Don Blog

12.09.2008., petak


ZOVI, SAMO ZOVI... – ZA P. LUKU!!!

Humanitarni telefon za pomoć p. Luki Rađi:
060 600 001


Poštovani i dragi prijatelji,
Kako je većini od vas poznato, prije gotovo točno dva mjeseca objavio sam post o tome kako je upravo na blagdan Bl. Marije Petković, 9. srpnja - koji se ove godine poklopio s povijesnim događajem legalizacije ADZ-a u hrvatskom Saboru (prihvaćanje tzv. Antidiskriminacijskog zakona) – otvoren humanitarni telefonski broj za pomoć p. Luki Rađi, koji se nalazi na rehabilitaciji.

Ne moram nikakvom lažnom skromnošću skrivati da je to bila moja inicijativa, ali do ostvarenja te akcije došlo je zahvaljujući zauzetosti humanitarne udruge KAP DOBROTE ter uslužnosti tvrtke MARKOTELL d.o.o. Tako smo dobili telefonski broj koji je svim ljudima dobre volje na raspolaganju pola godine (šest mjeseci). Sada opet prenosim bitan sadržaj starog posta.

Cijena poziva s fiksne telefonske linije stoji 6,82 kn,
a s mobilne linije 7,82 kn.


Nakon biranja broja i ostvarenja veze pozivatelj čuje sljedeću poruku:

Lijep pozdrav! Dobili ste telefon katoličke udruge KAP DOBROTE. Cijena ovog poziva iznosi 6 kuna i 82 lipe s fiksne linije, a 7 kuna i 82 lipe s mobilne linije.
Ovim pozivom darovali ste prilog za liječenje patera Luke Rađe, koji nas je zadužio svojim radom s mladim i drugim osobama koje su mu se obraćale za pomoć kao svećeniku.
Pater Luka svojom je osobnošću posebno privlačio mlade i najzaslužnija je osoba za organiziranje ljetnog kampa za mlade, takozvane MODRAVE.
Svi koji poznaju patera Luku Rađu, svojim skromnim darom nesebično žele pridonijeti njegovom brzom oporavku.
U ime katoličke udruge KAP DOBROTE i u njegovo osobno ime iskreno se zahvaljujemo.
DOBROTA VAŠA NEKA VAS PRATI!


Međutim, to nije sve. Gospođa Nevenka Mišić, predsjednica Katoličke udruge "Kap dobrote", koja već 18 godina uspješno provodi skrb o starijim, bolesnim i nemoćnim osobama, a povremeno organizira i ciljane akcije, sada želi javnost obavijestiti o razultatu akcije otvaranja humanitarnog telefona za pateru Luku.

U svojemu dopisu, koji je upućen i nekim medijima, ponovno ističe da je Humanitarni telefon 060 600 001 otvoren kod tvrtke Markot.tel d.o.o. s nakanom za pomoć u rehabilitaciji i liječenju p. Luki. Naime, pater Luka Rađa, isusovac, trenutno se liječi u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, nakon teške promete nesreće koju je doživio prije pet godina. Unatoč nepokretnosti svoju bolesničku sobu je pretvorio u radnu i putem elektronske pošte komunicira s mladima i drugima koji ga traže.

Nadamo se, napominje predsjednica udruge KAP DOBROTE, uz Božju pomoć i uz pomoć dobrih ljudi da će p. Luka prohodati i nastaviti svoje služenje. Potrebna mu je cjelodnevna terapija za koju treba izdvojiti mjesečno oko 20.000 kn.

Ali, dopis KAPI DOBROTE nije kuknjava ni pojačana molba za pomoć nego u prvom redu radosna obavijest i zahvala!

Naime, tijekom srpnja ljubaznim pozivima na Humanitarni telefon za Patera Luku ostvaren je prihod od 11.515,77 kn (jedanaest tisuća pet stotina i petnaest kuna ter 77 lipa)!!!
Stoga najsrdačnije ZAHVALJUJEMO SVIMA koji su svojom donacijom KAP svojega SRCA i svoje DOBROTE ugradili u humanitarno i karitativno djelo nastojanja da jedan dobar ČOVJEK što prije ponovno PROHODA i s još većom snagom nastavi kreirati SLAP DOBROTE!

Ako dakle želite i dalje pomagati p. Luki
nazovite Humanitarni telefon 060 600 001
ili učinite nešto više kako bi broj telefona došao i do drugih.

Za dodatne obavijesti možete se javiti na telefon udruge KAP DOBROTE: 01/ 231 78 02 ili osobno p. Luki na telefon 091.53 23 766.

I dalje se nadamo vašem odazivu pa stoga želimo da vam Božja neizmjerna dobrota bude nagrada za vašu velikodušnost!


HUMANITARNI BROJ ZA PATRA LUKU:
060 600 001


Zovi, samo zovi
Nemaj škrtu ruku
Što Markot.tel primi
Diže patra Luku!



- 00:07 - Komentari (28) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.