Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

Namjerne i slučajne čestitke

Ove godine dobila sam donaciju, boje za rad u školi koje sam trebala isprobati. Pošto volim eksperimentirati nije mi to bilo teško.

Boje s mramornim efektom iskoristila sam dvojako. Kada se nakapaju na papir i kruži kistom dobije se sljedeći uzorak.




Ako nakapate nekoliko kapi u vodu, koju ulijete u plastiku i na vodu brzo bacite papir i podignete ga, dobijete sljedeći uzorak.



S takvim uzorcima nastanu vrlo efektne čestitke.





Druge boje su boje u spreju od kojih neke imaju zlatni i srebrni sjaj.



Najprije sam drvofiksom nakapala bijeli papir za kopiranje veličine A4.



Zatim sam posprejala osušeni papir i dobila predivan uzorak čija je tekstura idealna za izradu različitih božićnih motiva.







A onda sam s jednom blazinicom obojala prljave kistove i slučajno dobila zanimljivu kuglicu. A kad sam odlučila sok od cikle upotrijebiti kao boju na blazinici, boja se razlila kako pokazuje slika ( blazinice su naime reljefne, što prije nisam uočavala, i boja je putovala utorima, pa su se stvorili mali romboidi).



Na kraju posla sa čestitkama, pri rezanju obojanih papira, ostalo mi je puno tankih obojanih trakica. Već sam bila kod smeća sa punom šakom trakica, al sam se vratila jer mi je bilo žao to baciti. I nekako vrdajući, mrdajući s tim trakicama nastale su ove neobične jelkice na koje sam jako ponosna.



Naizmjenično se lijepe trakice ukoso lijevo pa desno. Lijepe se silikonskim pištoljem samo na dva mjesta.





Meni su ove jelkice jedne od najdražih slučajnih kreacija. Kad počnem raditi ja nikada ne znam kakvu ću čestitku napraviti.

Pozdrav od Mele !


P.S. Boje su kupljene u Chemacu.










Post je objavljen 22.12.2015. u 17:17 sati.