30

ponedjeljak

siječanj

2017

Jahorina planina

Ja sam dijete iz unutrašnjosti kontinenta. I već od malih nogu maštala sam kako ću otići živjeti pored plavoga mora i plavoga neba.



No, kako se ova zima razvukla beskrajno i nemilosrdno, odlučim ja čizmom zagaziti u visoke vrhove kontinenta, gdje se oblaci gledaju odozgo.



Imala sam sreće da je bio sunčan dan. Vozeći se na žičari na najviši vrh olimpijske planine, na 1916m, gledala sam oblake kao iz aviona.



Skijanje je za mene zabranjena tema, nakon teške prometne nesreće. No, ja se u životu radujem sitnicama, tako da sam uživala u šetnjama, odlasku na kuhano vino ili čaj od brusnice, pa onda na ćevape pored ognjišta....A kad je u pitanju modni izričaj, opet 'slojevito, slojevito'...najvažnije je imati dobru jaknu i kapu...hihi




Ja bih vas tako rado zatrpala sa slikama, kao lavina snijega, ali ću se suzdržati. Nadam se da osjećate ljepotu čistoga zraka na -13 stupnjeva.




Činilo mi se da mi vrijeme klizi kao pijesak kroz prste i mučilo me, kao cipela koja žulja, da će doći vrijeme rastanka sa ovom ljepoticom planinom.




Ja vam se već spremam provesti još jedan vikend na malo manjoj planini muškoga imena. Tajnu ću zadržati za sljedeći post na blogu.





Za kraj ove zimske bajke grli vas vaša Fashionistica

Mah-mah













19

četvrtak

siječanj

2017

Dok ja dođem s Jahorine....

...evo vama malo zimske idile s jedne male planine od 1000 m nadmorske visine....



Bila je nedjelja i kućni zatvor od tjedan dana mi je baš bio dodijao.



Sjednem ja u auto i popnem se na -12 ...hihihi...Nemojte mi sad držati predavanje:"E, jest' ti to pametno!"



S prednje strane planinine bilo je sunčano i bez daška vjetra, ali nakon grebena me dočekao fijuk i huka vjetra.





Udahnula sam malo svježeg zraka i naguštala se sunca, kojeg u gradu nije bilo.



I onda se vratila u grad, nastavila piti čajeve i kašljati. hihihi



Do sljedeće snježne idile grli vas vaša Fashionistica...Mah-mah

09

ponedjeljak

siječanj

2017

Slojevito, slojevito...

Kad sam pisala zadnji post mislila sam da ne može biti hladnije. Prosinac u Zagrebu je bio za plakati. Suze su same išle i smrzavale se na obrazima. Ali, sve bih opet ponovo. Zagrebe, volim te. No, ja sam za kraj tog mjeseca otišla u totalno drugom smijeru: na jug u Budvu.



Ako niste bili u Budvi, to morate učinti jednom u životu. Crnogorci su pravi profesionalci: ljubazni i gostoprimljivi. Na trgu nas je bilo nekoliko tisuća, ali ni u jednom trenutku nije bačena petarda ili nešto. Ljudi bukvalno uživaju u ispraćaju stare godine i pjevaju.



Ah, da...zaboravih reći da sam odmah odjurila ispratiti zadnji zalazak sunca u staroj godini. Neprocjenjivo. Tako punim baterije. Volim se igrati i loviti njegove zrake..



Pješčane plaže ne volim, Ali, u zimskom periodu obožaam gaziti po suhom pijesku.




Tamo na onoj gromadi u moru, kažu ljeti radi restoran i da je predobro otići brodicom na večeru. Restoran se nalazi u debeloj hladovini. Tko bi rekao!




Ovu bundicu sam kupila da bih u njoj ispratila staru godinu. Hlače su iz "Lidl"-a, 'Esmara', a čizmice "Leonardo", sa animal printom, kožne, udobne i tople. Torbica je "Lovely bags".




Eto...bilo je dobro dok je trajalo, ali je završilo loše. Vratila sam se s gripom. Poklon za Novu 2017. A ja vama dragi moji želim da budete uvijek zdravi i nasmijani. Grli vas vaša Fashionistica

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.