Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Burek

File možda malo i preveć, no rastegli smo Rizle.
Centralni od mesa i ribanoga, na pol kuhanoga, krumpira, dinjstanog luka (3 glavice), bibera, soli,
a mali od ostatka sira, vrhnja i jaja, predhodni dan.

Tijesto:
-pol kile glatkog brašna, Tip-550
-3 dcl, mlačne vode
-1 dcl sunce ulja
-žlićica soli

Ausmeš, pa odmor, pa ausmeš, pa pouljiti malo, u najlon foliju, friđ i do sjutra.

Krumpir daje posebnu aromu, punoću, bureku.
Dolje sam namastil svinjskom masnoćom, gore isto.
Peči u pećnici na 200 ° Nives Celzijusa, appx., 40 minuta,
dok ne porumeni gore, srednja prečka,
itd.



Da!
Kak razvlačiti?
Deneš starog stolnjaka, malo ga pobrašniš, štrucu laganica razvaljaš valjkom i poslije podvučeš nadlanice ispod i vlečeš prema van.
Meni tu pomogne Zmaj!
Ona s jedne strane, a ja s druge strane......
i svak vleče sebi,
ko HDZ i SDP.
Tijesto ode u pičku materinu.....na sve strane.

Post je objavljen 16.09.2014. u 17:41 sati.