Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Afro Dita

    Mojoj bivšoj gazdarici je brat kad je imao svega 2 mjeseca umro od kravljeg mlijeka. Mama te moje bivše gazdarice je 1950 - ih otišla raditi po ljeti negdje i nije je bilo. A babe koje su davale malom kravlje mlijeko na dudicu nisu znale da se baš mora razrijediti s vodom. Naime, mala djeca ne mogu piti čisto kravlje mlijeko jer im ga organizam ne može razgraditi. :o Nadam se da sam bila od koristi. -.-

    avatar

    28.11.2016. (08:38)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Domaće je domaće, volim što su ga stavili i u naš kvart!
    Što se tiče gradnje novog restača, mogu ti reći iz provjerenih izvora da svi jedva čekaju da počne raditi, što ćeš. koliko ljudi toliko ćudi :)

    avatar

    28.11.2016. (09:42)    -   -   -   -  

  • Takva

    Kako više ništa nije kao prije, u meni se rađa i crv sumnje o kakvoći mlijeka u mlijekomatima. Ne znam, vjerojatno pretjerujem. A toliko bih htjela i ja na svoj mali način sudjelovati u podršci malim proizvođačima iz Hrvatske...

    avatar

    28.11.2016. (11:00)    -   -   -   -  

  • Elly01

    Sestra i ja odrasle smo na kravljem mlijeku, ali ne na onom prerađenom, koje teško više i da se može nazvati mlijekom, već na pravom, domaćem...ništa zdravije od čaše prirodnog, čistog mlijeka, a da o siru, vrhnju ili kefiru iz takvog mlijeka i ne pričam...Dobra je ova mogućnost izbora, pa tko voli i tko nije pod utjecajem svakodnevnih naputaka i pomodnosti po pitanju namirnica, nek izvoli...

    avatar

    28.11.2016. (11:13)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    mlijeko koje ide u mljekomat i cijelom tom procesu se posvećuje najviše pažnje tako da je to dobra opcija, možda i najbolja, onda svježe mlijeko iz malih mljekara, u Zagrebu je Veronika dosta dostupna i ima dobre proizvode, najgora opcija su trajna mlijeka, jer nešto što može toliko dugo trajati znači da je prošlo sve tretmane kojim ubiju sve štetno, a onda usput i korisno u mlijeku, eto to je moje mišljenje

    avatar

    28.11.2016. (11:17)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Eto, ja sam od onih koji sva mlijeka osim majčinog, koje je neophodno za sve bebe sisavaca, smatraju opasnim po zdravlje, pogotovo pasterizirano. Jogurt, kefir i sl. su puno probavljiviji za odrasle. Bebama koje nemaju dovoljno majčinog pedijatri preporučuju zamjensko, ne kravlje.

    avatar

    28.11.2016. (12:03)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    više sam za sir, vrhnje, jogurt nego mlijeko u čistom obliku, ali da, prije bih se odrekla mesa nego mliječnih proizvoda.

    avatar

    28.11.2016. (13:01)    -   -   -   -  

  • Moja Moda

    Baš sam u vožnji zamijetila mladu majku pored mljekomata, dok je junior čekao u kolicima....i bila sam oduševljena...

    Bravo super mame ....i ljubac za mog Franćeka
    :*

    avatar

    28.11.2016. (16:32)    -   -   -   -  

  • .

    Korisno.
    Cijeli život koristim uflavnom samo domaće mliječne proizvode, ali ih ne uzimam 'zdravo za gotovo', tj. sve više cijenim to što imam.

    avatar

    28.11.2016. (18:00)    -   -   -   -  

  • Ti-grica

    da je neko prije 10 godina rekao da cemo po mlijeko na mlijekomat rekli bi da je lud... hahaha... ko god se toga dosjetio svaka mu cast :-)))

    avatar

    28.11.2016. (19:56)    -   -   -   -  

  • durica

    Afrine,
    žao mi zbog tog djeteta :(,
    ja sam svoje dojila četrnaest mjeseci, a onda mu počela davati kozje, naravno razrijeđeno, prihvatio ga je, ali sada preko zime u zg je teško dostupno, čuvaju ga za kozliče, a on jako voli piti mlijeko, tako da mi je taj mlijekomat blizu kuće dušu dao.

    Gurmanka,
    meni je jasno da se mnogi vesele, i nek se vesele, no, meni uopće nije drago, ja sam očekivala bar BiPu ili tak nešto, a ne McDonald's praktički prek puta škole.

    Takva,
    i ja sam o tome razmišljala, kako često se ti aparati servisiraju, peru, na koji način, kako se kontrolira kvaliteta namirnica u njemu, kolko do dugo stoji nutra, itd., al, opet, nekak mi je sve bolje od onog u tvornici prerađenog, a i ovako, vele proizvođaći najviše profitiraju, pa mi je to drago, ak je istina.

    Elly,
    i ja sam odrasla na domaćem mlijeku, baka ga je kuhala na peći za drva, kao i mlince, praktički svaki dan je mijesila neko tijesto za nešto, fali mi ta njena kuhinja, jedno vrijeme smo i piliće u vrtu imali.
    sir je moja omiljena prehrambena namirnica, kao i vrhnje, kefir sam otkrila u poljskoj na skijanju, njigov domaći ima posebni okus, barem je tada imao, bilo je to davno, putar, kajmak, mmmmm, volim ja sve jesti, voće i povrće, pa i kolače :)

    Fresh,
    " Veronikom " sam se dugo služila, sad se malo i ona komercijalizirala, al dobra je, samo kaj, ili moram tegliti s pol grada, ili moram silaziti s tramvaja, a obje su mi opcije mrske, tako da sve kaj mi je blizu kuće je za mene blagodat.

    gogoo,
    da, to mi je rekla i jedna frendica koja se bavi aromaterapijom, kako osim majčinog, jedino još kozje mlijeko je prihvatljivo našem organizmu. ja Franu dajem kozje kad god mogu.

    Book,
    volim dobar mesni proizvod, pogotovo kulen, pršut, istarske kobasice ( drugačije su od svih ostalih koje sam probala ), ali sir i mliječni prizvodi su mi nekak draži i puno više ih upotrebljavam u kuhinji.
    ponekad si za večeru samo nadrobim kruha u mlijeko, ili namažem kruh s putrom i kakao :). dječje radosti. jedino ne volim toplo mlijeko, zapravo, ne volim onu kožicu gore, to mi je bjak.

    MM,
    baš je zgodan taj mlijekomat, jako jednostavno, blizu i korisno, obzirom koliko mlijeka trošimo :)

    V,
    u gradu se možeš potruditi pronaći i te koji se deklariraju kao domaći, recimo, ja uzimam od jedne bake izvrstan dimljeni sir koji se proizvodi na selu, no, to je povremeno i nije uvijek dostupno, a i ritam života nije sukladan željama.

    Ti - girica,
    istina, da je moja baka živa ne znam kaj bi rekla na to, ali meni puno znači, jer, ona je išla po one namirnice koje nije uzgajala sama kilometrima daleko i tako čitav život.

    avatar

    28.11.2016. (20:57)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Priča o tome kako mlijeko nije prirodna hrana nebeba je suluda u vremenu kada svi jedu manje ili više neprirodnu hranu ;)
    P.S. Čak sama činjenica da termički obrađujemo hranu apsolutno je u raskoraku s onim na što nas je priroda pripremila oduvijek.

    avatar

    28.11.2016. (21:26)    -   -   -   -  

  • Elly01

    Ako voliš domaći kefir, nabavi kefirova zrnca, domaće mlijeko imaš u mljekomatu... :)... svježi sir i vrhnje također možeš sad sama spremiti...i ne zahtijeva puno vremena...samo malo dobre volje...

    avatar

    29.11.2016. (09:03)    -   -   -   -  

  • lion queen

    nemam pojma gdje su sve postavljeni mljekomati, a čeznem za domaćim mlijekom tj. skorupom za kavu..
    inače, dobro je freš primijetio, mljekara veronika ima odlične proizvode, tamo kupujem kiselo mlijeko, ne znam kad sam nešto finije jela..

    avatar

    29.11.2016. (18:36)    -   -   -   -  

  • durica

    lion,
    imaš mlijekomate sada skoro na svakoj tržnici, ne znam koja ti je najbliža. Veronika mi je dugo bila prvi izbor, al, veli, ono kaj mi je pod nosom, to mi je i najdraže :). do sada sam morala vukljati sve, pa sam si i ruksak nabavila u tu svrhu, jer nekak mi je još malo rano za vuč kolica :D, a i nezgodno mi je s njima po tramvaju se natezat, opet, silazit s tramvaja koji me fura direkt mi je još gore, tak da mi je taj aparat praktički spas, pogotovo ak sfali mlijeka kasno uvečer.
    viš, volim sve mliječno, ali od tog skorupa mi se diže želudac još odmalena, baka me tjerala da to jedem i pijem, " jer je najzdravije ", pričala mi je kak je ona čitav život i lice mazala s tim, a meni se doslovno povračalo, i nije mi vjerovala. čak imam malu cjediljku u svom ormariću na poslu, nije mi teško ni klincima procijedit, jer ih kužim.
    a kužim i tebe :)

    avatar

    29.11.2016. (21:19)    -   -   -   -  

  • durica

    Elly,
    gdje da si to nabavim?
    kiselo mlijeko znam napraviti, sir i vrhnje nisam probala.

    avatar

    29.11.2016. (21:21)    -   -   -   -  

  • durica

    dražeNe,
    o nekim stvarima koje čujem promišljam, neke razumne prihvatim, prilagodim sebi i svojim navikama, neke samo komentiram, o nekima razmišljam, al ničega se držim ko pijan plota, niti uzimam zdravo za gotovo, neprestano se sve mijenja, pa i ja sama, pokušavam se samo prilagoditi i živjeti nakako u skladu sama sa sobom i svijetom oko sebe u kojem se moram vrtjeti.

    avatar

    29.11.2016. (21:26)    -   -   -   -  

  • sunsine

    I ja sam više za jogurt, sir ,vrhnje itd.
    Mlijeko u čistom obliku vrlo,vrlo rijetko
    da ne kažem nikako.

    avatar

    29.11.2016. (21:39)    -   -   -   -  

  • durica

    trag,
    ima li tome neki poseban razlog, ili samo vlastiti ukus i afinitet?

    avatar

    30.11.2016. (06:32)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Čitala sam da neke ženske fakat skidaju šminku i njeguju lice kravljim mlijekom. :o

    Nisam zasad probala. -.-

    avatar

    30.11.2016. (11:42)    -   -   -   -  

  • durica

    Afrine,
    u nedostatku kreme ( tada još nije postojala micelarna vodica ) skidala sam šminku običnim biljnim uljem, šiške sam si učvršćivala ( a, bile su moderne one tzv. " Tajči " :D ) šećerom i vodom, jer nije bilo laka za kosu, a sve kaj je jestivo sigurno je bolje stavljat na kožu od bilo kojeg kozmetičkog preparata punog kemikalija, još kad to stoji tamo pod onim neonkama, ma milina, inače, krema koja mom djetetu jedina pomaže za kožu s dermatitisom je na bazi svinjske masti i raznog ljekovitog bilja.
    neven, lavanda i kantarion su u te svrhe vrlo korisni.

    avatar

    30.11.2016. (19:20)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Znam to za skidanje šminke prirodnim uljima ( mada osobno nisam probala ), dok za kombinaciju šećera i vode prvi put čujem. A kaj se tiče micelarnih - rijetko koja mi sama po sebi skine šminke ( npr. Bourjois i Corine de Farme da ) tak da micelarne najčešće koristim nakon skidanja šminke dvofaznim odstranjivačem/mlijekom/uljem za tu svrhu. :o

    Odličan mi je L'Orealov dvofazni odstranjivač šminke.

    Ne pišem beauty blog, ali sam masu toga čitala i isprobala tak da dosta znam o tome. :)

    avatar

    01.12.2016. (08:19)    -   -   -   -  

  • durica

    Afrine,
    ne šminkam se više teškom šminkom, samo stavim neku toniranu kremu, malo rumenila i olovku za oči, tek tolko, tak da mi za to ni ne treba sredstvo za skidanje, samo umijem lice mlakom vodom i baby sapunom.
    čula sam za taj L'Orealov proizvod, al nisam ga probala, velim, kad mi ne treba, al probala sam MF kremasti puder koji se prilagođava boli tena i stvarno me ugodno iznenadio.

    avatar

    01.12.2016. (10:12)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Kužim. :o

    Taj MF puder je Miracle Touch? Imala sam taj davno u srednjoj. -.-

    avatar

    01.12.2016. (10:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...