subota, 23.08.2014.

sve je bijelo, sve je bijelo, grad i selo, polje gaj...Šestarom nacrtamo i izrežemo budući trg. Nacrtamo nakrivljenje kućice prateći kružni luk.

Prozore, srca i kružiće izrežemo metodom presavijanja papira. Srca i kružiće zgodnije je rezati škaricama za nokte.

Ukrasite šljokastim ljepilom tzv. gliterom. I divite se svome uratku.Jelkica se radi na sljedeći način:

Na A4 bijelom papiru šestarom nacrtajte kao što je prikazano na 1. slici.. Izrežete kao na 2. slici i metodom presavijanja reckanjem ukrašavajte jelku.

Igrajte se i dalje, lijepo je i zanimljivo. I nije jako teško.

Zaoblite rukama jelkicu i uhu ljepilom zalijepite samo krajeve (lijevo i desno ) tako da jelkica bude malko nadignuta.
Tako napravite i posudicu. I naravno, opet se divite svome uratku.Evo i jedna debela jelka.Dobru zabavu i pregršt prelijepih čestitki želi vam, a tko drugi, nego Mela !

- 13:50 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 22.08.2014.

za najmlađe - pahuljice

Od štapića za čišćenje ušiju i najmlađi mogu načiniti čestitku.
Pomognemo im izrezati komadiće.

Komadići se slože. U sredinu se nakapa drvofiksa i doda perlica ako želite.
I to je cijela štorija.Moglo bi se tu još eksperimentirati, ali moram nešto posla ostaviti i za vas.

Pozdrav od Mele !

- 15:03 -

Komentari (3) - Isprintaj - #

suvenir čestitka - batana

Batana je tradicionalna rovinjska drvena brodica ravnoga dna, veličine između 4 i 8,5 metara.

Umijeće izgradnje rovinjske batane zaštićeno je nematerijalno kulturno dobro hrvatske kulturne baštine.

Na wikipediji pročitajte više.

Neki dan sam na internetu pronašla jelkicu - čestitku nabodenu na čačkalicu i ideja se rodila: "Napravit ću autohtonu suvenir čestitku - batanu.Ako vas nešto više zanima o toj malenoj barčici otiđite u maleni muzej o batanama u Rovinju - "Kuća o batani".

P.S. Moja batana ima nekih nedostataka: nedostaje joj izbočina na pramcu; dio kormila; zamijenila sam boje crveno i plavo; na krivome mjestu upisala broj i tko zna što još... Ali nemojte nikome reći, usavršit ću je ja da bude baš kako treba.

Nadam se da će se batane proširiti po cijelome svijetu.

Pozdrav od Mele !

Evo, danas sam dobro proučila batanu. Znam da su stare batane imale specifičano jedro, pa sam preuredila prijašnju čestitku. Naravno napravila sam još jednu batanu. Samo više ne znam je li to slika ili čestitka.

( Ljepljeno je drvofiksom i uhu ljepilom. )

Još jedan, ali ovaj put, umoran pozdrav od Mele .

- 14:14 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitke

Otiskivati čestitke možete i na sljedeći način.
Kupite mekani kolaž. Na njemu nacrtate motive i ukrasite ga ornamentima.Olovkom jako utisnete ornamente. Motive obojite temperama ili vodenim bojama i otisnete na bijeli papir ( jedno bojanje 2 otiska). Po potrebi ukrasite sa tankim srebrnim ili zlatnim flomasterom, mašnicom...

Kad vam dosadi otiskivanje, koje zna biti vrlo problematično, reljefni kolaž iskoristite za čestitku.
Otiskivati možete i na tkanini. Evo još nekoliko primjera koje sam daaavno napravila.
Pri otiskivanju meni su ljepši uzorci obojani vodenim bojama. Ako želite da vam uzorci obojani temperama budu ljepši u boju treba dodati nekoliko kapi glicerina ( ima ga u ljekarnama ).

A ako vam je pak teško otiskivati jer je pipljivo i vrlo teško se postižu zadovoljavajući rezultati možete jednostavno nacrtati motiv na papiru i obojiti ga običnim drvenim bojicama ili vodenim drvenim bojicama.
Premažete lagano mokrim kistom. Ukrasite srebrnim flomasterom i dobijete lijepe čestitke.U traganju za novim idejama pozdravlja vas Mela !- 12:15 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.08.2014.

novogodišnje čestitke

Otiskivanje uz pomoć kupljenog ili izrađenog modela daje zanimljive rezultate.Kupite ukrasnu traku za muffline (u dm) i izrežete je tako da dobijete oblik jelkice. Jedan po jedan komadić obojite bijelom temperom, tapkanjem, tako da malo pređete i preko rubova papira.

Pazite da vam se uzorak ne pomjeri.
Od zelene trakice može se i složiti jelkica.Uzorak lagano operite vodom i kistom i ostavite da se suši za sljedeći pokušaj otiskivanja.Malko je pipkasto, ali isplati se potruditi.

Drugi oblik otiskivanja jeste da napravite reljefnu čestitiku preko koje se bojanjem dobije otisak.
A jesam objasnila !

Prvo na kartonu nacrtate motiv sa ukrasima - ornamentima. Po tim istim crtama poslije se snažno utiskuje olovkom ( ni tupa ni prezašiljena ).
Stvore se udubljenja gdje god jer crta ili točka.

Probavajte napraviti "kalup" sa više vrsta kartona i olovaka ili kemijski.Preko tog reljefnog crteža stavimo bijeli papir i kosim pokretima - šaranjem olovke ili drvenih boja otisnemo motiv na papiru.
Djeci se ovaj oblik rada veoma sviđa.Najvažnije je da imate lijepo izrađen i dobro udubljen motiv. Dođe i do neuspješnih uradaka, ali brzo se napravi novi.Uživajte. Napravite doma malu radionicu za djecu i prijatelje i puno se smijte i veselite svojim remek djelima.

Mela vas srdačno pozdravlja !

- 16:24 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 20.08.2014.

novogodišnje čestitke

Ako imate rezač pahuljica možete se poigrati. Za djecu idealno.Sačuvajte stare kalendare. Papir u nijansama boja možete iskoristiti za izradu kuglica, za podlogu čestitke...Da je podloga ove čestitke u nekoj drugoj boji ova čestitka bi bila efektnija. Ovako se bijele kuglice na bijeloj podlozi ne ističu. Hm. Nitko nije savršen !

Papir na kome ste rezali pahuljice može se iskoristiti na sljedeći način. Izrežu se šesterokuti koji zajedno čine jednu veliku pahuljicu.Pozdrav od Mele koja vam želi pune ruke posla i pregršt lijepih čestitki !

- 07:22 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 19.08.2014.

broševiAko imate sreće da se nalazite na šljunčanoj plaži punoj raznobojnih kamenčića, možete početi sakupljati ih i od njih napraviti različite broševe.

Ova 4 broša načinjena su od bijelih kamenčića.

Najprije se kamenčići operu od soli i osuše. Zatim se na njima olovkom nacrta motiv koji se poslije pređe crnim flomasterom. Sve sam bojala običnim flomastrima.
Kombinacija boja i motiva ovisi o vama. Ja se baš i nisam proslavila, no prvi mačići se bacaju u vodu.

U trgovini za hobby ili kakvoj bolje opremljenoj knjižari možete pronaći sigurnice za broševe. Sve sam lijepila drvofiksom.Ako želite broš kojeg nitko neće imati a jednostavno ćete ga i jeftino napraviti, kupite u željezariji 2 šajbe ( tako da manja uđe u veću ). Zalijepite ih drvofiksom. Dodajte bijelu perlicu i broš je gotov.Ukoliko volite neobične broševe, ovi će vam se svidjeti. Nemojte se razočarati kad kamenčiće donesete doma što su izgubili sjaj i boju. Kad ih lakirate ponovno će zasjati u svom morskom sjaju.Podloga na kojoj se radi je karton od kartonske kutije. Izrežete neobične oblike ili trokute, krugove... "Ružniju" stranu kartona premažete drvofiksom i slažete kamenčiće. Slobodno možete pustiti da vam kamenčići strše preko kartona. Kad se sve osuši, odrežete škaricama za nokte sve dijelove kartona koji strše ispod kamenčića.Slijedi vam još lijepljenje sigurnica i lakiranje kamenčića prozirnim lakom za nokte. I naravno, da te iste broševe poklonite svojim dragim frendicama.Sretno s radom. Ja sam tek počela. Tko zna što će mi sve pasti na pamet ?
Pozdrav od Mele.

- 22:50 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.08.2014.

jelkice - ideje s interneta

Na internetu sam naišla na ideju sa rezanjem prozorčića na jelki. Ja sam napravila svoju verziju.Nacrtate jelkicu i izrežete je. Ona vam služi kao kalup za kasnije "štancanje" tj. precrtavanje.

Na zelenom kolažu nacrtate prozorčiće po želji. Jelkicu stavite na karton i izrežete prozorčiće pazeći da gornji dio ne izrežete.

Otvorite prozorčiće i sa strane na kojoj smo crtali olovkom zalijepimo crveni kolaž.

Jelkicu zalijepimo za podlogu čestitke i ukrasimo s malo šljokica.

Ovu čestitku sam našla na internetu, ali nije bilo objašnjenja uz fotografiju. Naravno morala sam je dokučiti i napraviti. Vrlo je jednostavna, a veoma lijepa. Mogu je raditi i djeca.

Napravi se jedan oveći krug ( četvrtina je onaj dio koji se vidi ). Krug se presavije na pola.Zatim se taj polukrug presavije na pola da na sredini dobijemo crtu.Zatim presavijemo do crte lijevu i desnu stranu polukruga .Otvore se lijevi i desni dio da se ponovno dobije polukrug. S lijeve i desne strane umetnemo presavijene dijelove unutra i trebali biste dobiti dijelove jelkice kao što prikazuje fotografija.Kad ste uspješno napravili jedan dio, preostaje vam da napravite još dva, veća ili manja, po želji.

Posudica se napravi od smeđeg kolaža kao što prikazuje fotografija.


A ako imate dvobojni papir jelkica postaje zanimljiva.Kako bi se crveni dio bolje vidio malo sam podrezala zelene rubove.

Puno lijepih čestitki želi vam Mela.

- 23:14 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 16.08.2014.

EKO čestitkeZavije se škartoc ( papirnata vrećica ) kao što je prikazano na slici. Pažljivo se otvori, malo pritisne rukom i izreže se krug.
Pošto je škartoc dupli i papir je dupli. Zalijepite unutrašnjost i kuglicu na podlogu.
Za mašnicu kapnete malo drvofiksa, sve ostalo je ljepljeno uhu ljepilom.
Kuglicu ukrašavate po želji ( šljokicama, paštom, perlama, zvjezdicama, kuglicama od papira...).Jelkica se radi na isti način. Kad se zgužvani papir rastvori izreže se oblik jelkice i zalijepi unutrašnjost jer je papir dupli. Na vrh se stavi ukrasna štipaljkica ( kvačica ). Izrežemo drvce i posudicu, ukrasimo jelkicu po želji i to je to.

Ovo bi mogla raditi djeca ako im se na primjeru pokaže.


Za rođendan nekome tko je jesenski tip može se načiniti i ovaj kišobrančić.Uživajte, smijte se i radite čestitke. Pozdrav od Mele !

- 17:34 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.08.2014.

novogodišnje čestitke iz željezarijeDođete u željezariju i tražite sve što vam može poslužiti za izradu čestitki: matice različitih veličina, šajbe različitih veličina i boja ( srebrna i zlatna ), drvenih tipli...
I onda jednostavno krenete u igru. Lijepite uhu ljepilom ili drvofiksom.

Raznorazne pahuljice - kuglice možete načiniti od srebrnih šajbi i matica. Malo je problematično lijepljenje pa sam se dosjetila da ih poslažem na papir i lijepim kapajući drvofiks ljepilo u rupe. Poslije ljepilo postane prozirno. Veliku šajbu zalijepila sam normalno, odostraga drvofiksom.

Nekoliko malih matica mi se nije zalijepilo kapanjem odgore pa sam ih naknadno zalijepila odostraga.


Živi vi meni i sretni bili i puno čestitki napravili !!!Od vijaka se može načiniti jelkica, no vijci na papiru plešu, kotrljaju se...
Na komadu tkanine kja može biti jednobojna ili obojana kao ova posložite vijke.
Kad ste zadovoljni posloženim odgore nakapate drvofiks ljepila, na spojevima vijaka. Joj ja baš više volim reći šaraf. Ukrasite jelkicu po želji. Kad se sve osuši oblikujete čestitku.Uživajte u izmišljavanju... Pozdrav od Mele !

- 17:19 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 12.08.2014.

novogodišnji ukrasi od šišarkiI Istri postoji jedna vrsta jelki koja raste po kampovima, u gradovima u parkovima. Negdje u 2. mjesecu sa stabala počnu otpadati dijelovi šišarki koji su oblika ružica. Kad tijekom zime male vjeveričice oglođu cijelu šišarku, od nje ostane ovo što vidite na slici.

Ukrasi za Božić i Novu godinu mogu se ostaviti u prirodnoj boji ( narančasto-smeđe ), a mogu se i djelomično ili potpuno posprejati zlatnim ili srebrnim sprejem.Uz pomoć silikonskog pištolja lako se od njih naprave zvijezde.

Uz malo mašte i kojekakvih ukrasa lako se mogu napraviti svijećnjaci.U sredini svjećnjaka mogu se staviti male okrugle svjećice koje imaju svoj metalni podložak. Mogu se i kupiti ukrasni podlošci sreberni ili zlatni.

Na ovoj fotografiji podlošci za svijeće su kapice od veeelikih žireva.

Od raznoraznog odrvenjenog cviće može se napraviti i mala kućica, s dvorištem i šternom ( bunarom ).

I šećer dolazi na kraju, moja najdraža ideja - kuglica od "ruža". Najljepše su ovako prirodne boje kad se tu i tamo malo kistom zazlate. (Sve se lijepi silikonom.)
P.S. Ove zime beremo šišarke -ruže, koje su dobre obojane i nataknute na štapić od ražnjića. Idealan buket za mame, bake, ujne, strine...

Žao mi je što fotke nisu malo bolje, al to je bio prvi digitalni fotoaparat. Davno je to bilo...

Pozdrav od Mele !

- 12:59 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

uskrsne dekoracijeJaje se probuši na dva mjesta i ispuše njegov sadržaj. Vodom se ispere unutrašnjost jajeta, ispuše voda i pusti se da se jaje osuši.
Pronađu se u prirodi grančice. Na donjem debljem dijelu jajeta proširi se malo rupa. Kroz nju se provuče grančica na kojoj je na vrhu drvofiks ljepilo.

Na donjem dijelu gdje je rupa, jaje se zatvori komadićima papira premazanih drvofiksom.

Kad se sve osuši bojaju se jaja. Od krep papira naprave se latice i listovi.

v>


Tulipani se prave na sličan način. Ispuhati jaja...

Prije bojanja na jajetu se pri vrhu nacrta cik-cak crta. Jaje se oboji do crta.

Ružice su obojeni dijelovi posebnih šišarki.

Pozdrav od Mele !
- 12:26 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.08.2014.

novogodišnje čestitkeVeć sam na jednom postu objasnila kako se izrađuju ove čestitke. Ali objasnit ću još jednom.
Od bijelog kartona izreže se motiv - jelka. Rubovi se nareckaju kako bi se u te utore poslije mogla zakačiti ukrasna trakica.

Izrecka se zelena vunica i zalijepi na ljepilom premazani motiv. Koristi se uhu ili magnetin tekuće ljepilo. Ukrasnom trakicom okomota se nekoliko puta jelkica u različitim smjerovima, pri čemu se ona provlači kroz utore na jelkici.
Zalijeppe se dugmadi ( botuni, gumbi ) i ukrasi perlicama i zvjezdicama.

Za podlogu čestitke može se upotrijebiti karton od papirnate vrećice za poklone.

Ako imate strpljenja i želite neobičniju čestitku tada možete kartonsku podlogu napraviti u obliku prozorčića.Umjesto zelene vunice možete upotrijebiti piljevinu ili bijelu vunicu.

Uživajte u stvaranju i pozdrav od Mele !- 17:14 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 10.08.2014.

novogodišnje čestitke - paketićiIdealna čestitka za najmlađe. Od slika s kalendara ili iz časopisa izrežu se paketići. Ukrasimo ih sa zlatnim flomasterom i to je to.Ovdje su paketići nacrtani prostorno.I ovo je jednostavno načiniti. Malo kolaža, ukrasne trakice, klamarica i eto veselja.
Kolaž se presavije nekoliko puta ( da paketić bude debeljuškast ), omotamo ga trakicom i zaklamamo za podlogu.

Veselje je dar koji nas prati kad darujemo svoju unikatnu čestitku.

Pozdrav od vesele Mele koja je vesela jer vama daruje svoje ideje.

- 16:53 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitke - jelkeDjeca vole reckati škaricama, zato će im se izrada ovih čestitki veoma svidjeti.
Potreban nam je tanki bijeli list papira. Presavijemo ga i izreckamo po želji. Ideja je bezbroj, a svaki uradak na dobroj pozadini je efektan.

Ako umjesto jednog papira zajedno režemo 2 ili 3 tada dobijemo prostornu jelku. Sve dijelove zajedno na sredini zaklamamao. Donji dijelovi se zalijepe za podlogu, a ostali rašire.Ako želimo pravu prostornu jelku koja nam može biti kućna dekoracija istovremeno režemo više listova. Izreckamo ih, zaklamamo, raširimo, ukrasimo i stavimo da stoji na radnom stolu, na regalu...

Lijep provod uz druženje s prijateljima i obitelji... želi vam Mela.

P.S. Ako ste sami kreativan rad ispunjava i uveseljava. Zato, što čekate ?

- 16:37 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

reljefne čestitke od šarenih kamenčića

Ljeto je. Idealno vrijeme za čeprkanje po šljunčanoj plaži.

Ja sam jučer bila u potrazi za lijepim kamenčićima. I evo što je nastalo - mozaik čestitka.

Kamenčiće isperete vodom. Na bijelom kartonu ( tvrđem papiru za čestitke ) izrežete jelku i na njoj olovkom nacrtate ovalne crte. Na crte nanesete drvofiks ili bilo koje drugo ljepilo za drvo i nižete kamenčiće.

Zatim svu jelku premažete ljepilom i razbacate po njoj oble kamenčiće različitih boja.

Ostatak jelke popunite sa sitnim bijelim kamenčićima.


Oble kamenčiće i pruge premažete bezbojnim lakom za nokte.

Kad se sve zalijepi, zalijepite motiv na podlogu čestitke. Karton čestitke treba biti tvrđi jer je jelkica teška.

Kuglica se radi slično kao i jelka. Kad se zalijepi na podlogu čestitke, uhu ljepilom se zalijepi konop.

Uživajte u ljetu i pravljenju mozaika od kamenčića.
Pozdrav os Mele !

- 12:16 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 09.08.2014.

novogodišnje čestitke, jelkeNacrtate na papiru, kartonu motiv jelke i izrežete ga da vam bude kalup za crtanje. Precrtate jelku na bijeli list papira, obični papir za kopiranje, printanje. Na papiru nacrtate snijeg koji je napadao na grane jelke.

Izrežete motiv. Jelku ispresijecate crtama crnim flomasterom. ObojIte tonovima zelene boje - flomastrima. Izrežete i zalijepite na papir za čestitku.

Djeca se vole stvarati na ovaj način.Varijacije na temu su mnogobrojne. Igrajte se i uživajte u svojim malim remek djelima.Pozdrav od Mele !

- 16:35 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

jesenske čestitkeKomadići kore od stabala, raznobojno lišće, sjemenčice sa drveća, kukuruzovina, kolaž papir, grančice, kamenčići, ... sve to može poslužiti za izradu neobične čestitke.

Ova je čestitka prije pet-šest godina bila puno ljepša. S vremenom su listovi izgubili svoje boje, iako sam ih premazala vrelim voskom.

Kako da listovi jedno dulje vrijeme zadrže svoju boju, objasnila sam na svom 2. postu, ali da ne tražite mogu vam pojasniti ponovno.Sad se malo teško prisjetiti što sam i kako radila ove čestitke. Mislim da sam prvo silikonskim pištoljem zalijepila grančice na svježe listove. Zatim sam te iste listove premazala vrelim voskom.

( Vosak, tj. bijela svijeća se otopi u jednoj staroj tećici za bacanje do vrenja - počnje prštati. Pazite vreli vosak se lako samozapali. Ako imate puno listova vosak ćete u više navrata morati zagrijavati. Nemojte nanijeti previše voska jer će list pobijeliti. )

Nastojte da voskom ne premažete stražnji dio lista, iako jedan dio prođe kroz pore, jer list zbog masnoće, nećete moći zalijepiti.

Vosak se brzo osuši i silikonskim pištoljem možete ga zalijepiti na čestitku, kao što je na slici.

Košarice sa jabukama načinjenih od listova, rade se na isti način. Evo kako one izgledaju netom po lijepljenju. Listovi dugo zadrže izvorne boje, puno duže nego obični presani listovi. ( 2. post sa čestitkama načinjenima od lišća ).Jesen će uskoro, naoružajte se priborom i prionite na rad.

Mela vam želi uspješan rad !

- 15:43 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

vezene čestitke za Majčin dan i rođendanNaravno da će ove čestitke biti samo za izabrane. Njihov rad iziskuje puno truda i vremena, i naravno poznavanje vezenja križića.

Potreban nam je komadić paname ( tkanine za vezenje ) ili jute, konci u bojama, tupa iglica za vezenje.

Motiv najprije nacrtamo križićima na papiru na kvadratiće, različitim flomasterima u boji.
Kad izvezemo motiv opeglamo tkaninu.

Na papiru za čestitku skalperom izrežemo prozorčić. S unutrašnje strane čestitke zalijepimo motiv na kome smo ostavili dovoljno viška tkanine za lijepljenje. Sve to prekrijemo kartonom iste boje kao čestitka, pazeći pri tome da ne nanosimo ljepilo na mjesto na kome je motiv i prozorčić. Ljepilo bi izašlo na površinu i uništilo ljepotu čestitke.

Prožorčići na čestitkama mogu biti različiti: krugovi, pravokutnici, kvadrati, elipse. Mogu biti i posebno dekorativni, sa raznim zavijucima. Najbolje je da se željeni prozorčić naprije nacrta i izreže na kartonu kao kalup pazeći pri tome da prozorčić bude dovoljno velik da u njega stane motiv.

Pozdrav od Mele !- 15:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje reljefne čestitkeZa ovu čestitku potrebno je da imate zlatnu ili srebrnu limenu podlogu. Nekada su sve zubne paste bile pakirane u metalnim ambalažama. Sada tu istu ambalažu koriste samo majoneze i konzerva od rajčice...

Kada se majoneza potroši, škarama se izreže tako da se dobije metalna pločica. Žlicom ili nečim drugim izravna se s naličja, kako se ne bi oštetila zlatna ili srebrna boja.

Na naličju se flomasterom za folije nacrta motiv. Može se i precrtati uz pomoć indigo papira.
Tko je umješan crtač može i direktno utiskivati motiv.

Metalna pločica se dakle okrene na naličje. Ispod nje dobro je da bude nešto mekano, karton ili stolnjak, kako bi se postigla reljefnost.

Motiv se utiskuje kemijskom. Pošto je pločica tvrda ovo nije baš podatan materijal za malu djecu.

Treba paziti, ako se utiskuju slova da se na poleđini slova moraju zarotirati lijevo, kako bi na zlatnoj, pravoj strani, bila okrenuta desno.

Kad ste zadovoljni reljefnim crtežom, na pravoj strani motiv obojite flomasterima za grafofolije, tzv. permament flomasteri.
Zlatna pločica zalijepi se za čestitku uhu ili magnetin tekućim ljepilom, ili silikonskim pištoljem.Za djecu je primjerenije da slične čestitke rade na podatnijem materijalu, a to su poklopci od: jogurta, pašteta, sireva za mazanje, svježeg sira, maskarponea, pudinga...Taj materijal je znatno tanji i lakše je utiskivanje. Treba napomenuti djeci da sa krive strane lagano kemijskom utiskuju motiv jer se pločica lako potrga.
Motiv se može obojiti s permamentnim flomasterima ( za grafofoliju ), a može se ostaviti i bez boje.

Poseban efekt dobije se ako se s prave strane nakon utiskivanja cijela pločica premaže crnim ili plavim tušem. ( Ako se previše potamni, uvijek se može isprati vodom. )Igrajte se. Neka oko vas pršti pozitivna energija stvaranja.

Pozdrav od Mele !

- 13:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.08.2014.

novogodišnje čestitke, kuglice i zvona

Ove je čestitke jednostavno je napraviti. Da brže crtate zvona najprije napravite jedan na kartonu i izrežete ga. On vam poslije služi kao kalup za precrtavanje.

Uz malo strpljenja i puno različitih kombinacija crta i boja možete se dugo zabavljati za vrijeme kišovitih jesenskih i zimskih dana.

A ako vam treba više čestitki možete početi već sada.

Nek igre počnu ! Tko će više i tko maštovitije...

Pozdrav od Mele !

- 21:43 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

kažunSlika kažuna pored sebe ili je imaš u glavi, malo kamenčića, biljka mrižica ili lavanda, silikonski pištolj i spremni ste za rad.

Ovo djeca ne mogu baš uspješno napraviti, ali mogu zato slijedeće: izabrati kamenčiće za kažun, stati na asfalt ili beton i početi plošno graditi tu malu slatku poljsku kućicu ispred koje mogu dodati malo i travčica.

Kad dijete završi kažun, fotografirate ga, a zatim u nekom programu za obradu fototgrafija odrežete kažun da bude unutar kruga. Krug se izreže i eto kuglice sa tradicionalnim motivom.
Naravno, mama i tata moraju malko pomoći.Vjerojatno bi bilo bolje da sam fotografije izradila kod fotografa i od njih izrezala kuglice. Ni pozadina čestitke mi nije baš najsretnija. Tada nisam imala pri ruci neku življu boju da kažun dođe do izražaja.

Slično se može napraviti i svjetionik ( od kamenčića i drvaca, komadića šišarki ). Lijepa zabava u hladu pored mora kad upeče sunce.

Svjetionik se može raditi na nekom obojanom papiru ili modrom ručniku, kojeg možete namreškati da dočarate valove.

Nakon fotografiranja, kući vas čeka zabava pravljenja čestitke.Lijepu zabavu za cijelu obitelj želi Mela !


- 17:07 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

romantične čestitke s okusom soli i mirisom moraOsobno ovo su mi moje najdraže kreacije.

Najprije se vodenim bojama oboja jedna stara bijela krpa od starog lancuna ( plahte ) ili jastučnice. Boja se pretežno plavim i ljubičastim tonovima, ali se ubaci i mjestimično žute, narančaste i crvene boje. Ponegdje se ostavi i malo bijeline koja kasnije dočarava pjenu valova.

Kad se boja osuši paraju se komadi pravokutnog oblika.

Na čestitiku na koju smo nanijeli vreli silikon silikonskim pištoljem brzo se stavi komadić obojane tkanine i prstima se zgužva tkanina da se dobije reljefnost. To se mora raditi brzo jer se silikon brzo suši.

Pazite, peče vreli silikon !Po čestitki razbacajte školjkice, krhotine školjkica i zalijepite ih silikonom. Možete posuti i sitne kamenčiće. A ako nađete i krhotinu obrušenog stakla i to može dobro doći.
Za lađicu je potrebna ljuska od pistacija , komadić čačkalice i krhotina školjke.

Tu i tamo valove možete zazlatiti šljokicama ( gliter - ljepilo sa šljokicama ) i rad će vam se isplatiti. Ne može ispasti loše.

Ova čestitka poklanja se izuzetno dragoj osobi, na koju smo cijelo vrijeme mislili dok smo bili na moru i skupljali školjkice. Slažete se sa mnom, zar ne.Morski pozdrav od Mele !

- 16:32 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeSlike sa starih kalendara mogu se iskoristiti za čestitke.

Od tih raznoraznih slika izreže se kvadrat ili pravokutnik, koji kasnije može predstavljati prozor.
Na slikama vedrijih boja nacrta se kružnica. Papir na kome je kružnica stavi se na karton. Izbocka se iglicom ,šestarom ili čavlićem po kružnici i cijelome krugu i to sa krive strane, neobojane.
Karton nam ispod papira pomaže da rupice budu reljefne.

Zatim se lagano taj izbockani krug otrgne, zalijepi i nacrta se mašnica i konac.
Evo još nekoliko primjera iliti varijacija na temu.

U ovom zadnjem primjeru bockalo se i bojalo direktno na kartonu čestitkej

Ugodnu zabavu želi vam Mela !

- 15:58 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 07.08.2014.

novogodišnje čestitkeOva čestitka vrlo je jednostavna. Djeca vole crtati kućice različitim bojama. Lako ih oboje flomasterima. Snijeg se napravi od komadića papira na kojem smo prije toga utiskivali motive pečatima utiskivačima. Snijeg može biti i vata ili bijeli zgužvani papir.

Igrajte se s djecom. Bit ćete veseli u procesu stvaranja snježnog ugođaja.Najjednostavnija čestitka.
Nacrtate model jelke na kartonu i izrežete ga. Pomoću modela na novogodišnjem papiru za umatanje nacrtate jelku i izrežete je i zalijepite.

Sretno s radom. Pozdrav od Mele !

- 14:55 -

Komentari (2) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeNa bijelom listu papira tekućim ljepilom uhu ili magnetin ( ono s intenzivnim mirisom ) nacrta se jelka. Crta se direktno sa tubom ljepila, pazeći pri tome da ne istisnemo puno ljepila odjednom.
Pusti se da se ljepilo osuši.

Kad se ljepilo osušilo plavom ili nekom drugom vodenom bojom premažemo motiv jelke. Gdje god je bilo ljepilo ostaje bijelo, a pozadina je plava.

Imala sam više ovakvih čestitki no sada mi nisu pri ruci, pa se zadovoljite s ovom.

Djeca vole ovaj sistem rada. Do kraja rada, kad se premazuju čestitke, ne znaju kakvu će čestitku dobiti. Njihovom veselju nema kraja kad plavom bojom otkrivaju bijelu jelku koju su dan prije nacrtali.

Mogu se ovako nacrtati i drugi motivi. Istražujte i obradujte me svojim kreacijama.Ugodan rad želi vam Mela !

- 14:44 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitke - kuglicaNaprave se 3 ista kruga od različitih boja ( crvena, zlatna i srebrna ). Svakom krugu izreže se jedan polumjer - od ruba kruga do središta.

Utisnu se krugovi jedan u drugi i klizanjem papira možemo dobiti različite položaje boja.
Kuglica se zalijepi, nacrta trakica i doda mašnica.

Pozdrav od Mele !

P.S. Ovi krugovi vrlo su pogodni za obradu kutova u nastavi metematike.

- 14:16 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitke - jelkeNa komadu kartona koji smo odabrali za čestitku lagano se olovkom nacrta trokut. Cijeli trokut se premaže drvofix ljepilom i na njega se slaže pašta. Može se kombinirati više vrsta pašte ili samo zvjezdice.

Kad se drvofix osuši postaje proziran. Jelkica se još ukrasi zlatnim flomasterom ili šljokicama.
Ova čestitka pogodna je za rad male djece.Na presani list od trešnje zalijepe se zvjezdice ( pašta ) i ukrasi se šljokicama.
Jelka bi bila ljepša da se nakon lijepljenja zvjezdica list dok je bio intenzivno zelen premazao vrelim voskom. Vosak zadržava boju lista i daje mu poseban sjaj. To ću probati ove jeseni.

Ako vas zanimaju čestitke napravljenje od lišća, pogledajte moj drugi post ( leptiri i košarice ).

Ako ste istraživajući i igrajući se napravili lijepu čestitku, podijelite to sa mnom.

Pozdrav od Mele !

- 13:38 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitke - jelkeOva jelkica se pravi na sljedeći način:

Najprije se na kartonu nacrta model jelke koji se poslije izreže i precrta na karton za čestitke. Rubovi jelke se škaricama izreckaju, da bi se kasnije u te utore mogla zakačiti ukrasna trakica.

Zatim se nasjecka na male komadiće zelena vuna. Jelkica se premaže tekućim ljepilom uhu i na nju se pobaca izrezana vunica. Ako je potrebno doda se još ljepila i lagano rukom pritisne se vunica na papir da se zalijepi.

Ukrasnom crvenom ili zlatnom tankom trakicom zamota se jelkica. Na poleđini se zaveže ukrasni konac. Na kraju se zalijepi dugmad.

Gotovu jelkicu zalijepimo silikonskim pištoljem na podlogu čestitke.

Ukoliko vas smeta bijeli rub na krajevima jelkice možete i na njega zalijepiti isjeckanu vunicu.Ova jelkica radi se na sličan način, samo što se ne recka vunica nego se omotava oko kartonskog motiva koji je prethodno nareckan. Treba paziti da se jako ne zateže vunica. Na kraju se omota ukrasna trakica i zalijepe perlice.

Zbog motanja vunice ova se jelkica malo izvitoperi što joj daje treću dimenziju. Najlakše se zalijepi silikonstim pištoljem.

Jelkica se može raditi i od nasjeckane bijele vune i piljevine.

Ugodno istraživanje želi vam Mela !


- 12:56 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.08.2014.

novogodišnje čestitkeMalo zlatne vunice za pletenje, jedna pahuljica i to je sve.

Ova pahuljica se radi na slijedeći način: najprije se papir presavije u obliku harmonike. Zatim se harmonaki presavije na pola i reže se papir po želji. Kad smo zadovoljni rezanjem, opet otvorimo papir u harmoniku i spojimo klamaricom krajnje dijelove. Dobije se 3 D pahuljica.

Lijepimo slilikonom ( silikonskim pištoljem ).Zlatna vunica za pletenje smotana u krug, perlice i silikonski pištolj.

Puno pozdrava od Mele !

- 16:44 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnja čestitka, Djed MrazNa rozom papiru nacrtaju se oči, nos, usta i naočale. Od crvenog kolaža ili kartona izreže se kapa. Preko svega se zalijepi vata i Djed Mraz je gotov.
Lijepi se tekućim uhu ili magnetin ljepilom.

- 16:35 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnja čestitka - snjegovićZa ovu čestitku koristila sam blokiće u bojama ( za pisanje poruka ). Papir iz tih blokića obojan je s obje strane istom bojom. Potrebne su nam i dvije okrugle vatice ( za skidanje šminke - blazinice ).

Blazinice mogu biti obje iste veličine, a može biti jedna manja i jedna veća. Manja se upotrijebi za glavu, a veća za tijelo, kako je to učinjeno na ovom snjegoviću.
Lonac i šal snjegoviću su uvijek iste boje. S obzirom da blokić za pisanje poruka ima više boja, raznovrsnost snjegovića je veća.Snjegović može biti okrenut desno ili lijevo.
Postupak rada. Prvo se na glavi crnim flomasterom tehnikom točkanja nacrtaju oči, usta i nos. Zatim se na tijelu točkanjem ucrtaju dugmadi.
Zatim se naprije zalijepi tijelo ( uhu ili magnetin tekućim ljepilom ), a preko tijela glava.
Lonac se da bi bio simetričan napravi tako što se papir presavije na pola i izreže obli lonac i rupice.
Šal se izreže, zaviju škaricama resice i zalijepi.
Metlica se napravi tako da se tanko u obliku harmonike presavije obojani papir. Na vrhu mu se isjeckaju trakice koje se poslije malo rašire.
Zalijepi se prvo metlica, pa ruka, pa šal.

Ovim čestitkama sigurno ćete uveseliti i velike i male.

Pozdrav od Mele !


- 16:01 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeOvu ideju sam ukrala jednoj učiteljici.
Naprave se tri kruga različite veličine od kolaža s dvije boje ( zeleno-bijelo ).
Najmanji krug se presavije kao na slici i zalijepi. Zatim slijedi srednji krug, pa zadnji. Dodaju se pahuljice bijelom temperom i to je to.
Ova je čestitka prigodna za rad s djecom, samo im treba pravilno nacrtati krugove.Pošto meni vrag ne da mira, i uvijek nešto "ižinjajem" kako kažu u Dalmatinskoj zagori, ja sam probala napraviti slične čestitke sa trokutima.

Mogu vam reći da je i to neloše.
Naprave se dva velika trokuta. Prvo se zalijepi gornji pa donji, malo se zaviju škarama krajevi jelkice.

Dvobojni papir (plavo-srebrno, crveno-zlatno, crveno-boja kartona ) našla sam vrlo povoljno u velikim rolama u Lidlu.Ugodno eksperimentiranje s kolažom. Vašim unikatnim čestitkama svakako će se netko jako obradovati.
Pozdrav od Mele !

- 15:32 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeVrlo jednostavna i efektna čestitka.
Naprave se dvije pahuljice i zalijepe na tamnu podlogu.Izrežu se tri različita kruga bijele boje i na njima se utiskivačima ( pečatima ) utisnu novogodišnji motivi - pahuljice, zvjezdice...

Zatim se kuglice zalijepe na prednji i unutrašnji dio čestitke. Zlatni flomaster, mašnice i malo šljokica i gotova je nježna božićna čestitka.

Veseo rad uz želje da se razbukta vaša mašta i kreativnost kako biste obradovali svoje najdraže, najljepšim ručno urađenim čestitkama.
Pozdrav od Mele !

- 14:07 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeNacrta se jedno zvono na kartonu. Izreže se i služi nam kao kalup za precrtavanje.
Nacrtaju se dva zvona na bijelom papiru. Zvonca se oboje drvenim vodenim bojama ( proizvodi ih TOZ ). Kad se oboje motivi , premažu se lagano mokrim kistom. Kad se sve osuši ukrasi se ornamentima srebrnim flomasterom.Tempere se nanesu na papir i razmažu preklapanjem papira na pola. Izrežu se najljepši obojani komadi za čestitke.

"Apstraktna čestitika" se može upotrijebiti za različite svrhe. Obojani dio može biti podloga za slikanje jelke, zvončića i sl. Uz malo šljokica eto i božićne čestitke.

- 13:46 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeNa bijelom hrapavom papiru ( iz mape za školu ) nacrta se novogodišnji motiv voštanim bojama. Zatim se kistom vodenim bojama premaže cijela čestitka. Može se premazati jednom vodenom bojom ili s više njih. Boja popuni bijela mjesta i daje posebnu draž ovoj čestitki.

Može se premazati i vodenastom temperom ili tušem u boji. Ako se boja ulovi za voštene boje i prekrije motiv, čestitka se stavi pod lagani mlaz vode.Na bijelom listu papira igramo se vodenim bojama. Kad se papir osuši odreže se motiv - svijeća i čestitka je gotova. Zlatnim flomasterom malo ukrasimo svijeću, i to je to.

Ugodan rad uz pjesmu i veselje stvaranja želi vam Mela !

- 13:28 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.08.2014.

patuljčicaZgužva se komad rozog papira i on bude osnova za glavu. Na njoj se nacrtaju oči, usta i zalijepi dugme nos.
Kosa je zlatna vunica za pletenje, a kapica od vate. Kapica se ukrasi zlatnim šljokicama. Pazite šljokice se sporo suše.

- 22:42 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeTkanine s novogodišnjim uzorkom mogu se dobro iskoristiti. Na čestitki se izreže otvor, a sa stražnje strane zalijepi se tkanina, koja je centimetar veća od otvora. Zatim se preko nje zalijepi neki papir.
S prave strane može se ukrasiti čačkalicama ili konopom.Na pravoj strani čestitke nacrtate motiv i izrežete ga skalperom. Otvorite čestitku, tako da ne biste izrezali i drugu stranu. S unutrašnje strane zalijepite neku tkaninu s odgovarajućim uzorkom, a preko nje papir.Na kolažu nacrtate motiv i skalperom izrežete dijelove koje želite da budu srebrni. Sa stražnje strane kolaža zalijepi se aluminijska folija.
( Pazite teško se lijepi uhu ili magnetin tekućim ljepilom. ) Najbolje je zato ostaviti po centimetar prostora od krajeva da bude bez folije i preko cijele folije zalijepiti papir.Ovaj motiv sam vidjela u nekim novinama. Precrtala sam ga i izrezala potrebne dijelove skalperom. S unutrašnje strane zalijepila sam kolaž.

S vanjske strane čestitika se ukrasi grančicom čempresa kojem se mali okruglasti vršci mogu nalakirati crvenim lakom za nokte.

Mašnica: najprije se klamaricom zaklama tanka trakica sa naopake strane i to na sredini. Zatim se kroz zaklamani dio provuče lijevi i desni ostatak trakice i dobije se mašnica.

Veseo rad uz pjesmu i druženje sa dobrim prijateljima želi vam Mela !

- 22:21 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeNa velikom formatu papira crnim flomasterom se ispresijecaju crte. Prostor između njih oboji se različitim vodenim bojama. Kad se papir osuši izreže se na manje papiriće na kojima se temperama naslika ukrašena jelka.

Zatim se slika zalijepi na podlogu čestitke.

Obojani dio s jelkom se premaže vrelim voskom što slici daje posebnu čar.

( Otopi se jedna bijela svijeća i vrelim voskom kistom premažemo motiv. Opasno je za djecu. Vosak se može zapaliti, ako ne pazite. Koristite neku staru tećicu za bacanje, jer se vosak jako teško pere. )Od kartona napravite model jelke koji precrtate na bijeli papir. Crnim flomasterom napravite rub i ispresijecate jelku. Unutrašnjost jelke obojite različitim toplim bojama i zelenom bojom.
Jednostavno i efektno. Rado rade djeca.Dobre su i ovakve čestitke u hladnim tonovima: svijetloplava, plava i ljubičasta.U ovoj varijanti bijeli motiv može biti bilo koji novogodišnji simbol. Bojano je flomasterima. Izrada je jednostavna, stalno se crtaju trokuti.

Izrada ovih čestitki veoma je jeftina, pa prionite na rad.

Pozdrav od Mele !

- 22:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ribice od plastelinaPlastelin u kantici ( nije masan ) sa modelima za izrezivanje pogodan je izradu čestitki.
Kad se više boja plastelina izmiješa izrežu se ribice. Zalijepe se i zlatnim flomasterom dodaju se crte. Nakon nekog vremena kad se plastelin osuši malo ispuca što ribicama daje posebnu draž.

- 21:53 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitkeNa grafofoliji se precrta crtež crnim elajnerom za staklo i oboji se bojama za staklo. Boje malo nagrizu foliju pa slika postane plastična. Mogu se posipati i šljokice.Ako imate raznobojnog konca za vezenje i volite vesti, evo ideje za vas. Juta je pogodna za rezanje i vezenje. Možda bi se to moglo i izvesti na mekšem kartonu.Ugodan rad i istraživanje s bojama i koncem želi vam Mela !

- 21:35 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

novogodišnje čestitike

Imam punu kutiju raznoraznih čestitki. Svoje ideje rado ću podijeliti s vama.

Za ovu čestitku treba uložiti malo više truda.Najprije se odabere format papira na kome se olovkom nacrta okvir. Zatim se metodom špricanja boje oboja cijeli papir dok se ne dobije nježna svijetloplava podloga.
Špricanje se izvodi četkicom za zube i češljem. ( Četkica se umoči u temperu i njome se prelazi preko češlja i šprica. Najbolje probati prije početa izrade čestitike.)

Kad smo zadovoljni svijetloplavim tonom, unutrašnji dio čestitike zaštitimo papirom i špricamo tamnoplavom bojom kako bismo dobili okvir.

Kad se boja osuši izrežemo skalperom unutrašnji dio, samo gornji dio ne. Unutrašnji dio uguramo prema nazad tako da se čestitka može presaviti u obliku šatora. Poslije će taj zadnji, unutrašnji dio stajati na posudi u kojoj je jelka.

Na isti način naprave se jelka, posuda, pokloni. Oni se klamaricom i ljepilom spoje na čestitku.

Mašnice se rade na sljedeći način: Odrezani dio tanke ukrasne trake zaklama se na jelku s unutrašnje strane. Zatim se traka s lijeve i desne strane presavije i provuče kroz zaklamani dio i nastane mašnica.
Jelka se ljepilom zalijepi za unutrašnji svijetloplavi dio čestitke.Ove dvije čestitke nastale su u jedan mah. Najprije se napravi model s kućicama s otvorima gdje su vrata i prozori. Špricanjem na bijeloj podlozi nastaje pozitiv i negativ.Ugodan rad i zabavu želi vam Mela !

- 16:09 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

za ValentinovoSvatko voli dobiti čestitku za Valentinovo, no kad je ona ručni rad, tada dobija na vrijednosti.
Ove čestitke nije teško napraviti. Potrebno je malo rebrastog papira, crvenog kolaža i špage. Ima više varijacija na temu.

Tekst možete napisati unutar čestitke, a može se i sakriti unutar pisma.Pozdrav od Mele !

- 15:14 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

leptiri i košarice od lišća

U jesen, kada lišće pršti bojama, možete napraviti fantastične čestitke.Čim uberete listove različitih boja, da biste ima zadržali boju trebate ih premazati vrelim voskom. Najjednostavnije je da otopite u jednoj staroj tećici bijelu svijeću. Pazite da vam se vosak ne zapali !

S tako vrelim voskom, kistom premažite obojanu stranu lista. Čim se list osuši možete ga rezati škarama i praviti čestitku.

Treba paziti da se kistom ne premaže i stražnja strana lista, jer će list biti "masan" i neće se dati zalijepiti. Lijepljenje se vrši silikonskim pištoljem ili drvofiksom.
Dugo vremena čestitke će ostati lijepe - boje lista neće se izgubiti.Uz malo špage i jute možete se igrati.
Pozdrav od Mele !

- 15:00 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Pozdrav

Pozdrav svima. Na ovome blogu ću prezentirati način nastanka svih svojih čestitiki.

- 14:36 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Opis bloga

Čestitka je poruka napisana rukopisom s raznim lijepim željama.

Ručno napravljena čestitke imaju veću vrijednost nego ona koja se izradi tvornički. Svaka napravljena čestitka mali je umjetnički rad, unikat. Vrijeme utrošeno na pravljenje čestitke uvećava i njenu vrijednost. Koliko smo je dugo radili, toliko smo proveli vremena razmišljajući o osobi koju želimo ugodno iznenaditi.

U današnje vrijeme SMS-ova i mailova skoro se izgubilo čestitanje putem čestitki. Hladne poruke s raznoraznim računalskim crtežima i animacijama pokušavaju nadomjestiti nedostatak vremena i postaju "moderne" čestitke svakome tko nam je prijatelj i tko nam to nije.

Nemojte biti onaj tko će pritiskom na tastaturu pokušati iznenaditi prijatelja, roditelje, dragoga ili dragu...

Napravite svoju čestitku u koju ćete unijeti svu svoju kreativnost, svoj duh i svoju ljubav !

Poklanjam vam svoje ideje, a vi u njih unesite svoju maštu, veselje i duh.

Mela

Linkovi

POSEBNA ČESTITKA - LADICE ( s posvetom )

ČESTITKA SOVA ( kolaž, kamenčići )

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( kolaž, kamenčići )

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( maca, djevojčica)

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( cvijet, srce)

ROĐENDANSKE ČESTITKE ( baloni, tri srca )

ČESTITKA ZA VJENČANJE

ČIZMICA SVETOG NIKOLE

ČESTITKE ZA ROĐENJE ( kolica, stopala )

VALENTINOVO ( pismo )

ČESTITKE OD SLUČAJNIH SRCA RANDOM HEARTA

JESENSKE ČESTITKE ( leptir, košarice )

JESENSKE ČESTITKE ( pejzaž, stabla, košarice )

RIBICE OD PLASTELINA

SNJEGOVIĆ ( od blazinica )

SNJEGOVIĆ ( od drvenih štapića )

DJED MRAZ

SUVENIR ČESTITKA - KAŽUN ( kamenčići )

SUVENIR ČESTITKA - KAŽUN ( sastavak A. Popovića )

SUVENIR ČESTITKA - BATANA

ETNO ČESTITKA ( jelka od narodne pjesme )

ETNO ČESTITKA ( narodni instrumenti, narodna nošnja )

MORSKE ČESTITKE

ŽELJEZNE ČESTITKE ( pahuljice, jelka )

ŽELJEZNE ČESTITKE ( jelke )

MIRISNE ČESTITKE ( jelke, kolica )

NOVOGODIŠNJI UKRASI OD ŠIŠARKI

NOVOGODIŠNJE RELJEFNE ČESTITKE ( folija )

NOVOGODIŠNJE RELJEFNE ČESTITKE ( kamenčići )

PUKNUTE NOVOGODIŠNJE ČESTITKE

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od novogodišnjih ukrasa )

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od špage )

NOVOGODIŠNJE ČESTITKE ( od plastike )

CD NOVOGODIŠNJA ČESTITKA

VEZENE ČESTITKE

EKO ČESTITKE ( škartoc, kuglica, jelkice, kišobran )

EKO ČESTITKE ( stari papir, jelke, kora od naranče )

EKO ČESTITKE ( od recikliranog papira )

KUTNI RADNI REGAL

BROŠEVI ( kamenčići, metal )

BROŠEVI ( papir, kamenčići )

PRSTENJA I BROŠEVI ( od kamenčića )

SLUČAJNA SRCA RANDOM HEARTA

ČESTITKE ZA VALENTINOVO


novogodišnje čestitke

Na ovom blogu ću vam prezentirati sve čestitke koje sam do sada radila. Među njima najčešće su one božićne i novogodišnje.
Neke od čestitki su moje vlastite ideje, a neke sam ideje "ukrala" od drugih i preradila na svoj vlastiti način.

Želim vam ugodan rad i dobru zabavu pri stvaranju čestitki.
Vaša Mela