Komentari

dinajina-sjecanja.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Lastavica

    Razmišljanja o vremenu, trenutku i gluhom kolu fasciniraju.
    Ritam u sebi, ritam života, saznanje da svaki trenutak treba
    znati proživjeti....

    avatar

    13.05.2017. (08:28)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Ugodan ti vikend mila, provedi ga radosnom ritmu :)

    avatar

    13.05.2017. (08:43)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Lastavica...hvala ti na tragu... prolutala sam jutros arhivom...
    12. 09. 2008 objavih ovo štivo... komentari su me usrećilii...

    @sjedokosi je napisao stih
    postojim
    dakle jesam
    ima me posvud
    kroz vrijeme putujem
    u tom uskom prostoru se dokazujem
    reinkarnacija potvrđuje trajanje
    bitna je duša


    tada @teuta, danas @Sukiyaki mi je napisala...

    Ovo područje me najviše interesira. Vjerujem da ima više dimenzija u Svemiru, pa tako i na našoj planetici Zemlji. Nismo ih svjesni, još samo nagadjamo ali sigurno ćemo i to jednog dana dokazati. Zapravo niti si mnogi ne znaju zamisliti kako bi izgledale ostale, još nedovoljno dokazane, dimenzije.
    Vjerujem da baš smrt znači odlazak u neku dimenziju.
    Pozdravček draga Dinaja. Cmokkkk.

    avatar

    13.05.2017. (08:46)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Gurmanka...hvala ti draga... imamo velike planove... neka i tebi bude ugodan... :)

    avatar

    13.05.2017. (08:48)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Što se stvarnost više prihvaća kao stvarnost, stvarnija je, kada se više tumači, možemo joj pridodati značenje recimo pete dimenzije koja predstavlja misao, koja sama po sebi ne mora imati ni prostor, ni vrijeme, i to sasvim lako može izgledati značajno, ali bojim se da time gubimo na ostalim dimenzijama, a daleko najviše na četvrtoj ;)

    avatar

    13.05.2017. (09:55)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Ajnštajna su zjebali neki novi Cvajštajni i Huble teleskop.. Arkadia je prevara.. negdo se dobro našalil pred tisuč let.. četvrtu dimenziju nebuš vidla neg samo tretu jer grobari kopaju samo do trete razine...ha ..
    Maaa..kaj nas briga.. život je ljep...

    avatar

    13.05.2017. (10:14)    -   -   -   -  

  • NF

    nisam čuo za gluho kolo :D

    avatar

    13.05.2017. (10:43)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @... dražeN ;)... hvala ti na tragu u pijesku mog vremena... da, peta dimenzija... kovitlac neurona u misaonom režnji i krhkosti pamćenja... eto sjetih se moje davno napisane

    Ode čekanju

    to je bilo vrijeme Koje nazvah tiho umiranje... ovjekovječih ga u fenomenologiji sna... danas se sjećam... tada nisam sudjelovala u gluhom kolu stanićja... tihovala sam u tišini vremena... i sretna sam... nije to bila uzaludnost pisanja... ostavila je trag... i uzburkala nadahnuća nekih koji su me u Tom vremenu čitali... t spoznaja danas usrećuje... i neka bude ljubav iako petu dimenziju tek naslućujemo u našim svakodnevnim svitanjima... :)

    avatar

    13.05.2017. (12:05)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Mekon...ma hvala ti dragi šetaču ulicama našeg divnog grada... da, hvala ti što si tu... ugodnu ti današnju španciraciju želim... svaka me oduševi... :)

    avatar

    13.05.2017. (12:07)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @NF...i ja sam je prvi put čula na prrolazu kroz Vrliku... imala sreću... naš prijatelj, akademski slikar i skulptor Petar Barišić voli svoju vrliku... :)

    avatar

    13.05.2017. (12:10)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Kad srce govori, razum šuti. Vjerujmo instinktu, on je uvijek nepogrešiv... :)

    avatar

    13.05.2017. (12:56)    -   -   -   -  

  • Demetra

    I zadnje vrijeme izbjegavam tu tešku temu. Pokušavam ne trošiti energiju na filozofiju od koje ne odjećam dobitak životu, ali se divim tebi koja si puna energije u zom smislu. Pozdrav prijateljice.

    avatar

    13.05.2017. (16:09)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    volim puno čitati i razmišljati o četvrtoj bezvremenoj i bezprostornoj dimenziji...

    avatar

    13.05.2017. (17:48)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Razmišljati o tijeku vremena uvijek je zanimljivo....Znaš ono, vreijeme prije nas, naše vrijeme, i vrijeme poslije nas.....Jako lijepa razmišljanja, kojima bi se svatko od nas trebao zapitati....I odgovoriti samome sebi na ta pitanja, putem riječi, glazbe, slikarstva - nebitno....Što nam je već srcu najbliže....Pusa, vole Te L+B+G

    avatar

    13.05.2017. (17:51)    -   -   -   -  

  • luki 2

    I vama sve najljepše, draga Dinaja! Pusa, L+B+G

    avatar

    13.05.2017. (18:30)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Pozitivka...divan subotnji suton... uranjamo u tišinu
    dolazeće noći... trajemo u trenutku... upavo gledam seriju...
    Umorstva u Midsomeru...da u pravu si...
    intuicija je moćna snaga našeg trajanja u četvroj dimenziji...
    slijedimo je...
    hvala ti draga... osjetila si... :)

    avatar

    13.05.2017. (19:06)    -   -   -   -  

  • Deseta umjetnost-enigmatika

    Vrijeme je najvažniji čimbenik u ljudskome životu, a trenutak je djelić vremena. MIslim da tako drži i filozofija koja propagira korisno "trošenje" vremena.

    avatar

    13.05.2017. (19:22)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Demetra... mila moja prijateljice... ti si odustala,
    razumijem te... a ja u tome nalazim uvijek novo nadahnuće... ugodnu ti večer želim... i hvala na tragu u ljepoti mojih razmišljanja... :)

    avatar

    13.05.2017. (19:23)    -   -   -   -  

  • Aneta

    Šta je to kosmička svijest? Ili šta je uopšte svijest.
    Isto ono do čega bismo došli poniranjem u sebe. Spoznaja samoposmatranjem, jer ono što je gore isto je onome što je dole.
    Harmonija svemira preslikana je u nama. Oktave gluhe simfonije i njen ritam možemo prepoznati u brojnim mandalama i univerzalnom značenju muzike.

    avatar

    13.05.2017. (20:12)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Razmišljanja jedne žene... davno, jako davno sam izazvana knjigama o novonastajućoj znanosti i počela razmišljati od prostor vremenu kao dimenziji trajanja... tako nastajali i moji zapisi... mješala sam stih i prozu... nespretno je, ali moje...

    U beskraju beskrajnoga neba Einstein je zakrivio prostor stazom padajućeg tijela i osjetio u svome oku savršenost našeg životnog kotača, spoznao relativnost apsolutne tvrdnje da prostor i vrijeme oduvijek i zauvijek postoje, da vjekuju u svom postojanju bez obzira na svijest i spoznaju, bez obzira na vrtnju spiralnog vretena, bez obzira na treptaj čovjekova oka tog vječnog promatrača. Mislima je svojim zagrlio sunčev trag, osjetio snagu tog vječnog zagrljaja neba i zaključio da je sve baš sve energija izrasla iz mase nepokretnog tijela pomnožena sa brzinom svijetlosnoga puta ka oku čovjeka tog bezvremenog sanjača....

    avatar

    14.05.2017. (04:43)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @luki 2...Promovirana četvrta dimenzija je čovjeku dokazivala i njegovu mnogoprotežnost i otvarala mu nove mogućnost spoznaje i sposobnost širenja znanja.
    Svijet kvanta je istovremeno otvarao svoja stoljećima zatvorena vrata.
    "Ja sanjam o teoriji koja će povezati moj i tvoj svijet." govorio je Einstein Nilsu Bohru pri zajedničkim šetnjama.
    "Ako postoji četvrta, onda postoji mogućnost da se u nama krije i peta dimenzija." ponovo su mislili sanjari... čitala sam i čitam još uvijek knjige o tome... Brian Greene, Tkivo svemira, Elegantni svemir, Skrivena stvarnost, ... fascinantna je to literatura... :))

    avatar

    14.05.2017. (04:53)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @luki 2...ugodan ti dan želim draga... :)

    avatar

    14.05.2017. (04:54)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Deseta umjetnost-enigmatika...vrijeme je mladić sa atletskim nogama i čekićem u ruci... stiliziram stih iz Sandburgove pjesme... prostor vrijeme dimenzija trajanja... trenutak... i vrtloženje našeg životnog kotača... ritam srca je načelo našeg vremena... kada srce utihne mi odlazimo... vrijeme ostaje... :)

    avatar

    14.05.2017. (05:00)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    @Aneta... "Svijet je mjerljiv i blizak ljudskoj spoznaji do četvrte dimenzije, a ispod toga, u suštini materije, je prava stvarnost čak sedamnaestodimenzionalna."
    Tako znanost objašnjava svoje naslućivanje novih istina. Što se dublje ulazi u suštinu materije, ona gubi svojstva čvrstine i postaje energija puna skrivenih mogućnosti. Zaneseni u svom traženju znanstvenici nastavljaju sanjati Einsteinov san.
    Veliki nebeski orkestar sklada simfoniju univerzuma... u titrajima struna se čuju Bachove sonate... Titranjem struna oni nam objašnjavaju skrivenost dimenzija i nastajanje univerzuma. Zbog toga, prestajem biti pasivni konzument života koji se odvija izvan mene i počinjem aktivno sudjelovati u evoluciji čovječanstva...
    Sva dinamička događanja unutar moga tijela, njegovo neprekidno treperenje i gibanje uključuju i neprekidno nastajanje novih misli o njemu. Tada razumijem da je Primum mobile, pokret iz kojeg je sve nastalo je najkompliciraniji oblik razmišljanja.
    Moje ćelije misle, one titrajući za mene nečujnim kolom, ostvaruju samoorganizaciju dinamičkih procesa u meni. Sjedinjene u svom plesu one mi dokazuju da je stari, nametnuti nam, zakon džungle odslužio svoje značenje, da su kooperacija i tolerancija, a ne konkurencija, osnove svih životnih procesa i uvjet naše evolucije.
    Superprostor postaje labirint zrcala u kojem vidim sebe i život sa različitih strana, doživljavam dubinu osjećaja, širinu horizonta, beskraj neba i svoje trajanje u trenutku.
    Znanost nas poziva na intelektualnu avanturu, na putovanje skrivenim univerzumima, otkrivajući nam sve više tajni o energiji iz koje smo mi i svijet nastali. Znanje traži svoju potvrdu u Homerovoj "Odiseji" i Danteovoj "Božanskoj komediji", svoje tvrdnje u Deskartesovoj zabludi i Spinozinoj supstanci sa dva atributa. Znanstvenici danas, slično Giordanu Brunu na kraju renesanse, pišu poetične eseje o strunama koje svojim treptajima stvaraju simfoniju univerzuma i pokušavaju dokazati da je svatko od nas jedan od sudionika u orkestru velikog svjetskog teatra. Oni koji se ne odluče i ne krenu četvrtim putem, ostat će uistinu zatvoreni u Platonovoj špilji i neće se izdignuti do kozmičke svijesti...


    ovo je djelić mojih davno napisanih tekstova ... hvala ti na kreativnom komentaru... :)

    avatar

    14.05.2017. (05:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...