Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • sagittariusclassic

    ...sve pet, ali masovna jednostrana proEU histerija kojoj danas svjedočimo u medijima zaboravlja temeljne činjenice. Da glavni EU drmatori, u stvari, žele ukinuti demokraciju, suverenitet, a sebe inaugurirati u derivat nove vlastele. Da li u EU danas ima više ili manje zaposlenosti? Da li ima više ili manje osobne slobode? Pa oni su gori od crkve! Crkva se miješa samo u spavaću sobu, a ovi hoće preuzeti i špajzu i garažu i dnevni boravak i dvorište! Žele sve!

    avatar

    24.06.2016. (20:56)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Točno, žele ostvariti Četvrti Reich (Milko Valent "Umjetne suze").

    avatar

    24.06.2016. (21:28)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Uh, što je @sagi uvjerljivo grozan !

    avatar

    24.06.2016. (21:57)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    ebateeee....za koji kukumar ja iman glavu....
    svaka čast na analizi činjenica ....pozzz :))

    avatar

    24.06.2016. (23:24)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    U čemu je drama pa eto Britanci su izišli, mogu i ostali ko god hoće.
    Na koncu ako mogu Francuzi i Englezi imat kolonije, a imaju ih, zašto ne bi mogli i Nijemci.

    avatar

    24.06.2016. (23:25)    -   -   -   -  

  • križar

    vozeći danas u Hrvatsku, slušala sam wau apokaliplične vijesti na četri jezika (računajući i naš) i tko god me popljuvo al prvi idejni začetnik EU-a je Hitler i nikad, nikad nije bila lova u pitanju (ona je i tako virtualna i napuhana kojekakvim "balonima" )neg moć i kontrola - i činjenica da su se glavni Lutkari izvukli s milijardama zarade. I bi mi drago za moj vlastiti sustav vrijednosti, za moj put za sve neke druge valute i sama činjenica da sam konačno doooma - ma boli me ona stvar koje nemam za sve drugo!

    avatar

    25.06.2016. (00:17)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Tvoj post plus komentari sagittariusclassic + FreshCaYg=
    meni je sada sve jasnije.

    avatar

    25.06.2016. (04:33)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    ...zato se danas odlučujem
    za strogo osjećajne pjesme:
    prigodne kitice i ljekovitu igru kamilice.
    malo zgodne svakodnevne lirike
    između posla i tijela
    nikome ne može škoditi, naprotiv
    to je jedino što nam je još ostalo
    uz poneki ljubazni dokument...


    Milko Valent iz pjesme namjere... :)

    avatar

    25.06.2016. (06:20)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @semper, mislim da širiš teoriju zavjere, jer ti to tak izgleda izdaleka. ;)
    Ja sam preblizu da nekaj ne bi znal, ne samo geografski. Istina je da EU mogu razbiti nacionalni egoizmi i rasplamsani nacionalizmi, zato se već od samog početka ugurava ta "teorija" o "četvrtom Reichu", nije to ništa novo. Ko ju ugurava? Pa upravo ti koji "ne vole solidarne zajednice" (i rajše se ograde žicom) i nisu za takvo što dozrijeli, dakle - treba nekog na križ, a nije teško nać koga. Njemačka nije kriva što je uspješna i time igra važnu ulogu, al o nekoj težnji za "vladanjem Europom" u tom smislu nema govora. Oni znaju na čem su se opekli i to ne kriju, dapače, ponavljaju svakodnevno da se ne zaboravi. Usput: I o toj "dominaciji" se stalno diskutira, znaju kakav ih "glas bije" i probaju to nekako riješit. Isti bi utisak stekao da nisi tak daleko i da imaš priliku se malo dublje time pozabavit. A ti sad vjeruj, il nemoj ;))

    avatar

    26.06.2016. (02:06)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Novi svjetski poredak se već stoljećima polako, ali sigurno provodi. Na kraju će i EU biti samo mala točka u tom projektu. Pozdrav tebi iz oblaka, doslovno. Prekrili su planinu, a ja na planini.

    avatar

    26.06.2016. (11:01)    -   -   -   -  

  • NF

    ovaj put se ne slažem s tobom, i podržavam varoufakisovu borbu za demokratizaciju i opstanak EU ma koliko ta borba izgledala bezizgledna. ja u hrvatskoj nemam politički blisku stranku, u berlinu npr. imam dosta mladih ljudi s kojima se jako dobro razumijem, zato ljeti odlazim dok mogu tamo, i s zadovoljstvom se ispričam o ozbiljnim stvarima, kod nas se nevjerovatne kreature smatraju ozbiljnim političarima.

    avatar

    27.06.2016. (11:05)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Možda širim, a možda i ne širim, blogomoljac. Budućnost (koju ja vjerojatno neću doživjeti) će pokazati tko je od nas dvojice (plus NF) bio u pravu. Ipak, da mi nismo bili spremni za ulazak u EU (a na čemu ja prvenstveno inzistiram u svim svojim postovima pa tako i u seriji Miltovi i legende o EU) to je nepobitna činjenica. Obzirom na to, sasvim je svejedno za nas i našu zemlju, hoće li EU postati istinska zajednica ravnopravnih naroda (u što kako rekoh sumnjam) ili će zaista postati Četvrti Reich i tako postati četvrti as u pokeru velikih: SAD, Kina, Rusija. Mi ćemo u svakom slučaju, ovako podijeljeni kakvi jesmo, biti na margini svjetskih događaja.

    avatar

    27.06.2016. (12:27)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @semper
    Njemačka je doslovno molila Britance da ostanu. Velika većina mladih Britanaca i gradova je glasalo za ostanak, zeznula ih provincija i stare mudonje (ja to smijem reć ;) ) koji će kraće živit u kaši koju su mladima zakuhali. Već u prvom danu se "spalilo" na burzama višestruko neg kaj su dosad u EU uplatili. A populisti im obećali od "ušteđenog" bolnice i med i mlijeko. To je tak kad "emotivni vidovnjaci" preuzmu kormilo. Sad se javili Škoti, Sjeverni Irci, Gibraltar ... prvo kaj kod tog padne na pamet: "Londonski pašaluk" ... i domino efekt, tj. kaos.
    Europa se, uz mirovnu ideju, spojila jer sa svojim udjelom od nekih 7% svjetskog stanovništva rascjepkana sve više gubi utjecaj i dio kolača u velikoj igri, posebno slabije zemlje, s vremenom i jače. Nisu svi Švicarska (ustvari mala Europa) sa pritokom love u bankovni sustav odasvud, ili Norveška, čijih samo 5 mil. stanovnika baca na svjetsko tržište 3% nafte, ti još mogu s tim jedno vrijeme progurat.
    Ak sad sve ode u mp3 zbog nedozrelosti, kad tad moraju opet skup. A do tada, kak ono vele, svakom po zaslugama. ;)
    A za nas? Za nas je egal, mi imamo telent u svakoj situaciji napravit "nekaj". ;)

    avatar

    27.06.2016. (14:24)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Evo vijesti i reporta, Britanci bez ideje kak sad dalje. Veliki "vođe" i urlatori utihnuli, mumljaju, mucaju, važno je bilo pokrenut strasti i emocije, prodat raj bez pokrića, to navek pali. Imaš realnu situaciju i samo raji obećaš da bu bolje ... i onda svane novi dan i gledaš ko tele ... ;))

    avatar

    27.06.2016. (16:06)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    ... uostalom, kom pričam, to znaš i sam ;))

    avatar

    27.06.2016. (16:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Naravno da znam, blogomoljac, jednako kao što znam da demokracija može napraviti velika sranja. Nije uvijek najbolje ono što većina hoće.

    Zamisli referendum u Hrvatskoj sa slijedećim pitanjem: "Je ste li za to da se u Hrvatskoj ponovo uvede samoupravni socijalizam?"
    Sve nekako vjerujem da bi rezultat i u postotcima i po strukturi bio sličan ovom za izlazak Britanije iz EU.

    Što se pak tiče 'meda i mlijeka', mi smo zbog toga UŠLI u EU, a sad ni meda ni mlijeka. I to nije sve, kako bi rekli na reklamnom spotu. Upravo je jedan 'mlijeko i medo nosac' koji je med i mlijeko u vidu 1000 eura za svako novorođenče obećavao mladim majkama tijekom predizborne kampanje na našim demokratskim izborima otišao zaboravivši ispuniti svoje obećanje.

    Na kraju ne mogu bez svog cinizma:
    Vjerujem da je Njemačka kumila i molila Britance da ostanu. Pa kakav bi to bio Četvrti Reich bez Britanije. Ni Hitleru nije bila dovoljna samo Europa, htio je i Britaniju i Rusiju pa obro bostan.

    avatar

    27.06.2016. (18:14)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    He he, pretjeruješ ko Farage, taj zna zmiksat svakaj. ;)
    On je opasan, tj. fitilj koji more zapalit bombu, ne Njemačka.
    A to sa referendumom je stari problem. Čitam danas ("Welt") da su neki mislili da je Brexit niki laksativ za seniore, a to se, vele, more nabavit i iz Poljske :))

    avatar

    27.06.2016. (19:28)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Iz Poljske zato jer je dosta Poljaka došlo tam, al sad su, taman referendum prošel, i oni na meti mrziteljskog (ku klux) klana.

    avatar

    27.06.2016. (19:51)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Prije bi mogel reć da u Njemačkoj vladaju bivši hipiji (a bogme ima i sadašnjih), neg neki agresivci. I probaju držat desnicu pod kontrolom (ima svakaj, al se blokira). Merkel nije desnica neg lahka konzerva, više centra nede, nepotkupljiva, vele da ni WC-rolu ni penkalu ne bi odnesla doma iz biroa i to joj priznaje i oporba. Ona i Thatcherica nedu skup, makar neki takvu sliku guraju. To ti svaku sitnicu izdiskutira do besvjesti, u tom su šampioni, da ne bi neko ostal uskraćen, vele da njemački porezni zakon u međuvremenu zauzima nekih 40 % obujma svih svjetskih zakona skup, samo da nekaj ne bi zaboravili. Čist drugi sklop nego priče koje neki vani grade. Prije tutleki koji, nakon kaj su se opekli, probaju bit dobri klinci da ne dojde krampus sa šibom, ha ha. Al to relativno dobro i uspješno rade. I kaj još? Kad nekaj fulaju, sami sebe krive. I tog se ti bojiš ...? ;))
    Naravno da u politici nemreš svim i svakom udovoljit, moraš i nemile stvari odlučit i izvagat, i sam bi moral. Al vaga otprilike štima, da ni tak, svi bi se već odavno opet pomlatili. Na tu vagu su se sad sjeli Farage, Le Pen, i još nešto egoističke bratija (a možda i Trump). Dok ne pukne feder.

    avatar

    27.06.2016. (21:03)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Naravoučenije: Drž se Njemcov, oni se još sjećaju na kaj su se opekli, ovo (skoro) sve ostalo postaje lagano dementno ;)

    avatar

    27.06.2016. (21:32)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Zaboravio: EU ti ne obećava med i mlijeko, za to se moraš potrudit sam.
    Ak ni lovu koja nam stoji ne znamo prek granice donest, ko bu ti donesel?

    avatar

    27.06.2016. (22:00)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ma ne brini kaj se tiče da se držim Njemcov. Mene moj vlastiti sin zove 'nacist' jer sam za 'rad, red i disciplinu'.

    Najbolje se slažem s mlađom snahom koja je izbjeglica iz Bosne (Visoko) a završila sve škole u Freiburgu. Zovem je 'švabica' jer sve planira unaprijed. Samo što joj se planovi znaju izjaloviti zbog našeg javašluka. Upravo im se to događa s majstorom kojeg su angažirali da im sredi kupljeni stan. Sređivanje traje već gotovo dva mjeseca, a bilo je rečeno da će biti gotov za desetak dana. I kaj je najgore, radi loše, no boje se otkazati mu posao jer izgleda da je član nekšne 'bratije' za hvatanje u mutnom.

    Kamo li sreće da Hrvatska postane jedna od saveznih pokrajina Njemačke. Mi i onako ne znamo kaj bi s državom. Doduše bilo bi, kak pjeva Stjepan Đimi Stanić, "Mali ima posebnog dara, bit će konjušar cara!" Ali bolje i konjušar cara neg bez posla ili pak s ovakšnim majstorima.

    P.S.
    Ispravak krivog navoda. Nigdje i nikada nisam rekao da nam je EU obećavala med i mlijeko, toliko pameti ipak imam :-), obećavali su ga naši vrli političari.

    avatar

    27.06.2016. (22:53)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Viš da asocijacije nije ishlapila ('nacist'), kak ne bi onda nekom pal na pamet Četvri Reich ... ;))

    avatar

    28.06.2016. (16:49)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pa kome će nego meni, blogomoljac, kad sam 'nacist'! :-). Dobro, priznajem, nešto sam pokupio i od M.V.

    avatar

    28.06.2016. (23:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...