Don Blog

08.06.2009., ponedjeljak


NOVA BITKA NA KRBAVSKOM POLJU

Učilica djeci daruje hrvatsku zemlju!

IDEJA:
Na Krbavskom polju održava se nova bitka. Bitka u kojoj ovaj put pobjeđuju "naši" i to svojim znanjem.

Naime, finale Trke znanja 2 u kojoj pobjednik ili pobjednica osvaja stvarnu hrvatsku zemlju održava se na Krbavskom polju. Tako je odlučio Savjet Učilice u sastavu: akademik Josip Bratulić, prof. dr. Ivan Šugar, prof. Marijan Bušić i fra Ilija Živković.

Tako će ova bitka biti dobivena, za razliku od one iz 1493. godine kada je hrvatska vojska namamljena u stupicu i poražena. U ovoj će pobijediti znanje, trud, upornost i ljubav.
Finalisti osnovnoškolci svojim će primjerom pokazati kako se za zemlju treba boriti, voljeti je i darovati joj znanje. Pobjednik ili pobjednica bit će drugi osnovnoškolac kojeg će Učilica nagraditi stvarnim zemljištem i učiniti pravim zemljoposjednikom.
Tko je novi Zemljo-Posjednik?

VIJEST:
Finalno natjecanje Trke znanja 2 za 10 najuspješnijih natjecatelja, učenika osnovnih škola iz čitave Hrvatske koji su tijekom godine sa svojim rezultatom u igri znanja odnosno rješavanja zadataka na Učilici dobili mogućnost boriti se za glavnu nagradu - pravo zemljište u Republici Hrvatskoj, održano je 6. lipnja na Udbini.
Sudionike finala s roditeljima i organizatorom natjecanja tvrtkom Markottel dočekao je na Udbini uz gradilište Crkve hrvatskih mučenika gospićko-senjski biskup Mile Bogović ter ih upoznao s idejom gradnje hrama zahvalnosti za sve mučenike kroz povijest na hrvatskim prostorima.
Akademik Josip Bratulić, inače član savjeta Učilice govorio je o graditeljskim značajkama hrvatske sakralne arhitekture, dok je organizator Trke znanja Željko Markota istaknuo da su se pred 600 godina na Krbavskom polju borili za zemlju oružjem a danas znanjem.
Pobjednik Trke znanja 2 i osvajač zemljišta je učenik 6. razreda iz Biograda na Moru Josip Turić.

……………………………

Posjetite www.krbava1493.com - web stranicu s informacijama o novoj bitki na Krbavskom polju.

- 15:37 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.