26.09.2014., petak

Vlast

Vlast

petak , 26.09.2014.





- 17:56 - gukni (18) - štampaj - #

25.09.2014., četvrtak

Mali znak pažnje!

Mali znak pažnje!

četvrtak , 25.09.2014.

- 19:02 - gukni (7) - štampaj - #

24.09.2014., srijeda

brzinska "pašticada"

brzinska "pašticada"

srijeda , 24.09.2014.
Ma kurac moj pašticada, neg ono, novinarska navlakuša,
nooooooooooooooooooooooo
skoro ista, njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bilivite miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.

Zemeš tak, kilo juneće plećke, zrežeš u "šnicle", dvas, tri centimetra debele,
posoliš, popapriš, uvaljaš u glatko brašno, Tip, 550 i spržiš u tavi na svinjskoj masti!!!!



Spržiš zadatu količinu, dolje, okret, gore, mislim to dolje, tu stranu,
deneš na stranu......



Na tom ostatku masnoće, puknem tri glavice sitno seckanog luka,
jednu mrkvicu.....



krčkam na laganici, podlijevam vodom i vinom, dodam Vegete, lovora, češnjaka, naribane kisele jabuke, tri žličice c. paprike, bibera, po žličice aleve tucane ljute paprike, pola litre pasirane rajčice...........

Nauljim laganica tepsiju.....jooooj da i pol kile šampinjona.......

Nauljena tepsija.....meseko nutra, preliveno time.....

poredam ono meso...prelijem taj umak,
znači, to ukrčkano, na masti, luk, češnjak, mrkva, lovor, rajčica......,
u pećnicu na 180 ° Nivesa, uru vremena, se zapeče, reducira,
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Bilivi Mi....dodaj još sebi kaj ti paše,
oš smokava, oš šljiva, loze, prošeka, špik sim, špek tam......








IIIIIIIIIIIIIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
sve bi to bil goli kurac, da nam nije mojih njokaaaaaa!!!

Cca 1kg krumpira, kuhanog u ljusci, oguljenog i propasiranog na "pasiraljku", jedno kompletno lijevo jaje, cca 300 gr. brašna,
glatko Tip-550,
ausmešung, gliste, razrezati na komadiće, kuglice i vudri po
DASCI....................gnocchi board................

- 17:32 - gukni (5) - štampaj - #

23.09.2014., utorak

Čajnizzz pinkleci

Čajnizzz pinkleci

utorak , 23.09.2014.
Odustal sam od ćevapa.
Njih, mladog luka, šampinjona, malo đinđera, soya umaka, oyster umaka
sezamovog ulja, a više ni sam ne znam kaj sam sve del nutra....da, crnih čajnizzz gljiva
.......napravil smjesu.

Napravil i tijesto....brašno, jaje, sol, kao za rezance, zvaljal na tanko, punil dumpingse, te won ton, većkojikurac i u bamboo steamer,
parilo, parnu kupelj, 20 tak minuta.

Umake nisam štel kemijati, već goli soya sos, ono, svaki zalogajček umočiš u kap, dvije sosa.


- 17:33 - gukni (2) - štampaj - #

21.09.2014., nedjelja

gnocchi board

gnocchi board

nedjelja , 21.09.2014.
Stilske vježbe.
Uradih daščicu, no
kak su njoki "krumpirovo tijesto" z malo brašna...
jeba je u tome kaj je pre mekano,
kao npr, pimpek u lika sa 55 godina, odokativno.

No nakon obrade u guzi, forma bu tak spariši, da ni normalno.

Iglam se.

Zutra bu junetina na safteka i gnnochi.

Se vidjamo i buonanotte!




- 00:32 - gukni (7) - štampaj - #

19.09.2014., petak

Škoti

Škoti

petak , 19.09.2014.
Nekaj sam štel o Škotima.
Zaboravih!
Zaboravih radi Morona sa Bloga!
Ja veće idiote vidil nisam....te sa Blog.hr-a!






- 22:26 - gukni (5) - štampaj - #

16.09.2014., utorak

Burek

Burek

utorak , 16.09.2014.
File možda malo i preveć, no rastegli smo Rizle.
Centralni od mesa i ribanoga, na pol kuhanoga, krumpira, dinjstanog luka (3 glavice), bibera, soli,
a mali od ostatka sira, vrhnja i jaja, predhodni dan.

Tijesto:
-pol kile glatkog brašna, Tip-550
-3 dcl, mlačne vode
-1 dcl sunce ulja
-žlićica soli

Ausmeš, pa odmor, pa ausmeš, pa pouljiti malo, u najlon foliju, friđ i do sjutra.

Krumpir daje posebnu aromu, punoću, bureku.
Dolje sam namastil svinjskom masnoćom, gore isto.
Peči u pećnici na 200 ° Nives Celzijusa, appx., 40 minuta,
dok ne porumeni gore, srednja prečka,
itd.



Da!
Kak razvlačiti?
Deneš starog stolnjaka, malo ga pobrašniš, štrucu laganica razvaljaš valjkom i poslije podvučeš nadlanice ispod i vlečeš prema van.
Meni tu pomogne Zmaj!
Ona s jedne strane, a ja s druge strane......
i svak vleče sebi,
ko HDZ i SDP.
Tijesto ode u pičku materinu.....na sve strane.
- 17:41 - gukni (6) - štampaj - #

13.09.2014., subota

Kapacitet

Kapacitet

subota , 13.09.2014.
Kad je sve prebukirano.

Malo smo proširili kapacitete.

Neznam krasti, pa do nofci dođem sa svojih 10 prsta.

Sva sreća kaj nisam stolar. Oni do novaca dođu sa svojih 4, 6, 9 prsta.
Samo jednom sam u životu upoznal jednog stolara sa 10-tero prstiju.
-poima ti o stolariji nemaš
-zakaj
-pa pogle si koliko prstiju imaš.


- 07:39 - gukni (11) - štampaj - #

06.09.2014., subota

Radiša

Radiša

subota , 06.09.2014.
U radiše svega biše, u štediše još i više. Radiše nema više pa kradiše štedišu pritisnuše.

Te Zombix
- 20:44 - gukni (4) - štampaj - #

< rujan, 2014 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (5)
Ožujak 2017 (6)
Veljača 2017 (3)
Siječanj 2017 (5)
Listopad 2016 (3)
Rujan 2016 (1)
Srpanj 2016 (2)
Lipanj 2016 (6)
Svibanj 2016 (1)
Travanj 2016 (2)
Veljača 2016 (7)
Siječanj 2016 (9)
Prosinac 2015 (3)
Studeni 2015 (1)
Listopad 2015 (12)
Rujan 2015 (6)
Kolovoz 2015 (9)
Srpanj 2015 (6)
Lipanj 2015 (8)
Svibanj 2015 (9)
Travanj 2015 (7)
Ožujak 2015 (7)
Veljača 2015 (10)
Siječanj 2015 (15)
Prosinac 2014 (4)
Studeni 2014 (6)
Listopad 2014 (14)
Rujan 2014 (9)
Kolovoz 2014 (4)
Srpanj 2014 (10)
Lipanj 2014 (13)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (12)
Ožujak 2014 (21)
Veljača 2014 (22)
Siječanj 2014 (18)
Prosinac 2013 (4)
Studeni 2013 (9)
Listopad 2013 (8)
Rujan 2013 (6)
Kolovoz 2013 (14)
Srpanj 2013 (17)
Lipanj 2013 (18)
Svibanj 2013 (15)
Travanj 2013 (20)
Ožujak 2013 (27)
Veljača 2013 (23)

Komentari On/Off

O čemu je blog?

tralalala

serendanje

eto o čemu


-------------------------------


Jedan idiot je jedan

idiot!

Dva idiota su dva idiota!

10.000 idiota ....

su politička stranka!



-------------------------------











Box2

Box3

Knockout




















































Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se