Don Blog

25.04.2009., subota


POGLED SA SLJEMENA

Sljeme stalno misli na nas!

Nema ljepšeg mjesta za vjenčanje od Kapele Majke Božje Sljemenske – Kraljice Hrvata na Sljemenu. Ta prekrasna crkvica kao da nije sagrađena ljudskom rukom nego kao da je izrasla skupa s planinom i šumom, trajna, bezvremena. Takva, savršeno svoju vječnost može prenositi na ljubav mladenke i mladoženje na koju se zaklinju u krilu njezine svetosti.

Najavljujući danas (subota, 18.04.09. - m.op.) obred vjenčanja u kojem je ženik bio moj sin koji je, možda po nekom genetskom nagovoru, izabrao ljepoticu s korijenima iz dalmatinskog kamenjara kao što su i njegovi, duhoviti župnik reče – dolazite ovdje, ovdje je čist zrak, lakše se diše i strasnije ljubi, ovdje nema sprovoda, nemamo posla s mrtvima, samo krstimo djecu i vjenčavamo mladež!

Iznad grada, iznad naselja u kojima se skapava od briga, Sljeme je, sa zavjetnim svetištem podignutim tridesetih godina prošloga stoljeća i ukrašenim svehrvatskim znakovljem i umjetninama te s "Tomislavcem" idealno mjesto za doživljaj ženidbenog i svadbenog uzvišenja koje će se pamtiti. Kad iz Zagreba podignete pogled prema Medvednici, ili u svom štićenom zaleđu osjetite njezinu moć, to vam Sljeme s vrha stamene planine i iz svoje crkve kaže: "Stalno mislim na vas!"
(Milan Ivkošić, VL, 25.04.2009.)

PS&NB: Prenosim ovu sjajnu (duhovnu i duhovitu) dnevničku crticu s dodatnim razlogom da gosp. Ivkošiću javno čestitam što će uskoro postati djed!

- 22:23 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.