Komentari

broduboci.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


 • nada

  Bila u ONOM Sarajevu i bilo mi lipo, u OVO sigurno necu jer mi je van ruke ........Da cujem da OVO nije ONO Sarajevo ..........A ni ja nisam vishe ona sta je bila u ONOM Sarajevu......

  avatar

  14.08.2017. (11:01)    -   -   -   -  

 • gogoo

  Sjećam se onog Sarajeva, Baščaršije, Vrela Bosne i Bjelašnice i Igmana. Nema do raje!

  avatar

  14.08.2017. (12:35)    -   -   -   -  

 • kamena

  ono mi je maglovito, a ovo nosim u lijepoj uspomeni :)

  avatar

  14.08.2017. (15:27)    -   -   -   -  

 • brod u boci

  nado, ima nešto u tome
  gogoo, nisam ni sumnjao
  kamena, kipo si ti sve ti poslikala

  avatar

  15.08.2017. (07:39)    -   -   -   -  

 • golden H

  ono ili duh (bilo kojeg) mjesta pa i Saraj'va, dolazi do izražaja najviše ukoliko je mjesto zadržalo i sve one njegove krajnje suprotnosti kojima obiluje,

  avatar

  15.08.2017. (10:52)    -   -   -   -  

 • turimti

  Brode, drago mi je što nosiš lipe uspomene iz mog Rajvosa...Svi koji govore o ONOM i OVOm Sarajevu sviraju nježniku...Kad tad svima se uvuče duh Sarajeva...Papaka je navik bilo, ali i Raje...I, bit će...

  avatar

  15.08.2017. (11:36)    -   -   -   -  

 • Wall

  onog Sarajeva nema bez Jugoslavije, zemlje dobrih i dobronamjernih ljudi (jer su zločinci,gadovi,nacionalisti, vjerski fanatici) uglavnom, većinom, bili na pravim mjestima -.zatvorima,Golom otoku, emigraciji...Sarajevo je danas, baš kao i Beograd, Zagreb, Skopje, Ljubljana.. nacionalno i vjerski predoziran grad, "novog" ali arhaičnog, anakronog morala, novih običaja i pravila (ravno iz 19.stoljeća) gdje su slobodarski duh, internacionalizam i "sloboda-bratsvo-jednakost" psovka, a ne ideal; gdje 'biti' znači 'posjedovati, imati'; gdje je novac mjera svega, ponajviše čovjeka. istina, ima još ljudi, prave raje posvuda, pa i Sarajevu, možda i više nego Beogradu i Zagrebu, ali i njih tlače nova vremena i novi običaji.

  avatar

  15.08.2017. (12:28)    -   -   -   -  

 • Hadži Halef

  Prijedlog naslova, Brode, za tvoj sljedeći post:
  Brodov diplomski brujet
  p.s.još se spominje kako je bio dobar...

  avatar

  15.08.2017. (12:29)    -   -   -   -  

 • viviana

  Prekrasno! Oduševio me tvoj post o Sarajevu - tvoj doživljaj i zapažanja - sadržajno i kako je napisano - literarno, a osobito imaš pravo za ljude i da se gledajući ljude najbolje može upoznati grad. I sama to činim, i u gradu u kojem živim, čim sam u šetnji njegovim ulicama.
  Veliki pozdrav, iz Sarajeva!

  avatar

  15.08.2017. (14:35)    -   -   -   -  

 • semper contra

  I kad ih odslušaš, jednom, dvaput, stoput, kad ti se upiju pod kožu, shvatiš da je Sarajevo jedan od onih gradova koje sve i da nećeš - moraš voljeti.
  Žalosno je samo što su mnogi koji su u Sarajevu živjeli i udisali njegov zrak kasnije po njemu pucali ne misleći da je najveća vrijednost Sarajeva upravo njegova raznolikost.

  No, ako želiš zaista upoznati jedan grad, tada zanemari sve ovo iz prethodne rečenice, već gledaj njegove ljude.
  Prirodne ljepote i znamenitosti gradova i krajeva su velika vrijednost ali najveća vrijednost su ljudi, ali oni s velikim Lj.

  avatar

  15.08.2017. (18:08)    -   -   -   -  

 • Afro Dita

  Nikad nisam bila u Sarajevu. :o

  avatar

  16.08.2017. (07:28)    -   -   -   -  

 • Aneta

  Jel Sarajvo tamo gdje je nekad bilo ...?
  Sarajevo jeste, ali onaj duh izražen sintagmom u stihovima "il si bos il si hadžija" više ne postoji, drugi su to ljudi, nema više one raje ... a ne može ni biti isto jer mene tamo više nema ... ;)
  Ne mogu a da ne primijetim da si za nekoga ko je samo par puta sa ekskurzijom obilazio grad veoma dobro upoznat sa životom "iznutra" ...

  Ako u onoj kutiji sa kolačima nije bilo havana torte i urmašica punjenih čokoladom ništa nisi napravio jer nisi probao pravi kolač :-))
  Niko ih nije znao napraviti kao u hotelu Evropa i niko drugi ih nije ni pravio ... duga je to priča o ratu i tim kolačima ... kao i o onoj jednoj jedinoj, vrsti sladoleda u poslastičarnici Egipat ...ni Spase više nema ... a i to je duga priča ... pst!

  Sjećaš li se da je i od "onog" rata Sarajevo bilo prepuno tajni ... a oduvijek se sve znalo?! ;)

  I još jedan detalj, izuzetan sam sluhista, ona "ženica" je "nana" i vjerujem da bi ti rekla - momak, ne lupaj! ili dječače ...
  mada
  Sigurna sam da Ona to tebi zapravo nikada ne bi rekla!

  Da, odlično si proniknuo u mentalitet tog naroda, a samo sa par riječi o tome.
  Divne su ti fotke.

  avatar

  16.08.2017. (08:54)    -   -   -   -  

 • brod u boci

  mcmlx - jako dobro rečeno
  turimti - Ima tu nekih "zračenja", definitivno
  Wall: Bosna je ključ svega, Bosna je srce ovog prostora, bez sretne Bosne, ni za koga sreće biti neće
  Hadži Halef - ha ha, slažem se, brujet je bija nezaboravan
  viviana - Eto, drago mi je da ovakav komentar dođe od nekog tko jednostavno - zna!
  semper contra - Ima tu pitanja i pitanja za razmišljati
  Afro Dita - posjet toplo preporučujem
  Aneta . hvala ti na komentaru a ona bakica je doslovce onako rekla - ne lupaj dečko! Zanimljivo, do toga trenutka mi je naslov ovog posta bio upravo početak tvog komentara - Jel Sarajvo tamo gdje je nekad bilo, ali čim je ona to izgovorila, rekao sam sebi - e to je naslov!

  avatar

  16.08.2017. (10:16)    -   -   -   -  

 • bodulka

  Lovimo mi preksinoć bavicu na balkonu, pola ekipe Bosanci. I kako moj jedini vjerni suputnik radi, pokušala sam ove nagovorit da odemo ma samo 2 dana u Sarajevo. Znaš kako je nagovaranje završilo? Tako što ću subotu popodne provest u razvlačenju pite s mesom za tu nepokretljivu bagru, prokleta mi jezičina!! Svrati ako se želudac smirio :D
  A Butik Badem je najljepši dućan u kojem sam ikad bila! Moja spomenuta obožava njihov rahat lokum od smokve uvaljan u lješnjak, nadam se da si ga probao.

  avatar

  17.08.2017. (00:01)    -   -   -   -  

 • brod u boci

  Bodulko, ništa nisam uspio probat, sve sam poslastice poklonio. Zqaključak - kad se bijeli Apić spusti u ove krajeve, trebamo poć zajedno na lice mjesta!

  avatar

  18.08.2017. (10:40)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...