Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (47)

Marketing


  • stara teta

    morti ovo ne bu bugonja, nego cenzura, ha, ha.

    inače, ovo sam stavila ponukana postom kod trolice :) diskusija se razbuktala, ha, ha

    avatar

    17.07.2016. (20:54)    -   -   -   -  

  • Regina

    Ženu zaista pametan muškarac može raspametiti, bar ja tako volim
    (a volim i ostalo hahah)

    avatar

    17.07.2016. (23:32)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Jeee..a kaj bi štela da i štaubamo po hiži...ha..

    avatar

    18.07.2016. (07:09)    -   -   -   -  

  • stara teta

    pa veli se da je mozak glavna erogena zona. sve ostalo je u čisto reproduktivno-sportsko-rekreativne svrhe.

    avatar

    18.07.2016. (08:57)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Zanimljiva je poveznica nekoliko činjenica. Svima puna usta seksa, spotovi, filmovi, reklame, klipovi ... i seks, lude zabave i seks, a s druge strane sve je više neobičnih kombinacija, raznih orijentacija, pa površnih veza, razočaranih i razvedenih, samih i usamljenih, a po priznanju mnogih, sve je manje samog seksa ;)
    P.S. Jasno da ekonomska neovisnost daje slobodu, za razliku od prije, pa svatko može živjeti kako hoće bez da je osobito ovisan o bilo kome, ali uz više ili manje seksa doma, ne tako davno, prašilo se sve u šesnaest po kazalištima, školama, bolnicama, tvornicama, uredima, sindikalnim putovanjima, ... ne znam, možda je i danas tako samo ja ne vidim dalje od nosa, ali da ne vidim, ne vidim.

    avatar

    18.07.2016. (09:38)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ajoj, kako me je taj osvojio! dugo je oblijetao, prvo smo bili prijatelji, onda je suptilno prilazio pod krinkom "prijateljstva" :) i onda je sve kao grom iz vedra neba došlo jednim telefonskim pozivom da neka "konačno progledam" :)

    i zarobio me na dugih 11 godina, a onda je sve puknulo kao mjehur od sapunice

    ovaj san, kojeg sad živim već punih 12 godina, je nešto sasvim drugo, o tome sam napisala dosta zbirki poezije i neću ponavljati - a to sve traje doživotno... osjećam tako

    avatar

    18.07.2016. (10:19)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @soul
    prasac! umislio si da je čovjek tvog života, pa morala si to odmah zapaziti i pasti ko kruška, ha, ha. u nekim situacijama nam ni intuicija ni iskustvo ni tuđi savjeti ne pomažu. p/ostajemo čorave i kvit.

    @kaloribrojač, ima nekaj u tomu kaj si rekel, a ima i vjerojatnih razloga za sve to. oduvijek su neke stvari pripadale onim događajima za koje je trebao mir, odvojenost,uvjeti sigurnosti: hranjenje, reprodukcija ili seksanje zbog ugode, briga oko djece/staraca, odmor. u posebnim slučajevima takve radnje su društveno, javno formalizirane i ritualizirane (plemenski običaji svadbe, inicijacije, rođenja, slavljenja etc.) no, seksanje je oduvijek bilo nekako odvojeno, skriveno, izgubili smo odavno onu majmunsku bezbrižnost gdje se, kao npr. kod bonobo majmuna, ševe svi skup uzduž i poprek, kad i gdje im padne na pamet. pogotovo se to skrivalo od pojave monoteističkih religija. i, apsurdno, budući da se sve manje moglo kontrolirati javno, oni koji su vladali, upravljali i imali kontrolu nad populacijom, nisu mogli manipulirati još i onim što se događalo unutar zidova, pa su, vrlo prikladno, naturili i zapovijedali pod lukavom krinkom božanskih moralnih pravila. pozivajući se na savjest, božju kaznu, nečist, poganštinu etc. pa su priče o seksanju prešle u ilegalu. a zna se, kad je nešto u tajnovitosti, o čemu se smije samo šaputati, onda to ispod žita prelazi u pravu pošast zanimanja i šušukanja. uvijek je bilo kurvi, bordela, onih koji koriste usluge takvog tipa, queer osoba, seksa samo zbog razonode ili navirućih vrućih tjelesnih sokova. tokom 20-tog stoljeća se polako otvarala ta tema za javnost, naročito 60-tih godina na dalje.seks je uvijek bio zahvalna vesela intrigantna tema za razgovore, samo što su oni sad slobodno postali javni. za neke su i dalje ostali tema o kojoj treba šutjeti i slijediti upute vijeća staraca/dežurnih čuvara morala i sličnih formalnih i neformalnih društvenih institucija.
    a seks i sve oko toga je i dalje ostao isti, njega se upražnjava ili ne, priča se, hvališe, ili ne. i u srednjem vijeku je bilo vanbračne djece, danas također, samo što je mogućnost kontrole i uvida nad svim tim biološkim pojavama napretkom znanja i znanosti nemjerljivo veća. eh, sad je opet došlo do iste situaccije: oni koji bi kontrolirali i manipulirali običnog malog čovjeka to više ne mogu! pa mu jođ intenzivnije naturavaju priče o nemoralnosti, nečovječnosti, raskalašenosti, nemoralu, fuj, fuj, veličajući neke stvari koje su više prispodobive asketima, mudracima i tako nekim posebnim ljudima, nego običnom prosječnjaku 21 stoljeća.
    no, sad sam generalno skrenula s tvoje teme. i dalje se ševi kojekuda, vjeruj, samo možda više nije toliko zanimljivo, sve je dostupno, neke grozote i dalje spadaju u grozote (ne samo za one čistunce kojima je i oralac izvor grijeha) ili se torokanjem o tomu bave samo dokone babe i klerokontrolori a la markićka&co. bah!

    avatar

    18.07.2016. (11:21)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Draga moja prijateljice, u nekim godinama prestaneš ocjenjivati jer važno je samo da imaš nekoga preko puta stola za čavrljanje, a da ne moraš izlaziti iz kuće van. Pozdrav veliki, veliki.

    avatar

    18.07.2016. (15:24)    -   -   -   -  

  • stara teta

    i tebi zagrljaj, i preko brda i preko mora. nek te čuva tamo onaj koji te i treba čuvati, tako mudru i dragocjenu. da, s vremenom se čovjek nauči razlikovati i odabrati ono bitno! bez suvišnog kerefekanja. ali to ne znači da smo snizili kriterije! ne, samo smo shvatile da tolerancija i blagost i iskustva čine svoje, dovoljno smo čvrste da budemo same, tek tada smo sposobne biti zajedno s drugim. jer tada ne treba više puno odmjeravanja, čovjek postane intuitivno sposoban znati i prepoznati, bez suvišnih teorija :) :)

    avatar

    18.07.2016. (15:36)    -   -   -   -  

  • teuta

    Dakle tetice hehehehe. Ma neće biti cenzura. Jako kvalitetan post, molim lijepo! Ma visuljci sim, visuljci tamo...svi su oni isti ako muškarac tj. osvajač ne razmišlja glavom tamo dolje već onom gore. Sve ostalo je farsa hehehe.
    Naravno, što smo starije, iskusnije kriteriji nam se mijenjaju na gore ili bolje??? Tko će znati.
    Vidim da si čak brojke upotrijebila hehehe. Žene moje drage fokusirajmo se ne na pimpača iliti visuljka već prema gore tj. ono što mu se nalazi u glavi. Da da. Sram te bilo hehehe. A sad trkom na grupnjak!

    avatar

    18.07.2016. (17:17)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    e..... :)))))

    avatar

    18.07.2016. (18:09)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    u prvom redu si me dobro nasmijala... već sam naslov zrcali tebe,
    tvoju elokventnost i moć izričaja... iz mog ugla svemira gledam na
    život, ljubav, sex drugačije... ovim mislim samo na moj život...
    zbog toga i moje mišljenje o muškarcima nije za javnu diskusiju...
    tvoja studija je filozofska hipoteza... još uvijek nema težinu za tezu...
    ali u svakom slučaju je izazov na razmišljanje...
    u zadnje vrijeme se na blogu redaju paralelne teme sa sličnim poantama... vidim ti si aktivna u svim diskusijama... @car je gol potaknuo temu monogamija, @trol o duljinama, ti o postotcima, obrazovanju, kulturi i manirima... dobro je to... uskovitlali se neuroni u
    mom misaonom režnju... osjetih moju nezainteresiranost za tu vrstu diskusija... mea culpa... a ti piši,
    odlično pišeš... :)

    avatar

    18.07.2016. (18:55)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @dinaj, ni slučajno ne pomislui da gledamo drugačije! iz mojeg posta se iščitava teška ironija protiv malograđanštine, lažnog morala, protesta protiv virenja u tuđe gače i tuđi krevet, protiv sam svih nametnutih zasada koje se naturavaju kao moralne, time se tufljaju klinci i mladež, a obične istine ostaju sakrivene. pretvara ih se u monstruozne grijehe, sramne postupke i radnje, a istovremeno se dozvoljava propaganda imovine, neznanstvenih klepetanja, potiče se konkurencija, kompetitivnost do najnezdravijih granica, uči se podnošljivosti nasilja, slavi "uspješnost" kroz lovu, veze, popularnost... daklem, nije se ništa promijenilo već milenijima, samo se intenziviralo zbog bržeg protoka informacija. ja sam za ljubav, predavanje, povjerenje i zajedništvo. i ne radi se o sirovoj požudi, ha, ha (iako je tako slatko onak na brzaka, kratko, iskoristiti onu jednu slobodnu minuticu) nego o strasti, o žudnji, o nježnosti i čežnjivom očekivanju i onda kad ti tiktaka pejsmejker, kad kloparaju hodalice, kad kliklakaju gebisi, ne diže se odavno više ništa, ali osjećaš ruku u ruci, sjaj u očima i osmijeh radosnog dočekivanja. draga dinaj, ne reci da to nije to o čemu pričamo!!

    @non-diabolo aee!

    @te, ma ti si ko zagor-te-nej, žestoka curka, i tak treba bit, malo dinamike nikad ne škodi. a grupnjak, hm, ne bih, mislim da sam u tomu previše pposesivna. konzervativna. neiskusna. votever. ne bih grupnjak, osim što se tiče navale na neku tortuljagu, špekfileke, bažul i takve stvari, ha, ha

    avatar

    18.07.2016. (19:33)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    dobro ti jutro... hvala ti na odgovoru... očito te ne poznajem dovoljno...
    sada pročitah još jednom tvoj tekst... da, čovjek ne smije donositi zaključke
    o pročitanom bez nutarnjeg tumača... @teuta je napisala tekst o ženama sa buketom godina u srcu... isto duhovito misaon kao tvoj... sjetih se mog davno napisanog eseja o nama... evo djelića...

    Promjeni obrazac, zaustavi jecaje za suncem mladosti, razotkrij mit koji žene prati tisućljećima, stani pred svoje unutarnje zrcalo i pomiri se sa činjenicom da je vrijeme cvjetanja završilo, ali nemoj pristajati na tromo vrijeme čekanja kraja bez uzbuđenja, bez žudnje, bez čuđenja i znatiželje. Ljubav, boginja sretnog trenutka, vučica koja bdije nad našom ženskosti, je majka i žena u svakoj ženi.

    Mi smo kćeri Ljubavi i nosimo u sebi Afroditine gene. Mi smo "osuđene" da budemo i ostanemo boginje trenutka u kojem ljubav postaje kruna življenom životu. Osjetimo Jerihonsku ružu u dubini duše, taj čudesni splet sreće, znanja i vjerovanja. Izađimo svijesne sebe i svojih godina pod koplja dnevne svjetlosti, zagrlimo sunčani trag koji će nas uzdignuti na tron koji nam je Magna mater ostavila u naslijeđe, budimo i ostanimo znatiželjene, željne spoznaje, pune čuđenja, budimo ono što jesmo žene sa spletom godina u sebi, sa cvijetom uskrsnuća koji se ugnjezdio nevidljiv, ali postojan, u našim srcima koja nikada ne stare.


    nadam se, nisam ti oduzela previše prostora ovim komentarom... ali osjetih potrebu ovim nadopuniti tvoj odgovor meni... :)

    avatar

    19.07.2016. (05:29)    -   -   -   -  

  • teuta

    Tetice dobar ti dan. Eto vidiš, od cenzure ništa.

    avatar

    19.07.2016. (10:26)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @dinaj, ni govora, kakvo oduzimanje, samo potvrda svega što mi, žene, ovdje komentiramo, pišemo o onomu što smo itekako sposobne zapaziti, doživjeti, osjetiti... ne može to svatko. neki su naprosto hendikepirani ogradom vlastite mašte, ne ide im preko ograde zuba, stilusa, nesposobni da uhvate baš ono što leluja, a velika je razlika između tvrde postojanosti, ponekad potpuno nepotrebne, i onoga što je uzbibano i treba samo nježno dotaknuto..." a naše nas ženstvo uči strpljivosti..." (stih iz jedne moje davne pjesme)

    @te, misliš da bih se uopće na to obazirala, ha, ha! ovakva formalna se uvijek na neki suptilni način dade zaobići. malo je teže anulolirati onu u glavama. no, to ionako nije moj problem. a oni koji ga imaju, nisu ga svjesni. izjeo vuk magare, ccc.

    avatar

    19.07.2016. (12:45)    -   -   -   -  

  • teuta

    Baš tako, ona u glavama je najgora i najopasnija. Bravo za tebe pametnice. Eto, dat ću ti jedan cmokić.

    avatar

    19.07.2016. (18:31)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Centar za sex ne nalazi se među nogama nego među sivim vijugama. Visuljak je tek francuski ključ bez kojega se može itekako dobro zadovoljiti oboje i nije neophodan za potpuno zadovoljstvo. Dobro dođe ali nije nužan.

    avatar

    19.07.2016. (22:23)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ma naravno, mozak je glavna erogena zona, @morelove :) :)

    avatar

    20.07.2016. (09:07)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Maaa..kaj ste se dohvatile teg mozga.. pimpek je bedak.. a vse ostalo ovisi o dobrom obedu ...

    avatar

    20.07.2016. (15:26)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ha, ha, misliš, ljubav ide kroz želudac?? gleč, posle dobre klope se dobro spi. no druga je stvar da onda kad se naspavaš si dobre volje jer znaš da ti je nešči skuhal dobrog obeda.

    avatar

    20.07.2016. (16:03)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    Dobro si ti sve ovo napisala. Nije ni njima "jadničcima" lako. Mi žene, često naše muškarce stavimo na tron. Ne njihovom zaslugom, nego zato jer taj trenutak tako osjećamo i mislimo.
    Kasnije u životu , kad naučimo da nam je potrebniji prizemniji , prilagodljiviji za "život u kući", neki se , istina teško prilagode, a neki jednostavno odu.

    avatar

    20.07.2016. (22:17)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @razmi, baš tak, stvari su zapravo vrlo jednostavne, samo kaj mi fillozofiramo umjesto da živimo i djelujemo.

    avatar

    21.07.2016. (08:37)    -   -   -   -  

  • mecabg

    He he he...sex...
    Možda je bolje manje pričati, a više raditi ;))

    avatar

    21.07.2016. (09:33)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @medvjedičko, slažem se! pa mi nije jasno zakaj ljudi po tom pitanju javno izlažu svoje iznutrice i ponutrice.

    avatar

    21.07.2016. (12:02)    -   -   -   -  

učitavam...