambo je radoznalo njuškao.

Zatim se sve premaže bijelom bojom.



Dok se sušilo Bambo je privlačio pažnju.



A ja sam napravila još jednu mesnu roladu s pancetom.



Kad se boja osušila Bambo je po slici prolio ciklu. Bila sam oduševljena efektom.


I Bambo je bio oduševljen.



A onda sam sve obojala sprejevima i crnom akrilnom bojom.

Dok se slika sušila Bambo je lješkario, a ja sam spekla još 3 mesne savijače.










Kad je slika bila gotova i kad sam pojela skoro sve mesne rolade Bambo je:





Mela, Mela što si mi učinila !!!




- 16:54 -

Komentari (32) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.11.2015.

Čestitke od silikona

Ako se ne bojite silikonskog pištolja eto prigode da načinite jednostavne i efektne čestitke.

Na bijelom papiru nacrtate konture jelke. Silikonom pošarate kao na slici. Premažete akrilnom crnom bojom ili temperom. Kad se sve osuši štapićima za uši obojite ispupčeni silikon zlatnom bojom i čestitka je gotova.






No ne morate premazivati sve crnom bojom, možete direktno raditi na boji čestitke. Tako sam olovkom nacrtala zvonce i kuglicu i šarala unutar njih, onako kako mi je došlo.





A ako volite apstrakciju onda samo šarajte.





Dok stvaram ja se ustvari igram. A vi ?

Pozdrav od Mele.

- 20:11 -

Komentari (26) - Isprintaj - #

nedjelja, 08.11.2015.

Broševi i prstenja od zgužvanog papira

Kako napraviti broš od papira ?

Tražila sam po internetu kako da s djecom napravim broš, ali se nisam baš pomogla. Sve što internet nudi je teško i s djecom neizvedivo.

Odlučila sam iskoristiti poklopce od bočica soka i jedino što mi se učinilo lagano jeste gužvanje papirića i lijepljenje silikonom.








Zatim sam načinila nekoliko broševa od papira bez poklopca. Slično se mogu načiniti i prstenja.



Pa i naušnice.

















A za kraj jedna zidna ili vratna dekoracija. Potreban materijal: srce od stiropora, crvena tkanina sa šljokicama, 3 male kuglice, zlatne perle i lutkica.



Od tkanine rezane su trakice oko 3 cm i zamotano je oko srca. Ništa se ne lijepi jer se stiropor istopi od silikona ili ljepila. Na kraju se samo zalijepi tkanina za tkaninu. Grančice su zavezane istom tkaninom.


Pozdrav od Mele.

- 19:38 -

Komentari (26) - Isprintaj - #

petak, 30.10.2015.

Blogerska suradnja

Kao prvo trebate dobiti od Zvonke 2 000 kn i 200 doluri koje je Domeniko dao Tigrici, Tigrica ih proslijedila Zvonki za neku staru stolicu, a Zvonka ih dala meni da je proslavim.


dokazni materijal

Zatim morate imati Zvonku koja mi je proslijedila mail i video kako se rade čestitke sa prozirnom folijom i salvetama. E kad to imate onda morate opet imati Zvonku da vam da brdo salveta.





Poslije toga je sve pitanje vaše dobre volje.

Najprije se na stari stolnjak za rad stavi bijeli papir iz mape. Na njega stavite format čestitke i prekrijete ga folijom.




Zatim uključite glačalo i dok se ono grije, meni na najjače, iako u videu kaže na medijum, odvojite slojeve salvete.



Prvi sloj, pa drugi sloj.



Salvetu po želji čupkanjem strgate.

Zatim stavite salvetu na foliju tako da prava strana bude okrenuta prema gore.





Nakon toga, prekrijete salvetu sa 2 papira i pritisnete glačalom minutu, dvije. Pažljivo skinete papire i provjerite je li se sve zalijepilo. Ako nije još malo poglačate.




Odrežete i počupate komadiće folije. I dobijete sljedeću čestitku.


Ivančice



Evo još nekoliko čestitki.


Nazdravimo




Piši mi




Čežnja



A sad jedna koja nema veze sa salvetama. Neki dan je Durica napisala post o tome kako je kupila tokicu - malu ukrasnu kapicu. I gle čuda jučer ja u svom cvijeću ugledam tokicu i nastade Durica.


Durica


Pozdrav od Mele !

P.S. Koliko ste čestitki sami načinili prošle godine ?




- 15:51 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.10.2015.

U šopingu

Jurim iz Poreča, izračunatom prosječnom brzinom 70 km na sat ( jedva uspjeli izračunati na zadnjem susretu blogera), da stignem u hobby shop prije nego zatvori. Stižem pol ure ranije da na miru šopingiram. Namjeravala sam tamo pustiti, brat bratu, barem 500 kn. Jer što ima unutra, meni sve treba. Baš treba. Vala bogu da ne živim u Zagrebu.

Ja na vrata, zatvoreno. Je.., šta da sad radim. Lipo piše da radi do 15 h. Unutra se nešto miče. Žena se sprema poć kući. Lupam ja nemilice, a ona s vrata:

- Piše na vratima, moram kod doktora.
- Ma gospođo ja sam došla iz Poreča i nisam mogla pročitati što piše na vratima.

Pusti me da na brzinu potrošim 70 kn i ja odlazim nezadovoljna. A ona otrča na bus.

Taman sjednem u autić da zapalim i sjetim se birca prekoputa, kad stiže crveni zmaj i u njemu Zvončica. Ništa od pelinkovca.

- Danas idemo u šoping.
- Jeeeeeeeee.

I krenemo mi prvo u Lidl. Zvonka se usidri između dva automobila tako da ja ne mogu uopće izaći van.

- Pa vidiš da ima mjesta.
- Ahaaaaa !

Zvonka kupi neke akrilne boje i čudne kistove.



Kupim i ja.

U Lidlu ja shvaćam da sam gladna i 5 puta uzimam jedan jogurt, pa ga vraćam. Na kasi Zvonka u redu, ja iza nje. Odjednom iz čista mira ispalim:

- Ma znaš da te volim.

Blagajnica stane raditi, kupac prestane brojati šolde, ljudi iza se pogledavaju, a nas dvi se izgrlismo i izljubismo iz čista mira. Nitko se nije smijao, samo nas dvi. Svašta.

Pošto je petak, odlazimo na najgore ćevape u Pevecu. Do sada nisu nikad bili tako nekako bezvezni.

Kad smo to stukle, krenule smo dalje. A di ? Pa u šoping.

Mora Zvončica kupiti nekakve materijale za svoj hobi.




Neću da zaostajem. Kupim i ja za svoje čestitke.


A onda dođe vrijeme za kavicu i kolače.

Poslije ogovaranja svih blogera i Franje koji je morao štucati urnebesno, krenusmo u još jednu kupnju. Taman prije zatvaranja ulijećemo u trgovinu.

Zvonki treba spužva. Kupuje.




Kad treba Zvonki, mora da će trebat i meni. Kupujem i ja.
Što ću s 3 m spužve, nemam pojma.

A onda neki dan, točnije jučer, kada su me franjevci izblesirali, napravim 4 čestike od svega što nakupovah.



Zbogom

Reljefna crna čipka izrezana škaricama za nokte. Lijepljena silikonom.




Voćka poslije kiše

Kombinacija svega i svačega: plava plastificirana tkanina, šljokice, cjetići, plasični prozirni kristalići...




Ja sam za ples

Tkanina razigranih nijansi prožeta sa svjetlucavim nitima. Kamenčić s mora, lakiran lakom za nokte. Flourescentne niti iz tkanine i mali crni plastični kristalići. Meni osobno najljepša.




Buket

Reljefna bordo tkanina sa uzorkom listića i jedna mašnica. Listići izrezani i pri dnu zalijepljeni da budu udubljeni. Lijepljeno silikonom.

Eto, to je to.

Pozdrav od Mele !


- 19:03 -

Komentari (18) - Isprintaj - #

nedjelja, 24.05.2015.

čestitke za vjenčanje



Od kartona izrežete srce i izdubite sredinu.Okolo drvofiksom zalijepite sitni šljunak, a u sredini zarolane komadiće crvenog kolaža. Dvije zlatne matice iz željezarije zalijepite drvofiksom ili silikonom.



Rub srca omotate crvenim kolažom.

Izbor boje čestitke je na vama. Ja sam se odlučila za bijelo - bež. Kamenčićima sam odlučila ukrasiti čestitku i to onako kako mi nadođe.




Pokušavala sam, vrtala kamenčiće tamo i ovamo i na kraju je ispalo sljedeće. Ukrasne kamenčiće, bijele i crne premazala sam bezbojnim lakom za nokte.



Evo još dviju čestitki koje su uručene mladencima.
Najprije su nacrtana srca, odijelo i haljina po kojima sam kasnije rezala crni kolaž i reljefni bijeli papir.
Ovaj put mi je sinula ideja da ubacim i mladenkin buket kao dodatak - ukras čestitke.






Uz malo šljokica, cvjetića, ukrasnih perlica dobije se čarolija svečanog trenutka.



Na ovoj zadnjoj čestitki haljinu sam zalijepila tako da je ispupčena.

Najljepše čestitke svim mladencima upućuje Mela !

Veliki pozdrav i svim mojim pratiteljima, blogerima i neblogerima.

- 12:13 -

Komentari (54) - Isprintaj - #

subota, 18.04.2015.

dječje čestitke



S ovim umjetnim materijalima koje možete kupiti u knjižarama i trgovačkim centrima možete se poigrati s djecom.
Za djecu koja vole boje, kombinacije su bezbrojne za vlakiće, gusjenice, mediće, leptiriće...
Lijepljeno je silikonom, ali i neko bezopasno tekuće ljepilo bilo bi dobro.




















Sve ove čestitke mogu se načiniti samo od kolaža. Loptice od kolaža budu zanimljive i lijepe. Jednom kad budem imala vremena pozabavit ću se time.

Puno pozdrava od Mele!

- 19:04 -

Komentari (31) - Isprintaj - #

nedjelja, 29.03.2015.

uskrsne čestitke i pijetao za najmlađe



Kao prvo našla sam ovog predivnog pijetla na internetu i morala sam ga načiniti sama i sa djecom. Rezultati su fantastični.



Od svake kutije za jaja možete izrezati samo 2 pijetla. Sa svakog ćoška jednog.
To bi trebalo izgledati ovako.




Naravno da će pomoći tate i mame, ili bake i djedovi jer je karton tvrd.
Zatim slijedi ukrašavanje: nakrivljena krijesta, resica, kljun, oči i prekrasan šareni rep.
Ja sam koristila silikonski pištolj, ali može i obično ljepilo pri čemu se možete pomoći sa štipaljkama da vam se rep zalijepi.
Rep je načinjen od hamera, ali i svaki kolaž je dobar.
Kljun je načijen tako da se presavije papir i izreže u trokut.







Za najmlađe sam priredila i nešto jednostavnije čestitke. Nacrtate jaje na kolažu i trgate ga. Zatim dijelove zalijepite malo odmaknute i dobijete zanimljivo napuknuto jaje.



I sljedeće čestitke mogu načiniti djeca. Jaje se nacrta na kolažu i strga cik-cak tako da donji dio bude malo veći.



Na žuti kolaž stave se strgani dijelovi kako biste uspjeli nacrtati tijelo pileta.











Pozdrav malenim kreatorima i kreatoricama. I zapamtite vaše će čestitke biti puno ljepše od mojih, jer su moje nekako previše uštogljene - prave se važne. A to baš i nije neki štos.

Pozdrav od Mele !

- 16:07 -

Komentari (58) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.03.2015.

krhke čestitke

Potok me potaknuo da krenem u akciju.
Svakog dana kad izlupate jaja operite ljuske i stavite ih da se posuše. Zatim ih obojite temperama. Ovaj dio posla prepustite dječici.



Razlomite tj. zgnječite jaja, odvojite iz unutrašnje strane kožicu i krenite u lijepljenje.



Nižite u krug svoj mali mozaik pazeći da imate koliko toliko iste razmake. Ovaj posao zahtijeva veliku preciznost i strpljenje. Kapala sam ljepilo, stavljala na njega dio lupine i lagano stisnula da kvrcne. Višak ljepila koji bi izašao sa strane skidala sam čačkalicom.



Ako volite apstrakcije evo nešto i za vas.





Ova zadnja slika bila bi neka nadrealistička vizija pijetla. Eto vam ideje.

Naravno da sam razmišljala kako to načiniti s djecom kad je tako zahtjevno i pipljivo. Njima treba jednostavno drvofiksom namazati površinu da na njoj slažu komadiće. Drvofiks postane proziran, ali se svjedno poslije malo vidi i papir se malo izvitoperi.






Na kraju krajeva i nije tako loše.

Za danas toliko od mene. Žurim da vas posjetim i čitam. Nije me dugo bilo pa sam mirna do dvi ure poslije ponoći.

Pozdrav od Mele!


- 21:52 -

Komentari (30) - Isprintaj - #

petak, 06.03.2015.

Sretan Dan žena

Prije nekoliko godina imala sam više blogova. Jedan od njih se zvao A jesam kokoš. Tada sam za Dan žena napisala ovu pjesmu. Možda će je netko i prepoznati.

Kokošji dan

drage moje kokoši hrvatice
i sve ostale hrvatske ptice:
krupne purice
seksi patkice
malene prepelice
divlje fazanke
gugutave golubice
i sve domaće i uvozne koke
sve hibridne, šarene i crnooke
i jednobojne i biserke

i sve nesilice
i one za klanje
sa GMO
i bez njega
sa poršeom
i bez njega
sa pijetom
i bez njega
sa prstenom
i bez njaga

i sve kvočke
i sve što kvocaju
i sve raskokodakane noću i danju
NEK VAM JE SRETAN DANAŠNJI DAN
NEK VAM JE VEDAR I RADOSTAN

jer sutra već će pijetao reći
da od vas je jači i veći
i za vama će trčat ko lud
i uzalud vam sav vaš trud
da dokažete tom pivcu
ko' je gazda u kokošinjcu
********************Mela *************
















Za ove čestitke vam treba kolaž različitih boja i plastično cvijeće. Kao što možete primijetiti najbolje su mi sjele ivančice. Vesele su, nisu prevelike ni premale, taman su. I mini tulipani su zahvalni. Jedino orhideje neću moći upotrijebiti jer su ogromne. Neka krase moju vazu koju možete vidjeti kod Plastika.

Pozdrav od Mele !

- 22:13 -

Komentari (46) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Čestitka je poruka napisana rukopisom s raznim lijepim željama.

Ručno napravljena čestitke imaju veću vrijednost nego ona koja se izradi tvornički. Svaka napravljena čestitka mali je umjetnički rad, unikat. Vrijeme utrošeno na pravljenje čestitke uvećava i njenu vrijednost. Koliko smo je dugo radili, toliko smo proveli vremena razmišljajući o osobi koju želimo ugodno iznenaditi.

U današnje vrijeme SMS-ova i mailova skoro se izgubilo čestitanje putem čestitki. Hladne poruke s raznoraznim računalskim crtežima i animacijama pokušavaju nadomjestiti nedostatak vremena i postaju "moderne" čestitke svakome tko nam je prijatelj i tko nam to nije.

Nemojte biti onaj tko će pritiskom na tastaturu pokušati iznenaditi prijatelja, roditelje, dragoga ili dragu...

Napravite svoju čestitku u koju ćete unijeti svu svoju kreativnost, svoj duh i svoju ljubav !

Poklanjam vam svoje ideje, a vi u njih unesite svoju maštu, veselje i duh.

Mela

Linkovi

POSEBNA ČESTITKA - LADICE ( s posvetom )

ČESTITKA SOVA ( kolaž, kamenčići )

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( kolaž, kamenčići )

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( maca, djevojčica)

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( cvijet, srce)

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( baloni, tri srca )

ČESTITKA ZA VJENČANJE

ČIZMICA SVETOG NIKOLE

ČESTITKE ZA ROĐENJE ( kolica, stopala )

VALENTINOVO ( pismo )

ČESTITKE OD SLUČAJNIH SRCA RANDOM HEARTA

JESENSKE ČESTITKE ( leptir, košarice )

JESENSKE ČESTITKE ( pejzaž, stabla, košarice )

RIBICE OD PLASTELINA

SNJEGOVIĆ ( od blazinica )

SNJEGOVIĆ ( od drvenih štapića )

DJED MRAZ

SUVENIR ČESTITKA - KAŽUN ( kamenčići )

SUVENIR ČESTITKA - KAŽUN ( sastavak A. Popovića )

SUVENIR ČESTITKA - BATANA

ETNO ČESTITKA ( jelka od narodne pjesme )

ETNO ČESTITKA ( narodni instrumenti, narodna nošnja )

MORSKE ČESTITKE

ŽELJEZNE ČESTITKE ( pahuljice, jelka )

ŽELJEZNE ČESTITKE ( jelke )

MIRISNE ČESTITKE ( jelke, kolica )

NOVOGODIŠNJI UKRASI OD ŠIŠARKI

NOVOGODIŠNJE RELJEFNE ČESTITKE ( folija )

NOVOGODIŠNJE RELJEFNE ČESTITKE ( kamenčići )

PUKNUTE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od novogodišnjih ukrasa )

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od špage )

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od plastike )

CD NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

VEZENE ČESTITKE

EKO ČESTITKE ( škartoc, kuglica, jelkice, kišobran )

EKO ČESTITKE ( stari papir, jelke, kora od naranče )

EKO ČESTITKE ( od recikliranog papira )

KUTNI RADNI REGAL

BROŠEVI ( kamenčići, metal )

BROŠEVI ( papir, kamenčići )

PRSTENJA I BROŠEVI ( od kamenčića )

SLUČAJNA SRCA RANDOM HEARTA

ČESTITKE ZA VALENTINOVO


novogodišnje čestitke

Na ovom blogu ću vam prezentirati sve čestitke koje sam do sada radila. Među njima najčešće su one božićne i novogodišnje.
Neke od čestitki su moje vlastite ideje, a neke sam ideje "ukrala" od drugih i preradila na svoj vlastiti način.

Želim vam ugodan rad i dobru zabavu pri stvaranju čestitki.
Vaša Mela