Don Blog

29.06.2009., ponedjeljak


MARIJO i MARINKO & MICHAEL - TOMLJANOVIĆ i MILIČEVIĆ & JACKSON
Što je vijest dana , a što senzacija... je li važnija smrt ili život - i zašto?!

Marinko Miličević ili Michael Jackson?! Tko vam se "u ovom strašnom času" čini važnijim za hrvatski narod?
Znam, slijedi niz pitanja:
A tko ti je uopće taj Marinko? Je li sudjelovao u tv-showu "Hrvatska traži zvijezdu"? Je li išta priznao u "Trenutku istine"? Je li mu "filmić" došao na "Jubito"? Je li...? Pa nitko za njega ne zna!
E, to nije istina. Mnogi za njega znaju i mnogi ga poznaju. Danas je na misi u 17 sati u gospićkoj katedrali Marinko zaređen za svećenika! A za taj događaj nije čuo samo "svijet"! Zato to i nije bila udarna vijest ni na jednoj večerašnjoj informativnoj emisiji, a neće biti ni sutra.

Jednako je tako u subotu, 27. lipnja, u katedrali u Rijeci održana svečanost mlade mise Marija Tomljanovića, koji je rođen u Krivom Putu (iznad Senja). Premda je to prava pravcata senzacija - da na početku 21. stoljeća jedan zgodan i pametan mladić odluči biti svećenik! - nigdje ni na jednoj naslovnici ni toga dana ni sljedećih dana to nije objavljeno. Kad malo bolje promislimo u kakvom svijetu poremećenih vrijednosti živimo, taj događaj ravan je čudu! Ipak, to nije vijest (kao ni Marinkovo ređenje) - možda zato što nije "crna kronika", što nije sadržaj "kulture smrti"! Možda zato što vragu smeta svaki - pravi put, Božji put!

A gotovo u isto vrijeme upravo jedna SMRT postaje globalna senzacija - umro je Michael Jackson! Bio je već dugo bivši pjevač, vješt zabavljač, čudak, nastran tip, svašta... (zvuči grozno - ali o mrtvima ne treba govoriti samo dobro, nego i - istinu!)... Sada mediji bez prekida lansiraju nove pojedinosti o životu (kakav god da mu je bio) i smrti (koja je još uvijek zagonetna)... cijeli svijet bruji o tome... Najsmješniji su bombe-naslovi: CIJELI SVIJET OPLAKUJE M.J.!" Ma koji svijet, tko je taj svijet... zapravo, tko je to sebi umislio da je "cijeli svijet"? Bez obzira na uplakanu masu! Čista manipulacija! Kao što je i M.J. bio!

Dobro je napisao bloger @John Lennon (28.06.2009. u 15:30):
M. Jackson bio je iz glazbene obitelji obdaren nekim nedvojbenim lakoglazbenim i show-biz talentima koje je polit-medijska mašinerija iskoristila stvorivši (za svoje potrebe) od njega ''internacionalnu zvijezdu''. Jackson nije prva ''zvijezda'' koja nije znala što bi, niti s novcima, niti slavom, kojom su ga iznenadno (ni krivog ni dužnog) enormno zasuli. Inače i taj novac i ta slava mnogo su tanji nego što se to u medijima prikazuje (za potrebu stvaranja slike sretnog i prosperitetnog društva u kojem uspjeh samo čeka da ga dohvatite). Nije prvi put da rečena mašinerija nekog iskoristi a potom ''ispljune'' napravivši od njega ''monstruma'' nesposobna za normalan život i normalne ljudske odnose. Michaela Jacksona možemo gledati kao još jednu žrtvu u nizu u kojem je bilo i tragičnijih (a neupitno nadarenijih) od njega.

U svakom slučaju očito je kako je i M.J. žrtva narko lobija - kao i Elvis!
ONI koji su ga "potrošili", a prije toga pretvorili u idola odnosno lutka za zavođenje nezrele mladeži, sada ga pretvaraju u "sveca"! Čisto novo poganstvo!
Kao i mnogi koji potpišu ugovor i njime izgube slobodu, i M.J. bio je rob producentske kuće koja "proizvodi" glazbu za mase (u suradnji s drogeraškim moćnicima).

Jadan život! Zapravo, kakav život - takva smrt! To je najbolja slika prolazne slave ovoga svijeta. A svi su ga desetljećima smatrali sretnikom, najsretnijim i najuspješnijim čovjekom na svijetu. U tome i jest sotonina "mefistofelska zamka" klanjanja nesvetom antitrojstvu seks-droga-rock i obožavanja njegovih idola! Zato sveta biblijska mudrost upozorava: "Prije smrti ne zovi nikoga sretnim, jer se tek na svom koncu spoznaje čovjek" (Sirah 11,28). Zato neka se Bog smiluje jadnom M.J., jer mnoge je mlade zaveo na - krivi put!

No tko će se u toj cijeloj "suznoj šumi svijeta" pomućenih emocija zapitati: krije li se u činjenici da je ta SMRT trenutno "najvažnija globalna informacija" - još neka informacija? No do te informacije moguće je doći logičkim zaključivanjem (što masa nikada ne može sama!). Jer ako svi mediji cijeloga svijeta (kao što uvijek čine) toliko prostora i vremena posvećuju "svome čovjeku" - jesu li onda ti mediji u vlasništvu narko-lobija i homo-moćnikâ?! Ili (im) je pokojni Micheal Jackson važan i zanimljiv zbog nečega drugoga? Zbog onoga što (nam) ONI nikad ne kažu...

Sveti Petre i Pavle, molite za nas!

- 22:52 - Komentari (83) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.