Don Blog

29.12.2008., ponedjeljak


MISA ZA OPAKU MEDIJSKU DJEČICU...
… s nakanom da moji kritičari ne (p)ostanu "Pavelići"!

Premda je jučer bio blagdan Svete Obitelji ja sam mislio i na blagdan Nevine dječice. Sjećamo se onoga strašnog pokolja djece u Betlehemu. U evanđelju imamo izvještaj o tome. Naime, kralj Herod vidio je u Isusu tek običnog "terorista", a poklon Triju Kraljeva tome "čudnom" Djetetu bio mu je znak nečijeg "udruženoga zločinačkog pothvata" radi rušenja kraljevskog poretka. Zato je Herod odmah pokrenuo "preventivni udar" ter naredio da se u Betlehemu i okolici likvidiraju sva djeca mlađa od dvije godine.

Tim činom mogao je biti spriječen Božji "akcijski plan" da po Isusu svi ljudi postanu Njegovi prijatelji i žive kao braća. Ali Bog vodi povijest, pa kao što Herodu nije uspio njegov "akcijski plan" hvatanja Isusa tako je poslije i rimskim carevima propao plan progona kršćana. Isto tako nigdje pa ni kod nas nije uspio ni komunistički "akcijski plan" zatiranja vjere.

Jer Bog je jači od svojih mrzitelja, a Isus je uvijek "brži" od svojih progonitelja. Ali, i kada dopušta mučeništvo svojih učenika, to nije tragedija nego slavlje, jer "krv mučenika je sjeme novih kršćana". Zato sam jučer molio Nevinu dječicu da nam izmole hrabrost da bez straha idemo u budućnost ne bojeći se čak ni "globalnog Heroda".

Ali, istoga dana - kad neki mole za Antu Pavelića, prikazao sam svetu Misu za pokojnu Susan Sontag (kao uspomenu za neuspjeli nastup u Milijunašu) i za sve svoje (bivše i sadašnje) medijske kritičare, među kojima se ističu sljedeći:
Boris Dežulović, Branko Mijić, Drago Pilsel, Inoslav Bešker, Miljenko Jergović, Mladen Badovinac-TBF, Sandi Blagonić, Viktor Zahtila, Zlatko Gall, Zdravko Zima... i drugi kojih se nisam mogao sjetiti.

Molio sam za njih da, unatoč pritiscima "medijskih Heroda", postanu Isusovi prijatelji i da im nova godina bude puna blagoslovljenih uspjeha u borbi za istinu, dobrotu i ljepotu!


- 00:35 - Komentari (58) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.