utorak, 30.06.2009.

Bruce Weber i pernate jakne (...vuf, vuf..!)


Slavni fotograf Bruce Weber prihvatio je ponudu poznatog talijanskog proizvodjača pernatih jakni i pripremio im je reklamnu kampanju koja će krenuti ove jeseni, a prva je fotografija nedavno prikazana. Weber je već ranije pokazao koliko njegove ideje i fotografije mogu imati snažan utjecaj na tržište i dovoljno se prisjetiti reklamnih kampanja za firme Ralph Lauren i Calvin Klein. Fotografija pokazuje odličan Weberov smisao za humor, a tako je otprilike i odgovorio na pitanje jesu li modne fotografije umjetnost ili samo reklama? -.."..Ne bih ja to shvaćao tako ozbiljno.."





Image Hosted by ImageShack.us


Kompanija željela je uključiti samog Webera u reklamnu kampanju što je ovaj u početku odbio, ali je ipak prihvatio nakon što su po njegovoj želji iz a donirali 100.000€ humanitarnoj, volonterskoj udruzi 'Green Chimneys' , koja raznim terapeutskim programima uz pomoć životinja, asistira djeci s posebnim potrebama.



Bruce Weber - autoportret


Izvor: NYT
Green Chimneys



ponedjeljak, 29.06.2009.

Jane Pain






Jane Pain lingerie dolazi iz Argentine. Buenos Airesa, preciznije. Ironična, bizarna zaigranost je osnova promotivnih nastupa firme koju je osnovala Patricia Salinas, sociolog i samouka dizajnerica koja vjeruje da ne nudi samo obično intimno rublje napravljeno od vrhunskih materijala, već da je svaki pojedini komad malo umjetničko djelo. Reklamna kampanja, ovdje prikazana, nosi naslov ' Psicho Candy', a Jane Pain rublje je u Europi moguće naći jedino u Londonu.















Image Hosted by ImageShack.us








nedjelja, 28.06.2009.

Pripreme za jesen – 03.



Louis Viutton



Početak trećeg dijela priprema za jesen pripada LV i krasnoj ogrlici koja više podsjeća na bezbrižne ljetne čari. Zasigurno će ju stručno oko buduće vlasnice znati ukomponirati uz neki od prikazanih modela obuće.

Jesen / zima - 2009 / 10




01 - Balenciaga




02 – Balmain



03 – Bruno Frisoni



04 – Christian Dior



05 – Christian Dior




06 – Roger Vivier



07 – Chriatian Louboutin



08 – Marc Jacobs



09 – Missoni



10 – Hermes



11 – John Galliano



12 – Nicholas Kirkwood




13 – Marni



dg2
14 – Dolce & Gabbana



15 – Prada
Izvor. Style com



I trebala je ići Diana Krall. No, onda sam na YouTubu slušao neke stare pjesme iz nekih drugih vremena. Evo jedne.

Idoli - Malena (1980)




petak, 26.06.2009.

Armani - ljeto 2010


Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010



Kod Armania je svejedno koja je godina u pitanju. Sve je klasično i uvjek nosivo. Nema previše uzbudjenja, ali sve je besprijekorno, pa je tako bilo i na upravo završenom milanskom tjednu muške mode gdje se predstavljala kolekcija za ljeto iduće godine Uz muške modele na pisti su se pojavile i pratilje i dale dodatni šarm ovim vrlo klasičnim kreacijama.



Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010

Giorgio Armani - Milan Mens Fashion Week S/S 2010




P.S.

Jučer je američko izdanje Vogua izdalo mali reklamni spot za najvažniji broj u godini koji izlazi uskoro. Nekoliko kolograma teško septembarsko izdanje izaći će u osmom mjesecu u tiraži od oko 13 milijuna primjeraka i bitno će utjecati na ostale časopise, magazine, urednike i na modne trendove općenito. I ovaj reklamni uradak slavi glavnu urednicu, poznatu i nemilosrdnu, ali i apsolutno nepotkupljivu Annu Wintour, čija odluka može nekog kreatora zaviti u crno, isto kao što upravo njena podrška može slabo poznatog dizajnera ili dizajnericu pretvoriti u medjunarodnu zvijezdu.



'The September Issue' Trailer HD




četvrtak, 25.06.2009.

Peter Gray - kosa, kosa, kosa....


Odjeća - Maison Martin Margiela



Dazed & Confused, inventivni britanski style magazin, naprednog grafičkog dizajna, objavio je prilog o jednom od najpoznatijih svjetskih modnih frizera. Peter Gray, kojeg su za reklamne kampanje angažirali Armani, Givenchy, Lanvin i mnogi drugi, a za modne revije izmedju ostalih i Hermes, napravio je zanimljiv editorial na Yokohama Hair Renaissance dogadjanju u Japanu, gdje je Gray napravio ove izuzetne skulpture od frizura.




Haljina - Givenchy, naočale s resama - Bless




Jakna i suknja - Louis Vuitton, ogrlica - Ann Demeulemeester




Odjeća - Yohji Yamamoto




Odjeća, remen i ogrlica - Dolce & Gabbana




Odjeća i obuća - Yves Saint Laurent




Odjeća - Rick Owens




Haljina - Jil Sander, slušalice s resicama - Bless




Royksopp - Only This Moment




utorak, 23.06.2009.

Pripreme za jesen – 02.

01. - Nicholas Kirkwood

Jesen / zima - 2009/10

Drugi dio predstavljanja počinje Nicholas Kirkwood kojemu je serijal 'Zvjezdane staze' i dalje jedan od motiva. Čini se da je ovoga puta pomislio na neki opaki lik iz tog serijala.



02. - Balenciaga


03. - Gucci


04. - Alexandra Neel


05. - Alexander McQueen


06. - John Galliano


07. - Proenza Schouler


08. - Roger Vivier


09. - Chloe


10. - Rupert Sanderson za Karl Lagerfelda


11. - Bruno Frisoni


12. - Prada


13. - Roger Vivier


14. - Christian Louboutin


15. - Balmain
Image Hosted by ImageShack.us

Izvor: Style.com

I kad sam već na početku ovog posta spomenuo serijal 'Zvjezdane staze' (Star Trek), neka se za kraj ovog posta pokaže i kapetan svemirskog broda James T. Kirk, kojeg je glumio William Shatner, koji je upravo navršio 78 godina i promovira svoju autobiogafiju pod naslovom 'Up till now', a razgovor pokazuje (posebno u drugom dijelu) koliko je taj veliki glumac, kozer i zabavljač vitalan i duhovit.



William Shatner on Friday Night with Jonathan Ross pt.1




William Shatner on Friday Night with Jonathan Ross pt.2




nedjelja, 21.06.2009.

Luksuz i perfekcija - Dolce & Gabbana - summer 2010.

Blješteći sakoi i zavrnute nogavice. U potrazi za 'ekstremnom ljepotom'!






Jučer su na milanskom tjednu muške mode Dolce & Gabbana predstavili svoju kolekciju za ljeto iduće godine. Ovo je trebala biti samo usputna obavijest, ali gledajući pažljivije mislim da je dobro staviti nekoliko slika. Slavni su dizajneri ovoga puta odali počast 'sicilijanskom muškarcu', ali i umjetnosti šivanja do najsitnijeg detalja, što se pažljivijim gledanjem doista i vidi. Modeli na modnoj pisti, počešljani kao Clark Gable, pokazali su uživo kako dizajneri i veliki poznavaoci povijesti umjetnosti tragaju za perfekcijom gledajući unatrag, ali isto tako žive u današnjosti, i itekako u budućnosti, pokazujući nam razderane traperice s podstavom svilene pidžame. Video snimak predstavljanja kolekcije, praćen oporim glasom Amy Winehouse u DJ remix verziji, može se vidjeti ovdje.











Fashion gondolieri ili velika poplava u Veneciji? zapitao se kritičar NYT promatrajući kako mnogi modeli nose zavrnute nogavice.




Image Hosted by ImageShack.us


















Image Hosted by ImageShack.us








Image Hosted by ImageShack.us



subota, 20.06.2009.

Slika dana...

Na slici je Emmanuelle Alt, modna direktorica francuskog Vogua i jedna od onih koji usmjeravaju trendove. Snimljena je prije nekoliko dana u Milanu gdje se upravo prezentiraju kolekcije muške mode za iduće proljeće. Osim što nosi krasnu proljetnu Balmain jaknu, Emmanuelle je medju prvima obukla veliki hit u najavi - čizme preko koljena (odlučila se za jedan od kraćih modela) i d'Artagnanovski uvod u modnu jesen.



hvala Jak & Jil blogu


Kad već spominjem jesen i Balmainovu jaknu, novi su modeli stigli i prodaju se u prednarudžbi. Više o tome na stranicama luksuznog online dućana LUISAVIAROMA.COM

Na donjoj slici je kožna motoristička jakna koja se prodaje za nešto više od 6.000€.







Vrlo lijepu i orginalnu kožnu jaknu kreirao je Gareth Pugh. Isto se primaju prednarudžbe na Luisa Via Roma i cijena za hrvatsko tržište je oko 1.800€.







Sky Wikluh & Šaban Bajramović - Lova





petak, 19.06.2009.

Pripreme za jesen – 01.

Slavni su dizajneri i ovoga puta pustili mašti na volju i potražili inspiraciju na sve četiri strane svijeta, proučavali su bližu i dalju povijest, zavirili u svijet flore i faune i uglavnom su rezultate istraživanja podigli na visoku petu.

Jesen / zima - 09 / 10


01. - Balenciaga




Netko se inspirirao svemirskim brodovima, netko disco klubovima 80-ih, jedan zebrama, a drugi žirafama. Ima tu modela zanimljive konstrukcije koji će sigurno dojmljivo izgledati na ponosnoj vlasnici, jedino još nije jasno kako će buduća vlasnica bez posjedovanja posebnih vještina elitnih vojnih jedinica uopće ući u neke od prikazanih modela. Centar za održavanje ravnoteže će takodjer biti od osobite važnosti manje spretnim korisnicama. Ovo je prvi od nekoliko postova u kojima će biti prikazani meni zanimljivi modeli. Većina klasičnih modela je izbačena iz selekcije. Za njih će uvijek biti vremena. Uzorci su namjerno predstavljeni netematski.



02. – Alexander McQueen


03. – Alexandra Neel


04. – Balmain


05. – Lanvin


06. – Bottega Veneta


07. – Bruno Frisoni


08. – Chloe


09. – Coach


10 – Lanvin


11. – Giambattista Valli


12. – Roger Vivier


13. – Dolce & Gabbana
d&g

14. – Nicholas Kirkwood


15. – Prada

Izvor: Style.com




U2 – Angel Of Harlem

utorak, 16.06.2009.

Wild Thing (..ne pjesma, već moda!)


Odličan londonski magazin ‘Wallpaper’, posvećen dizajnu, arhitekturi, umjetnosti i modernom životnom stilu općenito, napravio je modni editorial pod naslovom ‘Wild Thing’ i mislim da su si dali mnogo truda i sve skupa vrlo dobro izgleda. Kod cijena sam naveo one najbitnije dijelove odjeće i nakita, a tko je željan baš svih, koji puta teško vidljivih detalja i cijena, dobit će ih povećanjem slika.


01.


Jakna Ł3.610, Chanel
Mini suknja Ł3.000, Louis Vuitton
Remen od užadi koji nosi kao šal Ł1.400, Chanel
Suknja koju nosi kao pokrivalo za glavu Ł311, Marni
Sandale Ł970, Louis Vuitton



02.


Haljina Ł1.560, Lanvin
Remen Ł145, Basso & Brooke
Metalna narukvica Ł220 i ukrasna na nadlaktici Ł250, obje Roberto Cavalli



03.


Jakna Ł2.000, Gareth Pugh
Platformke, lakirana koža Ł520, Giuseppe Zanotti



04.


Svilena haljina Ł3.200, Versace
Top koji nosi kao pokrivalo za glavu Ł660, Junya Watanabe



05.


Haljina o tigrastim uzorkom Ł1.879, Salvatore Ferragamo
Suknja koju nosi kao pokrivalo za glavu Ł2.500, Chanel
Ogrlica s komadićima zlata Ł1.800, Dries Van Noten



06.


Haljina Ł1.100, Junko Shimada
Kupaći kostim s uzorkom leoparda, jedno rame, cijena na upit, Just Cavalli
Svilena suknja koju nosi kao pokrivalo za glavu Ł2.590, Roberto Cavalli



07.


Body Ł170 i podlošci za ramena Ł160, oboje Maison Martin Margiela
Šorc s printom delfina Ł260, Prada
Korzet – remen Ł1.185, Alexander McQueen
Sandale Ł970, Louis Vuitton



08.


Jakna s balon rukavima, cijena na upit – Dolce & Gabbana
Cipele Ł425, Bally



09.


Top Ł1.960 i suknja Ł1.105, Junya Watanabe
Suknja s kockastim uzorkom Ł155, Paul by Paul Smith
Cipele Ł1.000, Christian Dior



10.


Haljina Ł10.020, Christian Dior



11.



Jakna od kože pitona Ł5.240, Gucci
Plivaći kostim, cijena na upit, Manish Arora
Suknja koju nosi kao pokrivalo za glavu Ł311, Marni
Cipele Ł372, Marni


Snimio: Alix Malka
Model: Angelika Kocheva
Make-up: Victor Alvarez




The Jam - Move on up




ponedjeljak, 15.06.2009.

Gwen Stefani, prava mama! (bez sumnje)


Jučer je ovdje prikazano nekoliko cipela marke L.A.M.B. što je ustvari modna linija američke pjevačice Gwen Stefani, iz grupe No Doubt, koja se ponovo vraća na scenu. Dobro, na turneju, jer su glazbene inspiracije malo presušile tokom ovh pet godina koliko zbog majčinstva nije nastupala.






Gwen je takodjer pozirala i za naslovnicu najnovijeg broja Elle magazina, čije izdanje za sedmi mjesec ove godine izlazi upravo danas. Na naslovnici je u Louis Vuitton kompletu. Sad se dobro može vidjeti da gornji dio ima rupe povezane zlatnim nitima. Zečje uši, koje je nosila manekenka na reviji, Gwen ipak nije stavila (za razliku od Madonne).










U muzičkom izdanju Elle magazina, Gwen je na naslovnici u odjeći Alexandra McQueena. Netko tko duže prati ovaj blog će se možda prisjetiti tog kompleta koji je prije nekoliko mjeseci prikazan u postu pod naslovom - Pogodak ili promašaj. Neki su onda pomislili da je riječ o promašaju. Izgleda da ipak nije. Ali, to je moda. Svatko ima pravo na svoj stav.









Tu su još dvije slike napravljene prilikom snimanja za magazin. Gwen nosi Rodarte (čizmice su Louboutin za Rodarte) i na zadnjoj slici je priprema za slikanje u Marc Jacobs kreaciji.











No Doubt - Don't Speak (live)




nedjelja, 14.06.2009.

Gregory's


Dućan se zove Gregory's i nalazi se u Texasu. Pa da vidimo izbor onoga što je tamo u ponudi i što to nose mlade teksašanke.



01. Gian Marco Lorenzi - $795



02. Bally - $695



03. Gian Marco Lorenzi - $1.195



04. Gian Marco Lorenzi - $1.495



05. Gil Carvalho - $658



06. L.A.M.B. - $355



07. L.A.M.B. - $355


08. L.A.M.B. - $355



09. L.A.M.B. - $355





Na kraju su tri modela koja su već ranije bila prikazana na ovom blogu, samo se sada mogu vidjeti i cijene. Zadnji model na slikama, zbog kojeg je glavom platilo nekoliko aligatora je - unatoč paklenoj cijeni - već gotovo rasprodan. Nema za Texas problema.



10. Nicholas Kirkwood - $1.195



11. Nicholas Kirkwood - $1.295



12. Nicholas Kirkwood - $6.885





ZZ Top - La Grange




ponedjeljak, 08.06.2009.

Punk patriotizam


Londonski Timesonline donosi jedan serijal pod nazivom ‘Wild Fashion’ i opisuje ga kao mješavinu punk patriotizma i slobode boravka u prirodi. Kako je moda globalna, stvari s uzorkom britanskih nacionalnih simbola mogu se nositi uvijek i svugdje. Naravno da je prilagodba ovih zgodnih ideja dobrodošla, kako po simbolima zemalja, tako i po cijenama.



01.


Union Jack majica, Ł35, Pepe Jeans
Plava jakna s perlama, Ł4950, Chanel
Jeans hlače s prugom, Ł485, Alexander McQueen
Čizmice, Ł150, All Saints




02.


Padobran haljina, Ł125, All Saints
Čarape, Ł19
Čizme, Ł165, All Saints
Jahaća jakna, Ł295, Oliver Spencer




03.


Union Jack majica, Ł30, Topshop
tajice, Ł225, Pinko
Cipele, Ł700, Versace




04.


Union Jack kratke hlače, Ł492, Vivienne Westwood Red Label
Plavi top, Ł365, Pinko
Denim jakna, Ł550, Diesel




05.


Crvena haljina, cijena na upit, Vivienne Westwood
Pink ogrlica od perli, Ł900, Chanel
Union Jack tajice, Ł20, Topshop
Crvene suede čizmice, cijena na upit, Alexander McQueen




Generation of love - Boy George



nedjelja, 07.06.2009.

Mario Testino #2


Mario Testino je za najnoviji broj V Magazina napravio mali serijal pod naslovom ' 'Svjetla proljeća' ili 'Proljetna svjetla', kako je komu draže. Mislim da je napravljen odličan niz krasnih snimaka, a nekog će možda zanimati kao prijedlozi za večernji izlazak.



01.


Lijevo: Sve (jakna, čarape i cipele) - Balenciaga
Desno: Jakna: Burberry Prorsum




02.


Lijevo: Suknja – Marc Jacobs, cipele – John Galliano
Desno: Hlače (kombinezon) – Chloe, cipele Emilio Pucci




03.


Haljina: - Ralph Lauren Collection




04.


Lijevo: Haljina – Vercace, ogrlica – Alexis Bittar
Desno: Haljina – Prada, cipele – John Galliano




05.


Lijevo: Jakna – Maison Martin Margiela, cipele John Galliano
Desno: Haljina – Balmain



06.


Lijevo: Haljina – Calvin Klein Collection, ogrlica - Undercover
Desno: Kombinezon – Yves Saint Lauren


Model: - Natalia Vodianova
Make up: - Linda Cantello za Giorgio Armani Cosmetics




LUNIK - EVERYBODY KNOWS





petak, 05.06.2009.

Flora by Gucci


Evo jedne krasne reklame koju je za Gucci snimio Chris Cunningham.





Glazba u podlozi reklame je disco klasik Donne Summer - I feel love.
Curama će možda biti zanimljivo pogledati ovu remix verziju.






srijeda, 03.06.2009.

My Cowgirl Hero....(Vogue Nippon)


Lijepi danski model Freja Beha Erichsen, s kojom je snage u stvaranju ovih snimaka udružio fotograf Solve Sundsbo, snimila je vrlo dobar editorial za srpanjsko izdanje japanskog Vogua, gdje je oni predstavljaju kao - kaubojku visoke mode.


01.



Magazin: - Vogue Nippon
Izdanje: - 07 / 2009
Model: - Freja Beha Erichsen
Snimio: - Solve Sundsbo

Naslov editoriala: - My Cowgirl Hero
Izvor i scan: - MAGstyle @ tFS


02.


03.


04.


05.


06.


07.


08.


09.


10.


11.



Zadnju ću sliku izdvojiti. Meni tu nekako ne liči na kaubojku Freju, posebno zbog ove fantastične Balmain haljine i Givenchy čizama koje se pojavljuju na više snimaka i polako najavljuju vruću jesen, gdje bi se doista na ulicama europskih gradova mogle pojaviti čizme preko koljena - moda već ranije spomenuta na ovom malom blogu.


12.




The Verve - Love is noise




<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>