Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

ruža za najbolju prijateljicu

Pošto nisan odlučila na kojojem mi je stolnjaku ljepše ispala evo vam obje fotke.

Nikad nisan bila vrsna kuharica, al sam nekoć davno, a tu i tamo u skoroj prošlosti, znala kreirati tortu ( medo, zeko, kućica Ivice i Marice, jaje, panda, navijačka, torte za dolazak u vojsku, srce i ne mogu se više sjetititi). To su uvijek bile torte od banana. Uživala sam ukrašavajući ih. Nažalost slika nemam.

Jučer sam napravila maminu tortu od sira koju svi volimo. Znala sam da je rizično da je stavim u kalup od ruže, al tko ne riskira ne profitira. Čim je bila gotova odmah sam je zaledila jer tako se s tom tortom radi. Jutros je izvađena iz zamrzivača i kad mi se nakon 2, 3 ure učinilo da je vrime da je odvajam, odvojila sam je. Uf, neki mali komadići su se i odlomili pa sam ih namještala. Pošto je taj vražji silikon jako tvrd prethodno sam ga namazala uljem. Ne znam jesam li trebala na silu odvajati dok je još bila zaleđena ili sam trebala čekati da se sve potpuno odledi. Ili je baš ovo vrijeme bilo idealno?

U sredini, pošto je to kalup za kuglof stavila sam voćnu salatu od jagoda. Mašna je od papira silikonom zaljepljena na stakleni tanjur.Pošto je za taj kalup bilo previše smjese odvojili smo u jednu manju duguljastu aluminijsku posudu ostatak. Tako da torte imam i ja.

Jučer sam joj rekla da će dobiti tortu jer sam se nehotice izlanula da je pravim, al iznenađenje je bilo veliko jer nije znala da je u obliku ruže.


Post je objavljen 01.08.2019. u 15:00 sati.