Don Blog

11.03.2009., srijeda


SENZACIJA: "TOPNIČKI DNEVNICI" UNIŠTENI U TRILJU!!!

Zahvaljujući akciji sinjske policije - senzacionalno otkriće za Haag!

U jeku aktualne rasprave o tzv. topničkim dnevnicima - koje je HV navodno koristila pri tzv. "prekomjernom granatiranju" Knina, a koji prema izjavama kompetentnih vojnih stratega uopće ne postoje jer ih nije ni bilo - mediji su javili senzacionalnu vijest: DNEVNICI su ipak UNIŠTENI! Upravo ono što nam je Haag predbacivao!

Naime, sinjska je policija uspjela uhvatiti i privesti 15-godišnjeg učenika 8. razreda osnovne škole Trilj koji se u utorak oko 18 sati maskirao i 'naoružao' plastičnim pištoljem ter je iz zbornice pokupio četiri dnevnika petih i četiri dnevnika šestih razreda nakon čega je pobjegao. Potom je dnevnike i imenike uništio tako što ih je bacio u rijeku Cetinu. Prema vlastitom priznanju, maloljetni "topnik" je akciju izveo da zametne tragove jer je u dnevniku vlastoručno "ispravio" jednoga "topa" (negativnu ocjenu) pa se bojao da ga ne uhvate.

U Hrvatskoj je službena politika također u strahu da je nitko/netko ne uhvati... Jer ona i mediji stalno 'trube' o NATO-u kao 'našem strateškom prioritetu'... Međutim, i danas vrijedi ono što je Pavle Kalinić napisao za www.net.hr još prije dvije i pol godine, da "ni pozicija ni opozicija nisu se potrudile objasniti koje su to prednosti, a koji su nedostaci ulaska u NATO, koliko će koštati te koji će rizici biti uvećani, a koji umanjeni. Možda bi stanovništvu trebalo objasniti i koji je interes Hrvatske kao turističke zemlje da se sve više zakopava u sukob u jako dalekoj zemlji za koju većina Hrvata donedavno nije ni čula. Koji su gospodarski interesi i učinci od sudjelovanja hrvatskog kontingenta u Afganistanu? Jesmo li mi tamo ikakav faktor koji može na bilo što utjecati?

(Tu Kalinić lukavo samo postavlja pitanja - da se izravnim odgovorom ne bi zamjerio narko lobiju! - m.op.). Ako je Washington prisiljen pod pritiskom javnosti mijenjati svoju politiku u Afganistanu i Iraku, koji je razlog da ih hrvatske trupe zamjenjuju, kad i sami američki stratezi najavljuju da se radi o ratu gdje se ne može pobijediti? Za rat u Iraku čak se i otvoreno izjavljuje da se radi o 'novom Vijetnamu'. Znači li to da će se Hrvatska vojno zadržati u Afganistanu kad se američka vojska u potpunosti povuče i/ili će se broj hrvatskih vojnika sukcesivno povećavati, u razmjeru s povučenim američkim vojnicima, po nalogu Washingtona?

U ne tako dalekoj prošlosti jedan prilično neutjecajan državnik ostao je do kraja s jednim drugim koji je, svjestan da više ne može pobijediti, počinio samoubojstvo. Iako je znao da mu je glavni mecena prešao u drugu dimenziju i da je poraz neizbježan, ostao je njegov posljednji saveznik, što je njegovu vojsku koštalo i previše poginulih. Ne samo za rata, već i kad je vojska tog istog samoubojice potpisala kapitulaciju, vojnici posljednjeg saveznika i dalje su ginuli. Ne samo vojska, nego i civili (a kosti im se i danas otkrivaju u raznim jamama POGLAVITO po Sloveniji - m.op.). Kako stvari stoje, opet smo spremni ginuti za druge. Čak i kad oni sami ne žele ginuti za vlastite interese. Ali imamo nagradu – NATO!"

A u njegovim "dnevnicima" za nas neće biti "topova" nego - sve same petice! A u Haagu desetke, tj. desetci...


- 00:13 - Komentari (62) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.