Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/najljepsezelje

Marketing

Čestitke od papira

Svakog dana mene moja draga Zvonka zbombadira s videima kako se rade raznorazne stvarčice. Tako sam ja sinoć odgledala 2, 3 videa i neuspješno napravila neku pahuljicu, ali su zato nastale nove čestitke.

Što god ona meni pošalje, ja prebacim na čestitke. Tako da mi pošalje sliku krova ja bih načinila čestitku.


A onda sam danas sasvim slučajno otkrila ovu čestitku i veoma se obradovala. Vjerojatno takvih čestitki ima na pretek, al ja sam sama došla do nje i svojatam je i čuvam kao svoje blago.Postupak je jednostavan, a čipkasta čestitka čarobna.U jedan kut kvadrata, kojeg ne crtate već dobijete presavijanjem papira, zabodete šestar i načinite luk te izrežete po luku.Papir presavijete 3 puta.Izrežete željene oblike. Srca su najljepša.Lagano izglačate.I dobijete predivnu čipku spremnu za lijepljenje u ćošak čestitke.Ne lijepiti magnetin tekućim ljepilom jer probija bijeli papir i ostavlja mrlje, već lijepiti sa uhu ljepilom ili ljepilom u stiku.Crveni papir možete kupiti po komadu, ali više se isplati kad kupite cijelo pakovanje.

Postupak možete pojednostavniti da napravite cijelu pahuljicu pa je podijelite na 4 dijela, samo što je tada više papira i teže je reckanje.

Uživajte u reckanju. Pozdrav od Mele !
Post je objavljen 02.12.2015. u 16:59 sati.